En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

Efter en riktig mardrömsstart av den nya säsongen för LIF Lindesberg där man inledde med två raka förluster, en mot seriens storfavorit för att därefter gå förlorande mot ett av lagen som tippas sist, så har LIF visat en stark fortsättning där man i de två uppföljande matcherna hittat ett spel som håller till seger.

Av denna anledning fanns det förhoppningar för att på nytt kunna skrälla mot ett av seriens topplag, Kungälv.

Med matchen igång tog det ett tag innan matchens första mål kunde göras, först efter tre minuter kunde bortalaget spela in det första målet och med bollen i nätet kunde matchen börja på riktigt.

Redan i inledningen påbörjades ett målbyte mellan lagen där Kungälv var först till att ta kommandot av matchen med 6-9, LIF var dock snabbt tillbaka till kvittering där hemmalaget även för första gången i matchen lyckades att ta grepp om ledning genom Herman Bosson som spelade in 11-10.

Lagen var dock jämna i sina spel och trots en ledning kunde inte LIF utöka till en större ledning men kunde genom storskytten Jesper Nilsson ta med sig ett extra mål innan halvtidsvilan, ett mål som innebar en två-målsledning inför den avgörande halvleken.

Matchen höll sig jämn även under den andra halvleken, LIF inledde starkt och såg direkt ut att kunna utöka sin ledning där Herman Bosson efter en spelad minut kunde spela in ett nytt mål som gav hemmalaget en tre-målsledning med 16-13 på poängtavlan.

Med ett starkt anfall och ett hållbart försvar kunde Kungälv snabbt spela tillbaka målen som de tappat och lyckades att spela in ett mål i minuten som ledde till en ny kvittering med 17-17, ett målbyte påbörjades där Kungälv, med ställningen 22-20, kände att man var tvungen att hitta ett avgörande spel och tog en time-out.

Med ett straffmål till bortalaget och senare en ny kvittering från Kungälv till 23-23 så tog även LIF en time-out med tio minuter kvar.

Det var en jämn fortsättning som följde upp efter time-outen, uddamålsledningen hoppade mellan lagen och det började se ut som att tiden blev matchens avgörande faktor.

Med tre minuter kvar stod det 28-28 på poängtavlan där lagens försvarsspel stod på maxnivå och målen blev färre, med mindre än minuten kvar hade LIF grepp om bollen och tog därmed en time-out för att förhoppningsvis kunna lägga ett tidigt matchavgörande.

Lagsnacket hade full effekt och genom Herman Bosson kunde hemmalaget spela in 29-28 med bara 20 kvar av matchen, med bollen i nätet var Kungälv snabba med att lämna in sitt sista time-out-kort där man hade förhoppningar på en poäng till tabellen.

Kungälv lyckades även dem att spela in ett mål och ändrade ställningen till 29-29 men det återstod dock fyra sekunder av matchen, hemmalagets lagkapten Gustaf Ekström var efter bortamålet snabb med bollen och inspelet fungerade hela vägen och Ekström kunde spela in ett avgörande 29-30.

I samma stund som matchens slutsignal ljöd så kom det dåliga nyheter för LIF Lindesberg, det avgörande målet från Gustaf Ekström blåstes av från domarkåren och blev därför ogiltigförklarat, något som lade slutställningen till ett nytt oavgjort resultat för LIF.

– Det var en jämn match på alla sätt, de var bra i sitt spel men samtidigt känner jag att vi var det bättre laget idag, vi har i ett tidigt skede möjlighet att stänga matchen till vår fördel men gör inte det vilket gör att matchen håller sig målmässigt jämn rakt igenom, berättar Herman Bosson som tilldelades priset som matchens lirare.

Medan de två inledande matcherna inleddes med klara förluster så har LIF gått upp i spelet och har nu spelat in fyra poäng på tre matcher genom två oavgjorda drabbningar samt en bortaseger, något som LIF är medvetna om.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra försvarsspel som ger laget fler möjligheter och mer flexibilitet i spelet, med vårt tidigare 3-2-1- spel förutsätter det att alla i laget gör sina specifika uppgifter medan vi nu istället kan styra våra motståndare till lägen som passar vårat försvar och målvakt, berättar Herman.

