Axelskadan som plågat Binai Aziz i ett år har nu tvingat honom till operation. FOTO: Bodö Håndball

Binai opererad, men redo för det värsta: ”Blir det aktuellt är man förberedd”

Förra veckan var Binai Aziz med och ledde Bodö till en ny cupfinal i den norska handbollen. Men matchen kan också bli hans sista för säsongen. Axelproblemen från i våras kvarstår och nu har 30-åringen genomgått en operation, något som kan ta honom tillbaka till handbollsplanen eller innebära slutet på karriären.

Binai Aziz har precis landat i Bodö när jag når honom på telefonen. Onsdagen och torsdagen har han tillbringat i Bergen, där han opererats för sin efterhängsna axelskada. Det var vid jul förra året som Binai först kände av besvären, som sedan förvärrades allteftersom våren led och hans Bodö slet för ett guld i slutspelet. Efter den sura finalförlusten har Lindesbergaren fått stå bredvid handbollsplanen hela sommaren.

– Den muskelatur som jag hade började att tyna bort och jag kunde inte träna överkroppen på grund av axeln. Jag blev svagare och svagare och fick sämre stabilitet. Så vi bestämde oss i september för att gå för operation, berättar Binai själv.

Klubben ordnade fram en operationstid med kort varsel hos en av landets mest erkända axelspecialister. I väntan på ingreppet har Binai dock kunnat träna på, men utan att belasta axeln. Det har inneburit att han inte alls kunnat användas i speluppbyggnaden, utan istället fått fokusera på defensiven. Säsongens första match spelade 30-åringen förra veckan hemma i cupsemin mot Runar Sandefjord.

– Vi hade en viktig match i cupen förra onsdagen och då frågade tränaren om jag ville spela och pröva hur det kändes. Jag gjorde 60 minuter i försvar, det kändes väldigt bra och vi vann!, berättar Binai entusiastiskt.

Men den där semifinalen kan mycket väl bli hans enda match den här säsongen. Efter att nu ha genomgått operationen väntar en lång väg tillbaka, kantad av rehabträning. Läkarteamet har tagit fram en tidsplan som Binai nu går efter.

– Ett halvår tillbaka till planen borde vara realistiskt. Så slutspel ska kunna gå.

Laget går tungt utan stjärnan

Men först ska Binais Bodö ta sig till slutspelet. Man har så här långt inte alls fått till det den här hösten och de senaste årens topplag slåss för tillfället i bottenskiktet av ligatabellen. Att Bodö saknat sin 30-årige svenska stjärna har spelat in, medger Binai.

– Ja, det tror jag absolut. Men jag tror också att det är flera andra variabler med skador på andra viktiga spelare. Börge (Lund) som spelade med mig och gjorde mig stor förra året har inte kunnat spela under säsongsinledningen, säger Binai och fortsätter.

– Det är klart att du inte får någon struktur och ingen kontinuitet på niometer. Då blir det också väldigt hackigt. Vi gör inte mer än 21-22 mål per match och då förstår man ganska snabbt att försvaret måste vara jävligt bra för att man ska vinna matcher.

Idrottens värld innebär ofta upp- och nedgångar, men att byta finalstrid mot kamp runt slutspelsstrecket är en stor förändring. Från sin position vid sidan av planen har Binai gjort sitt för att bidra. Med sina många år på handbollsplanen försöker han att vara ett stöd även när det går tungt för lagkamraterna.

– Självklart är det en stor skillnad från förra året och till i år. Men då måste jag vara där och bidra med så mycket jag kan. Med rutin till de unga spelarna, men också med energi och positiv känsla. För det är viktigt att alla kommer till träningarna och tycker att det är kul.

”Kan vara den sista matchen jag spelade”

Samtidigt som Bodö kämpar för att plocka poäng i seriespelet går Binai en egen kamp till mötes. En kamp mot den axel som nu spökat för honom i snart ett år. De många och långa månaderna utan speltid sedan slutspelet i våras har varit jobbiga att genomlida.

– Det är klart att det är väldigt tufft. Det var väldigt känslosamt förra onsdagen, när jag fick komma in och spela och vinna med laget. Där kände man att man saknar hetluften, suckar Binai.

– Men det här är inget man är ensam om i sportvärlden. Det är bara att bita i det sura äpplet och komma tillbaka.

Att skadan kommer i detta skede i karriären upplever 30-åringen som extra irriterande. Binai pekar ut sin form förra hösten som hans liv bästa.

– Jag kände att jag var väldigt bra tränad och en bra handbollsspelare. Jag vill väldigt gärna fortsätta spela och se till att Bodö ligger i toppen i Norge. Men operationen är så oförutsägbar, det kan vara så att förra onsdagen var den sista matchen jag spelade…

Har tankarna gått i de mörka banorna den senaste tiden?

– Absolut, jag tror bara att det är sunt och mänskligt att tänka så. För om det skulle bli aktuellt så är man förberedd.

”Hade gjort mycket för att spela en cupfinal”

Framtiden som handbollsspelare vilar alltså på den operation som Binai precis genomfört. Men att han står med ett tvåårigt kontrakt med Bodö lugnar honom, även det faktum att hans studier går vidare. Dessutom hittar han också något att glädjas åt med skadeavbrottet.

– Jag ser det som positivt att jag får fira julen i Sverige för första gången på tre år. De andra killarna ska ladda för cupfinalen då. Men jag blir hemma under julen och drar upp för att se finalen i Oslo den 30:e december, berättar Binai som hoppas kunna passa på att se LIF-Vinslöv den 19:e.

– Jag har inte sett Lindesberg spela live på flera år. Så det vore verkligen skitkul att få chansen till det.

Jul hemma i Bergslagen med släkt och vänner i all ära. Även om Binai ser fram emot allt det där hade han gärna varit skadefri.

– Jag hade gjort mycket för att få chansen att spela en cupfinal igen. Det hade varit en häftig upplevelse.

Publicerad 20 november 2015 klockan 12:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 22:47