Stefan Lundström

WSK – ett lag på frammarsch

För en inte alltför avlägsen tid sedan (läs 20 år) så var innebandyn något man förknippade med ribbstolar, gympasalens tunga träbänkar nedlagda som sarg, kompisgäng och en kul rekreationssport. I dag är läget annorlunda. Tillsammans med den stora bredd av utövare på alla nivåer och elitsatsande lag så är innebandyn en av Sveriges största sporter, slaget på antal utövare. Nu finns det en Super Liga, vilket är högsta serien i Sverige, med TV-sända matcher, fin sarg i var och varannan idrottshall och ganska stort mediautrymme. Här någonstans försöker Lindesbergs innebandyklubb WSK Lindesberg att hitta sin plats.

Jag träffade Stefan Lundström, ansvarig för sportkommittén som berättade lite om den resa man ute på som förening.

– 2007 gjordes det en sammanslagning av två klubbar, Wedevåg SK och Lindesberg IBK, berättar Stefan.
Man tog det i sammanhanget självklara namnet WSK Lindesberg och började arbeta mer målmedvetet.
– Vi startade en ungdomsverksamhet och började se över vår organisation, forsätter Stefan.

Man påbörjade ett lobbyarbete mot kommunen för att få bättre träningsmöjligheter för barn och ungdomslagen. Det blev bättre, även om det dröjde.

– För tre säsonger sedan så hade vi två timmar halltid i veckan innan halv åtta på kvällen. Det är ju omöjligt att bedriva en barn- och ungdomsverksamhet under dom premisserna. Då för tre år sen så kom det nya tjänstemän på kommunen som har börjat se till behoven. Vi hade ca 170 aktiva då, nu är vi uppe i ca 360 och växer.

Hur har då det sportsliga sett ut för representationslaget?

– Efter sammanslagningen så var vi i Div 2 och första året fick vi kvala för att hänga kvar. Laget har alltid varit talangfullt om än en aning bohemiskt. Det har sedan dess varit spel i Div 2 tills vi lyckades ta steget upp i våras efter ett dramatiskt kvalspel. Den avgörande matchen stod 9-9 vid full tid innan WSK avgjorde i sudden death mot Västra Frölunda från Göteborg. Inför förra säsongen ville man ta tag i strukturen på A-laget och lyfte fram informella ledare som även vill träna hårt och utvecklas, berättar Stefan.

Stefan nämner här två exempel, Mattias Pettersson 31 år och produktiv höger forward i första kedjan, samt Ola Larsson 37 år och stabil back som två viktiga spelare som varit med under hela resan och är lite av kulturbärare i föreningen. Det talangfulla laget har en bra mix av spelare i olika åldrar.

– Trots att vi har rutin så har vi ett ungt lag som är utvecklingsbart och inte nått sin peak än. Av 21 spelare i truppen så är 13 st födda -89 eller yngre.

Vad är klubbens vision?
– Vi vill vara en attraktiv förening och vi vill vara ”norra länets lag”. Vi ska ha en stabil organisation och vi jobbar med kontinuitet. Vi bygger laget på egna produkter eller spelare från närliggande orter. Vi vill spela i den serie som vi har material för, vi kommer inte värva in spelare för att kunna spela i en högre division.

Ekonomin då, innebär spel i div 1 ökade kostnader?
– Vi har en bra, stabil ekonomi i klubben men självklart så blir det mer kostnader, cirka en kvarts miljon.

Vad har ni för förhoppningar på årets säsong?
– Sportsligt så vill vi fortsätta med det offensiva spel vi alltid haft. Vi vill sätta gasen i botten och sätta press på motståndarna högt upp i banan. Vi har gott om matchvinnarkaraktärer och målskyttar i laget. Så det är med tillförsikt vi ser fram mot årets säsong, avslutar Stefan samtidigt som han nämner IBF Örebro som storfavoriter i serien. Kul ”derbyn” att se fram mot.

På tal om sarg så var det först 2001 som Lindesberg IBK fick sin första sarg, innan dess så var man tvungen att åka till Arboga och Örebro för att låna. Hemmamatcherna spelar man i Stadsskogsskolan, en bra arena för innebandy med fina läktare.

Publicerad 18 oktober 2012 klockan 17:24

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde Energi var nöjd med uppslutningen kring de kommunägda bolagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde strandpromenaden till bredden under onsdagseftermiddagen. Samtidigt invigde landshövding Maria Larsson Lindesbergs kommun som landets första Showroom för Hållbar Utveckling.
– Jag tycker att ni ska vara kaxiga allihop och gå ut och berätta att den här kommunen kommer vara ett showroom för framtiden, sade hon.

18 maj 2022 klockan 21:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen...

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

Hindenburg Am och Alice Engström blev säsongens första vinnare. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen

Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för premiär! Ett montélopp med 10 hästar blev startskottet, där Alice Engström och montédebutanten Hindenburg Am tog en bekväm seger.
– Han kändes fin hela vägen, meddelar ryttarinnan Alice Engström.

