Nicklas Westerholm blev hundraprocentig efter tre segrar med lika många starter. Foto: Kurt Einevåg

Dalatränaren avslutade starkast

Dalatränaren Nicklas Westerholm har haft stora framgångar på Fornaboda under säsongen, med nästan minst en seger under varje besök. Även om avståndet till ett championat var för stort inför torsdagens säsongsavslutning, så avslutade Nicklas på en hög not som obesegrad på tre starter.

Sommarsolen var på plats med 24 plusgrader i luften, när Fornaboda skulle köra sin sista tävlingsdag för säsongen under torsdagslunchen. Fina förutsättningar fanns inför de åtta loppen som skulle köras, där en dalatränare skulle visa sig vara bäst för dagen.

Nicklas Westerholm, son till den berömda tränaren Robert Bergh, har haft fina framgångar på Fornaboda under säsongen. Under säsongens fem besök på Lindesbergs sommarbana, så har Nicklas som kusk enbart missat segerrosetten vid en tävlingsdag. Detta under V86-dagen.

Med tre hästar till start under säsongsavslutningen, skulle stallet däremot avsluta starkt. Tre starter slutade med tre segrar där Westerholm segrade i det fjärde och femte loppet för dagen, för att senare sätta punkt för säsongen med Grafit Brodde.

– Fornaboda borde kanske köra fler lopp idag. Skämt åsido, det var tre bra chanser idag så det behövde inte klaffa perfekt med de här. Som sagt, det var tre bra chanser och då var det kul att man kunde sätta dit dem också, sade Nicklas i vinnarcirkeln.

Grafit Brodde satte punkt för säsongen. Foto: Kurt Einevåg

Efter två jämna målgångar, så kunde dalatränaren avsluta dagen med säsongsavslutningens största marginal. Efter att pressat sig till ledningen med ett halvt varv till mål, så gick hästen Grafit Brodde i mål med nära trettio meter till närmsta konkurrent.

– Det har varit svårt att få honom motiverad men nu har det varit bättre träningspass hemma, där han har tagit ut sig mer. Idag kom han dessutom ut i ett lopp med en lägre klass där man vanligtvis inte tar några växlar, nu gjorde vi det och då svarade han direkt. Det var därför han sprang så bra idag.

Jorma och Timo säkrar nya championat
Med varje säsongsavslutning så delas även pris ut till årets kusk- och tränarchampion. Ett pris som går till de som har vunnit mest på Fornaboda under säsongen.

Efter att slagit ett nytt segerrekord som tränare, så var det nog ingen större skräll att Timo Nurmos tar en ny championtitel som tränare. Solvallatränaren fick med sig 22 segrar på 44 starter, där säsongens sista segrare kom under torsdagen med Esposito. En treåring som tog sin andra raka seger på Fornaboda.

Esposito blev Timo Nurmos sista vinnare på Fornaboda 2022. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Trots ett lopp i det bakre fältet så körde Andreas Lövdal framåt med varvet kvar, där man sedan tryckte sig till ledningen inför upploppet. Segern blev säker för treåringen som säkrade stallets 22:a seger på Fornaboda.

– Han har mognat på sig nu och han behöver säkert fler lopp i sig, mentalt är han fortfarande lite barnslig av sig. Jag körde fram honom med varvet kvar för att vilja vara med i det främre ledet, men fick hjärtat i halsgropen på upploppet. Han går utan käkrem och leker en del med att köra ner huvudet, vilket gjorde att det blev nära till galopp, berättar Andreas Lövdal som körde till seger.

Segerkusken landade efter tävlingsdagens slut som tvåa i kuskchampionatet. Titeln som champion gick till Jorma Kontio, som för sjunde gången tar hem priset som champion.

Jorma Kontio blev kuskchampion på Fornaboda. Arkivfoto: Isabella Jansson Wiklund

Säsongsavslutningens vinnare:
Lopp 1
: Ninja’s Kiss – Rikard N Skoglund (Peter G Norman) – 2,86
Lopp 2: Point to Point – Micael Lindblom (Torbjörn Maltesson) – 9,46
Lopp 3: Klocksve Sprintern – Ulf Ohlsson (Leif Persson) – 11,93
Lopp 4: My Tambourine Man – Nicklas Westerholm – 4,78
Lopp 5: Västerbo Blizzard – Nicklas Westerholm – 4,04
Lopp 6: Esposito – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 2,52
Lopp 7: Natural Mine – Jörgen Westholm – 2,38
Lopp 8: Grafit Brodde – Nicklas Westerholm – 2,58

