Arenan fylldes på söndagen – läger för tre idrotter

Det var full fart i Lindesberg Arena på söndagen. Vid sidan av den provisoriska vallokalen höll judon, handbollen och gymnastiken till i byggnadens övriga utrymmen. Trion höll Arenan aktiv med träningsläger, teoretiska genomgångar och gäster från både Sverige och Europa.

Att Lindesberg Arena är en plats full av liv känner de flesta till. Extra tydligt blev det denna söndag, då inte mindre än tre idrotter samsades om utrymmet.

Först ut att veva igång verksamheten var judon. Ännu en gång hade Frövi Judo tilldelats arrangörskapet av förbundets Riksfortbildning, som hålls varje år. Till denna upplaga hade man lockat till sig ett 40-tal av de främsta instruktörerna.

Under lördagen och söndagen fick de ta del av Frank Wienekes idéer. Den tyske judolegenden blev guldmedaljör i OS 84, tog silver i OS 88 och har även arbetat i åtta år som landslagschef.

– Det har varit jättebra och otroligt intressant. Han är en mycket intressant människa och har mycket tyngd i det han säger, med tanke på hans stora meriter, berättar Björn Nyberg.

Mer praktik än teori

Under Wienekes ledning fick instruktörerna ta del av en rad genomgångar. Det visades exempel på nya övningar, planering och hur man ska använda sig av styrketräning. Men Björn Nyberg förklarar att det absolut inte var så skrivbordsaktigt som det låter.

– Det var praktisk teori och egentligen ganska få teoretiska delar. Alla fick sig verkligen en genomkörare, för det handlade väldigt mycket om aktiviteter och att själv pröva på tekniker.

Riksfortbildningen kombinerades denna gång dessutom med elitträning på fredagen och under inledningen av lördagen. Tanken med det var att ge junior-EM-duon Sebastian Fagerhill och Jonas Björktorp nyttig sparring.

”Skapa en större samsyn i föreningen”

Ute i Arenans mer öppna landskap var det handbollen som dominerade. I somras reste LIF Lindesberg till Danmark på ett läger med sin ungdomslag, ett koncept man nu bestämt sig för att utveckla på hemmaplan. Söndagen innebar den första uppföljningen i det arbetet.

– Tanken är att vi ska dels skapa en större samsyn i föreningen och träna tillsammans och lära känna varandra mera. Sen även utbilda både ledare och spelare på ett liknande sätt, förklarar Herman Arenvang tanken bakom initiativet.

– Många föreningar försöker a ha en röd tråd eller orange tråd som de följer. Vi kan skriva hur som helst om det, men vi måste ner på golvet och göra det tillsammans. Gärna på det här sättet så att alla kan se och ta del.

”Träningslägret” är tänkt att bli en återkommande aktivitet inom LIF. Totalt är åtta lag involverade och det riktar in sig på de som är födda 1998-2001. Herman berättar att man varvar teori med praktik, där mycket fokuserar på klubbens 3-2-1-försvar.

– Det här är jättebra för ungdomar att lära sig. Nu får de röra på sig, får man-mot-man-dueller och blir bättre individuellt. För vi vill att man ska utbildas så som seniorhandbollen är.

”Stor marknadsföring för Stråssa och Lindesberg”

Långt inne i Arenans innandömen höll slutligen gymnasterna till. Med start på fredagen hade Stråssa Gymnastikförening rivit igång sitt träningsläger, som sedan pågått under hela helgen. Lägret inriktar sig på de mest talangfulla och lockade gymnaster från Örnsköldsvik, Karlskrona och Göteborg.

– Det här är de bästa juniorgymnasterna i Sverige som Stråssa fått under sitt tak. Målet är att samla de här för att visa vilka möjligheter som finns här i Lindesberg. Så det är en stor marknadsföring för både Stråssa och för Lindesberg, menar Aksana Lohdi.

Tränaren har varit den som koordinerat helgen. Och helgen har präglats av mycket träning för de cirka tio tjejerna, som även hunnit med fyspass utomhus. Men Aksana berättar att allt inte handlat om träning.

– Vi har också haft kvällsaktivitet där tjejerna spelade bowling. Meningen är att de ska träffas, kunna umgås med varandra och få kvalitetsträning samtidigt. Det ska vara en både rolig och jobbig helg.

Publicerad 14 september 2014 klockan 18:41

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:16