Warvne kastar sig ut i Europa

Tobias Warvne byter Sverige mot Österrike. I sommar styr den 27-åriga LIF-produkten söderut för att inleda ett nytt handbollsäventyr. Bregenz HB blir Tobias nya klubb, en utmaning han är spänd på att få dra igång.

– Ja jag känner väl att jag vill ut och spela, prova på ett nytt äventyr liksom. Sen är det också ett nytt språk, en ny kultur och sånt där, säger spelaren själv om flytten.

Efter tre säsonger i IFK Skövde går nu alltså flyttlasset vidare för Tobias Warvne. Vänsternian är uppväxt och handbollsskolad i Lindesberg. Efterhand slog han sig in i a-laget och var en del av det LIF som tog Elitserien med storm i flera säsonger. Höjdpunkten kan ha varit 2009, då Tobias blev uttagen till Elitseriens All Star-lag.

2011 var det dags att ta klivet bort från moderklubben. IFK Skövde blev den nya klubbadressen och debutsäsongen slutade med en femteplats, där man sedan slogs ut i kvartsfinalen. Därefter har det dock varit två tunga år, där laget två gånger om slutat precis ovanför kvalplats. Denna vår kunde Tobias och Skövde pusta ut och säkra kontraktet på säsongens allra sista dag.

– Det har ju inte alls gått som vi hade trott i år. Vi har haft ett bra lag och trodde mycket på oss själva före det här året. Men det har varit skador och det var mycket som gick emot oss i början, jag tror det satte sig mycket i huvudet, förklarar Tobias.

– Vi hade flera matcher där vi ledde med 4-5 mål med tio minuter kvar och sen förlorade. Det var väldigt jobbigt och det hände säkert fem gånger. Jag var ju skadad hela den första delen av säsongen, så jag har inte heller kommit upp i den standarden jag brukar.

Nu är han dock kvitt sina skadebekymmer och blickar vidare mot ett nytt äventyr. Tre säsonger i IFK Skövde fick räcka och till hösten gör Tobias Warvne sin första säsong ute i Europa. Österrikiska Bregenz HB blir ny klubbaddres för 27-åringen, som ska vara på plats i mitten av juli.

Redan nu har han hunnit bekanta sig med sin nya stad och omgivning. I Bregenz HB får han dessutom sällskap av en svensk tränare. Själva ligan vet Tobias inte alltför mycket om, men klubben är han mer påläst kring.

– Det är en av toppklubbarna i Österrike och har varit framgångsrika de senaste åren. De har vunnit 6-7 mästerskap nu på 2000-talet och de är alltid med där uppe och slåss.

Klubben är, som namnet kanske avslöjar, från staden Bregenz vid Österrikes västra gräns. Staden har runt 30 000 invånare och vilar vid foten av Alperna. Med andra ord finns det gott om vacker natur och Tobias talar varmt om sin nya ort.

– Staden är jättemysig, den ligger jättefint vid Bodensjön och det är inte långt till Alperna. Det är riktigt fint där och det kan nog bli lite skidor där nere.

Hans nya äventyr må finnas i Österrike, men hans rötter är fast i Lindesberg. För även om det var över tre år sedan som han lämnade LIF hänger Tobias fortfarande med i hur det går för hans gamla lag. En hel del av lagkamraterna finns ännu kvar i laget. 

– Jag har väldigt stor koll. Jag följer varje match och har lite snack då och då med några av spelarna jag känner. Så jag har stor koll på dem och hur det gör för dem, berättar Tobias.

Med ett färskt kontrakt med Bregenz påskrivet är det svårt att blicka längre fram i karriären. Möjligheten för en återkomst till LIF finns dock alltid säger Tobias.

– Nej, det är ingenting jag funderar över nu. Men dörren finns ju alltid öppen, Linde är ju ändå moderklubben och där jag spelat mest. Man ska aldrig säga aldrig.

Sommaren närmar sig nu och Tobias håller igång genom att träna med Skövde maj ut. Därefter väntar semester och vila fram tills han reser ner till Österrike. Några större utflyktsmål har han dock inte planerat in under ledigheten.

– Det blir nog att ta det ganska lugnt och förbereda inför flytten. Jag kommer att hänga ganska mycket i Lindesberg tror jag. Så det kan nog bli lite handboll där med grabbarna.

Publicerad 20 maj 2014 klockan 15:23

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

10 september 2020 klockan 10:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Månstorps Quatro segrade Lindesbergs Lilla Pris 2020. Foto: Robin Falk

bildspel Snabba farter på ponnytravet

De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som kördes under söndagen där det bjöds på snabba farter, flera fina prestationer och en härlig hemmaseger.

24 augusti 2020 klockan 09:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad
På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De ...
12 augusti 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-09-18 18:35