12-åriga Isabelle Huselius Nelson hamnade plötsligt i allas blickfång när hon knep premiärturen över bron. Foto: Camilla Lagerman
12-åriga Isabella blev först över nya Loppholmsbron
Under tisdagseftermiddagen invigdes den nya Loppholmsbron i Lindesberg under högtidliga former. Men den som blev först över bron, och därmed snuvade kommunalråd och ordförande för Samhällsbyggnadsförbundet på premiärturen, var 12-åriga Isabella Huselius Nelson.
– Hon är framtiden! utbrast kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka och gav henne en hjärtlig applåd.
Det blev en festlig och något kylslagen invigning av den nya Loppholmsbron i Lindesberg under tisdagen. Den 40 meter långa, och 40 ton tunga, stålbron lyftes på plats den 27 oktober och har sedan dess väntat på sina första besökare.
Först över blev dock inte kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S) och Samhällbyggnadsförbundets ordförande Anders Ceder som planerat, premiärturen togs nämligen av 12-åriga Isabelle Huselius Nelson, som var på väg till arenan för att träna.
– Jag frågade om jag fick gå över och killarna där borta sade att det var okej, skrattade Isabella som plötsligt befann sig i allas blickfång.
– Hon är framtiden! utbrast kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka och gav henne en hjärtlig applåd.
Jesper Hugosson spelade en trumpetfanfar. Foto: Camilla Lagerman
Storbacka fattade sedan mikrofonen och höll ett högtidligt tal inför en växande skara människor, som tagit sig ner till bron för att bevittna den historiska invigningen.
– Det är inte var dag vi inviger en bro. En bro symboliserar så mycket mer än ett sätt att ta sig från punkt a till punkt b, här kommer framtidens generation att vandra, och som ni såg den här tjejen är en symbol för det. Framtidens generation kommer vandra mellan resecentrum och gymnasieskolan, här kommer mängder av besökare till idrotts- och kulturevenemang att gå, sade Storbacka.
Nu är nya Loppholmsbron öppen. Foto: Camilla Lagerman
Efter ett stämningsfullt uppträdande av esteteleverna Elina Brogren och Ruben Mehlqvist var det dags för en traditionsenlig trumpetfanfar signerad Jesper Hugosson, innan Bengt Storbacka och Anders Ceder gemensamt klippte bandet. Därefter vandrade man symboliskt över den nyinvigda bron, tätt följda av entusiastiska åskådare.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
För en vecka sedan så fick jag syn på ett par rävvalpar som sprang ute på en åkermark. Jag har alltid velat ha bilder på rävvalpar så jag kontaktade omedelbart markägaren och frågade om tillstånd att sätta mig på span där – och det gick bra. De var bara glada över informationen och tacksamma över att jag frågade.
Det är nu klart vilka som kommer att få chansen att fiska kräftor i slutet av sommaren, när allmänhetens kräftfiske arrangeras i Bottenån, Lindessjön och Dalkarlshytteån. Kolla i vinnarlistan om just ditt namn finns med.
Själv beskriver han sig skämtsamt som en 82-årig, enögd Parkinsongubbe, men sanningen är att Jerry Ragnarsson är en otroligt begåvad guldsmed som varit verksam sedan 1957. I sin hemmaverkstad i villan i Lindesberg har han långt efter sin pension fortsatt sin passion för hantverket, men på hobbynivå.
– Jag kan ju inte riktigt låta bli, det är ju så roligt, säger han med ett leende.
Leo Larsson, Theodor Warvelin, Felicia Falk och Malte Nilsson är fyra av ungdomarna som tagit initiativ till festivalen Solsting.
Foto: Jennie Einarsson
Åtta band, en stor scen, mat och merch – så ser det ut när Lindesberg får en ny utomhusfestival med premiär den 26 juli som fått namnet Solsting. Bakom festivalen står ett gäng musikintresserade ungdomar från Hillstreet, som siktar på att blåsa liv i en gammal tradition i musikstaden Lindesberg.
– Det här är startskottet. Kanske kan det bli som ett nytt Augustibuller, säger Malte Nilsson från festivalgruppen.
Uppskattat traktormuller drog stor publik
Vad gör en tradition – hur blir den till och hur överlever den? Ibland kan man tro att det bara behövs en något galen idé och lite människor ...
Ingela Björkman, HR-chef på Sparbanken Bergslagen och Jonathan Rudman från StartCentrum tillsammans med årets Drömjobbare. Dlin Hasso saknades dessvärre vid fototillfället. Foto: Privat
För fjortonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år handlar det om bivaxdukar, nagelförlängningar samt renovering och försäljning av möbler.
Förra året firade jag min midsommar i de värmländska skogarna i hopp om att få se en vit älg. Men ingen framgång den resan. Under årets midsommarhelg gjordes en nytt försök då jag återvände till de värmländska skogarna i min fortsatta jakt efter mitt första möte med en vit älg. Hur det gick berättar jag i denna veckas fotokrönika.
För många barn och ungdomar är fiske en favoritsysselsättning på sommarlovet. Just denna sommar gör Lindesbergs kommun en satsning för att krydda till det lite extra för sommarlediga barn – detta tillsammans med Lindessjöns FVO.
– Vi har satt ut 200 kilo regnbåge i ån och det är riktigt fina bitar dessutom, berättar Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening.
Jag börjar denna veckas fotokrönika med att önska er alla en glad midsommar. Mitt midsommarfirande startade faktiskt redan klockan 01.30 i natt. Då var det nämligen dags att åka iväg på en fotoresa med min kompis. På vägen till slutdestinationen så hade jag planerat in ett stopp som bara var ett måste. Det är nämligen så att för tredje gången någonsin så har en Wilsonbeckasin (Amerikansk Beckasin) observerats i Sverige. Jag ville försöka fotografera denna fågel.
Lista: Här firas midsommar
Midsommarafton närmar sig – med dans kring stången, sill, blomsterkransar och allt som hör därtill. Som traditionen bjuder arrangeras firanden p...
Villa som brann i vintras brann igen
En villa i Guldsmedshyttan blev i december 2024 totalförstörd i en brand. Idag, onsdag, fick räddningstjänsten rycka ut till samma adress igen - d...