En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

Linde Volley och Värnamo. Två lag som båda haft en lång säsong bakom sig inom Elitserien, med svajliknande spelarform. Under onsdagen möttes de båda lagen, i den första av två matcher inom SM-slutspelets åttondelsfinal. Matcher som man redan på förhand, visste kunde sluta hur som helst.

Med en tuff start och struligt spel i båda lagen, var Värnamo snabbast med att komma in i spelet. Trots en makalös upphämtning i det inledande setet, där Linde ändrade 11-22 till 23-24, hittade man spelarformen allt för sent.

Bortalaget tog ledningen och försvann där en del av Lindes inledande problem, hängde med längs matchens andra set. Väl i tredje setet var problemen i spelet minimala, då med två set i underläge.

Linde Volley fick med sig det tredje setet, även där med avslutande problem som bjöd in Värnamo. 20-13 utvecklades till 24-23, där Lexi Pollard spelade in slutstöten.

Det avslutande setets inledning blev allt annat än vackert. Värnamo tog med sig en enklare fempoängsledning, vilket gav Linde Volley dubbla underlägen. Två tuffa upphämtningar blev för stort, vilket gav gästerna en inledande åttondelsseger.

– Vi kom in i matchen alldeles för sent och när man kommer in för sent, så är det väldigt svårt att komma tillbaka, säjer Zeinab Kamara direkt efter matchen.

Trots en inledande förlust, är Linde Volley inte kampen om SM-guldet över. En seger under lördagens returmatch, följt av en seger i Golden Set, gör drömmen om en plats i kvartfinal mot Sollentuna fullt möjlig.

– Det är bara att komma igen. Nu är vi revanschsugna och vi vet att vi kan ta dem om allt stämmer, säjer Zeinab Kamara.

Linde Volley har ännu en chans, att ta sig till kvartsfinal Foto: Hasse Persson

Zeinab Kamara: ”Småsakerna gör skillnaden ikväll”
Det blev en tung upphämtning för Linde Volley, som efter det första setet såg ut att kunna vända matchen till sin fördel. Ett svajigt spel i hemmalaget, medan Värnamo började hitta lugnet, gjorde även de kommande seten svåra.

Gästande Värnamo gick även undan med det andra setet. Svåra bollar fortsatte att spelas, medan de enklare gav gästerna poäng.

Trots att det tredje setet gick till Linde Volley, hade problemen inte lagt sig för hemmalaget.
Med 18-11 på poängtavlan, såg setsegern ut att bli säker, något som såklart bäddade upp för en stor upphämtning. Värnamo bjöd på upphämtning och var väldigt nära, att gå förbi i slutskedet.

Med 1-2 i set blev en mardrömsinledning i det fjärde setet, för mycket för hemmalaget. Värnamo inledde med 0-5, där Linde jobbade sig ikapp i uppförsbacke. Hämtningen blev i slutändan för stor, där Värnamo segrade med de inledande fem poängen.

– Jag känner att det är småsakerna i mottagning och serve, som gör skillnaden ikväll. Där måste vi vara mer noga, samtidigt som vi måste hålla huvudet högt och fokusera mer, säjer Zeinab Kamara efter matchen.

Efter onsdagens förlust, skriver sig det interna mötet till 2-1. Med fördel för Värnamo.

– Vi spelade en jämn match mot dem senast, då vann vi. Jag känner att det bara är att ladda om och fortsätta kämpa mot helgen. Samtidigt tror jag att vi alla måste ladda om med vårt personliga, säjer Zeinab.

Enda sättet för Linde Volley att ta sig vidare i SM-turneringen, är genom att tvinga fram ett Golden Set. Något Zeinab inte räds:

– Kommer vi till ett Golden Set så är det bara att ”kötta” oss igenom det. Jag tror att det kommer att bli en tuff match på lördag, vi är väldigt revanschsugna samtidigt som Värnamo kommer vilja vinna. Det är bara att rycka upp sig, så får vi se hur det blir.

Resultat Linde Volley-Värnamo
Slutresultat: 1-3 (23-25, 18-25, 25-23, 20-25)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (20), Ida Larsson (14), Martina Konecna (14), Zeinab Kamara (7), Lisa Andersson (6), Mariana Baddini (3)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Nästa match: Lördag 7:e mars vs Värnamo i Värnamo sporthall med matchstart kl. 15.00.

Publicerad 3 mars 2021 klockan 21:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Jan Edhammer från Lions överräckte den nya grillen till Källgården. Foto: Camilla Lagerman

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan Edhammer kom för att överräcka en efterlängtad grill till de boende.
– Det här blir helt perfekt! säger enhetschef Emma Thegel med ett stort leende.

14 juni 2021 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Annons

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Örebro kommuns säkerhetschef Mats Brantsberg och Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, ingår i en samarbetsorganisation som kallas Samhällsråd-T. Vi arbetar bland annat med länets brottsförebyggande strategi och för arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT).
Nu vill vi i Samhällsråd T ge ett öppet brev till elever och föräldrar inför skolavslutningen.

7 juni 2021 klockan 09:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan
Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största ...
4 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-06-16 19:38