Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

Det var en solig lördagsförmiddag, när Fornaboda inledde sin tävlingssäsong vid lunchtid. Många laddade tävlingsindivider hittades i startlistorna, där tio lopp skulle avverkas.

Redan efter tre lopp, lyckades Kopparbergskusken Jimmi Ehlers att bjuda med sig av säsongens första hemmaseger. Med egentränade Danois Simoni, tog man sig till ledningen efter loppets första halvvarv. Därifrån gjorde duon processen kort och var helt överlägsna på upploppet.
Helt enkelt blev det däremot inte. Hemmahästen visade sig riktigt laddad inför start, och det var inte långt ifrån att galoppen kom i startmomentet.

– Han var jättebra idag. Han var lite för laddad idag, och det var otroligt nära att galoppen kom under de första hundra meterna. För att undvika galoppen fick jag parera upp hästen i ett tidigt skede. Men normalt sätt, skulle han bara vinna det här loppet. Ändå var det nära att det sket sig, säjer Jimmi Ehlers efter segern i det fjärde loppet.

Stallet selade senare ut ytterligare två hästar under dagen, där de fina placeringarna fortsatte. Med Mimmi Marje blev det en tredje plats och i det avslutande loppet, var man inte långt ifrån en seger med Garri Westwood.

– Det var ett tag sedan som man hade en sådan bra dag som idag. Med Mimmi så var det så jämnt över mållinjen, så jag trodde att vi blev tvåa. Jag skulle däremot inte lagt mig i ryggar på långsidan med Garri. Jag skulle istället kört vidare framåt när jag väl gick ut i tredje spår, för då skulle vi nog hunnit fram för en seger, säjer Jimmi efter tävlingsdagens slut.

Danois Simoni var laddad även i provstarten Foto: Timmy Lundegård

Trots att stallet körde till sig fina placeringar, inledde man inte tävlingssäsongen. Den meriten gick istället till den värmländska ryttaren Pernilla Andersson Lidén, som var överlägsen i hela loppet med italienskfödda Abracadabra Oro.

– Jag vet om att han är startsnabb, men det ska också hålla hela vägen. Det gjorde det idag, säjer Pernilla efter loppet.

– Han har haft dålig historik i loppen från Italien, och när jag skulle köra honom när han kom till stallet ifjol, så tog han inte styrning. För att få bättre parering så tog jag bort sulkyn och testade att rida, och fastän det har gått framåt, så finns det ännu tendenser. Vi tar därför varje lopp som träning, säjer Pernilla.

Carl-Erik Lindblom: ”Förmiddagstrav på Fornaboda passar mig fint.”
Vid årsskiftet kom regeringen med en ny spellag. Denna gjorde att minderåriga kuskar och ryttare, inte längre kan delta som spelobjekt i travloppen. Istället körs det totalt 350 lopp i Sverige, så kallade Juniorchansen, som är stängda för spel. I dessa lopp får minderåriga med licens får tävla, och det var två av dessa lopp som inledde Fornabodas tävlingssäsong.

Totalt två minderåriga tävlande kom till start i dessa lopp. En av dem var montéryttaren Vendela Westerlund från Solvalla, som dessutom red sitt första lopp i karriären. Ett lopp som slutade med en sjunde plats.

– Dessvärre kändes hästen inte som han skulle, och det var inte något tryck i honom under loppet. Men var det ändå roligt att få tävla, att dessutom få med sig en peng känns såklart ännu bättre, säjer Vendela efter sitt debutlopp.

I loppet därefter startade nästa minderåriga tävlande. Denna gång var det Martin Falk Linder, från Örebro.

– Hästen stannade mitt i volten under startmomentet. Väl iväg var det inget riktigt tryck i henne, så startmässigt gick det inget vidare. Annars var det bra. Jag har kört ponny här tidigare, så jag känner banan.

Premiären bjöd även på stjärnglans. Bland de aktiva hittades, Fornabodas flerfaldiga kuskchampion Carl-Erik Lindblom, som körde i fyra av dagens tio körda lopp. Främsta styrningen kom i det andra loppet, där han körde Bo E Nilsson-tränade Dansa.