Publik: 209 personer

Kuskchampionatets slutställning:
1. Jorma Kontio – 12 segrar, 6 andra & 3 tredje
2. Andreas Lövdal – 10 segrar, 3 andra & 2 tredje
3. Nicklas Westerholm – 8 segrar, 1 andra & 3 tredje
4. Per Lennartsson – 5 segrar, 4 andra & 1 tredje
5. Micael Lindblom – 5 segrar, 3 andra & 0 tredje

Säsongens hemmasegrar:
16:e juni:
Irqua Soleil Am – Per Lennartsson (Johan Söderberg)
6:e juli: Deeply Express – Jimmi Ehlers
27:e juli: Campagne de Press – Jimmi Ehlers

Publicerad 26 augusti 2022 klockan 11:55

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag

Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett dubbelt arrangemang en härlig handbollsdag för LIF-föreningen där både damerna och herrarna får visa upp sig. För damerna blev det en oavgjord drabbning medan herrarna fortsätter sitt segertåg.

3 december 2022 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Linda Berglund, Charlotte Lundell och Gunilla Pöchhacker slår sina kloka huvuden ihop, för hundarnas skull. Foto: Camilla Lagerman

Träning och välmående i fokus för hundälskande trio

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund är tre drivna och företagsamma kvinnor med ett gemensamt brinnande intresse för hundar och dess välmående. Tillsammans satsar de nu på att kunna erbjuda hundar deras sammanlagda kompetens, allt för att vovvarna ska må bra och kunna leva ett långt, hälsosamt liv.
– Kan vi göra Bergslagen till ett hundmekka? säger Gunilla och skrattar.

2 december 2022 klockan 16:23 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Salong Diem sprider julkänsla till förmån för Barncancerfonden

Bröderna Wajih och Elie Daoud på Salong Diem i Lindesberg slår på stort inför julen, en h...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Klockan 15.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till helgens efterlängtade julkonsert "The ...

Foto: Fredrik Norman

Bedragare utger sig arbeta för lokal VVS-firma – för att komma åt dess kunder

Under de senaste dagarna har flera personer i Lindesberg blivit kontaktade och erbjudna tjänster i form av spolning av avloppssystem. Personen som kontaktat ”kunden” utger sig arbeta för den lokala VVS-firman Lindesbergs VVS/EL – vilket inte alls stämmer. Nu varnar man därför för den bedragare som utger sig representera företaget.
– Vi kontaktar aldrig våra kunder via telefon på det här sättet, är man i behov av att rensa avloppet så är det alltid kunden som tar kontakt med oss, förklarar Kim Nydén, VD för Lindesbergs VVS.

1 december 2022 klockan 13:38 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott

UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på onsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Enligt polisen skall en person ha klagat på nacksmärtor och förts till sjukhus med ambulans. Föraren av personbilen misstänks för brott i samband med händelsen.

30 november 2022 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken
Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg har nu häktats, p...
29 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Julkonsert – med världens äldsta storband
Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar Lindeskolans aula i helgen. Tillsammans med ...
29 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt
Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen...
28 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Jesper Nilsson gjorde 11 mål borta mot Bolton under söndagen. Arkivbild: Hasse Persson.

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens första mål, fick en tuff timme framför sig. Redan vid halvtidsvilan var det åtta bollar som skiljde lagen åt till LIFs fördel, en siffra som senare steg upp till femton efter sextio spelade minuter.

27 november 2022 klockan 22:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när ...

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen...

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags f...

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha ...

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky visar upp en specialbyggd modell till bordsspelet Warhammer. Foto: Jennie Einarsson

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för sina medlemmar att kunna ställa upp de skrymmande spelborden.
– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra medlemmar större utrymme nu när vi är så pass många som spelar, menar Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky.

21 november 2022 klockan 13:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka
LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på ...
18 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning
När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också fö...
18 november 2022 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Oro bland Lindbackaskolans elever efter hoten på Instagram: ”Vill inte delta i skolkatalogen”
I måndags kunde LindeNytt avslöja att ett så kallat exposekonto skapats på Instagram, med syftet att hänga ut och avslöja skvaller om ungdomar i...
17 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-17

2022-11-16

2022-11-16

2022-11-15

2022-11-15

2022-11-14

2022-11-14

2022-11-12

2022-11-12

2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-04 14:07