Tre segrar på lika många starter. Deeply Express bjöd hemmapubliken på show under Fornabodas största tävlingsdag. Hela kretsen var på plats. Foto: Timmy Lundegård

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp och tuffa konkurrenter, aldrig fått känna på något motstånd mot mållinjen. Under onsdagskvällen fick den lovande treåringen ta emot applåder och jubel från den stora publiken, under Fornabodas stora travfest.

Fornaboda bjöd in till en stor travfest under onsdagskvällen. Fri entré, god mat, barnaktiviteter och tävlingar som bjöd allt från Elitloppshästar till obesegrade löften. Folket strömmade in inför dagens första lopp och även om ingen publiksiffra redovisades, så uppskattades siffran till drygt 2 300 personer.

Förutom det årliga Bergslagsloppet som skulle avsluta dagen, så blev tävlingsdagens treåringslopp en stor attraktion för många i publiken. Två hemmahästar kom till start där Jimmi Ehlers-tränade, Deeply Express, utan tvekan blev loppets utstickare.

Treåringen hade inför onsdagens start gjort allt rätt med två enkla segrar, trots tuffa lopp i spåren. Loppet på hemmaplan skulle bli den första prövningen mot både tuffare treåringar, men även med startbil på kort distans. Trots det stora favoritskapet så gjorde Deeply Express ingen besviken och gav publiken på en riktig hemmasuccé trots en lugn start.

Deeply Express tog en säker seger med Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

– Jag testade honom i en bilprovstart innan loppet och där kände jag att han verkligen gick upp i varv och blev lite för laddad. Jag tyckte inte att det var någon idé att chansa så jag valde att ta en lugn start till loppet, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Trots den lugnare starten styrdes hemmahästen framåt med varvet kvar till mål, därefter fick konkurrenterna tufft att hänga med. In mot upploppsrakan fick Jimmi ta emot publikens jubel efter en uppvisning av Fornabodas kanske bästa treåring någonsin.

– Jag gick på med varvet kvar och det var han själv som valde att gå undan i ett hårdare tempo, han var inte heller slutkörd i mål. Man kan väl säga att han ännu inte förstår vad det här går ut på och även om man inte ska säga för mycket, så kommer det här kunna bli en riktigt fin häst när polletten väl trillar ner, säger Jimmi som inte har stängt dörrarna till landets största treåringslopp: Svenskt Travkriterium.

– Jag brukar säga att det inte är någon idé att satsa mot kriteriet om man inte har häst för det. Med den här hästen däremot så får vi först se hur han tar loppen, så här långt har han gått framåt med varje lopp. Fortsätter han så och får hålla sig frisk och fräsch så är det klart att tankarna finns med oss.

Hela kretsen på plats. Skötare Simon Gorski (t.v.), ägare Kristina och Arne (mitten) och tränare/kusk Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

Italiensk seger i Bergslagsloppet
Även om treåringen från Kopparberg var ett av dagens dragplåster, så brukar Bergslagsloppet vara huvudattraktionen som får mest fokus. Varje år deltar minst en elitloppshäst i loppet och årets upplaga var inget undantag.

Den startsnabba USA-importen Snowstorm Hanover, tränad av Daniel Redén, blev spelad till favorit efter att Åke Lindblom-tränade Chapuy blivit struken för feber. Trots startsnabbheten hos favoriten så var man aldrig nära att kunna utmana den italienskuppfödda, Bubble Effe, om ledningen.

Bubble Effe trivs bra i ledningen. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ledaren höll ett bra tempo för sig själv och bjöd aldrig in sina värsta konkurrenter i loppet. Trots flera spurtande konkurrenter på upploppet så satt kuskande, Alessandro Gocciadoro, lugn i sulkyn bakom ledande Bubble Effe som tog en enkel seger.

– Vi startade hästen i Sverige under fjolåret men då hade han problem i svängarna och gick mot galopp. I år känns han bättre i travet och även om det kändes som att det var nära en galopp i första sväng, så kändes det klart bättre när vi kom in på rakan, sade Alessandro i vinnarcirkeln.

Precis som ifjol så får vinnaren av Bergslagsloppet en fribiljett till Årjängs Stora Sprinterlopp, ett stort sprinterlopp med 600 000:- i första pris som körs i mitten av juli. Redan efter segern meddelade segerkusken att det finns intresse att delta, vilket gör att italienaren har dubbelt upp i Årjäng.

– Jag kommer att delta, det gör att jag har två hästar i loppet. Vem som kör Bubble Effe får vi fundera på till imorgon, jag själv kommer att köra Vernissage Grif som redan är inbjuden. Det är min favorithäst i stallet så den släpper jag inte ifrån mig, sade Alessandro med ett brett leende.

