Som förväntat var det med mycket stor majoritet som fullmäktige igår kväll beslutade att arenahallsbygget blir av. Redan idag, tisdag, kommer det fortsatta arbetet att dra igång med ett första möte med den grupp som ska se till att hallen utformas på rätt sätt. En annan viktigt fråga som kommer tas upp nu, är om man ska välja att bygga hallen själva eller överlåta bygget åt ett konsortium.
Gårdagens beslut kom lite som en lättnad för Lindesbergs kommuns ekonomichef, som nu kan börja arbeta med projektet med klara direktiv.
-Ja, det känns bra för nu kan jag arbeta vidare med det här. Det är värre när ett beslut drar ut på tiden, för då sitter man låst och kan inget göra. Nu är det sagt att vi ska ha en ny hall, så nu ska vi se till att det görs på bästa sätt också, kommenterar han.
Och vad som är bästa sättet, det är en fråga som lär diskuteras ganska mycket den närmaste tiden. Inte bara gällande utformning av själva hallen, utan också i ägandefrågan.
-Vi har ju två huvudspår här, det ena är att vi bygger helt själva och det andra att överlåta det åt ett antal företag som vi sedan hyr av. Själv anser jag nog att det första alternativet är det bästa i längden, det ger oss större kontroll över såväl hall som ekonomi, säger ekonomichefen.
Skulle man ändå välja att ett konsortium tar på sig byggkostnaden, så ser Lennart allra helst att lokala företag är med.
-Det skulle vara mycket trevligt om det kunde bli så, då får det ändå en lokal förankring. Och naturligtvis kommer vi att ta reda på om det finns lokala företag som kan tänka sig en sådan här lösning, om det inte blir aktuellt att bygga själva vill säga.
INSÄNDARE: Lillemor Bodman (M) säger i P4 Örebro (17/3-25); ”Om man måste välja mellan undervisning och tegel, så måste ju undervisning vara det som är bäst för våra barn.” Vid första anblick kan det låta som en rimlig prioritering – att fokusera på undervisning snarare än skolbyggnader. Men Bodmans resonemang haltar rejält när det enda perspektiv man bör fokusera på är barnen, det som betonar individens känslomässiga och sociala utveckling.
Under vecka 14 kommer en besiktning av Linde energis ledningsnät i Lindesberg och Närkes Kil genomföras – och som vanligt sker detta från helikopter på låg höjd.
Strax innan jullovet 2022 monterades de första kamerorna upp på Lindbackaskolan, i syfte att få bukt med skadegörelse och otrygghet. Nu följer även Storåskolan och Fröviskolan efter, något som fick grönt ljus av Barn- och utbildningsnämnden på måndagen.
– Det har gett väldigt gott resultat på Lindbackaskolan, och det är därför som nu Frövi och Storå också vill ha kameraövervakning, säger nämndens ordförande Lillemor Bodman (M).
En ny utredning ska visa vilka konsekvenser en nedläggning av Vedevågsskolan skulle få, det beslutade Barn- och utbildningsnämnden under måndagen.
– Jag som ordförande, och som moderat politiker, kom med ett yrkande angående Vedevåg. Det fick stöd av Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet, även Vänsterpartiet ställde sig positiva i frågan, dock har de ingen rösträtt, förklarar nämndens ordförande Lillemor Bodman (M) vid en pressträff.
Nu rockar vi sockorna i Lindesberg! Med start måndag 17 mars drar en fullspäckad Funkisvecka igång på Grenverket och Studieförbundet Vuxenskolan i Lindesberg. Det bjuds bland annat på konsert för hela familjen och ett smakprov från föreställningen ”Huller om buller med Lindesbergs stjärnor” – och så mycket mer.
Digitalkameror och systemkameror var länge de bästa man kunde fotografera med – och är det fortfarande – men sedan några år tillbaka har kameran i mobiltelefon blivit väldigt kompetent. Den klarar att göra jobbet i många situationer.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Under denna vecka genomför Polisen en nationell trafikinsats med särskilt fokus på hastigheten i tätbebyggda områden som till exempel stadskärna, skolområden, parker och bostadsområden med mera. Även på vägar där hastighetsbegränsningen är 70 km/h kommer att ingå i bevakningen.