Stefan Lundström

WSK – ett lag på frammarsch

För en inte alltför avlägsen tid sedan (läs 20 år) så var innebandyn något man förknippade med ribbstolar, gympasalens tunga träbänkar nedlagda som sarg, kompisgäng och en kul rekreationssport. I dag är läget annorlunda. Tillsammans med den stora bredd av utövare på alla nivåer och elitsatsande lag så är innebandyn en av Sveriges största sporter, slaget på antal utövare. Nu finns det en Super Liga, vilket är högsta serien i Sverige, med TV-sända matcher, fin sarg i var och varannan idrottshall och ganska stort mediautrymme. Här någonstans försöker Lindesbergs innebandyklubb WSK Lindesberg att hitta sin plats.

Jag träffade Stefan Lundström, ansvarig för sportkommittén som berättade lite om den resa man ute på som förening.

– 2007 gjordes det en sammanslagning av två klubbar, Wedevåg SK och Lindesberg IBK, berättar Stefan.
Man tog det i sammanhanget självklara namnet WSK Lindesberg och började arbeta mer målmedvetet.
– Vi startade en ungdomsverksamhet och började se över vår organisation, forsätter Stefan.

Man påbörjade ett lobbyarbete mot kommunen för att få bättre träningsmöjligheter för barn och ungdomslagen. Det blev bättre, även om det dröjde.

– För tre säsonger sedan så hade vi två timmar halltid i veckan innan halv åtta på kvällen. Det är ju omöjligt att bedriva en barn- och ungdomsverksamhet under dom premisserna. Då för tre år sen så kom det nya tjänstemän på kommunen som har börjat se till behoven. Vi hade ca 170 aktiva då, nu är vi uppe i ca 360 och växer.

Hur har då det sportsliga sett ut för representationslaget?

– Efter sammanslagningen så var vi i Div 2 och första året fick vi kvala för att hänga kvar. Laget har alltid varit talangfullt om än en aning bohemiskt. Det har sedan dess varit spel i Div 2 tills vi lyckades ta steget upp i våras efter ett dramatiskt kvalspel. Den avgörande matchen stod 9-9 vid full tid innan WSK avgjorde i sudden death mot Västra Frölunda från Göteborg. Inför förra säsongen ville man ta tag i strukturen på A-laget och lyfte fram informella ledare som även vill träna hårt och utvecklas, berättar Stefan.

Stefan nämner här två exempel, Mattias Pettersson 31 år och produktiv höger forward i första kedjan, samt Ola Larsson 37 år och stabil back som två viktiga spelare som varit med under hela resan och är lite av kulturbärare i föreningen. Det talangfulla laget har en bra mix av spelare i olika åldrar.

– Trots att vi har rutin så har vi ett ungt lag som är utvecklingsbart och inte nått sin peak än. Av 21 spelare i truppen så är 13 st födda -89 eller yngre.

Vad är klubbens vision?
– Vi vill vara en attraktiv förening och vi vill vara ”norra länets lag”. Vi ska ha en stabil organisation och vi jobbar med kontinuitet. Vi bygger laget på egna produkter eller spelare från närliggande orter. Vi vill spela i den serie som vi har material för, vi kommer inte värva in spelare för att kunna spela i en högre division.

Ekonomin då, innebär spel i div 1 ökade kostnader?
– Vi har en bra, stabil ekonomi i klubben men självklart så blir det mer kostnader, cirka en kvarts miljon.

Vad har ni för förhoppningar på årets säsong?
– Sportsligt så vill vi fortsätta med det offensiva spel vi alltid haft. Vi vill sätta gasen i botten och sätta press på motståndarna högt upp i banan. Vi har gott om matchvinnarkaraktärer och målskyttar i laget. Så det är med tillförsikt vi ser fram mot årets säsong, avslutar Stefan samtidigt som han nämner IBF Örebro som storfavoriter i serien. Kul ”derbyn” att se fram mot.

På tal om sarg så var det först 2001 som Lindesberg IBK fick sin första sarg, innan dess så var man tvungen att åka till Arboga och Örebro för att låna. Hemmamatcherna spelar man i Stadsskogsskolan, en bra arena för innebandy med fina läktare.

Publicerad 18 oktober 2012 klockan 17:24

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av sina spelade matcher i förlängningsspel eller straffar, vilket även nu blev nyckeln för gästande Forshaga.

20 oktober 2021 klockan 22:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jonathan Riihimäki blev Matchens Lirare mot Skånela, repris på fredag? Foto: Hasse Persson.

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte plats i den interna skytteligan och kan bli en spännande målgörare, när HIF Karlskrona gästar Arenan på fredag.

20 oktober 2021 klockan 18:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora poängchanser mot, men har under den tidiga säsongen visat stor utveckling och är farligare än vanligt. Under lördagen visade de sig vara lite för farliga.

16 oktober 2021 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!
Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som även slutade med tre setförluster, även om Lindelaget såg ut att kunna hålla jämn nivå med motståndarlaget i det tredje setet.

10 oktober 2021 klockan 20:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Timmy Lundegård

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med dubbla utvisningar som gav stor skada för resterande matchtid. Man gav sig inte utan kamp och med fyra mål inom de sista tjugo minuterna, så gick WSK från ett fyramålsunderläge till en uddamålsförlust.

10 oktober 2021 klockan 16:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag...

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek inledde matchen, där LIF låg i ett sjumålsunderläge efter matchens första femton minuter. Målgapet minskade i den andra halvleken men skadan från inledningen gick inte att rädda.

3 oktober 2021 klockan 22:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Foto: Hasse Persson

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en jämn inledning så blev bortalaget Vinslöv för starka i den andra halvleken, efter att de fått med sig sex raka mål.

25 september 2021 klockan 18:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!
På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i ...
24 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!
I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen ...
23 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-10-22 20:32