Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

Efter fem månaders väntan, så är det äntligen dags för seriepremiär inom Handbollsallsvenskan. Torslanda på bortaplan blir LIF Lindesbergs första uppgift, där ett laddat LIF är beredda på att spela om de Allsvenska poängen.

– Vi har laddat för seriepremiär sedan april och det är ju seriespelet som vi har gått och väntat på sedan fjolårets avslutning. Alla i laget ser fram emot lördagens säsongspremiär. Ska man jämföra laget med föregående säsongs seriepremiär, så tycker jag att vi i dagsläget är ett bättre lag än vad vi var då. Då hade vi en spets på nio meter och även om vi inte har den i år, så känns det som att vi har jämnare spelare överlag, meddelar lagets tränare Stefan Karlsson.

Inför den Allsvenska premiären så har det sett bra ut under LIF Lindesbergs försäsong. Totalt sju matcher har spelats, där tränare Stefan är nöjd trots lagets tidiga småskavanker.

– Det är serien som vi har gått och väntat på, det som händer under försäsongen är ”onödigt ont” kan man väl säga. Jag tycker ändå att vi har tagit oss igenom försäsongen utan märkbara skador. Det har varit någon stukad fot och svullet knä, men det är också ”dag för dag-skador” som inte är något långvarigt. Det är inget som kommer att vara någon fara inför seriepremiären.

LIF Lindesbergs nya målvakt, Tom Shem Tov, har imponerat i målet under försäsongen. Foto: Hasse Persson

– Det finns såklart lite smådetaljer som vi behöver jobba på. Detta gäller allt från kontring, försvar och anfall, samtidigt så känner jag att vi förstår mer hur vi vill göra med spelet. Jag tycker att det finns kvalitet i de nya spelarna som har tagits in i laget och jag känner att vi är på god väg framåt.

Nära en åttondelsfinal i Svenska Cupen under försäsongen
Under försäsongen spelades en återkommande turnering vid namn Svenska Cupen. Turneringen var öppen för alla A-lag att delta vilket gjorde att Elitserielag blandades med Allsvenska lag. En tuff uppgift där LIF Lindesberg lottades till samma grupp med Elitlagen Önnered och Alingsås samt det Allsvenska Skånela.

– Redan på papper så lottades vi till en väldigt tuff grupp med dubbla Elitserielag och tuffa Skånela, som i sin tur har värvat många bra spelare från utlandet. Vi visste att det skulle bli tufft att ta sig vidare i turneringen, men jag tycker ändå att vi gjorde det bra.

– Det började bra med seger mot Skånela på bortaplan, där vi gjorde en bra match. Efter det så började däremot vissa spelare att känna av lite sjukdomar och småskador, vilket gjorde att folk försvann inför de två kommande matcherna. Med detta så gick det väl inte som vi hade hoppats, samtidigt som vi även gör en lite sämre match i den avslutande matchen.

Arkivfoto: Hasse Persson

Med dubbla förluster så tog sig inte LIF vidare till någon åttondelsfinal. Trots det var det inga sura miner hos Lindesbergarna.

– Såklart att det är tråkigt att vi åkte ur turneringen, men samtidigt så visste vi som sagt redan på förhand att det skulle bli tufft. Vi gjorde tre bra matcher och jag tror att det har varit utvecklande för den unga truppen som var med, att känna på det tuffa motståndet så pass tidigt som vi gjorde.

Den Allsvenska serien inleds starkt med ett möte med HK Torslanda Elit på bortaplan. Ett lag som LIF Lindesberg har respekt för inför lördagens premiär:

– Jag tror att det kan bli en stentuff match i premiären. Det är många lag i serien som har värvat många starka namn inför säsongen, Torslanda är ett av de som har värvat starkt. Det är ett lag som är starkt på papper och ifjol underskattades de och gick under radarn hos många. Det lär de inte göra i år, samtidigt känner vi oss beredda.

