Axelskadan som plågat Binai Aziz i ett år har nu tvingat honom till operation. FOTO: Bodö Håndball

Binai opererad, men redo för det värsta: ”Blir det aktuellt är man förberedd”

Förra veckan var Binai Aziz med och ledde Bodö till en ny cupfinal i den norska handbollen. Men matchen kan också bli hans sista för säsongen. Axelproblemen från i våras kvarstår och nu har 30-åringen genomgått en operation, något som kan ta honom tillbaka till handbollsplanen eller innebära slutet på karriären.

Binai Aziz har precis landat i Bodö när jag når honom på telefonen. Onsdagen och torsdagen har han tillbringat i Bergen, där han opererats för sin efterhängsna axelskada. Det var vid jul förra året som Binai först kände av besvären, som sedan förvärrades allteftersom våren led och hans Bodö slet för ett guld i slutspelet. Efter den sura finalförlusten har Lindesbergaren fått stå bredvid handbollsplanen hela sommaren.

– Den muskelatur som jag hade började att tyna bort och jag kunde inte träna överkroppen på grund av axeln. Jag blev svagare och svagare och fick sämre stabilitet. Så vi bestämde oss i september för att gå för operation, berättar Binai själv.

Klubben ordnade fram en operationstid med kort varsel hos en av landets mest erkända axelspecialister. I väntan på ingreppet har Binai dock kunnat träna på, men utan att belasta axeln. Det har inneburit att han inte alls kunnat användas i speluppbyggnaden, utan istället fått fokusera på defensiven. Säsongens första match spelade 30-åringen förra veckan hemma i cupsemin mot Runar Sandefjord.

– Vi hade en viktig match i cupen förra onsdagen och då frågade tränaren om jag ville spela och pröva hur det kändes. Jag gjorde 60 minuter i försvar, det kändes väldigt bra och vi vann!, berättar Binai entusiastiskt.

Men den där semifinalen kan mycket väl bli hans enda match den här säsongen. Efter att nu ha genomgått operationen väntar en lång väg tillbaka, kantad av rehabträning. Läkarteamet har tagit fram en tidsplan som Binai nu går efter.

– Ett halvår tillbaka till planen borde vara realistiskt. Så slutspel ska kunna gå.

Laget går tungt utan stjärnan

Men först ska Binais Bodö ta sig till slutspelet. Man har så här långt inte alls fått till det den här hösten och de senaste årens topplag slåss för tillfället i bottenskiktet av ligatabellen. Att Bodö saknat sin 30-årige svenska stjärna har spelat in, medger Binai.

– Ja, det tror jag absolut. Men jag tror också att det är flera andra variabler med skador på andra viktiga spelare. Börge (Lund) som spelade med mig och gjorde mig stor förra året har inte kunnat spela under säsongsinledningen, säger Binai och fortsätter.

– Det är klart att du inte får någon struktur och ingen kontinuitet på niometer. Då blir det också väldigt hackigt. Vi gör inte mer än 21-22 mål per match och då förstår man ganska snabbt att försvaret måste vara jävligt bra för att man ska vinna matcher.

Idrottens värld innebär ofta upp- och nedgångar, men att byta finalstrid mot kamp runt slutspelsstrecket är en stor förändring. Från sin position vid sidan av planen har Binai gjort sitt för att bidra. Med sina många år på handbollsplanen försöker han att vara ett stöd även när det går tungt för lagkamraterna.

– Självklart är det en stor skillnad från förra året och till i år. Men då måste jag vara där och bidra med så mycket jag kan. Med rutin till de unga spelarna, men också med energi och positiv känsla. För det är viktigt att alla kommer till träningarna och tycker att det är kul.

”Kan vara den sista matchen jag spelade”

Samtidigt som Bodö kämpar för att plocka poäng i seriespelet går Binai en egen kamp till mötes. En kamp mot den axel som nu spökat för honom i snart ett år. De många och långa månaderna utan speltid sedan slutspelet i våras har varit jobbiga att genomlida.

– Det är klart att det är väldigt tufft. Det var väldigt känslosamt förra onsdagen, när jag fick komma in och spela och vinna med laget. Där kände man att man saknar hetluften, suckar Binai.

– Men det här är inget man är ensam om i sportvärlden. Det är bara att bita i det sura äpplet och komma tillbaka.

Att skadan kommer i detta skede i karriären upplever 30-åringen som extra irriterande. Binai pekar ut sin form förra hösten som hans liv bästa.

– Jag kände att jag var väldigt bra tränad och en bra handbollsspelare. Jag vill väldigt gärna fortsätta spela och se till att Bodö ligger i toppen i Norge. Men operationen är så oförutsägbar, det kan vara så att förra onsdagen var den sista matchen jag spelade…

Har tankarna gått i de mörka banorna den senaste tiden?

– Absolut, jag tror bara att det är sunt och mänskligt att tänka så. För om det skulle bli aktuellt så är man förberedd.

”Hade gjort mycket för att spela en cupfinal”

Framtiden som handbollsspelare vilar alltså på den operation som Binai precis genomfört. Men att han står med ett tvåårigt kontrakt med Bodö lugnar honom, även det faktum att hans studier går vidare. Dessutom hittar han också något att glädjas åt med skadeavbrottet.

– Jag ser det som positivt att jag får fira julen i Sverige för första gången på tre år. De andra killarna ska ladda för cupfinalen då. Men jag blir hemma under julen och drar upp för att se finalen i Oslo den 30:e december, berättar Binai som hoppas kunna passa på att se LIF-Vinslöv den 19:e.

– Jag har inte sett Lindesberg spela live på flera år. Så det vore verkligen skitkul att få chansen till det.

Jul hemma i Bergslagen med släkt och vänner i all ära. Även om Binai ser fram emot allt det där hade han gärna varit skadefri.

– Jag hade gjort mycket för att få chansen att spela en cupfinal igen. Det hade varit en häftig upplevelse.

Publicerad 20 november 2015 klockan 12:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:22