Vissa segrar är skönare än andra

Mycket känslor, mycket frustration som släppte, men ännu mer glädje när LIF Lindesberg besegrade Kroppskultur på hemmaplam med 30-26 efter att ha lett i halvtid med 15-12. LIF visade idag en otrolig kämpaanda och fantastiskt mycket hjärta och man ledde matchen hela vägen. Hemmalaget har höjt lägstanivån och lyckades idag hålla uppe spelet hela matchen och fick inte någon djup dal som vi har sett i tidigare matcher.

– Det var en riktigt kul match och jag är väldigt nöjd, säger Herman Arenvang LIF:s tränare.

Är du nöjd bara med segern, eller är du nöjd med spelet också?

– Jättenöjd med segern, men även det spel som vi levererar i en sådan viktig match. Det har varit mycket ”måstesnack”, men killarna levererar med en lagom anspänningsnivå, mycket bra gjort. Vi gör en mycket bra handbollsmatch när det betydet som mest och det är en styrka som idrottsmän.

Är ni på rätt väg nu?

– Känslan är att vi varit på rätt väg en ganska så lång stund, men vi har inte riktigt fått det att stämma. Vi börjar dock lite knackigt framåt första tio minuterna, det går lite långsamt, men sedan jobbar vi oss in och igenom matchen.

En kommentar till Albin Järlstam, debutant och sjutton år som gör två mål.

– Han är ju bra, det såg du ju själv. Fantastiskt fint skott, men hans styrka är blicken för spelet. Det är första säsongen han är med och tränar med oss, men vi kan vänta oss fler bra insatser från honom, avslutar Herman.

En av planens bästa var Peter Carlsson, Lindesbergs målvakt som visade vägen med ett mycket bra målvaksspel, men även driver på de andra och visar otroligt mycket känslor både vid räddningar och mål. Grattis Peter till en mycket bra insats!

– Tack så mycket, jag tycker också att jag gjorde en bra match, jag är nöjd.

Vad säger du om laget då?

-Jag tycker vi står upp riktigt bra bakåt idag, framåt får vi till det hyfsat. Känns som att med det försvarsspel som vi har idag så borde vi fått till ett större glapp till Kroppskultur, men vi ska kanske inte kräva för mycket, nu tar vi två poäng på hemmaplan och vinner med fyra bollar, så det är riktigt bra.

Ni kändes väldigt stabila hela matchen idag och får inte några djupa dalar, vad är nyckeln?

– Tror att det beror på att vi har jobbat in vårt 6-0-försvar och kan backa ner i det och få lite ”vila”, vilket ger oss ett bättre flow under hela matcherna.

Jag gillar spelare som visar känslor, så jag tycker det är jättekul att se när Peter spelar. Han gav sitt lag en hyfsad utskällning så det ekade i hela hallen, när han hade gjort en räddning och ingen tog bollen så bortalaget fick göra mål på returen. Kommer det spontant Peter?

– Ja, ibland så får man ge dem det, men det inget som jag kontrollerar, utan ibland så kommer det bara ut.

Jag tror att de har lärt sig nu efter den utskällningen att inte springa iväg utan bollen.

– Haha! Ja, jag tror det också. Tror att hela hallen har lärt sig det.

Nu har ni Hästö härnäst i ett dubbelmöte som ligger strax ovanför er. Är det inspirerande med att få spela de här viktiga matcherna?

– Satt och tänkte lite på det hemma, visst helst så vill man inte vara i den här änden av tabellen och spela viktiga matcher. Men det är alltid kul att spela viktiga matcher och när man möter lagen som ligger precis ovanför i serien så är det fantastiskt kul, det blir lite extra taggning, säger Peter.

Slutresultat: 30-26 (15-12)

LIF:s målskyttar: Jacob Nelson 9, Ahmeti Fatlum 6, Konrad Rasmussen 5, Gustaf Ekström 3, Albin Järlstam 2, Petter Lidstedt 2, Ricky Nordahl 1, Gashi Bashkim, Erik Persson 1.

Publik: 740

Publicerad 2 december 2012 klockan 18:26

Björn Sundström , 070-130 33 86

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 15:21