LIF-damerna jublade högst! Efter en ny hemmaseger i arenan så är de klara för Division 1. Foto: Hasse Persson

Dubbelseger med guldsmak

Det firades ordentligt i Lindesberg Arena under söndagskvällen när LIF Lindesberg höll ett nytt dubbelarrangemang. Kvällen började med guldglädje, där föreningens damlag säkrade en plats i Division 1. Därefter kunde herrarna utklassa Tumba för sin sextonde raka seger.
– Alla i laget är verkligen glada, säger Emilia Durnell om damernas avancemang.

Damerna avancerar medan herrarna säkrar sin sextonde raka seger. Det fanns med andra ord en given anledning för LIF Lindesberg att fira stort, under söndagskvällen.

Ett nytt dubbelarrangemang innebar att LIF hade arenan för sig själv, där damerna fick inleda eftermiddagen med att visa upp sig på helplanen. Laget gick ut starkt redan från matchstart, där man avslutade den första halvleken med fyra raka mål. Med 18-10 var mycket vunnet med andra halvleken kvar.

Även om det blev en jämnare inledning av den andra halvleken, så visade sig damerna ostoppbara. Matchens sista tio minuter slutade 6-1, där damerna tillslut fick jubla i guldhattar efter en sextonmålsseger. 33-17 blev slutsiffrorna i en seger som säkrar laget för ett spel i Division 1 inför 2023/2024.

– Det känns jättebra. Vi visste sedan innan att vi skulle gå vidare, men vi visste inte om att det var efter vinst i den här matchen. Istället fick vi höra det i den vår timeout. Det blev ingen direkt press vid det laget, snarare att det blev mer fullt ös i matchen, berättar Emilia Durnell som blev lagets målhjälte med åtta gjorda mål i matchen.

Emilia Durnell blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

LIF Lindesbergs damlag har bara ett fåtal matcher kvar av den nuvarande serien, där man efter fjorton matcher är obesegrade. Till hösten väntar däremot ett efterlängtat spel i Division 1.

– Alla i laget är verkligen glada efter uppflyttningen. Vi kommer att försöka kämpa oss framåt i Division 1 till hösten, även om jag tror att det kommer bli väldigt tufft där. Vi är vidare oavsett och vi kommer att kämpa.

Seger även för herrarna: ”Kan inte påstå att vi är nöjda med helheten”
Även hos herrarna slutade det med seger, även om det inte visades någon rejäl stjärnglans i laget. LIF Lindesberg fick en kanonstart på matchen med 6-2 inom de första elva minuterna. Därefter tog det stopp.

Båda lagen tappade flytet i spelet vilket följdes upp av tekniska fel och solklara missar på mål. Lagens målvakter var på hugget och lyftes upp av detta. Först efter åtta minuter kunde matchen fortsätta med målgörandet, där det sega tempot dessvärre fortsatte. Detta blev en stor anledning till de låga halvtidssiffrorna 8-5.

Till den andra halvleken så tog det ett bra tag innan LIF kunde komma in i spelflytet. Först efter fem raka mål så var hemmalaget uppe i ett starkare tempo, där det ändå kändes som att det fanns en oanvänd växel.

Trots en utdragen match, så blev segern stor när matchen gick mot sitt slut. LIF-målvakten, Simon Ongeri, blev välförtjänt nog matchens lirare efter en riktig plusmatch i målet. Trots 16 insläppta mål under matchen, så räddade han även 19 bollar.

– Jag vet inte exakt så här i efterhand varför det blir som det blir. Vi missar väldigt mycket, en del tekniska fel och en del slarv, men hade vi stått här efteråt och vunnit med femton så kanske det hade varit andra miner. Det är svårt att säga, säger Joel Karlström efter matchen.

Segerjubel även från herrarna, även om det inte blev lika högljutt. Foto: Hasse Persson

– Det gäller att hitta flowet och få in några mål på raken, lite som vi fick i andra halvlek. Där fick vi in fem raka och det är viktigt framåt. Jag kan tänka mig att det nog är en tråkig match att kolla på, men det är i alla fall två pinnar.

Även om laget står med sin sextonde raka seger, med enbart fyra matcher kvar, så är de två poängen som viktigast när serien snart är i mål. Oavsett hur spelet gått till så är poängen, seriemässigt, alltid det viktigaste. Detta även om händelserna på planen inte var det bästa för året.

– Jag kan inte påstå att vi är nöjda med helheten. Men i slutändan så tar vi två poäng och det är det som räknas, sedan hur vi gör det i en sån här match är lite saksamma. Sedan är det klart att man vill vinna snyggt på hemmaplan, men samtidigt så är det så pass kort tid kvar av säsongen. Då är det de två poängen som räknas.

