I tisdags kväll larmades polis och brandkår till en plats i Gusselbytrakten, där en privatperson upptäckt en bil som stod i lågor längs vägen. Bilbranden har väckt frågor, då ingen person fanns kvar på platsen eller i efterhand kontaktat polisen om händelsen.
– Så snart bilen har svalnat skall en patrull försöka finna ett chassinummer som förhoppningsvis kan identifiera vem som äger bilen, kommenterar Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen.
Larmet inkom strax före klockan nio på kvällen. Bilen var då redan övertänd och branden hade dessutom börjat sprida sig till närliggande terräng i mindre omfattning. Nerikes Brandkår kunde dock snabbt få hejd på förloppet. Enligt polisen var bilen helt utbrunnen och ingen person fanns kvar i bilen eller skall ha setts till i närområdet.
I SVT:s nya morddokumentärserie, Skrik från förr, kastas nytt ljus över svenska mord i det förgångna. Författaren och journalisten David Lagercrantz tar med hjälp av historiker, forensiker och utredare reda på vad som egentligen skedde under den fasansfulla natten då flera människor miste livet. I avsnitt 8 av serien djupdyker man i fallet om morden i Munkhyttan, som begicks under hösten 1928.
INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill skapa trygghet genom hela livet för både ung och gammal. Att kunna styra över sitt eget boende är en väsentlig trygghet. Bristen på bostäder och lämpliga boendeformer lyfts ofta i sammanhang med unga i fokus. För oss i Miljöpartiet är det självklart att alla människor oavsett ålder ska ha rätt till att välja boendeform.
Leja gruvfält har en mycket gammal historia och är känd redan så långt tillbaka i tiden som från 1500-talet. Här finns fantastiska ruiner väl bevarade trots att det gått över 100 år sedan gruvan lades ner.
– Troligen beror det på att man direkt monterade ner allt maskineri och rev byggnaderna när gruvan lades ner. Det är inga byggnader som har stått kvar och rasat och rivit omkull något, därför står betongfundamenten ganska intakta, förklarar Magnus Jerlström från Kultur- och fritidsenheten som håller sin allra första visning av det spektakulära området. LindeNytt var med på plats för att ta del av de historiska berättelserna om gruvan och dess arbetare.
För elfte sommaren i ordningen genomför Bergslagens Sparbank sitt projekt Drömjobbet, där ett antal ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. Under torsdagen hade gänget sin sista dag tillsammans med Startcentrums Janis Lancereau, innan det är dags att stå på egna ben.
– Det finns inget krav på att man ska driva företaget vidare efter sommaren, men många har valt att göra det och det är ju jätteroligt, säger Janis.
Komikerduon Magnus Betnér och Henrik Nyblom tar med sig sin sprillans nya show ”Puss & Kram” till Lindesberg den 10 september. Föreställningen, som blir ett av de allra första stoppen på den kommande turnén, hålls på Riff Musik Bar i Lindesberg, som är mycket glada över att välkomna duon på sin scen.
– Vi är superglada att lyckas få hit såhär stora namn med tanke på våran lilla lokal, säger Johan Eriksson.
En arbetsplatsolycka har inträffat på Hagabergsområdet i Lindesberg. Enligt polisuppgifter skall en byggnadsarbetare ha fallit från en byggställning.
– Mannen föll från tre meters höjd och har förts till sjukhus, uppger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.
Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga midsommartävlingar, där publiken fyllde gräset med sin närvaro. Midsommarloppet stod som varje år i fokus, där kuskande Per Lennartsson tog sin fjärde dagsseger när han körde in Nora-hästen Lord Horse till en bekväm seger.
Midsommaraftonen närmar sig och även om några platser i år inte kommer att hålla något firande, så finns det fortfarande många valmöjligheter för den som vill uppleva det traditionella firandet. LindeNytt har listat de platser som just nu har kommit till vår kännedom.