Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

Det var en solig lördagsförmiddag, när Fornaboda inledde sin tävlingssäsong vid lunchtid. Många laddade tävlingsindivider hittades i startlistorna, där tio lopp skulle avverkas.

Redan efter tre lopp, lyckades Kopparbergskusken Jimmi Ehlers att bjuda med sig av säsongens första hemmaseger. Med egentränade Danois Simoni, tog man sig till ledningen efter loppets första halvvarv. Därifrån gjorde duon processen kort och var helt överlägsna på upploppet.
Helt enkelt blev det däremot inte. Hemmahästen visade sig riktigt laddad inför start, och det var inte långt ifrån att galoppen kom i startmomentet.

– Han var jättebra idag. Han var lite för laddad idag, och det var otroligt nära att galoppen kom under de första hundra meterna. För att undvika galoppen fick jag parera upp hästen i ett tidigt skede. Men normalt sätt, skulle han bara vinna det här loppet. Ändå var det nära att det sket sig, säjer Jimmi Ehlers efter segern i det fjärde loppet.

Stallet selade senare ut ytterligare två hästar under dagen, där de fina placeringarna fortsatte. Med Mimmi Marje blev det en tredje plats och i det avslutande loppet, var man inte långt ifrån en seger med Garri Westwood.

– Det var ett tag sedan som man hade en sådan bra dag som idag. Med Mimmi så var det så jämnt över mållinjen, så jag trodde att vi blev tvåa. Jag skulle däremot inte lagt mig i ryggar på långsidan med Garri. Jag skulle istället kört vidare framåt när jag väl gick ut i tredje spår, för då skulle vi nog hunnit fram för en seger, säjer Jimmi efter tävlingsdagens slut.

Danois Simoni var laddad även i provstarten Foto: Timmy Lundegård

Trots att stallet körde till sig fina placeringar, inledde man inte tävlingssäsongen. Den meriten gick istället till den värmländska ryttaren Pernilla Andersson Lidén, som var överlägsen i hela loppet med italienskfödda Abracadabra Oro.

– Jag vet om att han är startsnabb, men det ska också hålla hela vägen. Det gjorde det idag, säjer Pernilla efter loppet.

– Han har haft dålig historik i loppen från Italien, och när jag skulle köra honom när han kom till stallet ifjol, så tog han inte styrning. För att få bättre parering så tog jag bort sulkyn och testade att rida, och fastän det har gått framåt, så finns det ännu tendenser. Vi tar därför varje lopp som träning, säjer Pernilla.

Carl-Erik Lindblom: ”Förmiddagstrav på Fornaboda passar mig fint.”
Vid årsskiftet kom regeringen med en ny spellag. Denna gjorde att minderåriga kuskar och ryttare, inte längre kan delta som spelobjekt i travloppen. Istället körs det totalt 350 lopp i Sverige, så kallade Juniorchansen, som är stängda för spel. I dessa lopp får minderåriga med licens får tävla, och det var två av dessa lopp som inledde Fornabodas tävlingssäsong.

Totalt två minderåriga tävlande kom till start i dessa lopp. En av dem var montéryttaren Vendela Westerlund från Solvalla, som dessutom red sitt första lopp i karriären. Ett lopp som slutade med en sjunde plats.

– Dessvärre kändes hästen inte som han skulle, och det var inte något tryck i honom under loppet. Men var det ändå roligt att få tävla, att dessutom få med sig en peng känns såklart ännu bättre, säjer Vendela efter sitt debutlopp.

I loppet därefter startade nästa minderåriga tävlande. Denna gång var det Martin Falk Linder, från Örebro.

– Hästen stannade mitt i volten under startmomentet. Väl iväg var det inget riktigt tryck i henne, så startmässigt gick det inget vidare. Annars var det bra. Jag har kört ponny här tidigare, så jag känner banan.

Premiären bjöd även på stjärnglans. Bland de aktiva hittades, Fornabodas flerfaldiga kuskchampion Carl-Erik Lindblom, som körde i fyra av dagens tio körda lopp. Främsta styrningen kom i det andra loppet, där han körde Bo E Nilsson-tränade Dansa.

– Det är Bosses ”fel” att jag är här, men när man väl är på plats kan man lika gärna köra fler hästar. Förmiddagstrav på Fornaboda passar mig annars fint. Med tanke på att det säjs regna imorgon, så kör vi i alla fall tävlingarna på rätt dag, säjer ”Calle”.

Banans tidigare champion visade ingen ringrost i körhänderna, utan körde det sjuåriga stoet till seger.

– Problemet sitter i huvudet på den här. Annars så sade jag redan ifjol att det är en riktigt fin travare, säjer ”Calle”.

Hos hemmahästarna blev det Jimmi Ehlers stall som stack ut i mängden, som hundraprocentig bland de tre främstplacerade. Närmast en seger var Malte All Over, som placerade sig femma.

– Det gick rätt fort under loppet och när man sitter i det mellersta fältet, blir det svårt till slut på den korta distansen. Han gjorde det han brukar och jag är nöjd med honom, säjer hästens tränare och körsven Kenneth Gorski.

