Med sitt matchvinnande 7-6 sänkte Henrik Warman gästande Forshaga i träningsmötet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Warman avgjorde galna målfesten

Lindlöven tog på onsdagen försäsongens första skalp genom att besegra Forshaga på hemmais. 7-6 skrevs segersiffrorna till, detta sedan Henrik Warman avgjort det svängiga och målrika mötet en minut från slutet. De många fullträffarna gav blandad eftersmak hos tränare Jussi Salo, som däremot fick se nyförvärven leverera.

Försäsongsmatcher är till för att testa truppen, slipa på detaljerna och förhoppningsvis hitta formen. Därför är det sällan som tränare är alltför lyriska när siffrorna springer iväg. På onsdagskvällen var det just vad som hände när Lindlöven vann över Forshaga med 7-6. Det målgalna träningsmötet gick säkerligen hem hos publiken i Lindehov, men uppskattades inte på samma vis på tränarbänken.

– Nej, det var ingen bra hockeymatch från ett tränarperspektiv. Sen är det bara i början av säsongen och inget av lagen har varit på is särskilt länge, då brukar det vara så här. Det är mycket målchanser och då kan det också bli mycket mål, analyserar Jussi Salo.

Tränaren satte ihop en slagkraftig trupp inför vad som var Lindlövens andra träningsmatch sedan sommarvilan. Bakom sig hade laget en 1-4-förlust mot HockeyAllsvenska Västervik, något som nu skulle följas upp av match mot den stundande seriemotståndaren Forshaga. Löven öppnade matchen piggt och tog även ledningen genom Emil Rooth. Därefter kunde Forshaga se till att vända genom två något slumpartade mål och gästerna gick in till den första periodvilan i ledning.

Mittenakten utvecklade sig sedan till en ren och skär Löven-dominans. Laget skickade fyra raka puckar i nät, samtliga med nyförvärvet Felix Lundqvist involverad, och vände till ledning 5-2. Forshaga reducerade dock innan vilan, men det var alltjämt övertag för hemmalaget inför slutperioden.

I tredje kom sedan Lindlöven in i en svacka och det utnyttjade Forshaga. Med tre mål inom loppet av bara 90 sekunder hämtade gästerna upp till vad som var likaläge, 6-6. Slutligen var det sedan Lindlöven och Henrik Warman som fick det sista ordet. Med lite drygt två minuter kvar att spela tryckte backen in avgörande 7-6, ett mål som gav hemmaledningen segern.

”Måste börja fokusera mer på försvarsspelet”

– Det är många individuella misstag och avstånden stämmer inte riktigt. Men att vi kunde göra sju mål är väldigt positivt, det gjorde vi knappt någon match förra säsongen, summerar Jussi Salo vinsten.

Extra glädjande för tränaren var de många nyförvärv som imponerade. Allra mest produktiv var Felix Lundqvist med sina två mål och två assist, men även André Astley Rydberg noterades för sin första fullträff i Löven-tröjan. Utöver det var dessutom Johan Persson tillbaka i spel hos Lindlöven. Forwarden opererade sitt högra knä i slutet på januari tidigare i år och mötet med Forshaga innebar comeback efter sju månaders frånvaro.

– Det var en helt okej match från ”Böna”, det är inte lätt att komma tillbaka från en så pass lång rehabperiod. Självklart kommer det att ta tid med tajming och sådant. Men det är bra att han spelar igen och att hans knä håller, berömmer Salo.

För Lindlövens del går försäsongen vidare och laget spelar på nytt nästa vecka. På fredagen väntar då returmöte borta mot Forshaga, innan det bär vidare till Stockholm för match mot Huddinge på söndagen. Seriepremiären är en månad bort i tiden och tränare Salo arbetar vidare med sin trupp.

– Nu har vi spelat två matcher och sett att vår backsida är väldigt offensiv. Det innebär att vi måste börja fokusera mer på försvarsspelet nu. Vi måste se till att vi hittar tillbaka till hur det var förra året, att spela tätt och inte släppa till målchanser.

Matchfakta Lindlöven-Forshaga:
Resultat: 7-6 (1-2, 4-1, 2-3)
Skott: 45-28
Mål Lindlöven: 1-0 Emil Rooth (Eklöw), 2-2 Felix Lundqvist (Tano), 3-2 Filip Bergmark (Tano, Lundqvist), 4-2 Felix Lundqvist, 5-2 Niclas Eklöw (Lundqvist), 6-3 André Astley Rydberg (Magnusson), 7-6 Henrik Warman (Rundgren)

Publicerad 17 augusti 2016 klockan 22:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 03:48