Matchfakta HK Torslanda Elit-LIF Lindesberg
Var: Torslanda Sporthall A
När: Lördag 18:e september med matchstart kl. 16.00

Läget i laget:
– Den enda skaderapporten inför seriepremiären är att Jesper Nilsson och Herman Bosson ännu står med korsbandsskador sedan tidigare säsong. Jesper står en-två månader före Herman i skaderapporterna och vi hoppas att få återse honom runt november-december. Lägg på en månad för Herman som ligger månaden bakom, rapporterar Stefan Karlsson.

Resultat LIF Lindesbergs försäsong:
LIF Lindesberg-HK Malmö: 33-36
LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF: 24-24
LIF Lindesberg-RP IF Linköping: 35-28
Skånela IF-LIF Lindesberg: 28-29
LIF Lindesberg-Alingsås HK: 20-29
LIF Lindesberg-Önnereds HK: 26-34
VästeråsIrsta HF-LIF Lindesberg: 26-25

Publicerad 16 september 2021 klockan 14:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Solberga Förskolors vd Maria-Pia Karlsson är kritisk till kommunens sätt att agera. Foto: Privat

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat tillskott för Solberga förskolors verksamhet. Med den cirka 12 meter långa bussen skulle barnen få turas om att ha sin undervisning ute i naturen, med den omväxlande omgivningen som redskap. Men redan i början av terminen kom ett mail från kommunen med beskedet att de var tvungna att betala 75 000 kronor i straffavgift, för att förskolan olovligen serverat barnen mat i bussen – i fyra dagar.

15 oktober 2021 klockan 14:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Barn- och utbildningsnämndens prognos: underskott på 17 miljoner
Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags presenterades delårsprognosen för 2021 års budget. Enligt prognosen ser nämnden ut ...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Rökutveckling från lastbil på industriområdet

Nerikes Brandkår larmades på onsdagsförmiddagen ut till Stafettgatan i Lindesberg sedan man upptäckt rökutveckling från en lastbil som stod parkerad där.

13 oktober 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Reidar Johansson är ordförande i PRO Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Karin Sundins svar på PRO:s kritik är osann

DEBATTSVAR: Om Du Karin Sundin (K S ) läser igenom Ditt svar så förstår vi att Du rodnar, håller Dina tummar och hoppas på att inte bli avslöjad.

13 oktober 2021 klockan 10:15 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kommunen bygger insektshotell – utformas som ”Lindesbergsbyggnader”

Ett medborgarförslag, i vilket det föreslås att kommunen bygger så ...

Vaccinbokning för barn och ungdomar nu öppen

Nu är bokningen för covidvaccinering av barn och ungdomar födda 2009 eller tidigare öppen. För att kunna ...

Yrkestrafiken under luppen: ”Flygande inspektioner av tung trafik”

Yrkesförare som kör bristfälliga fordon eller bryter mot gällande regler gä...

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs lasarett: Följ exemplet ”Norrtäljemodellen”!

Trots massiva protestaktioner de senaste åren kring den pågående nedmonteringen av akut verksamhet, just nu akutkirurgi, vid Lindesbergs lasarett, kan vi som bor här i den norra länsdelen, inte påräkna något som helst stöd från Region Örebro i det sammanhanget! Dessutom, något stöd från kommuner utanför Lindesberg är svårt att finna, med undantag för Karlskoga, som befinner sig i en liknande situation. Det är väl så att varje kommun med dess innevånare har nog med sina egna problem och sitt eget livsrum.

11 oktober 2021 klockan 10:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo ...

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Äldre man misshandlad och rånad i sitt hem av maskerad gärningsman

Polisen söker just nu efter en misstänkt gärningsman som vid lunchtid på fredagen skall...

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Över 100 000 kronor till Världens Barn – från Lindesbergarna
Också i år har insamlingen för Världens Barn gått bra i Lindesberg. Nästan 110 000 kronor är resultatet hittills, vilket är litet mer än fö...
8 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien
Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara ...
7 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för höga flöden: ”Läge att hålla extra koll på båtar och bryggor”
Vattennivåerna i sjöar och vattendrag är just nu så pass höga, att det i delar av regionen har utfärdats klass 2-varningar för mycket höga fl...
7 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-07

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-03

2021-10-03

2021-10-02

2021-10-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-16 11:25