Freja Morén är igång med träningen och laddar för sin femte säsong i Lindesberg Volley. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Nya spelschemat släppt: ”Kan bli heta derbyn”

Katrineholms avhopp fick volleybollens Elitserie att rita om spelschemat helt. Nu är det nya schemat släppt. Linde Volley tar plats i den norra poolen och Freja Morén säger vad hon tycker om det, försäsongen och sin nya tränare.

För ett par veckor sedan kom beskedet att Katrineholm dragit sig ur volleybollens Elitserie. Beslutet kom inte som någon större överraskning för Lindesberg Volley, som kände till klubbens ekonomiska problem. Men effekterna av avhoppet blev att spelschemat tvingades att ritas om och säsongsförberedelserna startade om på noll igen.

Under ytan har dock Linde Volley fortsatt att jobba på. Laget är nu inne på sin tredje träningsvecka och rutinerna börjar återigen att sitta. Men allt är inte som det tidigare varit i laget. Istället för Johan Isacsson är det nu Teemu Sarna som sköter träningarna, en finländare som redan börjat sätta sin prägel.

– Alla tränare är ju väldigt olika. Jag har haft många tränare och vissa gillar att spela mycket och andra grillar att träna mycket teknik. Där skiljer sig Johan och Teemu. Johan gillar att spela ihop ett lag, medans Teemu gillar att gå igenom detaljer och den typen av träning gillar även jag. Därför känner jag kanske att jag är nöjd, säger Freja Morén om tränarbytet.

Spikern är en av de sex spelare som blivit kvar sedan förra säsongen. Ny in i Linde-truppen är slovakiskan Martina Konecna, med meriter från spel på väldigt hög nivå. Men laget har även kryddats av ett par klart yngre namn, däribland Elsa Arrestad från de egna leden. Freja konstaterar att man fortfarande har någon plats att fylla ut men ser stor potential i truppen.

– Vi har ett ganska ungt lag i år, men de spelare vi har kvar sen förra året och Martina som vi har fått in har ju mycket erfarenhet. Sen har vi några yngre tjejer som är med, de behöver lite mer skinn på benen. Så småningom tror jag att de är med och slåss om en startplats.

”Lindesberg har bäst träningsanläggning i Sverige”

Freja har hunnit bli 25 år och går nu in till sin femte säsong i Linde-tröjan. Hon poängterar att hon minsann inte spelat längst i laget (”Margie ligger före mig haha”), men tillägger också varför hon trivs så bra i Bergslagen.

– Jag tycker först och främst att Lindesberg har bäst träningsanläggning i hela Sverige. Det finns gym, restaurang och fina hallar och det kan man inte få någon annanstans. Sen är ju Lindesberg en ganska liten stad, så det blir väldigt familjärt. Man möter alltid mycket folk på stan och nu när jag har varit här i några år är det många som känner igen mig. Det tycker jag är väldigt trevligt.

Nu knackar en ny säsong på dörren och Freja är laddad för vad som komma skall. Avhoppen från såväl Katrineholm som Göteborg har skapat en mindre serie, där samtliga åtta lag är garanterade en slutspelsplats.

– Det blir spännande. Jag vet att många lag avvaktar med att hämta in proffs. Nu har vi fått två avhopp och det blir bara åtta lag, så jag kan väl anta att vi har en säker slutspelsplats. Där kommer det att bli tufft och Hylte/Halmstad har värvat bra, säger Freja och fortsätter.

– Sen tror jag att Örebro kommer att skrälla. De har fått in riktigt bra spelare, det ska bli kul att se hur de får ihop det. Jag tror att det kan bli heta derbyn mellan Örebro och Linde i år.

Och just derbyn kommer det att bli mycket av. Detta står klart efter att Elitserien presenterat sitt nya spelschema, som är uppdelat i två pooler med fyra lag i vardera. Linde tar plats i den norra poolen tillsammans med Sollentuna, RIG Falköping och Örebro Volley. Grundserien inleds den 3:e oktober hemma mot RIG och Freja ger sina tankar kring uppläget.

– Jag har kollat igenom det, men inte riktigt memorerat hur det ser ut. Men det ser ut som att vi får rätt många matcher och vi kommer att få möta Örebro mycket. Det är för tidigt nu att lägga upp en game plan inför matcherna. Än så länge fokuserar vi mycket på teknikträningarna och inte så mycket på spel, det kommer senare.

Linde Volleys samtliga Elitserie-matcher:
3/10 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
11/10 16.00 Linde Volley-Örebro Volley
17/10 17.00 Sollentuna-Linde Volley
11/11 19.00 Örebro Volley-Linde Volley
14/11 16.00 Linde Volley-Gislaved
28/11 16.00 Linde Volley-Svedala
5/12 17.30 RIG Falköping-Linde Volley
13/12 16.00 Engelholm-Linde Volley
16/12 19.00 Linde Volley-Sollentuna
20/12 14.30 Hylte/Halmstad-Linde Volley
5/1 19.00 Linde Volley-Sollentuna
17/1 14.00 Örebro Volley-Linde Volley
30/1 17.00 RIG Falköping-Linde Volley
9/2 19.00 Sollentuna-Linde Volley
13/2 14.00 Gislaved-Linde Volley
20/2 15.00 Svedala-Linde Volley
27/2 16.00 Linde Volley-RIG Falköping
2/3 19.00 Linde Volley-Örebro Volley
5/3 16.00 Linde Volley-Engelholm
12/3 15.00 Linde Volley-Hylte/Halmstad

Publicerad 3 september 2015 klockan 13:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade Lindesberg där jämna kamper om seten utspelades. Efter två förlorade set, fick hemmalaget dessvärre ge sig utan poäng till tabellen.

24 oktober 2021 klockan 19:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Annons

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hå...

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad p...

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två tidigare säsongerna på grund av pandemin. Inför kvällen så inviger de Lindbackaskolans Sporthall gällande seriespel, där laget håller höga förväntningar om ett kvalspel.

1 oktober 2021 klockan 09:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept
Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart är det dags för kommunens yngre elever ...
30 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förlust mot de svenska mästarinnorna
Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. Inför söndagens match stod...
27 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Femmålsförlust i hemmapremiären
Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens hemmapremiär. Trots en ...
25 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-24

2021-09-23

2021-09-21

2021-09-18

2021-09-16

2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-10-28 09:33