LIF-damerna jublade högst! Efter en ny hemmaseger i arenan så är de klara för Division 1. Foto: Hasse Persson

Dubbelseger med guldsmak

Det firades ordentligt i Lindesberg Arena under söndagskvällen när LIF Lindesberg höll ett nytt dubbelarrangemang. Kvällen började med guldglädje, där föreningens damlag säkrade en plats i Division 1. Därefter kunde herrarna utklassa Tumba för sin sextonde raka seger.
– Alla i laget är verkligen glada, säger Emilia Durnell om damernas avancemang.

Damerna avancerar medan herrarna säkrar sin sextonde raka seger. Det fanns med andra ord en given anledning för LIF Lindesberg att fira stort, under söndagskvällen.

Ett nytt dubbelarrangemang innebar att LIF hade arenan för sig själv, där damerna fick inleda eftermiddagen med att visa upp sig på helplanen. Laget gick ut starkt redan från matchstart, där man avslutade den första halvleken med fyra raka mål. Med 18-10 var mycket vunnet med andra halvleken kvar.

Även om det blev en jämnare inledning av den andra halvleken, så visade sig damerna ostoppbara. Matchens sista tio minuter slutade 6-1, där damerna tillslut fick jubla i guldhattar efter en sextonmålsseger. 33-17 blev slutsiffrorna i en seger som säkrar laget för ett spel i Division 1 inför 2023/2024.

– Det känns jättebra. Vi visste sedan innan att vi skulle gå vidare, men vi visste inte om att det var efter vinst i den här matchen. Istället fick vi höra det i den vår timeout. Det blev ingen direkt press vid det laget, snarare att det blev mer fullt ös i matchen, berättar Emilia Durnell som blev lagets målhjälte med åtta gjorda mål i matchen.

Emilia Durnell blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

LIF Lindesbergs damlag har bara ett fåtal matcher kvar av den nuvarande serien, där man efter fjorton matcher är obesegrade. Till hösten väntar däremot ett efterlängtat spel i Division 1.

– Alla i laget är verkligen glada efter uppflyttningen. Vi kommer att försöka kämpa oss framåt i Division 1 till hösten, även om jag tror att det kommer bli väldigt tufft där. Vi är vidare oavsett och vi kommer att kämpa.

Seger även för herrarna: ”Kan inte påstå att vi är nöjda med helheten”
Även hos herrarna slutade det med seger, även om det inte visades någon rejäl stjärnglans i laget. LIF Lindesberg fick en kanonstart på matchen med 6-2 inom de första elva minuterna. Därefter tog det stopp.

Båda lagen tappade flytet i spelet vilket följdes upp av tekniska fel och solklara missar på mål. Lagens målvakter var på hugget och lyftes upp av detta. Först efter åtta minuter kunde matchen fortsätta med målgörandet, där det sega tempot dessvärre fortsatte. Detta blev en stor anledning till de låga halvtidssiffrorna 8-5.

Till den andra halvleken så tog det ett bra tag innan LIF kunde komma in i spelflytet. Först efter fem raka mål så var hemmalaget uppe i ett starkare tempo, där det ändå kändes som att det fanns en oanvänd växel.

Trots en utdragen match, så blev segern stor när matchen gick mot sitt slut. LIF-målvakten, Simon Ongeri, blev välförtjänt nog matchens lirare efter en riktig plusmatch i målet. Trots 16 insläppta mål under matchen, så räddade han även 19 bollar.

– Jag vet inte exakt så här i efterhand varför det blir som det blir. Vi missar väldigt mycket, en del tekniska fel och en del slarv, men hade vi stått här efteråt och vunnit med femton så kanske det hade varit andra miner. Det är svårt att säga, säger Joel Karlström efter matchen.

Segerjubel även från herrarna, även om det inte blev lika högljutt. Foto: Hasse Persson

– Det gäller att hitta flowet och få in några mål på raken, lite som vi fick i andra halvlek. Där fick vi in fem raka och det är viktigt framåt. Jag kan tänka mig att det nog är en tråkig match att kolla på, men det är i alla fall två pinnar.

Även om laget står med sin sextonde raka seger, med enbart fyra matcher kvar, så är de två poängen som viktigast när serien snart är i mål. Oavsett hur spelet gått till så är poängen, seriemässigt, alltid det viktigaste. Detta även om händelserna på planen inte var det bästa för året.

– Jag kan inte påstå att vi är nöjda med helheten. Men i slutändan så tar vi två poäng och det är det som räknas, sedan hur vi gör det i en sån här match är lite saksamma. Sedan är det klart att man vill vinna snyggt på hemmaplan, men samtidigt så är det så pass kort tid kvar av säsongen. Då är det de två poängen som räknas.