Resultat LIF Lindesberg-IFK Tumba HK
Slutresultat
: 21-16 (8-5)
Publik: 420 personer
Matchvärd: Lågprisvaruhuset Mejk

Målgörare: Oskar Cosmo (6), Joel Karlström (4), Herman Bosson (4), Jesper Gyllby (3), Jesper Nilsson (1), Asso Eliassi (1), Felix Karlsson (1), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 19 räddningar på 34 skott (55,9%)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Söndagen 19:e februari vs Bodens BK HF i Hildursborg med matchstart kl. 13.15

Publicerad 12 februari 2023 klockan 19:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Bengt Storbacka (S). Foto: Jennie Einarsson

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för Socialdemokraterna i Lindesbergs Arbetarekommun där vi på senaste årsmötet gjorde följande uttalande vilket är det jag beskrev i min artikel:
”Vi Socialdemokrater i Lindesbergs kommun fortsätter verka för Lindesbergs lasarett dit du alltid kan åka dag som natt i trygg förvissning om att få bästa vård. Sjukvården förändras snabbt och den högspecialiserade sjukvården kostar allt mer. Att organiserandet av välfärden ständigt behöver anpassas i takt med tiden är självklart. Samtidigt står vi upp för en väl fungerande primärvård och verkar för att vårdcentralerna i Storå, Lindesberg och Freja/Frövi-Fellingsbro fortsatt kan ge trygg och nära vård.”

15 april 2024 klockan 10:07 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M). Arkivfoto: Camilla Lagerman

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att programmet får vara kvar – och att man istället ska satsa på att ta in fler elever.
– Det här är en jätterolig nyhet och det är jättekul tycker jag verkligen, och det är också bra för branschen, säger nämndens ordförande Lillemor Bodman (M).

11 april 2024 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”

Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än någonsin i Lindesberg och svarar idag för 34 procent av alla jobb i kommunen.

10 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Conny Ärlerud, ordförande för Moderaterna i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Moderaterna vill ha svar på ett antal frågeställningar kopplat till omstruktureringen av Storå Vårdcentral!

INSÄNDARE/DEBATT: Den fasta läkarbemanningen föreslås tas bort på Storå vårdcentral och ersättas av konceptet “utbudspunkt” som i bästa fall ska bemannas av distriktssköterskor med digitala läkarbesök/samtal eller fysiska läkarbesök då och då. Storå vårdcentral har präglats av god kvalité, patientnöjdhet och kontinuitet i behandlingen och mötet med patienten. Mycket av detta tack vare att den vårdcentralen olikt många andra i länet varit bemannad av just fasta distriktsläkare.

9 april 2024 klockan 15:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

Nödställd hund undsattes av räddningstjänsten

Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till ett vattendrag i Fellingsbro, då en hund ...

Tonårspojke utsatt för utpressning

Under natten till måndag kontaktades polisen av en tonårspojke som blivit utsatt för utpressning. En flörtig ...

Daniel Agrell, förstekock på Lindbackaköket som är kommunen största kök och står för hälften av alla offentliga måltider som serveras. Foto: Jennie Einarsson

Projektgrupp rör om i grytan – nu ska maträtterna moderniseras

Det handlar om att minska klimatavtrycket, dra ner på kostnaden och samtidigt servera en näringsrik och god mat till alla som tar del av kommunens offentliga måltider. Därför har representanter från sex olika kök i kommunen gått samman i en projektgrupp för att med gemensamma krafter ge recepten ett lyft.
– Det är väldigt kreativa människor som är med, alla har mycket bra idéer. Vi skruvar på recepten och testar olika varianter, säger Daniel Agrell, förstekock på Lindbackaköket.

8 april 2024 klockan 11:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Inför beslut om Storå vårdcentrals framtid

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är säker på att vi alla vid det här laget är medvetna om de besparingar som regionen st...

Det är snart dags att börja ro!

INSÄNDARE/DEBATT: Kan vi bygga om några skolhus på västra delen av Lindeskolan, till lägenheter med ett fantastiskt läge ...

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden bes...

Willhelm Sundman (L). Foto: Pressbild

Liberalerna vill att Region Örebro län ser över förskrivningen av narkotikaklassade läkemedel

PRESSMEDDELANDE: Liberalerna i Region Örebro har lämnat in en motion till Regionfullmäktige om att säkerställa att narkotikaklassade preparat inte hamnar i kriminellas händer.

3 april 2024 klockan 11:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka om sjukvården, lasarettet och vårdcentraler
INSÄNDARE/DEBATT: Vi Socialdemokrater i Lindesbergs kommun vill att primärvården i Storå, Lindesberg, Frövi och Fellingsbro erbjuder en trygg och...
2 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kristdemokraternas inställning i ärendet om estetprogrammet på Lindeskolan
INSÄNDARE/DEBATT: KDs inställning att undervisningskostnaden för gymnasieskolan behöver komma ner i kostnad till förmån för ...
2 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Dubbelt så många anslöt sig till fjärrvärmenätet
Stora skiftningarna i elpriset och ett ökat intresse för en trygg och hållbar uppvärmning, har gjort att allt fler kunder nu väljer att ansluta ...
2 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-01

2024-03-28

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-25

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-21

2024-03-21

2024-03-20

2024-03-20

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-04-16 06:56