Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

Efter fem månaders väntan, så är det äntligen dags för seriepremiär inom Handbollsallsvenskan. Torslanda på bortaplan blir LIF Lindesbergs första uppgift, där ett laddat LIF är beredda på att spela om de Allsvenska poängen.

– Vi har laddat för seriepremiär sedan april och det är ju seriespelet som vi har gått och väntat på sedan fjolårets avslutning. Alla i laget ser fram emot lördagens säsongspremiär. Ska man jämföra laget med föregående säsongs seriepremiär, så tycker jag att vi i dagsläget är ett bättre lag än vad vi var då. Då hade vi en spets på nio meter och även om vi inte har den i år, så känns det som att vi har jämnare spelare överlag, meddelar lagets tränare Stefan Karlsson.

Inför den Allsvenska premiären så har det sett bra ut under LIF Lindesbergs försäsong. Totalt sju matcher har spelats, där tränare Stefan är nöjd trots lagets tidiga småskavanker.

– Det är serien som vi har gått och väntat på, det som händer under försäsongen är ”onödigt ont” kan man väl säga. Jag tycker ändå att vi har tagit oss igenom försäsongen utan märkbara skador. Det har varit någon stukad fot och svullet knä, men det är också ”dag för dag-skador” som inte är något långvarigt. Det är inget som kommer att vara någon fara inför seriepremiären.

LIF Lindesbergs nya målvakt, Tom Shem Tov, har imponerat i målet under försäsongen. Foto: Hasse Persson

– Det finns såklart lite smådetaljer som vi behöver jobba på. Detta gäller allt från kontring, försvar och anfall, samtidigt så känner jag att vi förstår mer hur vi vill göra med spelet. Jag tycker att det finns kvalitet i de nya spelarna som har tagits in i laget och jag känner att vi är på god väg framåt.

Nära en åttondelsfinal i Svenska Cupen under försäsongen
Under försäsongen spelades en återkommande turnering vid namn Svenska Cupen. Turneringen var öppen för alla A-lag att delta vilket gjorde att Elitserielag blandades med Allsvenska lag. En tuff uppgift där LIF Lindesberg lottades till samma grupp med Elitlagen Önnered och Alingsås samt det Allsvenska Skånela.

– Redan på papper så lottades vi till en väldigt tuff grupp med dubbla Elitserielag och tuffa Skånela, som i sin tur har värvat många bra spelare från utlandet. Vi visste att det skulle bli tufft att ta sig vidare i turneringen, men jag tycker ändå att vi gjorde det bra.

– Det började bra med seger mot Skånela på bortaplan, där vi gjorde en bra match. Efter det så började däremot vissa spelare att känna av lite sjukdomar och småskador, vilket gjorde att folk försvann inför de två kommande matcherna. Med detta så gick det väl inte som vi hade hoppats, samtidigt som vi även gör en lite sämre match i den avslutande matchen.

Arkivfoto: Hasse Persson

Med dubbla förluster så tog sig inte LIF vidare till någon åttondelsfinal. Trots det var det inga sura miner hos Lindesbergarna.

– Såklart att det är tråkigt att vi åkte ur turneringen, men samtidigt så visste vi som sagt redan på förhand att det skulle bli tufft. Vi gjorde tre bra matcher och jag tror att det har varit utvecklande för den unga truppen som var med, att känna på det tuffa motståndet så pass tidigt som vi gjorde.

Den Allsvenska serien inleds starkt med ett möte med HK Torslanda Elit på bortaplan. Ett lag som LIF Lindesberg har respekt för inför lördagens premiär:

– Jag tror att det kan bli en stentuff match i premiären. Det är många lag i serien som har värvat många starka namn inför säsongen, Torslanda är ett av de som har värvat starkt. Det är ett lag som är starkt på papper och ifjol underskattades de och gick under radarn hos många. Det lär de inte göra i år, samtidigt känner vi oss beredda.

Matchfakta HK Torslanda Elit-LIF Lindesberg
Var: Torslanda Sporthall A
När: Lördag 18:e september med matchstart kl. 16.00

Läget i laget:
– Den enda skaderapporten inför seriepremiären är att Jesper Nilsson och Herman Bosson ännu står med korsbandsskador sedan tidigare säsong. Jesper står en-två månader före Herman i skaderapporterna och vi hoppas att få återse honom runt november-december. Lägg på en månad för Herman som ligger månaden bakom, rapporterar Stefan Karlsson.