– Det känns som att vi har hittat en typ av identitet och en bättre grund att falla tillbaka på där vi kan utnyttja truppen på ett annat sätt än tidigare, vi har dock en lång väg att jobba med detta men det kommer nog att hjälpa oss med att göra jämna prestationer.

Resultat LIF Lindesberg-Kungälv

Slutresultat: 29-29 (15-13)

Publik: 50 personer

Målgörare: Herman Bosson (8), Jesper Nilsson (6), Karl Zetterlund (5), Joel Karlström (3), Algot Hane (2), Martin Boija (2), Max Broman (1), Asso Eliassi (1), Jesper Hedar (1)

Matchens lirare: Herman Bosson

Läget i tabellen: Trots en ny enpoängare till tabellen så ligger LIF fortsatt ovanför de negativa strecken, efter fem spelade matcher placeras laget på en 9:e plats med fyra inspelade poäng.

Hammarby och Torslanda gör upp om ledarpositionen där båda står obesegrade i skrivandes stund med tio poäng vardera där Hammarby håller högst placeringen med hjälp av en högre målskillnad.

AIK placeras som jumbo efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Lördag 24:e oktober vs Vinslövs HK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 12 oktober 2020 klockan 00:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

KS-ordförandens vädjan till de som trotsar vattenskoterförbud: ”Visa respekt. Tänk efter före!”

INSÄNDARE: Man får bara köra vattenskoter i allmänna farleder och områden som har godkänts av Länsstyrelsen. I Örebro län är det Norrtorpssjön i Kumla kommun, vissa områden i Hjälmaren och i Vättern. Dessutom ska man köra minst 100 meter från land. Det är alltså förbjudet i Lindesbergs kommunens sjöar helt och hållet. Att som några gör, registrera skotern som en båt, är bara så fel. Det är likafullt en vattenskoter och förhoppningsvis kan utbildning med körkort få människor att sluta bryta mot lagen och visa respekt för andra.

17 juni 2021 klockan 10:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att ...

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

13 augusti 2022 är det äntligen dags. Foto: Pressbild

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrangörer och publik såg fram emot. Sedan kom coronapandemin och alla evenemang tvingades ställas in. Men nu blickar man framåt, mot den 13 augusti 2022 närmare bestämt, då Ulf Lundell gör sitt efterlängtade turnéstopp i Lindesberg.

15 juni 2021 klockan 10:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Källgården fick efterlängtad grill av Lions
Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg:
Att uppdra till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i augusti med förslag på åtgärder och utvecklingsarbete för att förbättra invånarnas tillgänglighet till vård nattetid på Lindesbergs lasarett.

14 juni 2021 klockan 09:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som ...

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Annons

Nedanför kraftstationen börjar ädelfisket och sträcker sig ner genom golfbanan. Foto: Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske.

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det kommer inte att hållas vid Lindessjön som traditionen gjort gällande i många, många år. Istället kommer fisken att sättas ut i ån nere i Dalkarlshyttan.
– Huvudorsaken är att det på sjön förekommer vattenskotrar som stör fisket och fiskeupplevelsen, säger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening, som är huvudarrangör i samarbete med Lindesbergs kommun.

10 juni 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på ...

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Jörgen Nydén vann Byggnadspriset 2021. Foto: Lindesbergs kommun

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av pandemin blev det dock inte den festliga prisutdelning som tidigare år, då man har delat ut dessa i samband med nationaldagsfirandet i Oscarsparken. Festligt blev det däremot ändå, och samtliga tre pristagare överraskades när representanter från kommunen dök upp med blommor och värdecheckar. För den som vill se hur det hela såg ut finns filmat material på kommunens hemsida.

7 juni 2021 klockan 10:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma
INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Ö...
7 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-04

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-06-17 11:02