Med sitt matchvinnande 7-6 sänkte Henrik Warman gästande Forshaga i träningsmötet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Warman avgjorde galna målfesten

Lindlöven tog på onsdagen försäsongens första skalp genom att besegra Forshaga på hemmais. 7-6 skrevs segersiffrorna till, detta sedan Henrik Warman avgjort det svängiga och målrika mötet en minut från slutet. De många fullträffarna gav blandad eftersmak hos tränare Jussi Salo, som däremot fick se nyförvärven leverera.

Försäsongsmatcher är till för att testa truppen, slipa på detaljerna och förhoppningsvis hitta formen. Därför är det sällan som tränare är alltför lyriska när siffrorna springer iväg. På onsdagskvällen var det just vad som hände när Lindlöven vann över Forshaga med 7-6. Det målgalna träningsmötet gick säkerligen hem hos publiken i Lindehov, men uppskattades inte på samma vis på tränarbänken.

– Nej, det var ingen bra hockeymatch från ett tränarperspektiv. Sen är det bara i början av säsongen och inget av lagen har varit på is särskilt länge, då brukar det vara så här. Det är mycket målchanser och då kan det också bli mycket mål, analyserar Jussi Salo.

Tränaren satte ihop en slagkraftig trupp inför vad som var Lindlövens andra träningsmatch sedan sommarvilan. Bakom sig hade laget en 1-4-förlust mot HockeyAllsvenska Västervik, något som nu skulle följas upp av match mot den stundande seriemotståndaren Forshaga. Löven öppnade matchen piggt och tog även ledningen genom Emil Rooth. Därefter kunde Forshaga se till att vända genom två något slumpartade mål och gästerna gick in till den första periodvilan i ledning.

Mittenakten utvecklade sig sedan till en ren och skär Löven-dominans. Laget skickade fyra raka puckar i nät, samtliga med nyförvärvet Felix Lundqvist involverad, och vände till ledning 5-2. Forshaga reducerade dock innan vilan, men det var alltjämt övertag för hemmalaget inför slutperioden.

I tredje kom sedan Lindlöven in i en svacka och det utnyttjade Forshaga. Med tre mål inom loppet av bara 90 sekunder hämtade gästerna upp till vad som var likaläge, 6-6. Slutligen var det sedan Lindlöven och Henrik Warman som fick det sista ordet. Med lite drygt två minuter kvar att spela tryckte backen in avgörande 7-6, ett mål som gav hemmaledningen segern.

”Måste börja fokusera mer på försvarsspelet”

– Det är många individuella misstag och avstånden stämmer inte riktigt. Men att vi kunde göra sju mål är väldigt positivt, det gjorde vi knappt någon match förra säsongen, summerar Jussi Salo vinsten.

Extra glädjande för tränaren var de många nyförvärv som imponerade. Allra mest produktiv var Felix Lundqvist med sina två mål och två assist, men även André Astley Rydberg noterades för sin första fullträff i Löven-tröjan. Utöver det var dessutom Johan Persson tillbaka i spel hos Lindlöven. Forwarden opererade sitt högra knä i slutet på januari tidigare i år och mötet med Forshaga innebar comeback efter sju månaders frånvaro.

– Det var en helt okej match från ”Böna”, det är inte lätt att komma tillbaka från en så pass lång rehabperiod. Självklart kommer det att ta tid med tajming och sådant. Men det är bra att han spelar igen och att hans knä håller, berömmer Salo.

För Lindlövens del går försäsongen vidare och laget spelar på nytt nästa vecka. På fredagen väntar då returmöte borta mot Forshaga, innan det bär vidare till Stockholm för match mot Huddinge på söndagen. Seriepremiären är en månad bort i tiden och tränare Salo arbetar vidare med sin trupp.

– Nu har vi spelat två matcher och sett att vår backsida är väldigt offensiv. Det innebär att vi måste börja fokusera mer på försvarsspelet nu. Vi måste se till att vi hittar tillbaka till hur det var förra året, att spela tätt och inte släppa till målchanser.

Matchfakta Lindlöven-Forshaga:
Resultat: 7-6 (1-2, 4-1, 2-3)
Skott: 45-28
Mål Lindlöven: 1-0 Emil Rooth (Eklöw), 2-2 Felix Lundqvist (Tano), 3-2 Filip Bergmark (Tano, Lundqvist), 4-2 Felix Lundqvist, 5-2 Niclas Eklöw (Lundqvist), 6-3 André Astley Rydberg (Magnusson), 7-6 Henrik Warman (Rundgren)

Publicerad 17 augusti 2016 klockan 22:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 17:14