Tre segrar på lika många starter. Deeply Express bjöd hemmapubliken på show under Fornabodas största tävlingsdag. Hela kretsen var på plats. Foto: Timmy Lundegård

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp och tuffa konkurrenter, aldrig fått känna på något motstånd mot mållinjen. Under onsdagskvällen fick den lovande treåringen ta emot applåder och jubel från den stora publiken, under Fornabodas stora travfest.

Fornaboda bjöd in till en stor travfest under onsdagskvällen. Fri entré, god mat, barnaktiviteter och tävlingar som bjöd allt från Elitloppshästar till obesegrade löften. Folket strömmade in inför dagens första lopp och även om ingen publiksiffra redovisades, så uppskattades siffran till drygt 2 300 personer.

Förutom det årliga Bergslagsloppet som skulle avsluta dagen, så blev tävlingsdagens treåringslopp en stor attraktion för många i publiken. Två hemmahästar kom till start där Jimmi Ehlers-tränade, Deeply Express, utan tvekan blev loppets utstickare.

Treåringen hade inför onsdagens start gjort allt rätt med två enkla segrar, trots tuffa lopp i spåren. Loppet på hemmaplan skulle bli den första prövningen mot både tuffare treåringar, men även med startbil på kort distans. Trots det stora favoritskapet så gjorde Deeply Express ingen besviken och gav publiken på en riktig hemmasuccé trots en lugn start.

Deeply Express tog en säker seger med Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

– Jag testade honom i en bilprovstart innan loppet och där kände jag att han verkligen gick upp i varv och blev lite för laddad. Jag tyckte inte att det var någon idé att chansa så jag valde att ta en lugn start till loppet, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Trots den lugnare starten styrdes hemmahästen framåt med varvet kvar till mål, därefter fick konkurrenterna tufft att hänga med. In mot upploppsrakan fick Jimmi ta emot publikens jubel efter en uppvisning av Fornabodas kanske bästa treåring någonsin.

– Jag gick på med varvet kvar och det var han själv som valde att gå undan i ett hårdare tempo, han var inte heller slutkörd i mål. Man kan väl säga att han ännu inte förstår vad det här går ut på och även om man inte ska säga för mycket, så kommer det här kunna bli en riktigt fin häst när polletten väl trillar ner, säger Jimmi som inte har stängt dörrarna till landets största treåringslopp: Svenskt Travkriterium.

– Jag brukar säga att det inte är någon idé att satsa mot kriteriet om man inte har häst för det. Med den här hästen däremot så får vi först se hur han tar loppen, så här långt har han gått framåt med varje lopp. Fortsätter han så och får hålla sig frisk och fräsch så är det klart att tankarna finns med oss.

Hela kretsen på plats. Skötare Simon Gorski (t.v.), ägare Kristina och Arne (mitten) och tränare/kusk Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

Italiensk seger i Bergslagsloppet
Även om treåringen från Kopparberg var ett av dagens dragplåster, så brukar Bergslagsloppet vara huvudattraktionen som får mest fokus. Varje år deltar minst en elitloppshäst i loppet och årets upplaga var inget undantag.

Den startsnabba USA-importen Snowstorm Hanover, tränad av Daniel Redén, blev spelad till favorit efter att Åke Lindblom-tränade Chapuy blivit struken för feber. Trots startsnabbheten hos favoriten så var man aldrig nära att kunna utmana den italienskuppfödda, Bubble Effe, om ledningen.

Bubble Effe trivs bra i ledningen. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ledaren höll ett bra tempo för sig själv och bjöd aldrig in sina värsta konkurrenter i loppet. Trots flera spurtande konkurrenter på upploppet så satt kuskande, Alessandro Gocciadoro, lugn i sulkyn bakom ledande Bubble Effe som tog en enkel seger.

– Vi startade hästen i Sverige under fjolåret men då hade han problem i svängarna och gick mot galopp. I år känns han bättre i travet och även om det kändes som att det var nära en galopp i första sväng, så kändes det klart bättre när vi kom in på rakan, sade Alessandro i vinnarcirkeln.

Precis som ifjol så får vinnaren av Bergslagsloppet en fribiljett till Årjängs Stora Sprinterlopp, ett stort sprinterlopp med 600 000:- i första pris som körs i mitten av juli. Redan efter segern meddelade segerkusken att det finns intresse att delta, vilket gör att italienaren har dubbelt upp i Årjäng.

– Jag kommer att delta, det gör att jag har två hästar i loppet. Vem som kör Bubble Effe får vi fundera på till imorgon, jag själv kommer att köra Vernissage Grif som redan är inbjuden. Det är min favorithäst i stallet så den släpper jag inte ifrån mig, sade Alessandro med ett brett leende.

Alessandro Gocciadoro har en duo klar till Årjäng. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Travfestens vinnare:
Lopp 1:
Jikken – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 2: Mellby Jail – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 3: Midyat Zaz – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 4: Calypso Degli Dei – Alessandro Gocciadoro
Lopp 5: Hamilton Atout – Jonathan Carré (Björn Goop)
Lopp 6: Express Love – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 7: Deeply Express – Jimmi Ehlers
Lopp 8: Max Lane – Peter G Norman
Lopp 9: Bugatti Miles – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 10: Bubble Effe – Alessandro Gocciadoro

Nästa tävlingsdag: Söndag 10:e juli med första start kl. 11.10 med Fri entré!

Publicerad 7 juli 2022 klockan 07:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet
Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar ...
5 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Annons


Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

När värmeböljan drog in valde många att spendera dagen vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i kommunen. LindeNytt tog tillfället i akt att göra ett besök vid Ölsjöbadet i Ramsberg som blivit framröstat för andra året i rad av P4 Örebros lyssnare till länets bästa badplats.

21 juli 2022 klockan 19:27 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull
Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart ...
20 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-10 03:37