En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

Efter en riktig mardrömsstart av den nya säsongen för LIF Lindesberg där man inledde med två raka förluster, en mot seriens storfavorit för att därefter gå förlorande mot ett av lagen som tippas sist, så har LIF visat en stark fortsättning där man i de två uppföljande matcherna hittat ett spel som håller till seger.

Av denna anledning fanns det förhoppningar för att på nytt kunna skrälla mot ett av seriens topplag, Kungälv.

Med matchen igång tog det ett tag innan matchens första mål kunde göras, först efter tre minuter kunde bortalaget spela in det första målet och med bollen i nätet kunde matchen börja på riktigt.

Redan i inledningen påbörjades ett målbyte mellan lagen där Kungälv var först till att ta kommandot av matchen med 6-9, LIF var dock snabbt tillbaka till kvittering där hemmalaget även för första gången i matchen lyckades att ta grepp om ledning genom Herman Bosson som spelade in 11-10.

Lagen var dock jämna i sina spel och trots en ledning kunde inte LIF utöka till en större ledning men kunde genom storskytten Jesper Nilsson ta med sig ett extra mål innan halvtidsvilan, ett mål som innebar en två-målsledning inför den avgörande halvleken.

Matchen höll sig jämn även under den andra halvleken, LIF inledde starkt och såg direkt ut att kunna utöka sin ledning där Herman Bosson efter en spelad minut kunde spela in ett nytt mål som gav hemmalaget en tre-målsledning med 16-13 på poängtavlan.

Med ett starkt anfall och ett hållbart försvar kunde Kungälv snabbt spela tillbaka målen som de tappat och lyckades att spela in ett mål i minuten som ledde till en ny kvittering med 17-17, ett målbyte påbörjades där Kungälv, med ställningen 22-20, kände att man var tvungen att hitta ett avgörande spel och tog en time-out.

Med ett straffmål till bortalaget och senare en ny kvittering från Kungälv till 23-23 så tog även LIF en time-out med tio minuter kvar.

Det var en jämn fortsättning som följde upp efter time-outen, uddamålsledningen hoppade mellan lagen och det började se ut som att tiden blev matchens avgörande faktor.

Med tre minuter kvar stod det 28-28 på poängtavlan där lagens försvarsspel stod på maxnivå och målen blev färre, med mindre än minuten kvar hade LIF grepp om bollen och tog därmed en time-out för att förhoppningsvis kunna lägga ett tidigt matchavgörande.

Lagsnacket hade full effekt och genom Herman Bosson kunde hemmalaget spela in 29-28 med bara 20 kvar av matchen, med bollen i nätet var Kungälv snabba med att lämna in sitt sista time-out-kort där man hade förhoppningar på en poäng till tabellen.

Kungälv lyckades även dem att spela in ett mål och ändrade ställningen till 29-29 men det återstod dock fyra sekunder av matchen, hemmalagets lagkapten Gustaf Ekström var efter bortamålet snabb med bollen och inspelet fungerade hela vägen och Ekström kunde spela in ett avgörande 29-30.

I samma stund som matchens slutsignal ljöd så kom det dåliga nyheter för LIF Lindesberg, det avgörande målet från Gustaf Ekström blåstes av från domarkåren och blev därför ogiltigförklarat, något som lade slutställningen till ett nytt oavgjort resultat för LIF.

– Det var en jämn match på alla sätt, de var bra i sitt spel men samtidigt känner jag att vi var det bättre laget idag, vi har i ett tidigt skede möjlighet att stänga matchen till vår fördel men gör inte det vilket gör att matchen håller sig målmässigt jämn rakt igenom, berättar Herman Bosson som tilldelades priset som matchens lirare.

Medan de två inledande matcherna inleddes med klara förluster så har LIF gått upp i spelet och har nu spelat in fyra poäng på tre matcher genom två oavgjorda drabbningar samt en bortaseger, något som LIF är medvetna om.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra försvarsspel som ger laget fler möjligheter och mer flexibilitet i spelet, med vårt tidigare 3-2-1- spel förutsätter det att alla i laget gör sina specifika uppgifter medan vi nu istället kan styra våra motståndare till lägen som passar vårat försvar och målvakt, berättar Herman.

– Det känns som att vi har hittat en typ av identitet och en bättre grund att falla tillbaka på där vi kan utnyttja truppen på ett annat sätt än tidigare, vi har dock en lång väg att jobba med detta men det kommer nog att hjälpa oss med att göra jämna prestationer.

Resultat LIF Lindesberg-Kungälv

Slutresultat: 29-29 (15-13)

Publik: 50 personer

Målgörare: Herman Bosson (8), Jesper Nilsson (6), Karl Zetterlund (5), Joel Karlström (3), Algot Hane (2), Martin Boija (2), Max Broman (1), Asso Eliassi (1), Jesper Hedar (1)

Matchens lirare: Herman Bosson

Läget i tabellen: Trots en ny enpoängare till tabellen så ligger LIF fortsatt ovanför de negativa strecken, efter fem spelade matcher placeras laget på en 9:e plats med fyra inspelade poäng.

Hammarby och Torslanda gör upp om ledarpositionen där båda står obesegrade i skrivandes stund med tio poäng vardera där Hammarby håller högst placeringen med hjälp av en högre målskillnad.

AIK placeras som jumbo efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Lördag 24:e oktober vs Vinslövs HK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 12 oktober 2020 klockan 00:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 15:32