– Det är Bosses ”fel” att jag är här, men när man väl är på plats kan man lika gärna köra fler hästar. Förmiddagstrav på Fornaboda passar mig annars fint. Med tanke på att det säjs regna imorgon, så kör vi i alla fall tävlingarna på rätt dag, säjer ”Calle”.

Banans tidigare champion visade ingen ringrost i körhänderna, utan körde det sjuåriga stoet till seger.

– Problemet sitter i huvudet på den här. Annars så sade jag redan ifjol att det är en riktigt fin travare, säjer ”Calle”.

Hos hemmahästarna blev det Jimmi Ehlers stall som stack ut i mängden, som hundraprocentig bland de tre främstplacerade. Närmast en seger var Malte All Over, som placerade sig femma.

– Det gick rätt fort under loppet och när man sitter i det mellersta fältet, blir det svårt till slut på den korta distansen. Han gjorde det han brukar och jag är nöjd med honom, säjer hästens tränare och körsven Kenneth Gorski.

Säsongspremiärens vinnare:
Lopp 1: Abracadabra Oro – Pernilla Andersson Lidén
Lopp 2: Dansa – Carl-Erik Lindblom (Bo E Nilsson)
Lopp 3: Raw Data – Andre Schiller (Ann-Kristin Stolpe) – 5,35
Lopp 4: Danois Simoni – Jimmi Ehlers – 1,83
Lopp 5: U.B.Cool – Carl Philip Lindblom (Åke Lindblom) – 1,38
Lopp 6: B.T.’s Viclando – Lukas Svedin (Tord Andersson) – 5,67
Lopp 7: Perle Bo – David Grundman (Peter Grundman) – 2,98
Lopp 8: Shiffrin – Andreas Hammarström (Björn Hammarström) – 6,12
Lopp 9: Glory Days – Camilla Svahn (Oskar J Andersson) – 2,02
Lopp 10: Zazzi Royal Review – Claes Eskilsson (Nicklas Pettersson) – 2,03

Körsvensligans aktuella ställning:
1. Jimmi Ehlers (1 seger, 1 andra, 1 tredje)
2. Carl-Erik Lindblom (1 seger, 1 andra)
3. Claes Eskilsson (1 seger)
4. Carl Philip Lindblom (1 seger)
5. Lukas Svedin (1 seger)

Publicerad 8 maj 2021 klockan 20:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Oavgjord seriepremiär i Örebro

Ett handbollsderby mot Örebro SK i Idrottshuset skulle inleda den nya Division 1-serien för LIF Lindesberg. Trots en målsnål match, jämfört med vanliga LIF-matcher, så såg det länge ut att bli två tidiga poäng till det orangea LIF Lindesberg. ÖSK ville annat och gav matchen ett oavgjort resultat, med två sekunder kvar.

1 oktober 2022 klockan 18:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Rebecka Persson (t.v.) och Matilda Persson (t.h.) var laddade när Cirkulära Butiken öppnade portarna under lördagsförmiddagen. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Cirkulära Butiken fick en lyckad invigning

Det rasade in med folk när Rebecka Persson och Matilda Persson öppnade portarna för den nya secondhandbutiken, Cirkulära Butiken, i Nya Snickerifabriken under förmiddagen. De två initiativtagarna bjuder på ett nytänkande koncept som ska underlätta försäljningen åt privatpersoner.
– Det är lite som en fysisk köp- och säljgrupp, berättar Matilda Persson.

1 oktober 2022 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lajvare, gamers och liveband under Världens Barn-helg

Årets insamling för Världens Barn är inne på slutspurten. Erikshjälpen i Lindesberg växlar upp nu p...

Björn fångade pandemin i sin nya fotobok

När Storåbon Björn Dahlfors bestämde sig för att utmana sig själv som konstnär tog projektet en oanad vändning...

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, f...

