En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

Efter en riktig mardrömsstart av den nya säsongen för LIF Lindesberg där man inledde med två raka förluster, en mot seriens storfavorit för att därefter gå förlorande mot ett av lagen som tippas sist, så har LIF visat en stark fortsättning där man i de två uppföljande matcherna hittat ett spel som håller till seger.

Av denna anledning fanns det förhoppningar för att på nytt kunna skrälla mot ett av seriens topplag, Kungälv.

Med matchen igång tog det ett tag innan matchens första mål kunde göras, först efter tre minuter kunde bortalaget spela in det första målet och med bollen i nätet kunde matchen börja på riktigt.

Redan i inledningen påbörjades ett målbyte mellan lagen där Kungälv var först till att ta kommandot av matchen med 6-9, LIF var dock snabbt tillbaka till kvittering där hemmalaget även för första gången i matchen lyckades att ta grepp om ledning genom Herman Bosson som spelade in 11-10.

Lagen var dock jämna i sina spel och trots en ledning kunde inte LIF utöka till en större ledning men kunde genom storskytten Jesper Nilsson ta med sig ett extra mål innan halvtidsvilan, ett mål som innebar en två-målsledning inför den avgörande halvleken.

Matchen höll sig jämn även under den andra halvleken, LIF inledde starkt och såg direkt ut att kunna utöka sin ledning där Herman Bosson efter en spelad minut kunde spela in ett nytt mål som gav hemmalaget en tre-målsledning med 16-13 på poängtavlan.

Med ett starkt anfall och ett hållbart försvar kunde Kungälv snabbt spela tillbaka målen som de tappat och lyckades att spela in ett mål i minuten som ledde till en ny kvittering med 17-17, ett målbyte påbörjades där Kungälv, med ställningen 22-20, kände att man var tvungen att hitta ett avgörande spel och tog en time-out.

Med ett straffmål till bortalaget och senare en ny kvittering från Kungälv till 23-23 så tog även LIF en time-out med tio minuter kvar.

Det var en jämn fortsättning som följde upp efter time-outen, uddamålsledningen hoppade mellan lagen och det började se ut som att tiden blev matchens avgörande faktor.

Med tre minuter kvar stod det 28-28 på poängtavlan där lagens försvarsspel stod på maxnivå och målen blev färre, med mindre än minuten kvar hade LIF grepp om bollen och tog därmed en time-out för att förhoppningsvis kunna lägga ett tidigt matchavgörande.

Lagsnacket hade full effekt och genom Herman Bosson kunde hemmalaget spela in 29-28 med bara 20 kvar av matchen, med bollen i nätet var Kungälv snabba med att lämna in sitt sista time-out-kort där man hade förhoppningar på en poäng till tabellen.

Kungälv lyckades även dem att spela in ett mål och ändrade ställningen till 29-29 men det återstod dock fyra sekunder av matchen, hemmalagets lagkapten Gustaf Ekström var efter bortamålet snabb med bollen och inspelet fungerade hela vägen och Ekström kunde spela in ett avgörande 29-30.

I samma stund som matchens slutsignal ljöd så kom det dåliga nyheter för LIF Lindesberg, det avgörande målet från Gustaf Ekström blåstes av från domarkåren och blev därför ogiltigförklarat, något som lade slutställningen till ett nytt oavgjort resultat för LIF.

– Det var en jämn match på alla sätt, de var bra i sitt spel men samtidigt känner jag att vi var det bättre laget idag, vi har i ett tidigt skede möjlighet att stänga matchen till vår fördel men gör inte det vilket gör att matchen håller sig målmässigt jämn rakt igenom, berättar Herman Bosson som tilldelades priset som matchens lirare.

Medan de två inledande matcherna inleddes med klara förluster så har LIF gått upp i spelet och har nu spelat in fyra poäng på tre matcher genom två oavgjorda drabbningar samt en bortaseger, något som LIF är medvetna om.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra försvarsspel som ger laget fler möjligheter och mer flexibilitet i spelet, med vårt tidigare 3-2-1- spel förutsätter det att alla i laget gör sina specifika uppgifter medan vi nu istället kan styra våra motståndare till lägen som passar vårat försvar och målvakt, berättar Herman.

– Det känns som att vi har hittat en typ av identitet och en bättre grund att falla tillbaka på där vi kan utnyttja truppen på ett annat sätt än tidigare, vi har dock en lång väg att jobba med detta men det kommer nog att hjälpa oss med att göra jämna prestationer.

Resultat LIF Lindesberg-Kungälv

Slutresultat: 29-29 (15-13)

Publik: 50 personer

Målgörare: Herman Bosson (8), Jesper Nilsson (6), Karl Zetterlund (5), Joel Karlström (3), Algot Hane (2), Martin Boija (2), Max Broman (1), Asso Eliassi (1), Jesper Hedar (1)

Matchens lirare: Herman Bosson

Läget i tabellen: Trots en ny enpoängare till tabellen så ligger LIF fortsatt ovanför de negativa strecken, efter fem spelade matcher placeras laget på en 9:e plats med fyra inspelade poäng.

Hammarby och Torslanda gör upp om ledarpositionen där båda står obesegrade i skrivandes stund med tio poäng vardera där Hammarby håller högst placeringen med hjälp av en högre målskillnad.

AIK placeras som jumbo efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Lördag 24:e oktober vs Vinslövs HK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 12 oktober 2020 klockan 00:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Genrebild: Fredrik Norman

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han Facebookgruppen ”Stoppa stölderna i Storå, Guldsmedshyttan, Lindesberg, Stråssa, Fanthyttan, Löa” och på kort tid har hela 700 personer anslutit sig till nätverket.

20 januari 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora ...

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip ...

Linde energis huvudkontor med den upplysta ackumulatortanken. Foto: Linde energi

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.

19 januari 2021 klockan 08:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lisa Östlund (tv) driver Frosths Konditori sedan slutet av 2018, men det är Monica Syrén som kommer möta gästerna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid årsskiftet. Under måndagsmorgonen slogs dock dörrarna upp igen, med några välkända ansikten bakom disken, då Frosths Konditori nu tagit över verksamheten.
– Det är jätteroligt, alla har varit väldigt positiva, berättar Lisa Östlund.

18 januari 2021 klockan 13:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona
Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

15 januari 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Annons


Sjuksköterskan Anne-li Adolfsson vaccinerar boende på Tallåsen i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man att samtliga särskilda boenden i Örebro län ska ha fått sin första dos.
– Vaccineringen i kommunerna har gått mycket bra och alla kommuner gör ett otroligt arbete, säger Ingmar Ångman, områdeschef välfärd och folkhälsa, Region Örebro län.

14 januari 2021 klockan 08:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frö...

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan

I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till ...

Foto: Fredrik Norman

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”

Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt väderleksprognosen kommer en ny snösväng redan på onsdag och dessförinnan skall det halkbekämpas med grus – och plogvallar tryckas ihop för att skapa mer utrymme för såväl fordon som fotgängare.
– Ja, men vi är förberedda. Det är bara att köra, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, optimistiskt på tisdagsmorgonen.

12 januari 2021 klockan 07:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du
Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya föreskrifterna gäller bland annat ...
11 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mer snö på väg: SMHI klass 1-varnar
Under måndagen förväntas Lindesbergsområdet få omkring en decimeter snö, enligt prognos från SMHI som utfärdat en klass 1-varning med ...
11 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 01:51