Precis som försommaren 2015 har Johan Isacsson valt Lindesberg som träningsort. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Landslaget kvalrepar i Arenan: ”Bästa träningskomplexet i Sverige”

Det svenska herrlandslaget i volleyboll har intagit Lindesberg. För andra året i rad har förbundskapten Johan Isacsson samlat sin namnkunniga trupp i Bergslagen, för ett längre träningsläger med Arenan som bas. Lägret är en uppladdning för EM-kvalet och kulminerar i en intern träningsmatch på lördagskvällen.

I måndags rullade det svenska herrlandslaget i volleyboll in i Lindesberg. Först på menyn stod ett gemensamt pass i Arenan, något som innebar startskottet på en högoktanig vecka kantad av träning. För andra året i rad har landslaget förlagt sitt försommarläger i Linde och anledningen till det är enkel.

– Jag tycker att det här är det bästa träningskomplexet i hela Sverige. Både med tanke på bollträning och styrketräning, förklarar Johan Isacsson som är tillbaka på bekant mark.

Den 54-årige förbundskaptenen har lett landslaget ända sedan 2005, men samtidigt haft parallella uppdrag. Ett av dessa var som tränare för Lindesberg Volley, där Johan spenderade säsongerna 2013-14 och 14-15. Att gästa Bergslagen tillsammans med sin blågula trupp känns därför som att komma hem för tränaren.

– Det blir ju lättjobbat när man vet hur allting fungerar här. Sen är det så klart lite roligare också när man känner många människor.

Den Elitseriesäsong som gick var det dock inte Johan som stod vid Lindes tränarbänk. Ny i den rollen var Teemu Sarna, som nådde fram till kvartsfinal där laget slogs ut av Hylte/Halmstad. Under Johan Isacssons tvååriga sejour blev det dubbla semifinaler för Linde och förbundskaptenen har även denna vinter hållit uppsikt på sitt tidigare lag.

– Jag tycker att det är lite överraskande att de gjorde en så pass svag säsong. Men jag vill inte uttala mig för mycket hit eller dit. Ska du bedöma ett lag och en tränare måste du gå med dem i ett par veckor, och det har jag inte gjort, säger Johan och utvecklar sitt resonemang.

– Jag hoppas självklart att deras framtid blir ljus. Det är ett så pass bra träningskomplex här och Lindesberg är ett volleybollnäste, så det behövs att de presterar bra. Men jag hade samtidigt förväntat mig mer av det här laget.

Förbereder sig för kvalet: ”Målet är att ta oss vidare”

54-åringens arbete i Lindesberg Volley är över sedan ett år tillbaka och nu är allt fokus riktat mot landslaget. Under sin vistelse i Linde bor truppen på Stadshotellet, något Johan trivs utmärkt med. Dagarna ägnas större delen åt träning och laget genomför två pass per dag.

Nästa vecka går dock samlingen vidare, när landslaget tar sig till Ungern för tre träningsmatcher. Det följs upp av flyg till Georgien och ett laddat EM-kval. Totalt spelar Sverige tre kvalmatcher under perioden 19:e till 21:a maj, drabbningar som landslaget måste överkomma om kvalspelet ska gå vidare.

– Vi ska försöka att göra det så bra som möjligt med det här laget. Målet är så klart att vi ska ta oss vidare, det är alla spelare och ledare rörande överens om. Men samtidigt kan du inte kontrollera dina motståndare, resonerar Johan inför EM-kvalet.

Men innan Sverige kliver in till de stora prövningarna återstår en tid av förberedelser. Lägret i Lindesberg får sin slutpunkt på lördagskvällen, när landslaget delas upp i två läger för en intern vänskapsmatch. Matchen spelas i Arenan med start 17.30 och Johan berättar att det var ett medvetet val att inte söka något utländskt motstånd.

– För mig är det viktigare med träning istället för matcher mot svagt motstånd. Därför spelar vi en träningsmatch istället, där vinsten är att fler spelare får mycket matchtid. Sen tycker jag att man alltid ska ha en balans mellan träning och matcher. Med en match här och sen de tre officiella landskamperna i Ungern ska vi vara redo för kvalet.

Publicerad 6 maj 2016 klockan 17:19


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 14:40