Tre segrar på lika många starter. Deeply Express bjöd hemmapubliken på show under Fornabodas största tävlingsdag. Hela kretsen var på plats. Foto: Timmy Lundegård

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp och tuffa konkurrenter, aldrig fått känna på något motstånd mot mållinjen. Under onsdagskvällen fick den lovande treåringen ta emot applåder och jubel från den stora publiken, under Fornabodas stora travfest.

Fornaboda bjöd in till en stor travfest under onsdagskvällen. Fri entré, god mat, barnaktiviteter och tävlingar som bjöd allt från Elitloppshästar till obesegrade löften. Folket strömmade in inför dagens första lopp och även om ingen publiksiffra redovisades, så uppskattades siffran till drygt 2 300 personer.

Förutom det årliga Bergslagsloppet som skulle avsluta dagen, så blev tävlingsdagens treåringslopp en stor attraktion för många i publiken. Två hemmahästar kom till start där Jimmi Ehlers-tränade, Deeply Express, utan tvekan blev loppets utstickare.

Treåringen hade inför onsdagens start gjort allt rätt med två enkla segrar, trots tuffa lopp i spåren. Loppet på hemmaplan skulle bli den första prövningen mot både tuffare treåringar, men även med startbil på kort distans. Trots det stora favoritskapet så gjorde Deeply Express ingen besviken och gav publiken på en riktig hemmasuccé trots en lugn start.

Deeply Express tog en säker seger med Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

– Jag testade honom i en bilprovstart innan loppet och där kände jag att han verkligen gick upp i varv och blev lite för laddad. Jag tyckte inte att det var någon idé att chansa så jag valde att ta en lugn start till loppet, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Trots den lugnare starten styrdes hemmahästen framåt med varvet kvar till mål, därefter fick konkurrenterna tufft att hänga med. In mot upploppsrakan fick Jimmi ta emot publikens jubel efter en uppvisning av Fornabodas kanske bästa treåring någonsin.

– Jag gick på med varvet kvar och det var han själv som valde att gå undan i ett hårdare tempo, han var inte heller slutkörd i mål. Man kan väl säga att han ännu inte förstår vad det här går ut på och även om man inte ska säga för mycket, så kommer det här kunna bli en riktigt fin häst när polletten väl trillar ner, säger Jimmi som inte har stängt dörrarna till landets största treåringslopp: Svenskt Travkriterium.

– Jag brukar säga att det inte är någon idé att satsa mot kriteriet om man inte har häst för det. Med den här hästen däremot så får vi först se hur han tar loppen, så här långt har han gått framåt med varje lopp. Fortsätter han så och får hålla sig frisk och fräsch så är det klart att tankarna finns med oss.

Hela kretsen på plats. Skötare Simon Gorski (t.v.), ägare Kristina och Arne (mitten) och tränare/kusk Jimmi Ehlers. Foto: Timmy Lundegård

Italiensk seger i Bergslagsloppet
Även om treåringen från Kopparberg var ett av dagens dragplåster, så brukar Bergslagsloppet vara huvudattraktionen som får mest fokus. Varje år deltar minst en elitloppshäst i loppet och årets upplaga var inget undantag.

Den startsnabba USA-importen Snowstorm Hanover, tränad av Daniel Redén, blev spelad till favorit efter att Åke Lindblom-tränade Chapuy blivit struken för feber. Trots startsnabbheten hos favoriten så var man aldrig nära att kunna utmana den italienskuppfödda, Bubble Effe, om ledningen.

Bubble Effe trivs bra i ledningen. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ledaren höll ett bra tempo för sig själv och bjöd aldrig in sina värsta konkurrenter i loppet. Trots flera spurtande konkurrenter på upploppet så satt kuskande, Alessandro Gocciadoro, lugn i sulkyn bakom ledande Bubble Effe som tog en enkel seger.

