En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

Efter en riktig mardrömsstart av den nya säsongen för LIF Lindesberg där man inledde med två raka förluster, en mot seriens storfavorit för att därefter gå förlorande mot ett av lagen som tippas sist, så har LIF visat en stark fortsättning där man i de två uppföljande matcherna hittat ett spel som håller till seger.

Av denna anledning fanns det förhoppningar för att på nytt kunna skrälla mot ett av seriens topplag, Kungälv.

Med matchen igång tog det ett tag innan matchens första mål kunde göras, först efter tre minuter kunde bortalaget spela in det första målet och med bollen i nätet kunde matchen börja på riktigt.

Redan i inledningen påbörjades ett målbyte mellan lagen där Kungälv var först till att ta kommandot av matchen med 6-9, LIF var dock snabbt tillbaka till kvittering där hemmalaget även för första gången i matchen lyckades att ta grepp om ledning genom Herman Bosson som spelade in 11-10.

Lagen var dock jämna i sina spel och trots en ledning kunde inte LIF utöka till en större ledning men kunde genom storskytten Jesper Nilsson ta med sig ett extra mål innan halvtidsvilan, ett mål som innebar en två-målsledning inför den avgörande halvleken.

Matchen höll sig jämn även under den andra halvleken, LIF inledde starkt och såg direkt ut att kunna utöka sin ledning där Herman Bosson efter en spelad minut kunde spela in ett nytt mål som gav hemmalaget en tre-målsledning med 16-13 på poängtavlan.

Med ett starkt anfall och ett hållbart försvar kunde Kungälv snabbt spela tillbaka målen som de tappat och lyckades att spela in ett mål i minuten som ledde till en ny kvittering med 17-17, ett målbyte påbörjades där Kungälv, med ställningen 22-20, kände att man var tvungen att hitta ett avgörande spel och tog en time-out.

Med ett straffmål till bortalaget och senare en ny kvittering från Kungälv till 23-23 så tog även LIF en time-out med tio minuter kvar.

Det var en jämn fortsättning som följde upp efter time-outen, uddamålsledningen hoppade mellan lagen och det började se ut som att tiden blev matchens avgörande faktor.

Med tre minuter kvar stod det 28-28 på poängtavlan där lagens försvarsspel stod på maxnivå och målen blev färre, med mindre än minuten kvar hade LIF grepp om bollen och tog därmed en time-out för att förhoppningsvis kunna lägga ett tidigt matchavgörande.

Lagsnacket hade full effekt och genom Herman Bosson kunde hemmalaget spela in 29-28 med bara 20 kvar av matchen, med bollen i nätet var Kungälv snabba med att lämna in sitt sista time-out-kort där man hade förhoppningar på en poäng till tabellen.

Kungälv lyckades även dem att spela in ett mål och ändrade ställningen till 29-29 men det återstod dock fyra sekunder av matchen, hemmalagets lagkapten Gustaf Ekström var efter bortamålet snabb med bollen och inspelet fungerade hela vägen och Ekström kunde spela in ett avgörande 29-30.

I samma stund som matchens slutsignal ljöd så kom det dåliga nyheter för LIF Lindesberg, det avgörande målet från Gustaf Ekström blåstes av från domarkåren och blev därför ogiltigförklarat, något som lade slutställningen till ett nytt oavgjort resultat för LIF.

– Det var en jämn match på alla sätt, de var bra i sitt spel men samtidigt känner jag att vi var det bättre laget idag, vi har i ett tidigt skede möjlighet att stänga matchen till vår fördel men gör inte det vilket gör att matchen håller sig målmässigt jämn rakt igenom, berättar Herman Bosson som tilldelades priset som matchens lirare.

Medan de två inledande matcherna inleddes med klara förluster så har LIF gått upp i spelet och har nu spelat in fyra poäng på tre matcher genom två oavgjorda drabbningar samt en bortaseger, något som LIF är medvetna om.

– Jag tycker att vi har hittat ett bra försvarsspel som ger laget fler möjligheter och mer flexibilitet i spelet, med vårt tidigare 3-2-1- spel förutsätter det att alla i laget gör sina specifika uppgifter medan vi nu istället kan styra våra motståndare till lägen som passar vårat försvar och målvakt, berättar Herman.

– Det känns som att vi har hittat en typ av identitet och en bättre grund att falla tillbaka på där vi kan utnyttja truppen på ett annat sätt än tidigare, vi har dock en lång väg att jobba med detta men det kommer nog att hjälpa oss med att göra jämna prestationer.

Resultat LIF Lindesberg-Kungälv

Slutresultat: 29-29 (15-13)

Publik: 50 personer

Målgörare: Herman Bosson (8), Jesper Nilsson (6), Karl Zetterlund (5), Joel Karlström (3), Algot Hane (2), Martin Boija (2), Max Broman (1), Asso Eliassi (1), Jesper Hedar (1)

Matchens lirare: Herman Bosson

Läget i tabellen: Trots en ny enpoängare till tabellen så ligger LIF fortsatt ovanför de negativa strecken, efter fem spelade matcher placeras laget på en 9:e plats med fyra inspelade poäng.

Hammarby och Torslanda gör upp om ledarpositionen där båda står obesegrade i skrivandes stund med tio poäng vardera där Hammarby håller högst placeringen med hjälp av en högre målskillnad.

AIK placeras som jumbo efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Lördag 24:e oktober vs Vinslövs HK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 12 oktober 2020 klockan 00:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 21:14