LIF-damerna jublade högst! Efter en ny hemmaseger i arenan så är de klara för Division 1. Foto: Hasse Persson

Dubbelseger med guldsmak

Det firades ordentligt i Lindesberg Arena under söndagskvällen när LIF Lindesberg höll ett nytt dubbelarrangemang. Kvällen började med guldglädje, där föreningens damlag säkrade en plats i Division 1. Därefter kunde herrarna utklassa Tumba för sin sextonde raka seger.
– Alla i laget är verkligen glada, säger Emilia Durnell om damernas avancemang.

Damerna avancerar medan herrarna säkrar sin sextonde raka seger. Det fanns med andra ord en given anledning för LIF Lindesberg att fira stort, under söndagskvällen.

Ett nytt dubbelarrangemang innebar att LIF hade arenan för sig själv, där damerna fick inleda eftermiddagen med att visa upp sig på helplanen. Laget gick ut starkt redan från matchstart, där man avslutade den första halvleken med fyra raka mål. Med 18-10 var mycket vunnet med andra halvleken kvar.

Även om det blev en jämnare inledning av den andra halvleken, så visade sig damerna ostoppbara. Matchens sista tio minuter slutade 6-1, där damerna tillslut fick jubla i guldhattar efter en sextonmålsseger. 33-17 blev slutsiffrorna i en seger som säkrar laget för ett spel i Division 1 inför 2023/2024.

– Det känns jättebra. Vi visste sedan innan att vi skulle gå vidare, men vi visste inte om att det var efter vinst i den här matchen. Istället fick vi höra det i den vår timeout. Det blev ingen direkt press vid det laget, snarare att det blev mer fullt ös i matchen, berättar Emilia Durnell som blev lagets målhjälte med åtta gjorda mål i matchen.

Emilia Durnell blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

LIF Lindesbergs damlag har bara ett fåtal matcher kvar av den nuvarande serien, där man efter fjorton matcher är obesegrade. Till hösten väntar däremot ett efterlängtat spel i Division 1.

– Alla i laget är verkligen glada efter uppflyttningen. Vi kommer att försöka kämpa oss framåt i Division 1 till hösten, även om jag tror att det kommer bli väldigt tufft där. Vi är vidare oavsett och vi kommer att kämpa.

Seger även för herrarna: ”Kan inte påstå att vi är nöjda med helheten”
Även hos herrarna slutade det med seger, även om det inte visades någon rejäl stjärnglans i laget. LIF Lindesberg fick en kanonstart på matchen med 6-2 inom de första elva minuterna. Därefter tog det stopp.

Båda lagen tappade flytet i spelet vilket följdes upp av tekniska fel och solklara missar på mål. Lagens målvakter var på hugget och lyftes upp av detta. Först efter åtta minuter kunde matchen fortsätta med målgörandet, där det sega tempot dessvärre fortsatte. Detta blev en stor anledning till de låga halvtidssiffrorna 8-5.

Till den andra halvleken så tog det ett bra tag innan LIF kunde komma in i spelflytet. Först efter fem raka mål så var hemmalaget uppe i ett starkare tempo, där det ändå kändes som att det fanns en oanvänd växel.

Trots en utdragen match, så blev segern stor när matchen gick mot sitt slut. LIF-målvakten, Simon Ongeri, blev välförtjänt nog matchens lirare efter en riktig plusmatch i målet. Trots 16 insläppta mål under matchen, så räddade han även 19 bollar.

– Jag vet inte exakt så här i efterhand varför det blir som det blir. Vi missar väldigt mycket, en del tekniska fel och en del slarv, men hade vi stått här efteråt och vunnit med femton så kanske det hade varit andra miner. Det är svårt att säga, säger Joel Karlström efter matchen.

Segerjubel även från herrarna, även om det inte blev lika högljutt. Foto: Hasse Persson

– Det gäller att hitta flowet och få in några mål på raken, lite som vi fick i andra halvlek. Där fick vi in fem raka och det är viktigt framåt. Jag kan tänka mig att det nog är en tråkig match att kolla på, men det är i alla fall två pinnar.

