Stefan Lundström

WSK – ett lag på frammarsch

För en inte alltför avlägsen tid sedan (läs 20 år) så var innebandyn något man förknippade med ribbstolar, gympasalens tunga träbänkar nedlagda som sarg, kompisgäng och en kul rekreationssport. I dag är läget annorlunda. Tillsammans med den stora bredd av utövare på alla nivåer och elitsatsande lag så är innebandyn en av Sveriges största sporter, slaget på antal utövare. Nu finns det en Super Liga, vilket är högsta serien i Sverige, med TV-sända matcher, fin sarg i var och varannan idrottshall och ganska stort mediautrymme. Här någonstans försöker Lindesbergs innebandyklubb WSK Lindesberg att hitta sin plats.

Jag träffade Stefan Lundström, ansvarig för sportkommittén som berättade lite om den resa man ute på som förening.

– 2007 gjordes det en sammanslagning av två klubbar, Wedevåg SK och Lindesberg IBK, berättar Stefan.
Man tog det i sammanhanget självklara namnet WSK Lindesberg och började arbeta mer målmedvetet.
– Vi startade en ungdomsverksamhet och började se över vår organisation, forsätter Stefan.

Man påbörjade ett lobbyarbete mot kommunen för att få bättre träningsmöjligheter för barn och ungdomslagen. Det blev bättre, även om det dröjde.

– För tre säsonger sedan så hade vi två timmar halltid i veckan innan halv åtta på kvällen. Det är ju omöjligt att bedriva en barn- och ungdomsverksamhet under dom premisserna. Då för tre år sen så kom det nya tjänstemän på kommunen som har börjat se till behoven. Vi hade ca 170 aktiva då, nu är vi uppe i ca 360 och växer.

Hur har då det sportsliga sett ut för representationslaget?

– Efter sammanslagningen så var vi i Div 2 och första året fick vi kvala för att hänga kvar. Laget har alltid varit talangfullt om än en aning bohemiskt. Det har sedan dess varit spel i Div 2 tills vi lyckades ta steget upp i våras efter ett dramatiskt kvalspel. Den avgörande matchen stod 9-9 vid full tid innan WSK avgjorde i sudden death mot Västra Frölunda från Göteborg. Inför förra säsongen ville man ta tag i strukturen på A-laget och lyfte fram informella ledare som även vill träna hårt och utvecklas, berättar Stefan.

Stefan nämner här två exempel, Mattias Pettersson 31 år och produktiv höger forward i första kedjan, samt Ola Larsson 37 år och stabil back som två viktiga spelare som varit med under hela resan och är lite av kulturbärare i föreningen. Det talangfulla laget har en bra mix av spelare i olika åldrar.

– Trots att vi har rutin så har vi ett ungt lag som är utvecklingsbart och inte nått sin peak än. Av 21 spelare i truppen så är 13 st födda -89 eller yngre.

Vad är klubbens vision?
– Vi vill vara en attraktiv förening och vi vill vara ”norra länets lag”. Vi ska ha en stabil organisation och vi jobbar med kontinuitet. Vi bygger laget på egna produkter eller spelare från närliggande orter. Vi vill spela i den serie som vi har material för, vi kommer inte värva in spelare för att kunna spela i en högre division.

Ekonomin då, innebär spel i div 1 ökade kostnader?
– Vi har en bra, stabil ekonomi i klubben men självklart så blir det mer kostnader, cirka en kvarts miljon.

Vad har ni för förhoppningar på årets säsong?
– Sportsligt så vill vi fortsätta med det offensiva spel vi alltid haft. Vi vill sätta gasen i botten och sätta press på motståndarna högt upp i banan. Vi har gott om matchvinnarkaraktärer och målskyttar i laget. Så det är med tillförsikt vi ser fram mot årets säsong, avslutar Stefan samtidigt som han nämner IBF Örebro som storfavoriter i serien. Kul ”derbyn” att se fram mot.

På tal om sarg så var det först 2001 som Lindesberg IBK fick sin första sarg, innan dess så var man tvungen att åka till Arboga och Örebro för att låna. Hemmamatcherna spelar man i Stadsskogsskolan, en bra arena för innebandy med fina läktare.

Publicerad 18 oktober 2012 klockan 17:24

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-16 07:09