Utvecklingschef Lennart Hedberg föredrar vindstilla dagar i Lindesberg. Detta beror på att reklamflaggorna vid mellersta infarten – vid rastplatsen – är i så förfärligt skick att de utgör extremt dålig reklam för kommunen.-Förbipasserande möts av en syn där ett flertal flaggor är söndertrasade och smutsiga, det torde väcka en del negativa kopplingar, kommenterar han.
Lindesberg har tre viktiga framsidor: Södra infarten, buss- och tågstationen samt rastplatsen vid mellersta infarten. Precis som södra infarten är vacker att glida fram på, försöker man nu höja stationsområdet och göra det trevligare att anlända till. Men mellersta infarten har glömts bort, tycker Lennart Hedberg.
-Jag var i kontakt med BKT redan i mars månad och påpekade hur illa det ser ut där, men trots dessa påtryckningar så händer inte ett endaste dugg. Jag blir inte bara besviken utan väldigt irriterad över att det får se ut som det gör. Det är ju ofta de små detaljerna som har stor inverkan i helhetsbilden av en allmän plats som i detta fallet, säger han.
Totalt 18 flaggstänger finns på området och drygt hälften har en flagga i toppen. Det är Vägverket som äger dessa stänger, men det är BKT som tar ut en årlig hyra av företag som önskar synas med sin logotyp här. Hyran om 1500 kr skall täcka eventuellt underhåll.
-Eftersom flaggorna inte hissas traditionellt med snöre, så måste BKT använda en skylift för att byta ut trasiga flaggor. Hyreskostnaden är alltså tänkt att täcka den utgiften för BKT. Men det finns dessvärre inte någon som helst ambition av BKT att sköta underhållet som jag tolkar det, säger utvecklingschef Lennart Hedberg.
Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.
Det var när makarna Lennart och Annelie Heintz gav sig ut på sin sedvanliga svampjakt i skogarna utanför Gusselby i helgen, som de råkade på något utöver det vanliga. På långt håll såg de något jättelikt sticka upp ur havet av normalstora kantareller.
– Jag blev alldeles chockad, berättar Lennart Heinz.
I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar eller jobbar. De erbjuds endast skola men det funkar inte. De vill inte vara där och gymnasiet är frivilligt.
INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu elever lära sig böja engelska verb och addera tal. För att ge alla goda förutsättningar och samtidigt garantera likvärdig utbildning bör tillgången till fysiska läroböcker stärkas.
Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande ur sina serier. Precis som herrlaget så har även damlaget klättrat sig uppåt och på lördag är det dags för en efterlängtad seriepremiär. En hemmamatch inleder serien där man möter fjolårets besegrade Division 2-lag, HF Karlskrona.
– Allt som vi har gjort har blivit ett snäpp seriösare, säger Oskar Wallin.
Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare sedan premiären 2016. Förra året fanns dessvärre inte tiden till att genomföra festen, men efter en lång tids planerande är man nu redo att bjuda in till show igen, den här gången i en ny tappning.
– Vi kallar den för Julfesten goes 70 years of rock, så det blir en liten rockjulfest i år, avslöjar Martin Almgren.
Erikshjälpen hade en spektakulär kickoff för höstens insamling för Världens Barn på tisdagen. Ett team från Sveriges Television var på plats och kunde föreviga en dansshow, som många av personalen deltog i. Till och med TV-teamet Hampus Eurenius och Henrik Kruusval drog på sig dräkter. Det blev en pangstart.
Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.