FOTO: Hannes Feldin

Arenvang: ”Målet får inte vara för långt bort”

Imorgon kväll kliver LIF Lindesberg ut för att jaga revansch. Helgens förlust mot Varberg ska vändas till seger, när serien nu vänder och samma motstånd gästar Lindesberg. Herman Arenvang har berättat om uppladdningen inför matchen och hur han ser på säsongens första halva.

Imorgon har LIF Lindesberg chans till revansch. Varberg kommer på besök till Lindesberg Arena, ett Varberg som laget som bekant förlorade mot i helgen med siffrorna 38-33.

I måndags startade LIF upp veckans uppladdning med ett fyspass och löpträning. Efter löppasset ute i vinterkylan var lagets tränare Herman Arenvang på prathumör. Att ha match i mitten av veckan är ovanligt för laget, något som givetvis har påverkat träningsveckan.

– Normalt kan vi träna hårdare på tisdagar och torsdagar om vi spelar lördag eller söndag. Nu tränar vi lite lättare tisdag och onsdag. Vi avslutar med att träna onsdag där vi kollar på video vad vi gjorde bra och hur de spelade. Nu har vi det ju ganska färskt i minnet, förklarade Arenvang och berättade vad han tyckte om att endast ha fem dagars vila mellan matcherna.

– Bra att vi får möjlighet att ta revansch direkt. Sen är det skönt att få match rätt så snabbt när vi tyckte att vi inte presterade så bra.

För det blev en högst oväntad förlust i helgen för LIF. Borta mot bottenlaget Varberg kom lagets andra raka bortaförlust. Arenvang menade att anledningen till nederlaget var att laget inte lyckades nå till den normala nivån. Man hamnade i underläge och tvingades jaga kvittering, något som stressade upp laget. Varken försvar eller anfall nådde upp till den nivå som krävdes för seger, enligt Arenvang.

Nu väntar returmöte med Varberg, då serien vänder. Det innebär att LIF vänder hem till Lindesberg Arena, där man normalt sett är väldigt stark. Arenvang tyckte att det skulle bli roligt att få spela hemma, då laget känner en trygghet i hallen och har publiken i ryggen.

Utöver ett par felsteg har hösten varit mycket lyckad för LIF. Med 18 poäng på 13 matcher ligger man trea i Allesvenskan. När serien nu vänder innebär det även att halva säsongen är spelad, en halva som Arenvang så här långt varit mycket belåten med. I synnerhet har den höga tabellplaceringen glatt tränaren.

– På så sätt är vi jättenöjda. Vi ligger trea och halva serien är spelad, så vi är jätteglada över det. Vi hade som målsättning att vara bland de sex bästa efter halva serien och det är vi ju. Sen finns det vissa matcher som vi har gjort riktigt bra och vissa som vi inte gjort det så bra.

– Det jag är mest imponerad över är vårat sätt att lösa problem. Det gällde ju inte sist, men i de andra matcherna. I försvarsspelet så är vi kreativa och hittar lösningar under matchens gång. Samma sak i anfallsspelet, vi kan hitta motmedel så länge matchen går och vi är inte så stereotypa. Vi har en bra bas och bra grund i spelet, förklarade Arenvang om vad som hans lag visat upp under hösten

Det stabila spel som LIF hittat byggde man upp det under våren. Arenvang förklarade att man därefter har byggt vidare på det så att det blivit bättre och bättre. För tillfället arbetar man med helheten, med andra ord att få försvarsspel, kontringspel och anfallsspel att dra åt samma håll.

Toppstriden är väldigt jämn, där LIF alltså innehar tredjeplatsen. Ohotad etta är Ricoh, som besegrade LIF tidigare denna höst då lagen möttes. Inför morgondagens match är avståndet till förstaplatsen hela åtta poäng, men det är inte där som fokus ligger.

– Nej det är inte där vi tittar. Vi har ju haft som målsättning att vara topp sex och sen bli bättre under våren. Målet får inte vara för långt bort, det viktiga är att jobba match för match.

Nu återstår det två matcher innan det att laget går till juluppehåll. Som en tidig julklapp önskar sig Herman Arenvang fyra poäng och att spelet hela tiden blir bättre. Imorgon tar man ett första steg mot de fyra poängen hemma i Lindesberg Arena med matchstart 19.00.

Publicerad 11 december 2013 klockan 17:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 19:41