Resultat LIF Lindesbergs försäsong:
LIF Lindesberg-HK Malmö: 33-36
LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF: 24-24
LIF Lindesberg-RP IF Linköping: 35-28
Skånela IF-LIF Lindesberg: 28-29
LIF Lindesberg-Alingsås HK: 20-29
LIF Lindesberg-Önnereds HK: 26-34
VästeråsIrsta HF-LIF Lindesberg: 26-25

Publicerad 16 september 2021 klockan 14:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län rapporterades 434 nya fall av sjukdomen bara under de senaste sju dagarna, vilket är den högsta noteringen sedan pandemin startade.

17 januari 2022 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten i vilken bland annat Handelsbanken huserar. När patrullen kom fram till adressen, fanns dock ingen misstänkt kvar på platsen.
– Man hittade ett föremål kvarlämnat, som har tagits i beslag, uppger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

17 januari 2022 klockan 09:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på ...

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. ...

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhällsbyggnad Bergslagen uppges att halkbekämpningen just nu upptar alla resurser, men att det ändå kommer att ta tid innan man hunnit med alla platser och vägsträckor.
– Vi har vår egen personal ute i centrala delarna, sedan har vi våra entreprenörer som kör i ytterområden. Trots att vi kör för fullt just nu, så kommer det ändå att dröja lite innan vi hunnit med alla platser, kommenterar Michael Kromm, arbetsledare på avdelning Gata, Samhällsbyggnad Bergslagen.

13 januari 2022 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi. Enligt uppgift från polisen skall ingen av de inblandade ha skadats allvarligt.

13 januari 2022 klockan 08:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Klas startade sin egen bergtäkt: ”Drömmen är att kunna arbeta heltid med det här”
När Klas Pettersson tog över gården i Fröddesboda efter sin far började han fundera på vad han skulle kunna använda all mark till. En stor del ...
12 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar
Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens underleverantör problem med att hinna analysera alla ...
11 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari
Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Örebro län är inget undantag. Från och ...
10 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M). Foto: Moderaterna

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska bygga framtiden”. Citat som vi ofta använder och som använts i alla tider. Det är naturligtvis så men om vi vill att våra barn och ungdomar ska värna vår demokrati så måste vi också se till att de har kunskaper och en förståelse för hur demokratin fungerar.

10 januari 2022 klockan 09:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Guldsmedshyttan.

10 januari 2022 klockan 08:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall ...

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”

På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit ...

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål

På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade.
– Vi skickade två patruller till platsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

3 januari 2022 klockan 10:10 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

SMHI varnar för plötslig ishalka

Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gä...

Gott Nytt År!

Med bara några timmar kvar av året, passar redaktionen på att tacka er alla för i år och samtidigt önska er ett Gott Nytt 2022!

Nya missförhållanden vid äldreboende – ny Lex Sarah-anmälan gjord

I början av november rapporterade LindeNytt om en rad missförhållanden vid ett ä...

Industribrand var snabbt under kontroll: ”Ingen har skadats”

På onsdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Lindesberg.

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

Värna om patientsäkerheten och ställ krav på vaccinbevis om man arbetar med äldre

INSÄNDARE/DEBATT: Vi har i vårt land ett kommunalt självstyre. Men det ...

Max Broman blev målhjälte med åtta bollar i bortanätet. Foto: Hasse Persson.

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av månaden sin styrka i försvarsspelet och trots en starkare trupp i LIF under Annandagen, slutade mötet i en stor niomålsförlust. Matchen blev även den sista med inlånade målvakten Lukas Wallinder, som vid årsskiftet återgår till den högsta ligan.

26 december 2021 klockan 19:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

God Jul!
Redaktionen önskar er alla en riktigt God Jul!
24 december 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Idag stängs badet på grund av nya restriktioner
Energikällans badanläggning stängs från och med idag, torsdag 23 december, för allmänheten. Detta i samband med att nya restriktioner från ...
23 december 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya restriktioner införs från 23 december
Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Därför vidtas flera tillfälliga...
22 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-17

2021-12-16

2021-12-16

2021-12-15

2021-12-15

2021-12-15

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-18 05:57