En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

Efter en riktig mardrömsstart av den nya säsongen för LIF Lindesberg där man inledde med två raka förluster, en mot seriens storfavorit för att därefter gå förlorande mot ett av lagen som tippas sist, så har LIF visat en stark fortsättning där man i de två uppföljande matcherna hittat ett spel som håller till seger.

Av denna anledning fanns det förhoppningar för att på nytt kunna skrälla mot ett av seriens topplag, Kungälv.

Med matchen igång tog det ett tag innan matchens första mål kunde göras, först efter tre minuter kunde bortalaget spela in det första målet och med bollen i nätet kunde matchen börja på riktigt.

Redan i inledningen påbörjades ett målbyte mellan lagen där Kungälv var först till att ta kommandot av matchen med 6-9, LIF var dock snabbt tillbaka till kvittering där hemmalaget även för första gången i matchen lyckades att ta grepp om ledning genom Herman Bosson som spelade in 11-10.

Lagen var dock jämna i sina spel och trots en ledning kunde inte LIF utöka till en större ledning men kunde genom storskytten Jesper Nilsson ta med sig ett extra mål innan halvtidsvilan, ett mål som innebar en två-målsledning inför den avgörande halvleken.

Matchen höll sig jämn även under den andra halvleken, LIF inledde starkt och såg direkt ut att kunna utöka sin ledning där Herman Bosson efter en spelad minut kunde spela in ett nytt mål som gav hemmalaget en tre-målsledning med 16-13 på poängtavlan.

Med ett starkt anfall och ett hållbart försvar kunde Kungälv snabbt spela tillbaka målen som de tappat och lyckades att spela in ett mål i minuten som ledde till en ny kvittering med 17-17, ett målbyte påbörjades där Kungälv, med ställningen 22-20, kände att man var tvungen att hitta ett avgörande spel och tog en time-out.

Med ett straffmål till bortalaget och senare en ny kvittering från Kungälv till 23-23 så tog även LIF en time-out med tio minuter kvar.

Det var en jämn fortsättning som följde upp efter time-outen, uddamålsledningen hoppade mellan lagen och det började se ut som att tiden blev matchens avgörande faktor.

Med tre minuter kvar stod det 28-28 på poängtavlan där lagens försvarsspel stod på maxnivå och målen blev färre, med mindre än minuten kvar hade LIF grepp om bollen och tog därmed en time-out för att förhoppningsvis kunna lägga ett tidigt matchavgörande.

Lagsnacket hade full effekt och genom Herman Bosson kunde hemmalaget spela in 29-28 med bara 20 kvar av matchen, med bollen i nätet var Kungälv snabba med att lämna in sitt sista time-out-kort där man hade förhoppningar på en poäng till tabellen.

Kungälv lyckades även dem att spela in ett mål och ändrade ställningen till 29-29 men det återstod dock fyra sekunder av matchen, hemmalagets lagkapten Gustaf Ekström var efter bortamålet snabb med bollen och inspelet fungerade hela vägen och Ekström kunde spela in ett avgörande 29-30.

I samma stund som matchens slutsignal ljöd så kom det dåliga nyheter för LIF Lindesberg, det avgörande målet från Gustaf Ekström blåstes av från domarkåren och blev därför ogiltigförklarat, något som lade slutställningen till ett nytt oavgjort resultat för LIF.

– Det var en jämn match på alla sätt, de var bra i sitt spel men samtidigt känner jag att vi var det bättre laget idag, vi har i ett tidigt skede möjlighet att stänga matchen till vår fördel men gör inte det vilket gör att matchen håller sig målmässigt jämn rakt igenom, berättar Herman Bosson som tilldelades priset som matchens lirare.

Medan de två inledande matcherna inleddes med klara förluster så har LIF gått upp i spelet och har nu spelat in fyra poäng på tre matcher genom två oavgjorda drabbningar samt en bortaseger, något som LIF är medvetna om.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra försvarsspel som ger laget fler möjligheter och mer flexibilitet i spelet, med vårt tidigare 3-2-1- spel förutsätter det att alla i laget gör sina specifika uppgifter medan vi nu istället kan styra våra motståndare till lägen som passar vårat försvar och målvakt, berättar Herman.

– Det känns som att vi har hittat en typ av identitet och en bättre grund att falla tillbaka på där vi kan utnyttja truppen på ett annat sätt än tidigare, vi har dock en lång väg att jobba med detta men det kommer nog att hjälpa oss med att göra jämna prestationer.

Resultat LIF Lindesberg-Kungälv

Slutresultat: 29-29 (15-13)

Publik: 50 personer

Målgörare: Herman Bosson (8), Jesper Nilsson (6), Karl Zetterlund (5), Joel Karlström (3), Algot Hane (2), Martin Boija (2), Max Broman (1), Asso Eliassi (1), Jesper Hedar (1)

Matchens lirare: Herman Bosson

Läget i tabellen: Trots en ny enpoängare till tabellen så ligger LIF fortsatt ovanför de negativa strecken, efter fem spelade matcher placeras laget på en 9:e plats med fyra inspelade poäng.

Hammarby och Torslanda gör upp om ledarpositionen där båda står obesegrade i skrivandes stund med tio poäng vardera där Hammarby håller högst placeringen med hjälp av en högre målskillnad.

AIK placeras som jumbo efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Lördag 24:e oktober vs Vinslövs HK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 12 oktober 2020 klockan 00:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 07:03