Lindlöven igång med försäsongen, behåller stommen ur fjolårets succélag

Det må vara långt kvar till hockeysäsongen, men redan nu är Lindlöven igång med träningen. På torsdagen samlades delar av laget för att genomföra fystester vid Arenan. Samtidigt blir det nya lagbygget alltmer komplett och Löven lyckas där behålla nästan hela succélaget från ifjol.

Den 21:a februari tog Lindlövens mycket fina säsong slut. Laget föll då i det tredje och avgörande playoffmötet borta mot Piteå, sedan motståndet avgjort till 2-1 i den andra förlängningsperioden. På torsdagen, exakt två månader efter det bittra uttåget, samlades Löventruppen återigen.

Platsen var Lindesberg Arena, där ledarstaben med Jussi Salo i spetsen höll i fystester. Totalt fanns tolv spelare på plats och de drillades hårt. Först ut var ett klassiskt beep-test, där målvakten Christoffer Ulvestav härdade ut allra längst. Därefter fortsatte man med nya moment i gymdelen och spelarna gjorde ett starkt intryck på ledningen.

– Jag är positivt överraskad. Resultaten är bättre nu än vad de var i höstas. När man är mycket ute på isen går ofta konditionsbiten ner, men det har inte hänt nu och det visar att vi har skött fysträningen bra hela vintern, säger Jussi Salo belåtet.

Tränaren har tillsammans med den fysansvarige Mattias Mattsson tagit fram ett träningsprogram som spelarna följt i flera veckors tid. Det programmet kommer att skruvas åt från och med första maj, då man varje vecka kör nio fyspass fördelat på sex dagar. Endast två av dessa pass är gemensamma, men Jussi litar på sina träningsvilliga spelare. Med torsdagens fystester gjorda kan ledarstaben sätta ramen inför försäsongen.

– Nu när vi har testresultatet ska vi utforma sommarträningen så individuellt som möjligt. Vi ser vad man behöver träna mest på, då kan man göra det individuellt, förklarar Jussi.

Stommen från succélaget stannar

I sin spelartrupp har tränaren i skrivande stund redan 17 spelare kontrakterade. Klara nyförvärv är sedan tidigare trion Felix Zetterberg, Felix Lundqvist och André Astley Rydberg. Men först och allra främst har Lindlöven lyckats behålla snudd på hela stommen från vinterns succélag.

– Det var en positiv känsla när vi gick av förra säsongen. Sen är det klart att många av spelarna har fått andra anbud, men de har ändå känt att både laget och de själva fått en stor personlig utveckling. Det är Jussi som ligger bakom det, berättar sportchefen Tomas Östlund.

Spolar man tillbaka bandet ett år i tiden var situationen en annan, då Löven inte hade presenterat en enda spelare. Nu står man med 17 namn klara och för ytterligare ett par saknas endast en bekräftelse. ”Osten” förklarar att den sportsliga ledningen i år satsat på att få truppen klar tidigt.

– Jag, Jussi och John (Falck) resonerade i slutet av säsongen att vi skulle knyta upp så många som möjligt tidigt. Det ger oss fördelen också när vi söker nya spelare, som med André (Astley-Rydberg). Han vet att laget gjorde det bra förra året och ser även att de flesta killarna är kvar.

Bland de som förnyat sina avtal med Löven finns centrala pjäser som Anton Tano, Max Lalander och Patrik Näslund. Just att kaptenen och frontfiguren Näslund valde att stanna ser ”Osten” som avgörande.

– Det var viktigt att han gjorde klart med oss tidigt. Istället för att det kanske dröjde en månad så skrev Patrik på direkt, för han ville visa de andra att ”här stannar jag”. Det ger en snöbollseffekt.

Siktar på att bli topplag: ”Har material och en fantastisk tränare”

En spelare som däremot flyttar vidare för nya äventyr är Mattias Pettersson. Den ständigt storspelande målvakten presenterades tidigare under våren för Mora, något som gör honom till tredje Lövenspelare på kort tid att lämna för HockeyAllsvenskan. I december tog Jonas ”Sill” Karlsson samma steg och även Henrik Warman har fått chansen i BIK Karlskoga.

– Självklart öppnar det ögonen för spelare att man kan ta steget härifrån till Allsvenskan. Yngre spelare ser att det finns möjligheter här, och unga killar vill alltid vara i miljöer där de kan utvecklas, kommenterar ”Osten” spelarnas nya klubbadresser.

Medan Mattias och ”Sill” spelar vidare i HockeyAllsvenskan kommande säsong är Henrik Warmans framtid inte klar. Backen förhandlar med flera intressenter, men vilka vill Tomas Östlund inte avslöja.

– Henrik har andra anbud som han funderar över, sen om det är i Allsvenskan eller inte får du fråga honom om. Vi har en väldigt öppen dialog och han berättar hur han tänker, förklarar ”Osten”.

Men det är inte uteslutet med en fortsättning i Lindlöven?

– Absolut inte! Jag skulle säga att det är 50/50.

Med eller utan Henrik Warman, Lindlövens nya lagbygge är i det närmaste färdigt. Pusselbitarna har fallit på plats så väl att ledningen tvingats tacka nej till flera spelare som hört av sig. Kvar att fylla är några platser på backsidan samt en målvaktspost. Med truppen väl rustad tar Löven god tid på sig att rekrytera de sista utposterna och ”Osten” är mycket hoppfull om den framtid som klubben går mot.

– Vi siktar på att bli ett topplag i HockeyEttan, vi har både material nog och en fantastisk tränare för att lyckas med det. Vi ska försöka att behålla kärntruppen år efter år och sen krydda med nya spelare.

Lindlövens trupp i dagsläget:

Christoffer Ulvestav, målvakt
Rasmus Rundgren, back
Hampus Moberg, back
David Berg, back
Max Lalander, forward
Johan Persson, forward
Patrik Näslund, forward
Niclas Eklöw, forward
Emil Rooth, forward
Wille Ylitalo, forward
Felix Zetterberg, forward NY
Anton Tano, forward
Albin Gunnarsson, forward
Felix Lundqvist, forward NY
Alexander Selin, forward
André Astley Rydberg, forward NY

Publicerad 21 april 2016 klockan 20:07


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 04:48