Säsongspremiärens vinnare:
Lopp 1: Abracadabra Oro – Pernilla Andersson Lidén
Lopp 2: Dansa – Carl-Erik Lindblom (Bo E Nilsson)
Lopp 3: Raw Data – Andre Schiller (Ann-Kristin Stolpe) – 5,35
Lopp 4: Danois Simoni – Jimmi Ehlers – 1,83
Lopp 5: U.B.Cool – Carl Philip Lindblom (Åke Lindblom) – 1,38
Lopp 6: B.T.’s Viclando – Lukas Svedin (Tord Andersson) – 5,67
Lopp 7: Perle Bo – David Grundman (Peter Grundman) – 2,98
Lopp 8: Shiffrin – Andreas Hammarström (Björn Hammarström) – 6,12
Lopp 9: Glory Days – Camilla Svahn (Oskar J Andersson) – 2,02
Lopp 10: Zazzi Royal Review – Claes Eskilsson (Nicklas Pettersson) – 2,03

Körsvensligans aktuella ställning:
1. Jimmi Ehlers (1 seger, 1 andra, 1 tredje)
2. Carl-Erik Lindblom (1 seger, 1 andra)
3. Claes Eskilsson (1 seger)
4. Carl Philip Lindblom (1 seger)
5. Lukas Svedin (1 seger)

Publicerad 8 maj 2021 klockan 20:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bilden är tagen vid en tidigare spontancruising i Lindesberg. Foto: Jennie Larsson

Beslut: Böter på plats för hög musik samt buskörning på sjön

Riksåklagaren beslutade under onsdagen att polisen ska få utfärda böter på plats för dels den som spelar hög och störande musik, men även för den som kör vattenskoter så att det stör. Detta gäller redan från den 1 juli.
– Det här är störningar som drabbar väldigt många människor i deras hem eller när de vill koppla av på sin fritid, säger riksåklagare Petra Lundh i ett pressmeddelande.

23 juni 2021 klockan 13:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Stor sökinsats efter försvunnet barn: ”Pojken är hittad”

UPPDATERAD KL. 12.27. En större sökinsats efter ett försvunnet barn, inleddes på onsdagsförmiddagen i ett området utanför Lindesberg. Initialt befarades att barnet hade fallit i ett vattendrag i närheten av hemmet. Vid lunchtid kunde dock polisen lämna ett glädjande besked.
– Pojken är hittad, säger Lars Hedelin, polisen i region Bergslagen.

23 juni 2021 klockan 11:20 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lokala matentreprenörer i nytt samarbete

För fjärde sommaren i rad säljer BergslagsBurger sina omåttligt populära hamburgare vid den mellersta infarten ...

Nu öppnar vaccinbokningen för 35-åringar

Under vecka 25 vaccinerar Region Örebro län med totalt 18 000 doser vaccin. Vaccination i fas fyra pågår ...

Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19, uppmanar de som testade sig förra veckan att göra om det. Foto: Jennie Larsson

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut i Lindesberg

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län, däribland Lindesberg, under den föregående veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig under perioden måndag till och med fredag förra veckan kan ha fått ett felaktigt provsvar.
– Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19 i ett pressmeddelande.

21 juni 2021 klockan 10:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemköp öppnar för nyöppning
Det stora ombyggnadsprojektet närmar sig sitt slut och på måndag öppnar Hemköp dörrarna, för en nyöppning. På grund av coronatiderna så ...
18 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisinsats i centrum – yxbeväpnad man anträffad
UPPDATERAD. En större polisinsats pågick i centrala Lindesberg på fredagsförmiddagen. Insatsen inleddes sedan man hade fått uppgifter om en påg...
18 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Moderaterna: Bemanna akuten i Lindesberg med specialistutbildade akutläkare
Flera av de politiska partierna har uttalat sig i frågan gällande ett återinförande av de nu nedstängda jourlinjerna vid akutmottagningen på ...
18 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild: Fredrik Norman

Polisen söker naken man som ofredade jordgubbsförsäljare

En jordgubbsförsäljare i Fellingsbro blev under torsdagen utsatt för ett sexuellt ofredande. Den misstänkte, en man, dök upp i bara mässingen och började ta på sig själv inför försäljaren. Därefter försvann mannen i en mindre lastbil.
– Det är ju något udda, kan man väl säga, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 juni 2021 klockan 10:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

I den gamla Göransonska Gården på Kungsgatan öppnar inom kort Lindesberg Ölhall. Arkivfoto: Fredrik Norman

Lindesberg får egen ölhall – öppnar inom kort

Inom kort blir det åter liv och rörelse i lokalerna som under åren huserat bland annat Lasse Maja och Bistro Bellman. Inom kort öppnar nämligen Lindesbergs egen ölhall på Kungsgatan.
– Jag tror ni kommer trivas i vår miljö, säger restaurangchef Mattias Özer.

17 juni 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen söker vittnen till rån: ”Gärningsmannen var udda klädd”

För drygt en vecka sedan blev en kvinna rånad på en summa pengar i anslutning ...

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mä...

Annons


Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

Foto: Camilla Lagerman

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

14 juni 2021 klockan 11:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-11

2021-06-10

2021-06-10

2021-06-09

2021-06-09

2021-06-08

2021-06-08

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-06

2021-06-05

2021-06-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-23 14:40