– Vi startade hästen i Sverige under fjolåret men då hade han problem i svängarna och gick mot galopp. I år känns han bättre i travet och även om det kändes som att det var nära en galopp i första sväng, så kändes det klart bättre när vi kom in på rakan, sade Alessandro i vinnarcirkeln.

Precis som ifjol så får vinnaren av Bergslagsloppet en fribiljett till Årjängs Stora Sprinterlopp, ett stort sprinterlopp med 600 000:- i första pris som körs i mitten av juli. Redan efter segern meddelade segerkusken att det finns intresse att delta, vilket gör att italienaren har dubbelt upp i Årjäng.

– Jag kommer att delta, det gör att jag har två hästar i loppet. Vem som kör Bubble Effe får vi fundera på till imorgon, jag själv kommer att köra Vernissage Grif som redan är inbjuden. Det är min favorithäst i stallet så den släpper jag inte ifrån mig, sade Alessandro med ett brett leende.

Alessandro Gocciadoro har en duo klar till Årjäng. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Travfestens vinnare:
Lopp 1:
Jikken – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 2: Mellby Jail – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 3: Midyat Zaz – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 4: Calypso Degli Dei – Alessandro Gocciadoro
Lopp 5: Hamilton Atout – Jonathan Carré (Björn Goop)
Lopp 6: Express Love – Andreas Lövdal (Timo Nurmos)
Lopp 7: Deeply Express – Jimmi Ehlers
Lopp 8: Max Lane – Peter G Norman
Lopp 9: Bugatti Miles – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 10: Bubble Effe – Alessandro Gocciadoro

Nästa tävlingsdag: Söndag 10:e juli med första start kl. 11.10 med Fri entré!

Publicerad 7 juli 2022 klockan 07:35

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Daniel och Lars Magnusson, tredje och andra generationens brunnsborrare. Foto: Jennie Einarsson

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken

Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.

22 september 2023 klockan 19:15 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Jonas Norin sålde naturgodis, remmar och glutenfri marknadsnougat. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken

Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv, strumpor, väskor och allt däremellan. Som sig bör denna dag rådde en trevlig marknadskänsla ackompanjerad av doften från munkar och brända mandlar. LindeNytt gjorde ett besök vid lunchtid för att ta pulsen på årets Lindemarken och bjuder här på några ögonblicksbilder.

22 september 2023 klockan 16:32 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Behåll Lasarettet i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Det ekonomiska problemet är lätt att lösa. Tillgången av sjukvård är central för ett samhälles ...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Peter Asplund, verksamhetschef intensivvården Region Örebro län. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län.

Antalet intensivvårdsplatser på Lindesbergs lasarett halveras

De 16 intensivvårdsplatser som idag finns i länet, fördelat på tre sjukhus, kommer att reduceras till 14 stycken med start 4 december. Den reducering som görs berör endast Lindesbergs lasarett, där dagens fyra IVA-platser halveras till två.
– Vi har, som alltid, prövat olika alternativ för att behålla kapaciteten, säger Peter Asplund. Bland annat har vi tittat på möjligheten till ytterligare rotation från länet och anpassningar av viss administrativ tid. Vår egen personal täcker som alltid upp en väsentlig del av extrapass. Ändå ser vi inte att detta är tillräckligt, kommenterar Asplund i ett pressmeddelande på torsdagen.

21 september 2023 klockan 15:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Gynmottagningen om oron för kvinnorna: ”De kommer försvinna i det här”

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till gynekologmottagningen. Här ser man stora farhågor för kvinnosjukvården och kvinnorna som riskerar att försvinna i vårdköer.
– Vi har många kvinnor som går på kontroller för diverse åkommor, vart ska de kvinnorna ta vägen? säger Uroterapeut Rebecca Blomberg.

21 september 2023 klockan 13:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu stängs mellersta infarten
På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta ...
21 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storbacka: ”En fråga om anständighet – vägra angiverilagen”
INSÄNDARE/DEBATT: Jag vill att Lindesbergs kommun säger nej till anmälningsplikt, dvs den angiverilag som Tidöpartierna vill utreda. Det kommer ...
21 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ögonmottagningen riskerar försvinna: ”Tänker mycket på patienterna”
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit...
20 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesberg klättrar sex placeringar i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Jennie Einarsson

Lindesberg bottenrankad – igen

Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.

