Tre segrar på lika många starter. Deeply Express bjöd hemmapubliken på show under Fornabodas största tävlingsdag. Hela kretsen var på plats. Foto: Timmy Lundegård

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp och tuffa konkurrenter, aldrig fått känna på något motstånd mot mållinjen. Under onsdagskvällen fick den lovande treåringen ta emot applåder och jubel från den stora publiken, under Fornabodas stora travfest.

Fornaboda bjöd in till en stor travfest under onsdagskvällen. Fri entré, god mat, barnaktiviteter och tävlingar som bjöd allt från Elitloppshästar till obesegrade löften. Folket strömmade in inför dagens första lopp och även om ingen publiksiffra redovisades, så uppskattades siffran till drygt 2 300 personer.

Förutom det årliga Bergslagsloppet som skulle avsluta dagen, så blev tävlingsdagens treåringslopp en stor attraktion för många i publiken. Två hemmahästar kom till start där Jimmi Ehlers-tränade, Deeply Express, utan tvekan blev loppets utstickare.

Treåringen hade inför onsdagens start gjort allt rätt med två enkla segrar, trots tuffa lopp i spåren. Loppet på hemmaplan skulle bli den första prövningen mot både tuffare treåringar, men även med startbil på kort distans. Trots det stora favoritskapet så gjorde Deeply Express ingen besviken och gav publiken på en riktig hemmasuccé trots en lugn start.

Deeply Express tog en säker seger med Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

– Jag testade honom i en bilprovstart innan loppet och där kände jag att han verkligen gick upp i varv och blev lite för laddad. Jag tyckte inte att det var någon idé att chansa så jag valde att ta en lugn start till loppet, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Trots den lugnare starten styrdes hemmahästen framåt med varvet kvar till mål, därefter fick konkurrenterna tufft att hänga med. In mot upploppsrakan fick Jimmi ta emot publikens jubel efter en uppvisning av Fornabodas kanske bästa treåring någonsin.

– Jag gick på med varvet kvar och det var han själv som valde att gå undan i ett hårdare tempo, han var inte heller slutkörd i mål. Man kan väl säga att han ännu inte förstår vad det här går ut på och även om man inte ska säga för mycket, så kommer det här kunna bli en riktigt fin häst när polletten väl trillar ner, säger Jimmi som inte har stängt dörrarna till landets största treåringslopp: Svenskt Travkriterium.

– Jag brukar säga att det inte är någon idé att satsa mot kriteriet om man inte har häst för det. Med den här hästen däremot så får vi först se hur han tar loppen, så här långt har han gått framåt med varje lopp. Fortsätter han så och får hålla sig frisk och fräsch så är det klart att tankarna finns med oss.

Hela kretsen på plats. Skötare Simon Gorski (t.v.), ägare Kristina och Arne (mitten) och tränare/kusk Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

Italiensk seger i Bergslagsloppet
Även om treåringen från Kopparberg var ett av dagens dragplåster, så brukar Bergslagsloppet vara huvudattraktionen som får mest fokus. Varje år deltar minst en elitloppshäst i loppet och årets upplaga var inget undantag.

Den startsnabba USA-importen Snowstorm Hanover, tränad av Daniel Redén, blev spelad till favorit efter att Åke Lindblom-tränade Chapuy blivit struken för feber. Trots startsnabbheten hos favoriten så var man aldrig nära att kunna utmana den italienskuppfödda, Bubble Effe, om ledningen.

Bubble Effe trivs bra i ledningen. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ledaren höll ett bra tempo för sig själv och bjöd aldrig in sina värsta konkurrenter i loppet. Trots flera spurtande konkurrenter på upploppet så satt kuskande, Alessandro Gocciadoro, lugn i sulkyn bakom ledande Bubble Effe som tog en enkel seger.

– Vi startade hästen i Sverige under fjolåret men då hade han problem i svängarna och gick mot galopp. I år känns han bättre i travet och även om det kändes som att det var nära en galopp i första sväng, så kändes det klart bättre när vi kom in på rakan, sade Alessandro i vinnarcirkeln.

Precis som ifjol så får vinnaren av Bergslagsloppet en fribiljett till Årjängs Stora Sprinterlopp, ett stort sprinterlopp med 600 000:- i första pris som körs i mitten av juli. Redan efter segern meddelade segerkusken att det finns intresse att delta, vilket gör att italienaren har dubbelt upp i Årjäng.

– Jag kommer att delta, det gör att jag har två hästar i loppet. Vem som kör Bubble Effe får vi fundera på till imorgon, jag själv kommer att köra Vernissage Grif som redan är inbjuden. Det är min favorithäst i stallet så den släpper jag inte ifrån mig, sade Alessandro med ett brett leende.

Alessandro Gocciadoro har en duo klar till Årjäng. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Travfestens vinnare:
Lopp 1:
Jikken – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 2: Mellby Jail – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 3: Midyat Zaz – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 4: Calypso Degli Dei – Alessandro Gocciadoro
Lopp 5: Hamilton Atout – Jonathan Carré (Björn Goop)
Lopp 6: Express Love – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 7: Deeply Express – Jimmi Ehlers
Lopp 8: Max Lane – Peter G Norman
Lopp 9: Bugatti Miles – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 10: Bubble Effe – Alessandro Gocciadoro

Nästa tävlingsdag: Söndag 10:e juli med första start kl. 11.10 med Fri entré!

Publicerad 7 juli 2022 klockan 07:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man redo att fatta ett beslut om kommande års budget, som föll på den styrande minoritetens alternativ. Detta efter avgörande röster från LPO, som tidigare i år valde av hoppa av majoritetssamarbetet.

18 juni 2024 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när å...

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, n...

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen / LindeNytt

FF: FotoFredag: ”Drömräven”

Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och omsorg och det kan vara väldigt tungt och påfrestande. Naturen har blivit en plats där jag finner lugn och ro. Där jag kan jag njuta till fullo. Naturen är lite av mitt andra hem och min alldeles egna medicin.

14 juni 2024 klockan 11:45 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”
IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i ...
12 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nyblivna silvermedaljörer. Foto: Johan Orrbo

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass. För Frövi judos Amanda Orrbo och Elin Kämpe blev det ett mycket lyckat mästerskap, som slutade med att tjejerna plockade hem ett silver till Sverige.
– Det var över förväntan, vi hade hoppats på en pallplats, men ett silver var mer än vi hade trott. säger Johan Orrbo.

11 juni 2024 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville ...

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina nybakade studenter, och strax efter klockan 12.00 sprang de ut i solskenet. Klass efter klass, alla lika euforiskt lyckliga över att studenten äntligen var här! Upplev den enorma lyckan i bildspelet ovan.

7 juni 2024 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga ...

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten

Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkarnevalen 2024
Inte ens ett riktigt busväder kunde hindra Lindeskolans traditionsenliga studentkarneval, som under onsdagen dundrade genom Lindesbergs gator och ...
5 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Webb-TV: Karnevalen 2024
Gick du miste om när Lindeskolans avgångselever trotsade regnovädret och satte fart på staden med stoj och spex? Nu har du chansen att uppleva ...
5 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-05-30

2024-05-29

2024-06-19 12:00