Ulrika Linder tillsammans med sin egen lilla konstkritiker Emmy, snart 3 år.
Ulrika Linder bjuder på en humoristisk utställning
Det bjöds på många spontana fniss och skratt då Ulrika Linder bjöd på Diskbänksteckningar, ett vernissage lite utöver det vanliga.
En självbiografisk utställning, tecknad främst på kuvert som annars skulle åkt ut med soporna. ”Det finns en tanke bakom varje teckning, en del är jättejobbiga och en del är jätteroliga.” berättar Ulrika.
Genom de humoristiska och detaljrika teckningarna får vi följa Ulrika på en resa genom livet som nybliven småbarnsförälder främst i hemmet och i köket, därav namnet på utställningen Diskbänksteckningar.
– Det handlar mest om att jag var tvungen att få ut mina känslor, och att skildra det lilla i livet, berättar Ulrika.
– Jag har fått det från min pappa att rita på kuvert och använda de till praktiska ändamål, så som inköpslistor och annat, och är bra ritpapper! tillägger Ulrika glatt.
Det finns också en viss politik i konstverken, verken är politiska i sitt slag och i sin grupp. Främst handlar det om att skildra dilemman i jämställdheten, men man behöver absolut inte se det som politik om man inte vill.
Maria Odenheim Nielsen uppskattade humorn i konstverken.
Igenkänningsfaktorn var hög bland besökarna, så även hos Maria Odenheim Nielsen från Koverboda var en av besökarna på utställningen.
-Jättebra! Fantastiskt! Och vansinnigt roligt! Men rätt så modigt också! Det är ju precis så det är när man har småbarn, sammanfattade Maria.
Utställningen visas i Galleri Konstrummet i Lindesbergs stadsbibliotek under 11 februari- 15 mars
I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar eller jobbar. De erbjuds endast skola men det funkar inte. De vill inte vara där och gymnasiet är frivilligt.
INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu elever lära sig böja engelska verb och addera tal. För att ge alla goda förutsättningar och samtidigt garantera likvärdig utbildning bör tillgången till fysiska läroböcker stärkas.
Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare sedan premiären 2016. Förra året fanns dessvärre inte tiden till att genomföra festen, men efter en lång tids planerande är man nu redo att bjuda in till show igen, den här gången i en ny tappning.
– Vi kallar den för Julfesten goes 70 years of rock, så det blir en liten rockjulfest i år, avslöjar Martin Almgren.
Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde i juni att lägga 10 miljoner kronor i besparing på Barn- och utbildningsförvaltningen. Av dessa kommer merparten av pengarna att tas från gymnasieskolan, det meddelade Lillemor Bodman (M) under torsdagen.
– Nu är det upp till förvaltningen att jobba med det här, men 10 miljoner sparar man inte in i en handvändning, utan det kommer ske succesivt, säger hon till LindeNytt.
Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.
Bergslagens IF består av Elvis Karaosmanovic, Birjar Mostafa, Rebin Mostafa, Ali Jamal Yassin, Alexander Scharnke, Mohammed Hassan, Ronny Sterzenbach. Foto: Privat
Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att arbeta förebyggande, att ge ungdomar en meningsfull fritid och en tillhörighet. Med start inom några veckor bjuder man in till uppstartsmöte på Hagaberg, som även är platsen man kommer hålla till på.
– Vi vill skapa en miljö där alla är inkluderade och känner en tillhörighet, för det är så man kommer in i samhället också, säger Ali Jamal Yassin, ordförande.
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till Hudmottagningen. En mottagning som både utreder och behandlar hudsjukdomar som hudtumörer, psoriasis, eksem, akne och bensår.
– Vi träffar patienter i alla åldrar, men en stor del är äldre och kroniskt sjuka som kommer till hudmottagningen flera gånger om året, berättar en sköterska.
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till gynekologmottagningen. Här ser man stora farhågor för kvinnosjukvården och kvinnorna som riskerar att försvinna i vårdköer.
– Vi har många kvinnor som går på kontroller för diverse åkommor, vart ska de kvinnorna ta vägen? säger Uroterapeut Rebecca Blomberg.
Nu stängs mellersta infarten
På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta ...