"Lizette &" 22 andra är redo för festival. Pressbild: Sofia Lundberg

Alla band klara för Rockviken

Sommarens stora rockfest, Rockviken, har nu signat upp totalt 23 band och har därmed fyllt kvoten. Nu börjar nedräkningen på allvar till då portarna öppnas för tvådagarsfestivalen i Frövi.

Rockviken kommer i år att ha två scener och därmed har man också en bredare lineup av band som kommer att spela under festivalens två dagar, 25-26 juli. Totalt 23 band, sju fler än i fjol, har arrangören knutit till Rockviken 2014.
– Rockviken har beskrivits som en stor festival i litet format, och det kan vi absolut känna igen oss i, säger Kenny Nilsson i ett pressmeddelande på måndagen.
– Även om vi har en relativt liten festival är vi oerhört noga med allt runt omkring! Vi som driver festivalen har många års erfarenhet av festivaler, både som publik och som artist. Vi vet hur vi själva vill ha det när vi kommer till en festival, och det försöker vi  åstadkomma här. Vi satsar på att ha det bästa ljudet, häftigaste ljuset och godaste langosen jämfört  med andra festivaler i vår närhet – ingenting får lämnas åt slumpen om vi ska bjuda våra besökare på  en grym upplevelse, fortsätter Kenny.

Här är samtliga band som är redo för Rockviken
(Info av Rockviken)

BULLET (Växjö) bildades 2001 och har släppt fyra album. Efter vida europaturnéer, och
förbandspelning till AC/DC på Ullevi, är det nu dags för Frövi att få en dos av Bullets Accept- och AC/DC-doftande rock n’ roll – sommarens enda Sverigespelning!

JORN (Norge) leds av den fantastiske sångaren Jörn Lande. Jörn har under åren figurerat i olika bandkonstellationer med medlemmar från Whitesnake, Helloween, Edguy och Black Sabbath. Med över sju miljoner sålda album bakom sig tar nu Jörn sitt band till Frövi för en energisk livekonsert.

ELECTRIC BOYS (Stockholm) borde inte ha undgått någon när de under tidigt 90-talskördade stora framgångar både hemma i Sverige och ute i världen. Med Conny Bloom i spetsen levererades topphiten ”All lips n hips” som roterade flitigt på MTV. Efter tre album, ett par världsturnéer och ett samarbete med Svullo (någon som minns låten ”För fet för ett f**k”?) splittrades bandet. Sedan 2009 är de tillbaka igen och i dagarna släpptes deras andra skiva sedan återföreningen; ”Starflight United”.

WOLF (Kumla/Örebro) bildades redan 1995 och arbetar just nu med sitt sjunde album. Bandet turnérar flitigt runt om i Europa men äntligen kommer de hem för att bjuda på sin klassiska heavy metal så som Iron Maiden och Judas Priest skapade den under början av 80-talet.

AMMOTRACK (Skövde) har genom åren haft en rad låtar roterandes i radio och några av de mest spelade är ”Scream for your mother”, ”Shout”, ”Living like an angel” och ”Hitman” som röstats fram av lyssnarna som favoriter i Bandit Rock och Sveriges Radio P3.  Ammotrack har gjort sig ett namn på den svenska rockscenen efter år av flitigt turnerande. I våras var bandet aktuella i melodifestivalen där de tog sig till ”andra chansen” innan resan var över för deras del. Det tackar vi för då bandet nu haft gott om tid att förbereda sig för sitt framträdande på Rockviken istället för att tävla i Danmark… 

SMASH INTO PIECES (Örebro) var en given succé förra året och vi kunde inte motstå tanken på att låta grabbarna komma tillbaka redan i sommar. Sedan förra besöket har bandet bland annat turnerat i såväl Japan som Europa. Topprecensioner och fina prisnomineringar har de redan gott om, och vi är övertygade om att de tillhör den svenska musikexportens framtid! Kom ihåg att du såg dem i Frövi…

THE HAWKINS (Arboga) är ytterligare ett gäng från Frövis omnejder på väg uppåt! Med en blandning av historiens olika rockgenres skapar de något eget, originellt och otroligt svängigt. Inför Rockviken värmer de upp med en spelning på anrika Sweden Rock Festival.

LANCER (Karlstad) har sina rötter i klassiska band som Iron Maiden, Helloween och Gamma Ray, men lägger till detta sin egen personliga och nyskapande prägel. På Rockviken utlovar bandet en stenhård lektion i hur melodisk metal ska levereras, och vi tvivlar inte på att löftet kommer att uppfyllas!

SIDEBURN (Stockholm) är ett välkänt band inom stonerrock-genren i Sverige. Fyra album har bandet släppt, och till Rockviken kommer de förstärkta av sin nya sångare Dimitri Keiski, vinnare av TV3’s True Talent 2011.

SIR REG (Köping) spelar keltiskt punk/rock i samma liga som Dropkick Murphys och Flogging Molly. De har tidigare kammat hem flera utnämningar ute i Europa, och i våras blev de nominerade till svenska BANDIT ROCK AWARDS i kategorierna ”Årets svenska genombrott” och ”Bästa svenska album”. Räkna med en riktig folkfest…

SIPHON FUEL (Göteborg) bildades 2009 och är nu ett av de större undergroundbanden i Sverige och de har en trogen fanbase som följer bandet i vått och torrt. Bandets storhet ligger i deras vilda, energiska och ösiga live-framträdanden. 2013 släppte Siphon Fuel sitt kritikerrosade debutalbum ”Buckle Up”, musikaliskt kan det beskrivas som en blandning av Accept, Motörhead och AC/DC.

LOOKS LIKE LUCY (Örebro) bildades 2011 och har redan hunnit med ett par turnéer i Europa. Just nu är de aktuella med speedway-laget Indianernas nya kampsång som släpps i dagarna. I höst går bandet in i studio igen, men innan dess blir det ett besök på Rockviken.

THE BOATSMEN (Örebro) beskriver själva sitt sound som ett upphetsande fylleslagsmål mellan The Ramones (snabba, korta låtar), MC5 (gitarrsolo-energi) och The Beach Boys (sångharmonier!). Vad mer behöver sägas? Efter ett par Tysklandsturnéer är det nu dags att besöka Frövi, och vi kommer vara redo för en extatisk liveshow!

LIZETTE & (Stockholm) har blivit nominerade till Aftonbladets Rockbjörnen i kategorierna ” Årets Genombrott”(2012), ”Årets Livegrupp” och ”Årets Hårdrock/Metal” (2013). Musikaliskt handlar det om industriell rock/metall med mycket inspiration från band som Nine Inch Nails.

THE BLOAKES (Örebro) är ett psykedeliskt influerat rockband med rötter i 60-och 70-tal. Med en blandning av dåtidens musikunder som The Beatles och Pink Floyd och nutidens våg av ny pskydedelia är deras musik lika aktuell nu som den var för 50 år sedan.

LEAP (Kumla/Frövi) är ett explosivt band med rötterna i 80-talets hårdrock blandat med modern heavy metal! Med influenser som W.A.S.P., Skid Row, Dream Evil, Hardcore superstar , Crash Diet mfl så har LEAP skapat en mix av hård och svängig rock´n roll. LEAP inledde förra årets festival och kommer nu tillbaka för en lite generösare speltid!

THE SIGOURNEY WEAVERS (Ludvika) kommer till Rockviken för att representera norra delarna av Bergslagen med sin blandning av pop, ska och arenarock. Bandets nya album ”Blockbuster” släpps i Augusti.

STRATUS (Örebro) levererar svängig 60-/70-talsrock i stil med Cream, Sabbath och Zeppelin. Du kommer få uppleva allt mellan tunga riff och brinnande gitarrsolon när de tar dig med på en resa till Stratusfären!

LES GORDONS (Örebro) är bandet som alltid levererar till hundra procent. De har blivit jämförda med band som Mando Diao och The Hives, vilket de såklart ser som smickrande. De tänker dock inte stanna där, Les Gordons satsar på att ingen som har besökt en spelning med dem någonsin ska glömma det. Med en nysläppt singel, och arbetet med debutalbumet i full gång är en sak säker: Les Gordons är här för att stanna!

ANYONE FOR TENNIS (Örebro) musik karakteriseras likt deras liveframträdanden som väldigt energifulla och fyllda med spelglädje och med kärlek till musiken såväl som till publiken. Något som ofta beskrivs vara till bandets fördel är den mångfalden som infinner sig i deras repertoar; musiken sträcker sig från minimalistisk pop till elektriska klimax ”större än livet självt” och vidare till snabba rocklåtar och svallande ballader. Anyone For Tennis släppte nyligen (12 april 2014) sitt debutalbum ”Welcome Midlife Christ”, en 15 spår lång skiva, som fått mycket bra kritik av både nya och gamla fans samt från media i allmänhet.

DAZED (Lindesberg) är en 70-talsinspirerad kvartett som kommer från gnällbältets djupaste skogar för att framföra tung, ”groovig” blues/rock.

R/C SIDEBURNS (Lindesberg) eller Radio Controlled Sideburns som det egentligen står för är ett relativt nystartat band som bildades våren 2013 under majbrasans sken. De består av fem utvalda profeter vars uppgift är att sprida och upplysa världen om den allsmäktiges existens, ”God of Space Genocide”. De spelar en genre som de själva kallar ”östung rock” och håller nu på med sin första EP som kommer släppas i sommar. De bjuder alltid på en intensiv show med en energi som smittar av sig.

BROTHERS OF ANOTHER MOTHER (Kumla) har i år tagit sig hela vägen till riksfinalen i musiktävlingen Musik Direkt, men redan på distriktsfinalen i Örebros Konserthus tidigare i vår vann de juryns specialpris – en spelning på Rockviken. Det här blir också årets yngsta inslag på Rockviken – Stefan, Mattias och Sanny är 14 år men har spelat tillsammans i ca 6 år!

Publicerad 12 maj 2014 klockan 14:05

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: Fredrik Norman

Kvinna i 40-årsåldern död i olycka med tåg

UPPDATERAD. En kvinna i 40-årsåldern förolyckades på onsdagskvällen när hon blev påkörd av ett godståg. Oyckan inträffade vid järnvägsstationen i Frövi vid 20-tiden.
– Det finns vittnen till händelsen, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

28 mars 2024 klockan 09:17 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

11,9 miljoner back i bokslutet: ”Vi måste göra besparingar”

Under tisdagen redovisades 2023 års bokslut för Lindesbergs kommun, där summan blev ...

MP:s språkrör lyssnade till vårdpersonalens oro för regionens sparförslag

Under måndagen fick akutmottagningen på Lindesbergs lasarett besök av Miljö...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Lättnad och framtidstro hos estetiska efter glädjebeskedet

Efter månader av oro och ovisshet kan nu både lärare och elever på Lindeskolans estetiska program andas ut. Trots en tumultartad tid fullkomligt osar det av framtidshopp bland eleverna, men också en nyfunnen tilltro på demokratin.
– Folk tror mindre och mindre på demokrati, och det kan ju vara att man känner att man inte kan påverka, men nu känns det ändå om att man kan det till viss del, säger eleven Ida Andersson.

22 mars 2024 klockan 13:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

38-årig kvinna var god man – misstänks ha stulit miljoner från brukare
En 38-årig kvinna hemmahörande i den norra kommundelen åtalas vid Örebro Tingsrätt för elva fall av grov trolöshet mot huvudman samt ett fall ...
21 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Unga företagare i fokus under Lindeskolans pitchtävling
Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Sparbanken Bergslagen, tillsammans med skolan och ett ...
21 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man anhållen misstänkt för grov misshandel av kvinna
En man i 60-årsåldern greps i natt misstänkt för att ha misshandlat en kvinna grovt.
21 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Brödernas/Väsby blev för tuffa när slutspelet drog igång och vann med tre raka matcher över Lindlöven. Detta innebär att det inte blir några fler matcher under denna säsong. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK HK inom AllEttan, så blev de desto svårare att hålla borta under semifinalen. Trots en tvåmålsledning efter den tredje matchens första period, så fick hemmalaget en ny andning efter ett självmål i Lindlöven. Truppen får istället tacka för denna säsong som ett av seriens tolv bästa lag.

20 mars 2024 klockan 21:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Småbarnsmamman Elin Olofsson vill se bollhav och klätterställningar på hemmaplan. Foto: jennie Einarsson

Hon vill öppna lekland i Linde: ”Stort intresse”

Det var ett bristande utbud av aktiviteter för småbarn som satte fart på tankarna. Tänk om det fanns ett ställe för bus och lek i Lindesberg? När Elin Olofsson under den gångna helgen bestämde sig för att göra slag i saken, gick hon ut med ett inlägg på sociala medier för att undersöka intresset av att ha ett lekland på hemmaplan – och intresset var stort. Inlägget fick snabbt stor uppmärksamhet och kommentarsfältet fylldes av exalterade och uppmuntrande röster.
– Det fullkomligt exploderade, bara efter någon timme så insåg jag att okej här finns ett intresse, skrattar Elin.

20 mars 2024 klockan 13:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Riskträd i nyckelbiotop avverkas – kan falla på hus

På fredag skall 15 träd avverkas i nyckelbiotopen Fågelsången vid Kyrkberget. Anledningen är att...

Varsel på Cummins Meritor – 95 personer kan tvingas lämna sina arbeten

På måndagen lades ett varsel på Cummins Meritor i Lindesberg, där 95 personer ...

Bilbrand i centrum misstänks vara anlagd

Natten till tisdag larmades Nerikes Brandkår till centrala Lindesberg där en personbil stod i lågor. Polisen misstä...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Kvinna misshandlades inför flera barn – vårdas på sjukhus

En man i 35-årsåldern greps tidigt på tisdagsmorgonen misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern i nära relation.

19 mars 2024 klockan 09:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största ...

Klart: Estetiska programmet får vara kvar

Under måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden stod bland annat punkten om estetiska programmets ...

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En ...

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

Bodmans ord om gymnasiechefen: ”Förvirrar och ljuger”

Efter att LindeNytt publicerade en artikel under fredagen den 8 mars, gällande det kommande m...

Familjens psykiska ohälsa lade grunden för Hälsostugan

När flera närstående drabbades av depression tvekade inte Maria Källberg en sekund över att kliva ...

Tillfällig paus för våren väntar. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Våren läggs på is – SMHI gulflaggar för kraftigt snöfall

SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall som tidvis kan vara kraftigt. Varningen gäller för lördagsdygnet.

15 mars 2024 klockan 11:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen
Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket ...
15 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindetrio åtalas – innefattar även en fjärde man
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott, ska nu åtalas vid Örebro ...
14 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby
För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de båda lagen i en ny slutspelsserie n...
14 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-14

2024-03-13

2024-03-13

2024-03-13

2024-03-12

2024-03-12

2024-03-11

2024-03-09

2024-03-08

2024-03-07

2024-03-07

2024-03-06

2024-03-06

2024-03-06

2024-03-28 13:42