Vid årsskiftet 2006/2007 köptes ATS Kraftservice AB upp av PEAB Sverige (Lambertsson). 2010 klev VD Bengt-Arne Ingelström in då företaget ville ha en nystart, och sedan dess har siffrorna pekat rakt uppåt. Och framtiden ser ljus ut, och man planerar att växa, men med lönsamhet, poängterar Bengt-Arne Ingelström.
ATS Kraftservice AB är ett dotterbolag till Lambertsson, som köptes upp vid årsskiftet 2006/2007. Dessförinnan ägdes företaget av Arne Öhman, Stig Eriksson och Tommy Myrholm, som startade verksamheten 1993.
– Stig är fortfarande anställd och jobbar nu i Sundsvall. Och jag och Arne träffas så fort jag är häruppe och berättar för honom vad som händer, säger VD Bengt-Arne Ingelström.
2010 klev sedan Bengt-Arne Ingelström då in som VD, då företaget suktade efter en nystart.
– 2010 hade vi en omsättning på tre miljoner och 34 anställda. Idag har vi 83 anställda och omsätter 200 miljoner, berättar Bengt-Arne.
ATS är ett entreprenadföretag inom energibranschen som erbjuder ny- och ombyggnad samt underhåll av distributionsnät samt stam- och regionnät från 0,4-400 kV, berättar Ingelström.
– Vi tar även hand om projektering, planerar, bereder och bygger. Så man kan säga att det är från ax till limpa.
I framtiden vill man växa, men det ska inte göras hur som hest.
– Alla tycker att tillväxt är bra, men jag säger alltid att det måste ske med lönsamhet. Just nu har vi tecknat avtal med EON som sträcker sig fyra år fram från och med nästa år. Så våra anställda vet att så länge de sköter sig har de jobb i minst fyra år framöver, och det är få förtunnat att ha det så. Det är en trygghet och en bas att stå på, säger Bengt-Arne.
Även om Lindesberg inte är så stort så har man valt att ha kvar verksamheten här där allt startades.
– Det är till exempel här som vi gör all projektdokumentation, ett litet nav där hela projektadministrationen sitter. Nästa steg kommer vara att förstärka projektdokumenteringen och det kommer då att göras i Lindesberg eftersom vi redan sitter här, konstaterar Ingelström.
Musikunderhållning, glass och stolutställning – detta är bara några av inslagen som väntar när Jerle Stadsfest nu anordnas för femte gången. Bakom arrangemanget står Jerle Stadsförening, som vill uppmärksamma det som en gång var tänkt att bli centrum i Bergslagen, men istället blev Sveriges minsta stad.
– Vi har märkt hur stort intresset är för vår lilla stad, och därför vill vi fortsätta att lyfta fram den, säger Janne Olsson, ordförande i Jerle Stadsförening.
Den 12 maj avsattes socialnämnden av kommunfullmäktige, efter att de inte beviljats ansvarsfrihet på grund av bristerna i ekonomin. Nu har kommunens politiska partier lämnat in sina nomineringar inför valet av en ny socialnämnd, där Tom Persson (SD) föreslås bli ordförande efter Jari Mehtäläinen.
I 25 år har Svenskt Näringsliv tagit pulsen på företagsklimatet i Sveriges kommuner. Efter att 100 företagare i Lindesberg gett sin syn på läget står det nu klart att det sammanfattande omdömet för företagsklimatet i kommunen är det lägsta sedan 2002.
– Det ser inte bra ut när företagen, på en sexgradig skala, sätter 2,58 i betyg på vilket sammanfattande omdöme man vill ge företagsklimatet i kommunen, säger Karl Hulterström från Svenskt Näringsliv.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
Just nu befinner sig räddningstjänsten i Storå med anledning av en mindre brand i terrängen. Enligt uppgifter från SOS Alarm skall det röra sig den majbrasa som brann där på Valborgsmässoaftonen som blossat upp igen.
– Det brinner med öppna lågor och det finns i nuläget ingen prognos för hur länge man kommer att behöva arbeta med branden, uppger larmoperatör.
INSÄNDARE/DEBATT: Det politiska kaoset i Lindesberg med partihoppande politiker och dramatiska utspel får stora rubriker, men bakom kulisserna kvarstår de grundläggande förvaltningsproblem som revisorerna identifierat.
Efter fjolårets succépremiär återvänder nu MTB-loppet Ramträffen till de trolska skogarna i Ramsberg. På rullstensåsar, längs sjöar, över raviner och genom spektakulära installationer mitt ute i naturen går loppet som lockar cyklister från hela Sverige.
– Vi fick fler anmälda än vi hade räknat med förra året och väldigt fint beröm för våra leder, så vi kör igen i år, säger Henrik Björkman från Ramsbergs idrottsförening.
Det blev en riktig folkfest när Vårmönstringens sedvanliga cruising dundrade fram genom centrala Lindesberg. Under några timmar fylldes Kristinavägen med mullrande motorer, glada festprissar och en enorm publik längs trottoarerna. LindeNytt bjuder här på några ögonblick från lördagens folkfest.