8 maj 2022 klockan 22:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

För 15-åriga Masha handlar idrotten om att kunna koppla bort allt som händer runt om för ett tag. Foto: Camilla Lagerman

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen för snart två månader sedan. Hennes 15-årsdag firade hon i Sverige, där hon och hennes familj numera bor hos en svensk familj i Löa. Något som varit mycket viktigt under hela Mashas uppväxt är idrotten, och då framförallt judon, som ger henne avkoppling från vardagen. Sedan knappt en månad tillbaka tränar hon tillsammans med Frövi Judos ungdomsgrupp, där hon snabbt blev en en i gänget.

5 maj 2022 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo
I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Å...
3 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”
Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen Trollrallyt, har tävlingsanmälningarna börjat trilla in...
29 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan
En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i Allsvenskan, så är stjärnglansen slut. ...
27 april 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ida Eriksson (i blått) tar en plats i landslaget efter stabila insatser under hösten 2021 och våren 2022. Foto: Emanuele Di Feliciantonio

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget

Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, har nu Frövi Judos Ida Eriksson blivit uttagen till seniorlandslaget, där hon gör klubbkamraten Anna Bernholm sällskap. Dessutom finns klubbens ungdomstalang Ingrid Nilsson med i utvecklingsgruppen för U18.

25 april 2022 klockan 14:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sarbaz Qader och Alexander Scharnke är taggade på framtiden. Foto: Camilla Lagerman

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang

När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare är nämligen BergslagsBurger, med Alexander Scharnke, Martin Beme och nu även Sarbaz Qader vid rodret.
– Är vädret med oss, och coronan håller sig borta, så tror vi att det här kan bli toppen, säger Alex.

25 april 2022 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Ödesmatch väntar för LIF efter förlängningsseger

Över 1 200 personer gästade Lindesberg Arena för LIF Lindesbergs, kanske viktigaste match för säsongen...

Linde Volley förlorar Elitserieplatsen

Det blev seger under lördagens huvudmatch mot Elitseriesökande Göteborg men när det serieavgörande Golden Set kom ...

Amanda Orrbo nominerad till årets prestation vid Svenska Parasportgalan

Att Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon är ...

Annons

Teodor Nyström är den första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond. Foto: Hasse Persson/Privat

Teodor blev första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond

I slutet av 2021 förlorade LIF Lindesberg sin högt älskade eldsjäl och glädjespridare, Hampus Andersson, när han omkom i en tragisk bilolycka. Tillsammans med bland annat Hampus föräldrar instiftade handbollsklubben en minnesfond i hans namn, och under fredagens hemmamatch mot Torslanda HK utsågs den allra första stipendiaten.

28 mars 2022 klockan 15:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs bortgångne eldsjäl hedras med minnesfond

I slutet av förra året förlorade LIF Lindesberg en högt älskad eldsjäl och glädjespridare, när...

LIF slipper direkt nedflyttning!

Att hurra till ett negativt kval hör inte till vanligheten, men efter LIF Lindesbergs tunga säsong så får man bryta vanan. ...

Segerjubel i Lindehov!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ...

Lindlöven laddar för slutspel!

På tisdag gör Lindlöven sitt tredje slutspel till HockeyAllsvenskan någonsin! Motståndet är förra säsongens Allsvenska ...

Tolv Lindevinnare på årets travgala!

Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken ...

WSK missar kvalplatsen efter bortaförlust

En plats i kvalspelet till Division 1 låg i prispotten när WSK gästade Arboga för en uppladdad ödesmatch. Med en ...

Foto: Hasse Persson

Hemmaförlust mot favorittippade Amo

Efter en plats i Svenska Cupens semifinal under försäsongen, så tippas Amo HK att bli ett av lagen som får spela kvalspel till Elitserien efter säsongens slut. Under lördagen gästade de Lindesberg Arena där segern blev stor mot LIF Lindesberg, som sedan tidigare har haft problem mot Alstermolaget.

12 mars 2022 klockan 19:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger efter magisk tredje period!
Efter en hemsk tredje period borta mot Västerås med sex insläppta mål, så fortsatte WSK Lindesberg med ett segare spel även under fredagskvä...
11 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Oavgjord drabbning lyfter LIF
Det var ett tag sedan, men med tre matcher kvar av den Allsvenska säsongen så placeras LIF ovanför elimineringsstrecket. Efter en upphä...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSKs kvalplats i fara efter ny förlust
Kvalchanserna började bra men efter två raka förluster för WSK Lindesberg, så ligger kvalplatsen i farozonen. Med sex insläppta mål i den ...
6 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-03-02

2022-03-01

2022-02-27

2022-02-26

2022-02-25

2022-02-23

2022-02-23

2022-02-22

2022-02-20

2022-02-20

2022-02-18

2022-02-18

2022-02-13

2022-02-12

2022-05-21 01:01