Även om laget står med sin sextonde raka seger, med enbart fyra matcher kvar, så är de två poängen som viktigast när serien snart är i mål. Oavsett hur spelet gått till så är poängen, seriemässigt, alltid det viktigaste. Detta även om händelserna på planen inte var det bästa för året.

– Jag kan inte påstå att vi är nöjda med helheten. Men i slutändan så tar vi två poäng och det är det som räknas, sedan hur vi gör det i en sån här match är lite saksamma. Sedan är det klart att man vill vinna snyggt på hemmaplan, men samtidigt så är det så pass kort tid kvar av säsongen. Då är det de två poängen som räknas.

Resultat LIF Lindesberg-IFK Tumba HK
Slutresultat
: 21-16 (8-5)
Publik: 420 personer
Matchvärd: Lågprisvaruhuset Mejk

Målgörare: Oskar Cosmo (6), Joel Karlström (4), Herman Bosson (4), Jesper Gyllby (3), Jesper Nilsson (1), Asso Eliassi (1), Felix Karlsson (1), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 19 räddningar på 34 skott (55,9%)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Söndagen 19:e februari vs Bodens BK HF i Hildursborg med matchstart kl. 13.15

Publicerad 12 februari 2023 klockan 19:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesberg Arena. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.

22 mars 2023 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa...

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro

Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd ...

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman

2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de...

Guldhattar och segervrål! LIF Lindesberg firade stort efter att spela sig igenom "Ettan" som obesegrade. Foto: Hasse Persson.

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

19 mars 2023 klockan 21:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic firar 35 år som tränare. Foto: Camilla Lagerman

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berättar han om sina år inom sporten, och vad som format honom till den människa och ledare han är idag.
– Jag ville egentligen bli präst, men jag tror inte jag skulle blivit en så bra sådan, skrattar han.

17 mars 2023 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Två män grovt misshandlade i natt
Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha...
17 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen
Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten igen. Trädgårdsmästare Marco Åkesson bjuder p...
16 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen
Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person stöttar LIF Lindesberg inför kommande sä...
17 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin kommunbarometer, en undersökning som beskriver kommunernas arbete med att förebygga suicid. Kommunernas enkätsvar poängsätts och rangordnas därefter utifrån sina totalpoäng. Lindesbergs kommun deltog i år för första gången, och fick totalt 10 poäng, precis över det ”röda strecket”.

15 mars 2023 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!

15 mars 2023 klockan 11:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmärtor och en sårskada i huvudet sedan denne kört av vägen utanför Rockhammar.
– Det rör sig om en mindre lastbil, som har kört av vägen och touchat ett träd. Föraren är en man i 20-årsåldern, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

13 mars 2023 klockan 18:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är ...

LIF håller sig obesegrat inför derbyt

Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen ...

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan

Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren ...

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”

Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets ...

På lördag går IFK Lindesberg ut på planen med cupseger i sikte. Arkivfoto: Hasse Persson.

IFK Lindesberg laddar för seger i Distriktscupen

På lördag går IFK Lindesberg från träning till tävling. Då spelas den första matchen i Distriktscupen, där IFK Askersund står som första motstånd. Askersund segrade lagens sista möte i fjolårets Division 5-serie, men med ny tränare i IFK Lindesberg så finns förhoppningarna på en bra säsongsinledning.
– Det känns som att vi har något bra på gång, säger Niklas Christensson.

9 mars 2023 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövifamiljens koppling till Mellon: ”Stolta och taggade!”
Hemma hos familjen Nydén i Frövi pågår uppladdningen inför den stora Mellofinalen på lördag för fullt, och man har en given favorit, nämligen...
9 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lisa Whites senaste roman väcker starka känslor
Efter tre släppta succéromaner är lindetjejen Lisa White återigen aktuell med en ny kärlekshistoria som bär titeln ”Nu när jag funnit dig...
8 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Polisen oroad över ungas användning av Tramadol: ”Håll koll på din ungdom”
Polisen i Lindesberg ser en oroande trend bland unga, där användandet av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol blir allt vanligare. Ett lä...
7 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-23 08:54