Foto: Privat

Egeryds stipendium: Lindesbergskillar knep tredjeplatsen

Egeryds instiftade ett stipendium som skulle komma att gå till unga företagare. Man fick skicka in sina ansökan för granskning och idag avgjordes det vilka tre företag som skulle komma att stå på prispallen. Upp på en tredjeplats klev tre lindesbergskillar, Emil Franzén, Andreas Brundin och Erik Jäderqvist med sitt Cyber Rift UF.

Under tisdagen skulle det avgöras vilka som skulle bli årets, de allra första, pristagarna i Egeryds-stipendiet 2015. Det var åtta stycken tävlande före detta UF-företag, som nu har önskan att driva dessa företag vidare efter studenten. Företag för företag fick komma inför en jury, vilken bestod av Ida Jensen och Elinore Magnusson från Ung Företagsamhet, Per Egeryd och Maria Dahlkvist, Egeryds, och därtill Fredrik Molin från Fastighetsbyrån i Örebro. Framför dessa fick de presentera sin affärsidé, sina mål/ambitioner och vad stipendiet erbjuder i form av pengar, kontorsplats och mentorer kommer att betyda för dem som unga och nya företagare, berättar Ida Jensen. När presentationen var klar fick juryn ställa eventuella frågor samt diskutera företagets möjligheter.

Sammanlagt fanns 65 000 kronor i potten, med 5000 kronor till trean, 10 000 till nummer två och hela 50 000 till första pristagaren.

Tredjeplatsen tog Emil Franzén, Andreas Brundin och Erik Jäderqvist från Lindesberg hem. De driver sitt företag Cyber Rift, och Erik berättar efter dagens slut:
– När vi kom i morse var det pirrigt, men vi trodde att vi skulle komma topp-tre, eller topp-två, vi hade det på känn. När vi gjort vår presentation var vi 100% säkra på det, vi var nöjda och de var nöjda. Men när de läste upp motiveringen om tredjeplatsen så kände vi att det stämde in precis på oss.

Erik fortsätter:
– Det är helt grymt! Det går knappt att beskriva, det är hur roligt som helst! Vi vill ju inte lägga ner, utan fortsätta, och nu känner vi att vi är på gång så vi kan utvecklas och bli ännu större.

Ja, planerna för framtiden har fått ny skjuts.
– Det första året är målet att få en stadig grund. Våra nya mål är att först bli störst i Lindesberg och sedan störst i Örebro. Det här är verkligen kul och något att ta till vara på, vi har fått nya förmåner, säger en glad Erik.


Följande företag tog sig upp på prispallen:

3:e plats- Cyberrift (Emil Franzén, Andreas Brundin, Erik Jäderqvist), har under läsåret drivit sitt UF-företag med samma namn på Lindeskolan i Lindesberg kommun.
Pris- 5 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motviering: För ett redan idag välfungerande företag med fokus på både verksamhet och målgrupp. Ett engagemang som smittar av sig och med en potential att utveckla sin affärsidé vidare.

2:a plats- Viking (Felix Olofsson och Julius Detlofsson), har under läsåret drivit UF-företaget Green Athletes på Tullängskolan i Örebro kommun.
Pris- 10 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motivering: En unik produkt som ligger rätt i tiden kombinerat med ett fantastiskt engagemang. En genomarbetad affärsidé där juryn ser en stor potential i att företaget med rätt vägledning och verktyg kan erövra världen.

 

Andraplatsen gick till Felix Olofsson och Julius Detlofsson. Privat foto.
Andraplatsen gick till Felix Olofsson och Julius Detlofsson. Privat foto.
image1
Förstaplatsen tog Hampus Sjöberg. Privat foto.

1:a plats- Artz (Hampus Sjöberg), har under läsåret drivit sitt UF företag med samma namn på Risbergska skolan i Örebro kommun.
Pris- 50 000:- plus kontorsplats och mentorer under 1 års tid.

Motivering: En enastående kombination av kreativitet och företagsamhet där personen på ett ödmjukt sätt har lyckats kombinera passion och affärsmannaskap.  Produktutvecklingen från en redan idag stark originalidé lämnar oändliga möjligheter framåt att växa i.

 

Publicerad 23 juni 2015 klockan 18:57

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fullt utvecklad brand i uthus

Ett uthus tillhörande en bostad i Stråssa totalförstördes på fredagskvällen i en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ...

ICA Supermarket sålde miljonvinst på Triss

I tisdags såldes en Trisslott hos ICA Supermarket i Lindesberg, där en mycket lyckosam vinnare blev hela 1 miljon ...

Ohrnsteins kostym för stor?

INSÄNDARE/DEBATT: SvT publicerade 201013 en intervju med ortopedchef Evald Ohrnstein där Ohrnstein uppger att RÖL:s ortoped-...

Anhöriga kan få hjälp att tända ljus vid gravarna. Foto: Fonus

Fonus hjälper anhöriga att tända ljus under allhelgona

I spåren av covid-19 är det allt fler i Lindesberg som inte kan besöka en anhörigs grav under allhelgona. En färsk undersökning gjord av Fonus och Sifo visar att 1 av 4 i Lindesberg vill men inte har möjlighet. Samtidigt är det 67 % av de i Lindesberg som förlorat någon under 2020 som inte fått ta farväl som de önskat, och flera har fortfarande inte fått en grav att besöka. Nu väljer begravningsbyrån Fonus att bistå med hjälp att tända ljus åt de som inte kan, helt kostnadsfritt.

23 oktober 2020 klockan 07:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Återvinningscentral hölls stängd: Misstänkt farligt ämne visade sig vara ofarligt

På torsdagsförmiddagen stängdes återvinningscentralen i Södra Måle utanför Lindesberg. Detta sedan personalen slagit larm om vad man misstänkte kunde röra sig om ett läckage av farligt ämne. Upptäckten gjordes i samband med att centralen skulle öppna för dagen.
– Vi tog det säkra före det osäkra och stängde i väntan på besked, uppger arbetsledare Joakim Fredriksson, Samhällsbyggnad Bergslagen.

22 oktober 2020 klockan 15:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Regionens önskan: Hoppa över bus eller godis i år
Halloweenfirandets bus eller godis-rundor kan snabbt bli bus eller virus om man har otur. Något man från Region Örebro läns håll nu ser som en ...
22 oktober 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majblomman samlar in utan majblommor
De fanns inte i våras. Majblommorna, som skolbarn brukar sälja på vårkanten. Men nu kommer chansen för dem som vill stödja behövande barn. Fö...
22 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov
Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de ...
21 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Annons


Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning ...

Man anhållen för misshandel av partner

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör...

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen

Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker ...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som p...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området Bergshyttan, replikerar efter Sveaskogs debattsvar, som publicerades i LindeNytt 5 oktober.

16 oktober 2020 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal
Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya varuterminal i Eskilstuna. Uppdraget blir företagets största...
15 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-15

2020-10-15

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-25 12:02