Freja Morén är igång med träningen och laddar för sin femte säsong i Lindesberg Volley. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Nya spelschemat släppt: ”Kan bli heta derbyn”

Katrineholms avhopp fick volleybollens Elitserie att rita om spelschemat helt. Nu är det nya schemat släppt. Linde Volley tar plats i den norra poolen och Freja Morén säger vad hon tycker om det, försäsongen och sin nya tränare.

För ett par veckor sedan kom beskedet att Katrineholm dragit sig ur volleybollens Elitserie. Beslutet kom inte som någon större överraskning för Lindesberg Volley, som kände till klubbens ekonomiska problem. Men effekterna av avhoppet blev att spelschemat tvingades att ritas om och säsongsförberedelserna startade om på noll igen.

Under ytan har dock Linde Volley fortsatt att jobba på. Laget är nu inne på sin tredje träningsvecka och rutinerna börjar återigen att sitta. Men allt är inte som det tidigare varit i laget. Istället för Johan Isacsson är det nu Teemu Sarna som sköter träningarna, en finländare som redan börjat sätta sin prägel.

– Alla tränare är ju väldigt olika. Jag har haft många tränare och vissa gillar att spela mycket och andra grillar att träna mycket teknik. Där skiljer sig Johan och Teemu. Johan gillar att spela ihop ett lag, medans Teemu gillar att gå igenom detaljer och den typen av träning gillar även jag. Därför känner jag kanske att jag är nöjd, säger Freja Morén om tränarbytet.

Spikern är en av de sex spelare som blivit kvar sedan förra säsongen. Ny in i Linde-truppen är slovakiskan Martina Konecna, med meriter från spel på väldigt hög nivå. Men laget har även kryddats av ett par klart yngre namn, däribland Elsa Arrestad från de egna leden. Freja konstaterar att man fortfarande har någon plats att fylla ut men ser stor potential i truppen.

– Vi har ett ganska ungt lag i år, men de spelare vi har kvar sen förra året och Martina som vi har fått in har ju mycket erfarenhet. Sen har vi några yngre tjejer som är med, de behöver lite mer skinn på benen. Så småningom tror jag att de är med och slåss om en startplats.

”Lindesberg har bäst träningsanläggning i Sverige”

Freja har hunnit bli 25 år och går nu in till sin femte säsong i Linde-tröjan. Hon poängterar att hon minsann inte spelat längst i laget (”Margie ligger före mig haha”), men tillägger också varför hon trivs så bra i Bergslagen.

– Jag tycker först och främst att Lindesberg har bäst träningsanläggning i hela Sverige. Det finns gym, restaurang och fina hallar och det kan man inte få någon annanstans. Sen är ju Lindesberg en ganska liten stad, så det blir väldigt familjärt. Man möter alltid mycket folk på stan och nu när jag har varit här i några år är det många som känner igen mig. Det tycker jag är väldigt trevligt.

Nu knackar en ny säsong på dörren och Freja är laddad för vad som komma skall. Avhoppen från såväl Katrineholm som Göteborg har skapat en mindre serie, där samtliga åtta lag är garanterade en slutspelsplats.

– Det blir spännande. Jag vet att många lag avvaktar med att hämta in proffs. Nu har vi fått två avhopp och det blir bara åtta lag, så jag kan väl anta att vi har en säker slutspelsplats. Där kommer det att bli tufft och Hylte/Halmstad har värvat bra, säger Freja och fortsätter.

– Sen tror jag att Örebro kommer att skrälla. De har fått in riktigt bra spelare, det ska bli kul att se hur de får ihop det. Jag tror att det kan bli heta derbyn mellan Örebro och Linde i år.

Och just derbyn kommer det att bli mycket av. Detta står klart efter att Elitserien presenterat sitt nya spelschema, som är uppdelat i två pooler med fyra lag i vardera. Linde tar plats i den norra poolen tillsammans med Sollentuna, RIG Falköping och Örebro Volley. Grundserien inleds den 3:e oktober hemma mot RIG och Freja ger sina tankar kring uppläget.

– Jag har kollat igenom det, men inte riktigt memorerat hur det ser ut. Men det ser ut som att vi får rätt många matcher och vi kommer att få möta Örebro mycket. Det är för tidigt nu att lägga upp en game plan inför matcherna. Än så länge fokuserar vi mycket på teknikträningarna och inte så mycket på spel, det kommer senare.

Linde Volleys samtliga Elitserie-matcher:
3/10 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
11/10 16.00 Linde Volley-Örebro Volley
17/10 17.00 Sollentuna-Linde Volley
11/11 19.00 Örebro Volley-Linde Volley
14/11 16.00 Linde Volley-Gislaved
28/11 16.00 Linde Volley-Svedala
5/12 17.30 RIG Falköping-Linde Volley
13/12 16.00 Engelholm-Linde Volley
16/12 19.00 Linde Volley-Sollentuna
20/12 14.30 Hylte/Halmstad-Linde Volley
5/1 19.00 Linde Volley-Sollentuna
17/1 14.00 Örebro Volley-Linde Volley
30/1 17.00 RIG Falköping-Linde Volley
9/2 19.00 Sollentuna-Linde Volley
13/2 14.00 Gislaved-Linde Volley
20/2 15.00 Svedala-Linde Volley
27/2 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
2/3 19.00 Linde Volley-Örebro Volley
5/3 16.00 Linde Volley-Engelholm
12/3 15.00 Linde Volley-Hylte/Halmstad

Publicerad 3 september 2015 klockan 13:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 07:21