Precis som försommaren 2015 har Johan Isacsson valt Lindesberg som träningsort. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Landslaget kvalrepar i Arenan: ”Bästa träningskomplexet i Sverige”

Det svenska herrlandslaget i volleyboll har intagit Lindesberg. För andra året i rad har förbundskapten Johan Isacsson samlat sin namnkunniga trupp i Bergslagen, för ett längre träningsläger med Arenan som bas. Lägret är en uppladdning för EM-kvalet och kulminerar i en intern träningsmatch på lördagskvällen.

I måndags rullade det svenska herrlandslaget i volleyboll in i Lindesberg. Först på menyn stod ett gemensamt pass i Arenan, något som innebar startskottet på en högoktanig vecka kantad av träning. För andra året i rad har landslaget förlagt sitt försommarläger i Linde och anledningen till det är enkel.

– Jag tycker att det här är det bästa träningskomplexet i hela Sverige. Både med tanke på bollträning och styrketräning, förklarar Johan Isacsson som är tillbaka på bekant mark.

Den 54-årige förbundskaptenen har lett landslaget ända sedan 2005, men samtidigt haft parallella uppdrag. Ett av dessa var som tränare för Lindesberg Volley, där Johan spenderade säsongerna 2013-14 och 14-15. Att gästa Bergslagen tillsammans med sin blågula trupp känns därför som att komma hem för tränaren.

– Det blir ju lättjobbat när man vet hur allting fungerar här. Sen är det så klart lite roligare också när man känner många människor.

Den Elitseriesäsong som gick var det dock inte Johan som stod vid Lindes tränarbänk. Ny i den rollen var Teemu Sarna, som nådde fram till kvartsfinal där laget slogs ut av Hylte/Halmstad. Under Johan Isacssons tvååriga sejour blev det dubbla semifinaler för Linde och förbundskaptenen har även denna vinter hållit uppsikt på sitt tidigare lag.

– Jag tycker att det är lite överraskande att de gjorde en så pass svag säsong. Men jag vill inte uttala mig för mycket hit eller dit. Ska du bedöma ett lag och en tränare måste du gå med dem i ett par veckor, och det har jag inte gjort, säger Johan och utvecklar sitt resonemang.

– Jag hoppas självklart att deras framtid blir ljus. Det är ett så pass bra träningskomplex här och Lindesberg är ett volleybollnäste, så det behövs att de presterar bra. Men jag hade samtidigt förväntat mig mer av det här laget.

Förbereder sig för kvalet: ”Målet är att ta oss vidare”

54-åringens arbete i Lindesberg Volley är över sedan ett år tillbaka och nu är allt fokus riktat mot landslaget. Under sin vistelse i Linde bor truppen på Stadshotellet, något Johan trivs utmärkt med. Dagarna ägnas större delen åt träning och laget genomför två pass per dag.

Nästa vecka går dock samlingen vidare, när landslaget tar sig till Ungern för tre träningsmatcher. Det följs upp av flyg till Georgien och ett laddat EM-kval. Totalt spelar Sverige tre kvalmatcher under perioden 19:e till 21:a maj, drabbningar som landslaget måste överkomma om kvalspelet ska gå vidare.

– Vi ska försöka att göra det så bra som möjligt med det här laget. Målet är så klart att vi ska ta oss vidare, det är alla spelare och ledare rörande överens om. Men samtidigt kan du inte kontrollera dina motståndare, resonerar Johan inför EM-kvalet.

Men innan Sverige kliver in till de stora prövningarna återstår en tid av förberedelser. Lägret i Lindesberg får sin slutpunkt på lördagskvällen, när landslaget delas upp i två läger för en intern vänskapsmatch. Matchen spelas i Arenan med start 17.30 och Johan berättar att det var ett medvetet val att inte söka något utländskt motstånd.

– För mig är det viktigare med träning istället för matcher mot svagt motstånd. Därför spelar vi en träningsmatch istället, där vinsten är att fler spelare får mycket matchtid. Sen tycker jag att man alltid ska ha en balans mellan träning och matcher. Med en match här och sen de tre officiella landskamperna i Ungern ska vi vara redo för kvalet.

Publicerad 6 maj 2016 klockan 17:19


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-05 01:23