20 september 2023 klockan 12:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Astrid Andersson, Ida Luth-Lind och Vilda Nilsson - när de sjunger tillsammans heter de IvaViaAvi. Foto: Anna Andersson

Bred uppslutning – musik för alla vid Världens Barn-konserten

Musikaliskt fulladdat för Världens Barn-konserten på söndag. Några är favoriter i repris. Kulturskolans barnkör är med liksom Björn Eremo och förstås Jesper Hugosson som hållit i taktpinnen för Världens Barn i många år.

20 september 2023 klockan 11:13 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Ungdomar skrämde hästar och hotade gårdsägare som ingrep

En gårdsägare strax utanför Lindesberg fick på måndagskvällen ovälkommet besök av ett gäng ...

Så många kräftor gick in i burarna: ”Vi är nöjda”

Drygt 7000 kräftor blev den sammanlagda fångsten när allmänhetens fiske hölls i fredags.

Annons


Andreas Svahn (S). Foto: Pressbild/Camilla Lagerman

Svahn efter demonstranternas besvikelse: ”Jag kommer gärna tillbaka”

Efter måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg väcktes starka reaktioner över att regionrådet Andreas Svahn (S) aldrig mötte demonstranterna och deras frågeställningar. Istället för regionrådet kom Bengt Storbacka (S) ut och mötte folksamlingen, dock bara för att förklara att Svahn redan var inne i byggnaden och att han var mycket stressad till nästa möte. Nu ger Andreas Svahn sin syn på det som inträffade.
– Jag hade ingen praktisk möjlighet att göra något utöver den timmen som vi hade avsatt, jag hade ett nytt möte direkt efter och då hade jag behövt göra andra människor besvikna.

19 september 2023 klockan 12:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

TV: Se demonstranternas kritik efter uteblivet möte med Svahn

När klockan hade passerat 16:00 hade fortfarande inte Andreas Svahn (S) synts till vid ...

bildspel Massiv uppslutning i demonstration – men Andreas Svahn tog bakvägen

Måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg fick en massiv uppslutning ...

Inför dagens demonstration: ”Vill ha svar på våra frågor”

Beskedet om att nya nedskärningar är att vänta på Lindesbergs lasarett redan under ...

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sä...

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för ...

Seger i den Allsvenska comebacken

Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till ...

Foto: Privat

Ytterligare en misstänkt dumpad hund – hittad i dåligt skick

Sent på onsdagskvällen syntes en liten hund springa lös i Grönbo, till synes mycket rädd och förvirrad. Under torsdagen placerades en fälla ut i området för att försöka fånga in den ensamma lilla hunden, något som på fredagsmorgonen lyckades.
– Det har ju varit kallt på nätterna nu, så det känns skönt att den gick i fällan och fick komma in, säger upphittaren som inte vill uppge sitt namn.

15 september 2023 klockan 11:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Traktorer spänner musklerna när ”tractorpulling” arrangeras
På lördag väntar en riktig folkfest när dånande traktorer ska dra tunga lass på gärdet hos Rickard Larsson i Fågryte utanför Fellingsbro. ...
15 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nedskärningar hotar livskvaliteten för länets invånare – Rädda Lindesbergsakuten nu!
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län står inför en ekonomisk utmaning som kräver besparingar. Det är en realitet vi inte kan blunda för. Men ...
15 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fisket blir av – och det ser bra ut också
Efter att ha tvingats flytta fram kräftfisket vid två tillfällen, sammanlagt en månads tid, kommer man på fredagen äntligen kunna genomföra ...
15 september 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-15

2023-09-15

2023-09-14

2023-09-14

2023-09-13

2023-09-13

2023-09-12

2023-09-12

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-10

2023-09-08

2023-09-08

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-09-24 01:53