Nu på fredag kommer uppemot 800 personer att samlas under ett och samma tak för att svänga sina lurviga till Erik Lihms Orkester och låta sig väl smaka av det svarta guldet – som rätt tillagat får en mer kärleksbetonad färgskala.
Naturligtvis rör det sig om stadens absolut största kräftskiva, som arrangeras av ishockeyföreningen Lindlövens IF. Och nu har det alltså blivit dags igen, precis som i fjol och åren dessförinnan. Traditionen är stark – men samtidigt väldigt krävande. Kräftskivan kräver nämligen cirka 45 personer som arbetar ideellt med att få allt att klaffa för gästernas välmående. Ronny Carlsson, som normalt ansvarar för ljud och ljus i hallen, är en av dem som nu har bråda dagar.
-Alla som ställer upp för att denna kväll ska bli en lyckad tillställningen, är naturligtvis värda en stor eloge. För det är ju faktiskt en hel del arbete med att arrangera en sådan här stor fest, säger Ronny.
Festen består i huvudsak av två centrala ting: musik och mat. Och precis som att kräftorna ska hålla god kvalitet, måste även musiken vara minst lika bra. På årets upplaga av kräftfesten, har arrangören bokat den populära Erik Lihms Orkester.
-Jag personligen är inte så jätteduktig på dansband, men vad jag fått veta från annat håll är att flera av bandmedlemmarna tidigare har spelat med Vikingarna. Med andra ord borde de veta vad de sysslar med, skrattar Ronny.
Bandet tilldelades nyligen priset ”Guldklaven” för årets keyboardist.
Thomas Rydén har huvudansvaret för att dansbandet infinner sig på scenen, precis som att det ska finnas tillräckligt med kräftor till alla matgäster.
I fjol kom nästan 800 personer till hovet. En del kommer enbart för dansens skull och därför nöjer man sig även detta år med att duka upp för ca 500 personer.
-Vi har köpt in 300 kilo kräftor för årets fest och det är lika stor mängd som ifjol, säger han.
Mellan tummen och pekfingret handlar det alltså om lite drygt 7000 kräftor som ska fördelas på antalet matgäster.
Fotnot: Överskottet/vinsten från kräftfesten blev i fjol över 50 000 kronor. Pengarna använder föreningen till att betala underhåll och drift av hallen för kommande säsong.
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.
För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.
Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.
Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.
Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.