Alessandro Gocciadoro har en duo klar till Årjäng. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Travfestens vinnare:
Lopp 1:
Jikken – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 2: Mellby Jail – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 3: Midyat Zaz – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 4: Calypso Degli Dei – Alessandro Gocciadoro
Lopp 5: Hamilton Atout – Jonathan Carré (Björn Goop)
Lopp 6: Express Love – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 7: Deeply Express – Jimmi Ehlers
Lopp 8: Max Lane – Peter G Norman
Lopp 9: Bugatti Miles – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 10: Bubble Effe – Alessandro Gocciadoro

Nästa tävlingsdag: Söndag 10:e juli med första start kl. 11.10 med Fri entré!

Publicerad 7 juli 2022 klockan 07:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Larsson överraskades av Daniel Paris. Foto: Emil Lörelius/Postkodlotteriet

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när självaste Daniel Paris dök upp på hans arbetsplats. Med sig hade han ett gäng gyllene kuvert innehållande vinster från Postkodlotteriet, där Peter blivit en lycklig vinnare.
– Oj oj oj, tack så jättemycket! sade en överraskad och glad Peter.

25 november 2022 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Karin Gustafsson på Mäklarhuset informerar om läget på den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mäklarhuset

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i sina rapporter att ytterligare nedgångar kan komma att väntas – ända ned mot 20%. Det har i sin tur lett till att många oroliga kunder hört av sig till Mäklarhuset i Lindesberg för vägledning.
– Vi har blivit kontaktade av kunder som undrar om det går att sälja då de tror att priset har gått ner så pass mycket. Det blir lite tokigt, menar Karin Gustafsson och förklarar att den lokala marknaden inte ser ut på samma sätt.

25 november 2022 klockan 10:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom ...

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Nicklas Jansson, Nicklas Dahlgren och Markus Åsland i Stew, spelar i Lindesberg på lördag. Foto: Camilla Lagerman

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan under lördagen. Med sig har de det stockholmsbaserade bandet Wooden Fields, som släppte sitt debutalbum under 2021.
– Det är alltid kul att lira ihop med folk man tycker om, säger Nicklas Jansson.

23 november 2022 klockan 14:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Torphyttevägen avstängd till och med fredag. Foto: Camilla Lagerman

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare in i Brodalsområdet, till exempel för att komma till Lindeskolan, hänvisas till alternativa färdvägar. Infarten till Hemköp påverkas dock ej av det arbete som nu påbörjats. Avstängningen var planerad att hävas nu på fredag – men under onsdagen kommer man med nya bud som gör gällande att man öppnar vägen igen först i nästa vecka.
– Det är VA-avdelningen som har stängt vägen. Det är ett ledningsarbete som skall utföras där, berättar Mikael Dahlin, enhetschef Gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

23 november 2022 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen
Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande ...
22 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält
Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat...
22 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD
Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den kommande mandatperioden. Ny ordförande i kommunstyrelsen...
21 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky visar upp en specialbyggd modell till bordsspelet Warhammer. Foto: Jennie Einarsson

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för sina medlemmar att kunna ställa upp de skrymmande spelborden.
– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra medlemmar större utrymme nu när vi är så pass många som spelar, menar Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky.

21 november 2022 klockan 13:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Det blev nio mål i målskillnad mot Silwing Troja under fredagen. Foto: Hasse Persson

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på en rad intressant innehåll från hemmalagets ögon, där LIF fick den överlägset bästa halvtimmen.
– Vi har jobbat rätt mycket med tajming, berättar Asso Eliassi.

18 november 2022 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske g...

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Annons

Magnus Unosson och Johanna Röseberg är två av årets pristagare. Foto: Privat

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och utbildningsnämndens pedagogiska pris för 2022. I år var första gången som även barn, elever, föräldrar och andra medborgare i Lindesbergs kommun kunde nominera kandidater till priset, som i år alltså gick till Caroline Arvidsson (gymnasiet), Johanna Röseberg och Magnus Unosson (grundskolan) samt Elsa Nordenfelt och Maria Mårtensson (förskolan).

16 november 2022 klockan 15:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka...

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris

Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvä...

Jubileumsmatchens ledare gör sig redo för match. LIF Lindesbergs Jonatan Jeppson (t.v.) och IFK Noras Johan Johansson (t.h.). Foto: Timmy Lundegård

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch

Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, gjorde plats för en seriematch i division 3 mellan grannföreningarna IFK Nora och LIF Lindesberg.
– Det blir som vårat sätt att visa att vi gör något extra för att uppmärksamma vårt 115-årsjubileum, säger IFK Noras ordförande Johan Johansson.

12 november 2022 klockan 11:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

I helgen går startskottet – här är årets julmarknader
Med rask takt närmar vi oss tomtetider och på många platser runt om i Lindesbergs kommun stundar nu en mängd traditionsenliga julmarknader att bes...
11 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Hos Birgitta möts energier: ”Mystiken lockar”
Birgitta Fagerhill har varit aktiv som medium sedan 2015, då hon tog emot klienter i sin lilla stuga på gården hemma i Lövåsen. Sedan april ...
10 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nationella donationsveckan: ”Gör din vilja känd”
Under vecka 45 genomförs den nationella donationsveckan i Sverige, en kampanj som initierats av Socialstyrelsen med syftet att få fler att ta stä...
9 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-27 12:41