Resultat LIF Lindesberg-IFK Tumba HK
Slutresultat
: 21-16 (8-5)
Publik: 420 personer
Matchvärd: Lågprisvaruhuset Mejk

Målgörare: Oskar Cosmo (6), Joel Karlström (4), Herman Bosson (4), Jesper Gyllby (3), Jesper Nilsson (1), Asso Eliassi (1), Felix Karlsson (1), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 19 räddningar på 34 skott (55,9%)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Söndagen 19:e februari vs Bodens BK HF i Hildursborg med matchstart kl. 13.15

Publicerad 12 februari 2023 klockan 19:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott har nu dömt vid Örebro Tingsrätt. De två tonårspojkarna döms för grov misshandel, medan den äldre mannen döms för grovt hemfridsbrott. En fjärde ung man som ingick i åtalet frikändes helt.

16 april 2024 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Inriktningen tunga fordon fick det glädjande beskedet under torsdagen. Foto: Camilla Lagerman

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt hälsade på under fredagen för att höra reaktionerna.
– Det är ju fantastiskt att vi äntligen får vara kvar, och att de tog sitt förnuft till fånga. Det här är ju viktigt för våra elever, bygden och branschen, säger läraren Per-Anton Olsson.

12 april 2024 klockan 17:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som nu kan komma iväg på sin efterlängtade klassresa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad klassresa till Parken Zoo. För att kunna ha råd att åka buss dit och hem bad man Odd Fellow 125 Bergsmannen om ett bidrag, som beviljades.
– Igår kväll fattade vi beslutet att bevilja det med 7000 kronor, så de kan komma iväg på sin resa och titta på djuren, säger Kjell Karlsson från Odd Fellow 125 Bergsmannen.

12 april 2024 klockan 12:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”
Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle ...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bechet Barsom (KD) tillsammans med Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”

Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, det framgick under onsdagens sammanträde i regionfullmäktige där Conny Ärlerud (M) ställde frågor till nämndens ordförande.
– Sedan blir det kanske att man har läkare på vårdcentralen i Storå på onsdags- och torsdagsförmiddagar istället för att vara där hela dagen, och då kan man också nå flera, svarade Bechet Barsom (KD).

10 april 2024 klockan 16:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”

Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småfö...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Nödställd hund undsattes av räddningstjänsten

Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till ett vattendrag i Fellingsbro, då en hund ramlat ner i det kalla vattnet. Det hela fick ett lyckligt slut, då räddningstjänsten lyckades undsätta vovven som sedan kunde återförenas med sin ägare på land.

9 april 2024 klockan 10:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tonårspojke utsatt för utpressning

Under natten till måndag kontaktades polisen av en tonårspojke som blivit utsatt för utpressning. En flörtig ...

Projektgrupp rör om i grytan – nu ska maträtterna moderniseras

Det handlar om att minska klimatavtrycket, dra ner på kostnaden och samtidigt servera en ...
Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Inför beslut om Storå vårdcentrals framtid

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är säker på att vi alla vid det här laget är medvetna om de besparingar som regionen st...

Det är snart dags att börja ro!

INSÄNDARE/DEBATT: Kan vi bygga om några skolhus på västra delen av Lindeskolan, till lägenheter med ett fantastiskt läge ...

Roland Hellsing tar ton under capricen 2018. Arkivbild: Fredrik Stenfelt

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden besökare går man nu ut med viktig information kring evenemanget. Bland annat råder det totalt väskförbud, samt obligatorisk garderob, på grund av det rådande säkerhetsläget.

4 april 2024 klockan 12:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hannez svensk mästare i armbrytning – knep både guld och silver: ”Känns riktigt bra”
Med endast tio månaders träning bakom sig, kan nu Hannez Eriksson, 15 år gammal från Guldsmedshyttan, titulera sig som svensk mästare i ...
3 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Liberalerna vill att Region Örebro län ser över förskrivningen av narkotikaklassade läkemedel
PRESSMEDDELANDE: Liberalerna i Region Örebro har lämnat in en motion till Regionfullmäktige om att säkerställa att narkotikaklassade preparat ...
3 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Storbacka om sjukvården, lasarettet och vårdcentraler
INSÄNDARE/DEBATT: Vi Socialdemokrater i Lindesbergs kommun vill att primärvården i Storå, Lindesberg, Frövi och Fellingsbro erbjuder en trygg och...
2 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-02

2024-04-02

2024-04-01

2024-03-28

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-25

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-21

2024-03-21

2024-04-17 04:32