Lindesberg faller igen i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Fredrik Stenfelt

Lindesberg faller igen när Svenskt Näringsliv lägger företagsklimatet under lupp

Förra året klättrade Lindesbergs kommun i den årliga rankingen av landets kommuner och dess företagsklimat. Visserligen lite blygsamt från plats 285 av landets 290 kommuner till plats 273 – men det var ändå en indikation på att strävan går åt rätt håll. I årets ranking har Lindesberg dock fallit tillbaka nästan lika mycket som fjolårets stigning. Lindesbergs kommun hittas nu på plats 284.

28 september 2022 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild på Merta Sjögren som är en av spelarna som hittas i truppen även i Division 1. Foto: Hasse Persson

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. Lindelaget slog direkt på en seger i säsongens första match som spelades på bortaplan. Trots ett steg neråt i divisionstrappan så blev det ingen hämtningsseger då man fick bjuda på fem jämna set.

27 september 2022 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup
På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen Benjamins minne i Fritidsbyn. Totalt 10 ...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lunchgäst drabbad av livsfarlig allergisk chock – anmäler restaurangen
En person med kraftig jordnötsallergi drabbades av anafylaxi efter ett restaurangbesök i Lindesberg, då maten denne serverats innehöll jordnötter...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindessjön Runt delvis avstängd när döda träd skall avverkas
I skogsområdet kring Carlssons Udde och Parkudden - på västra sidan av Lindessjön - har man kunnat konstatera träd som har dött efter angrepp av...
27 september 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bild: DSV

Nytt jätteprojekt till lokal byggfirma

Så sent som i oktober 2020 skrev det lokala byggföretaget Tommy Allström Byggproduktion AB ett kontrakt med Coop som då var företagets största någonsin, med en kontraktssumma på 1.5 miljarder kronor. Nu har man lyckats ro i hamn ännu ett jättekontrakt då man fått uppdraget att bygga det globala logistikföretagets DSV:s nya lagerterminal i Landskrona.

26 september 2022 klockan 13:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med över 300 starter från 47 klubbar, både svenska, norska och en från Åland, kan man konstatera att judon är tillbaka i toppform efter det långa pandemistoppet.

26 september 2022 klockan 11:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Villa i lågor utanför Vedevåg: ”Fullt utvecklad brand”

UPPDATERAD. En villa i området Högstaboda, strax utanför Vedevåg, har totalförstörts ...

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, ...

bildspel Idag stod gräddkastning på schemat vid Brotorpsskolan

Det bjöds på feststämning och ett toppenväder på Brotorpsskolan i Lindesberg när den 21:a upplagan ...

Annons


Ett gäng glada resenärer fyllde bussen på fredagsmorgonen. Foto: Jennie Einarsson

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp till Charlottenlunds Handelsområde där Lindemarken arrangeras på fredagen. Stämningen var på topp i bussen och många tacksamma röster hördes från resenärerna. Marianne Olsson var en av de första att ta plats när bussen anlände till stationen.
– Jag måste säga att Vasselhyttans Taxi är värda en stor stjärna, de är suveräna, utbrister hon.

23 september 2022 klockan 12:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya band, unga stjärnor och liten Harmonikör för Världens Barn

Nu på söndag arrangeras en konsert i Lindeskolans aula till förmån för Världens Barn-...

Härlig stämning när äldreboendets marknad arrangerades – igen

Efter förra årets succé, arrangerades på torsdagen äldreboendet Ågårdens egna ...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ

Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i ...

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek

Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i ...

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken

När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde...

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ännu en katt har flyttat in på Granngården – ägare eftersöks
I slutet av januari 2021 rapporterade LindeNytt om den lilla katten Lee, som bosatt sig på Granngårdens lager i Lindesberg. Nu har ännu en katt ...
16 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bjuder in samtliga partier till förhandlingsbordet – med undantag för SD
Efter att samtliga 17 distrikt i Lindesbergs kommun har blivit räknade, står det nu klart att valet resulterat i en omfördelning av mandaten i ...
16 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg
På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet ...
15 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-09-14

2022-09-14

2022-09-13

2022-09-13

2022-09-12

2022-09-09

2022-09-09

2022-09-08

2022-09-08

2022-09-07

2022-09-06

2022-09-05

2022-09-05

2022-09-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-10-01 20:34