Söndagens match blev Herman Arenvangs sista på LIF Lindesbergs tränarbänk. FOTO: Hannes Feldin

Nu sätter Herman punkt för tränarlivet: ”Kommer vara kvar i LIF på något sätt”

Det var inte bara LIF Lindesbergs säsong som tog slut denna söndagskväll. Även den sex år långa eran med Herman Arenvang vid det brandgula rodret nådde sin ände. Herman kliver nu av sitt uppdrag som tränare för A-herrarna, men hans tid i LIF är inte nödvändigtvis över för det.

LIF Lindesberg föll knappt i den fjärde och för lagets del avgörande kvalmatchen mot IFK Skövde. 25-27 skrevs slutsiffrorna till, sedan det brandgula hemmalaget tappat en femmålsledning sent i andra halvlek. Förlusten satte stopp för lagets kvalspel och blev samtidigt även slutpunkten för Herman Arenvangs tid som tränare.

– Det har jag inte ens tänkt på, man har levt i nuet med den här matchserien. Det hade varit kul om vi hade fått en femte match i Skövde, säger Herman efter hans sista strid.

41-åringen har tränat LIF:s A-herrar ända sedan 2010, med totalt sex säsonger i rollen. Beslutet att detta skulle bli hans sista kom tidigare under våren och nyheten har hunnit smälta vid det här laget. Med sitt uppdrag med A-laget nära på avslutat kastar Herman beröm över sin moderklubb.

– Det som jag tycker känns väldigt bra är att vi har fått tillbaka publiken. Det är drag på matchen idag och mycket folk, det hade kunna vara ännu mera om vi inte hade haft två så bra ungdomslag som spelar USM-final i Malmö. Där känner jag en stolthet över föreningen, som jobbar långsiktigt och producerar talanger som ska spela här, berättar Herman som får ett leende på läpparna vid tanken på kvalmatcherna i Arenan.

– Vi fyller i princip en hall och det är viktigt för oss. Det är nästa 4000 på de här två matcherna och det är då idrott är så jäkla roligt.

”Jocke” om Herman: ”En fantastisk person med stora handbollskunskaper”

Under sina år vid rodret hos A-laget har Herman varit med om mycket. LIF har under denna tid flyttat in i Arenan, åkt ur Elitserien, etablerat sig i den Allsvenska tabelltoppen och nu senast kvalat för en återkomst till högstaligan. Just den säsong som precis avslutats är sportsligt en av de mest framgångsrika under tränarens epok.

– Med tanke på hur vi var i höstas när vi inte presterade bra handboll är det en jätteutveckling. Det är många som inte förstår hur hårt jobb som killarna lägger ner. Att spela inför den här publiken är en sak, men anledningen till att de får göra det är för att de efter att ha förlorat mot Warta som låg sist kommer till träningen dagen efter och är hungriga, förklarar Herman och tillägger.

– Därför har det varit en så pass rolig säsong. Den gick från att vi var lite knackiga till att kunna pressa Skövde.

Med längs den sex år långa vägen har Herman fått bekanta sig med många spelare. En av dessa är Joakim Bååk, som efter sina Elitserieäventyr återvände hem till moderklubben LIF inför denna säsong. Om sin avgående tränare har mittnian mycket gott att säga.

– Herman har varit jätteviktig för hela min karriär. Från att jag kom upp som väldigt ung spelare när han flyttade hem hit, fram tills där vi står idag. Jag tycker att han är en fantastisk person med stora handbollskunskaper och han lägger ner enormt mycket kraft och energi på det här, säger ”Jocke” som nu tvingas se sin tränare lämna laget.

– Det blir svårt att hitta någon som kan fylla den luckan. Jag har inget annat än lovord att säga om hans ledarskap.

Kapitlet med Herman Arenvang som tränare för LIF:s A-herrar går mot sitt slut, men allra först ska laget ha en utvärdering kring säsongen. När truppen sedan återsamlas är det med ett nytt ansikte i tränarrollen. Vad som händer med Hermans handbollsliv är inte fastställt. Själv ser 41-åringen fram emot att kunna gå på matcher som en vanlig åskådare och återgå till sitt tidigare arbete som lagens långa arm.

– Jag ska börja jobba som polis igen, sen kommer jag att vara kvar i LIF på något sätt. Jag vet inte hur än, men jag vill vara kvar, avslutar Herman.

Publicerad 24 april 2016 klockan 22:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 03:30