Foto: Privat

Egeryds stipendium: Lindesbergskillar knep tredjeplatsen

Egeryds instiftade ett stipendium som skulle komma att gå till unga företagare. Man fick skicka in sina ansökan för granskning och idag avgjordes det vilka tre företag som skulle komma att stå på prispallen. Upp på en tredjeplats klev tre lindesbergskillar, Emil Franzén, Andreas Brundin och Erik Jäderqvist med sitt Cyber Rift UF.

Under tisdagen skulle det avgöras vilka som skulle bli årets, de allra första, pristagarna i Egeryds-stipendiet 2015. Det var åtta stycken tävlande före detta UF-företag, som nu har önskan att driva dessa företag vidare efter studenten. Företag för företag fick komma inför en jury, vilken bestod av Ida Jensen och Elinore Magnusson från Ung Företagsamhet, Per Egeryd och Maria Dahlkvist, Egeryds, och därtill Fredrik Molin från Fastighetsbyrån i Örebro. Framför dessa fick de presentera sin affärsidé, sina mål/ambitioner och vad stipendiet erbjuder i form av pengar, kontorsplats och mentorer kommer att betyda för dem som unga och nya företagare, berättar Ida Jensen. När presentationen var klar fick juryn ställa eventuella frågor samt diskutera företagets möjligheter.

Sammanlagt fanns 65 000 kronor i potten, med 5000 kronor till trean, 10 000 till nummer två och hela 50 000 till första pristagaren.

Tredjeplatsen tog Emil Franzén, Andreas Brundin och Erik Jäderqvist från Lindesberg hem. De driver sitt företag Cyber Rift, och Erik berättar efter dagens slut:
– När vi kom i morse var det pirrigt, men vi trodde att vi skulle komma topp-tre, eller topp-två, vi hade det på känn. När vi gjort vår presentation var vi 100% säkra på det, vi var nöjda och de var nöjda. Men när de läste upp motiveringen om tredjeplatsen så kände vi att det stämde in precis på oss.

Erik fortsätter:
– Det är helt grymt! Det går knappt att beskriva, det är hur roligt som helst! Vi vill ju inte lägga ner, utan fortsätta, och nu känner vi att vi är på gång så vi kan utvecklas och bli ännu större.

Ja, planerna för framtiden har fått ny skjuts.
– Det första året är målet att få en stadig grund. Våra nya mål är att först bli störst i Lindesberg och sedan störst i Örebro. Det här är verkligen kul och något att ta till vara på, vi har fått nya förmåner, säger en glad Erik.


Följande företag tog sig upp på prispallen:

3:e plats- Cyberrift (Emil Franzén, Andreas Brundin, Erik Jäderqvist), har under läsåret drivit sitt UF-företag med samma namn på Lindeskolan i Lindesberg kommun.
Pris- 5 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motviering: För ett redan idag välfungerande företag med fokus på både verksamhet och målgrupp. Ett engagemang som smittar av sig och med en potential att utveckla sin affärsidé vidare.

2:a plats- Viking (Felix Olofsson och Julius Detlofsson), har under läsåret drivit UF-företaget Green Athletes på Tullängskolan i Örebro kommun.
Pris- 10 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motivering: En unik produkt som ligger rätt i tiden kombinerat med ett fantastiskt engagemang. En genomarbetad affärsidé där juryn ser en stor potential i att företaget med rätt vägledning och verktyg kan erövra världen.

 

Andraplatsen gick till Felix Olofsson och Julius Detlofsson. Privat foto.
Andraplatsen gick till Felix Olofsson och Julius Detlofsson. Privat foto.
image1
Förstaplatsen tog Hampus Sjöberg. Privat foto.

1:a plats- Artz (Hampus Sjöberg), har under läsåret drivit sitt UF företag med samma namn på Risbergska skolan i Örebro kommun.
Pris- 50 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motivering: En enastående kombination av kreativitet och företagsamhet där personen på ett ödmjukt sätt har lyckats kombinera passion och affärsmannaskap.  Produktutvecklingen från en redan idag stark originalidé lämnar oändliga möjligheter framåt att växa i.

 

Publicerad 23 juni 2015 klockan 18:57

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

AnnonsFoto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgä...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”...

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i ...

Genrebild: Fredrik Norman

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den länga som nyttjas av Samhällsbyggnad Bergslagen, där man bland annat kunde konstatera att tjuvarna stulit en bil.
– Bilen kunde spåras via GPS. Den hittades parkerad på en plats i Frövi, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

22 februari 2021 klockan 10:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber
Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-03-03 19:44