Warvne kastar sig ut i Europa

Tobias Warvne byter Sverige mot Österrike. I sommar styr den 27-åriga LIF-produkten söderut för att inleda ett nytt handbollsäventyr. Bregenz HB blir Tobias nya klubb, en utmaning han är spänd på att få dra igång.

– Ja jag känner väl att jag vill ut och spela, prova på ett nytt äventyr liksom. Sen är det också ett nytt språk, en ny kultur och sånt där, säger spelaren själv om flytten.

Efter tre säsonger i IFK Skövde går nu alltså flyttlasset vidare för Tobias Warvne. Vänsternian är uppväxt och handbollsskolad i Lindesberg. Efterhand slog han sig in i a-laget och var en del av det LIF som tog Elitserien med storm i flera säsonger. Höjdpunkten kan ha varit 2009, då Tobias blev uttagen till Elitseriens All Star-lag.

2011 var det dags att ta klivet bort från moderklubben. IFK Skövde blev den nya klubbadressen och debutsäsongen slutade med en femteplats, där man sedan slogs ut i kvartsfinalen. Därefter har det dock varit två tunga år, där laget två gånger om slutat precis ovanför kvalplats. Denna vår kunde Tobias och Skövde pusta ut och säkra kontraktet på säsongens allra sista dag.

– Det har ju inte alls gått som vi hade trott i år. Vi har haft ett bra lag och trodde mycket på oss själva före det här året. Men det har varit skador och det var mycket som gick emot oss i början, jag tror det satte sig mycket i huvudet, förklarar Tobias.

– Vi hade flera matcher där vi ledde med 4-5 mål med tio minuter kvar och sen förlorade. Det var väldigt jobbigt och det hände säkert fem gånger. Jag var ju skadad hela den första delen av säsongen, så jag har inte heller kommit upp i den standarden jag brukar.

Nu är han dock kvitt sina skadebekymmer och blickar vidare mot ett nytt äventyr. Tre säsonger i IFK Skövde fick räcka och till hösten gör Tobias Warvne sin första säsong ute i Europa. Österrikiska Bregenz HB blir ny klubbaddres för 27-åringen, som ska vara på plats i mitten av juli.

Redan nu har han hunnit bekanta sig med sin nya stad och omgivning. I Bregenz HB får han dessutom sällskap av en svensk tränare. Själva ligan vet Tobias inte alltför mycket om, men klubben är han mer påläst kring.

– Det är en av toppklubbarna i Österrike och har varit framgångsrika de senaste åren. De har vunnit 6-7 mästerskap nu på 2000-talet och de är alltid med där uppe och slåss.

Klubben är, som namnet kanske avslöjar, från staden Bregenz vid Österrikes västra gräns. Staden har runt 30 000 invånare och vilar vid foten av Alperna. Med andra ord finns det gott om vacker natur och Tobias talar varmt om sin nya ort.

– Staden är jättemysig, den ligger jättefint vid Bodensjön och det är inte långt till Alperna. Det är riktigt fint där och det kan nog bli lite skidor där nere.

Hans nya äventyr må finnas i Österrike, men hans rötter är fast i Lindesberg. För även om det var över tre år sedan som han lämnade LIF hänger Tobias fortfarande med i hur det går för hans gamla lag. En hel del av lagkamraterna finns ännu kvar i laget. 

– Jag har väldigt stor koll. Jag följer varje match och har lite snack då och då med några av spelarna jag känner. Så jag har stor koll på dem och hur det gör för dem, berättar Tobias.

Med ett färskt kontrakt med Bregenz påskrivet är det svårt att blicka längre fram i karriären. Möjligheten för en återkomst till LIF finns dock alltid säger Tobias.

– Nej, det är ingenting jag funderar över nu. Men dörren finns ju alltid öppen, Linde är ju ändå moderklubben och där jag spelat mest. Man ska aldrig säga aldrig.

Sommaren närmar sig nu och Tobias håller igång genom att träna med Skövde maj ut. Därefter väntar semester och vila fram tills han reser ner till Österrike. Några större utflyktsmål har han dock inte planerat in under ledigheten.

– Det blir nog att ta det ganska lugnt och förbereda inför flytten. Jag kommer att hänga ganska mycket i Lindesberg tror jag. Så det kan nog bli lite handboll där med grabbarna.

Publicerad 20 maj 2014 klockan 15:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-16 04:06