Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

Det var många av Lindehovs 650 sittplatser som blev värmda under onsdagskvällen då hela 465 personer gästade Lindesbergs ishall för säsongens sista hemmamatch inom AllEttan, förutom flertalet hemmasupportrar så var det högljutt på läktarens vänstersida då ett 40-tal supportrar från Borlänge, iklädda klubbtröjor och viftandes med flaggor, hade hittat till Lindesberg för att heja fram bortalaget som hade mycket att vinna vid en seger.

Mycket folk var på plats i Lindehov Foto: Timmy Lundegård

Med matchen igång så märktes det på lagen att playoff-spelen närmade sig, med ett tufft spel så höll hemmalaget mycket spel med pucken under de första 3 minuterna där en passningsmiss under boxplay gjorde att Borlänge fick en chans att göra mål, en chans som de tog med lite oflyt av hemmalagets målvakt.

– Vi tappar folk nere i ena hörnet, målgöraren bryter in och kommer på insidan av våran back och sedan lägger han pucken precis under plockhandsken på min sida, lite oflyt men sånt händer, berättar hemmamålvakten Isak Mantler som för övrigt bjöd på flera fina räddningar under matchen.

Efter flera fina lägen som inte går hela vägen in under den första perioden där perioden avslutades med flera skott från den blåa offside-linjen så kom laget in till en allt grinigare andra period.

Efter den andra periodens 7:e minut så började lagen bli irriterade på varandra där hemmalaget fick en hård utvisning på en av sina spelare, hemmaspelaren hade armbågen för högt uppe mot en motspelares huvud vilket blev droppen för domaren som dömde hemmaspelaren till fem minuters utvisning då den tacklade bortaspelaren skadades av tacklingen.

Mot den sista perioden blev lagen inte direkt gladare på varandra då domaren fick hålla isär spelare från båda lagen från ett slagsmål, smällarna fortsatte sedan under matchen och med 2-0 på poängtavlan gick slagsmålen så långt att Lindlöven tilldelades en straff med 10 minuter kvar av matchen.

Trots en missad straff där strafftagaren Wilson Johansson råkade skjuta precis ovanför målet så fortsatte Lindes jakt på två mål där laget nu hade 6 minuter på sig, efter ett spel i powerplay lyckades Erik Broman sätta lagets första mål i matchen med lite mindre än 5 minuter kvar, något som fick Borlänge att tända till i försvaret.

Trots att Borlänge hade ökat sina fartresurser fick de aldrig tag i pucken och med 34 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kunde Lukas Henze spela in ”Lövens” andra mål, något som fick hemmapubliken att jubla högt.
Trots 5 minuters övertid så var lagen jämnlika och trots flera lägen för båda lagen så lyckades ingen att spela in pucken i något mål, matchen skulle därför avgöras med straffläggning.

Borlänge inledde snabbt med 0-1 i straffar och det dröjde till det fjärde av fem straffskott innan Lindlöven fick in ett straffmål där Erik Broman spelade in ett mål som höll liv i matchen, Borlänges sista straff slutade med mål vilket gjorde att hemmalagets sista straff skulle sätta matchavgörande där Lindes nya spelare Filip Nordström fick chansen att hålla kvar segerchanserna.
Trots ett snyggt försök så missades straffen där Borlänge efter en mycket utdragen match stod som vinnare.

– För min del handlar det mest om att vänta ut skytten och låta honom göra det första draget, många säjer att det är ett rent lotteri att rädda straffar men jag tycker ändå att det är skicklighet, det handlar mycket om att vänta ut varandra, berättar Isak Mantler om matchens avslutande straffläggning.

Trots många hårda tag under matchen som även drog ut på tiden så var Lindlövens nyförvärv Filip Nordström nöjd, detta trots en förlust:

– Det var mycket pucktapp över hela banan men annars var det en rolig match att spela, väldigt tuff med mycket kamp men otroligt rolig och det märks i spelet att Playoff-spelet närmar sig, menar Filip Nordström som under onsdagskvällen gjorde sin första match för sitt nya lag.

– Det var några situationer i den andra perioden där det smäller och så tycker jag att det ska vara lite av i hockey, samtidigt blir det nog lite grinigt per automatik vilket det blir så när man spelar upp sig och närmar sig slutspel, då kommer det bli såna här typ av matcher, fortsätter Lindlövens nyförvärv som berättar om hans upplevelser med sitt nya lag:

– Jag kom in i laget under gårdagen vid 3-tiden och trots att det blev ett snabbt inhopp inom matchen så tycker jag att jag har blivit jätteväl omhändertagen, det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen både på isen och med alla runt omkring, samtidigt är det en omställning hockeymässigt, det är ett helt nytt spel och så men jag tror att när jag fått spela mer med truppen så kommer jag nog slappna av mer och komma mer in i gänget.

Imorgon avgörs det vilket lag som Lindlöven kommer att få möta under det första Playoff-spelet, den så kallade lottningen sker under torsdagen kl. 12.00 med livesändning på hockeyettan.se eller på atg.se.

Resultat Lindlöven-Borlänge HF
Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465 personer

Målgörare: 1-2 Erik Broman (Jonatan Asplund, André Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Daniel Nilsson, Wincent Blomdahl), 1-1 (straff) Erik Broman

Publicerad 20 februari 2020 klockan 00:23

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Piasavakvastens högtid är kommen i våra bostadsområden. Foto: Fredrik Norman

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

16 april 2021 klockan 11:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

Lindesbergs kommun ska bli ett showroom för hållbarhet

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs kommun och Bergslagen bubblar av kreativitet, innovation och framåtanda...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.

15 april 2021 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor
Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.
14 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas ...
13 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen
Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor. - Vi är övertygade att...
13 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.

12 april 2021 klockan 14:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.

12 april 2021 klockan 12:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Annons


Vattenmassorna dånar fram vid kraftstationen i Dalkarlshyttan. Foto: Fredrik Norman

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på egendom. Just nu ger dock Linde energi ett lugnande besked till de som berörs. Någon extrem vårflod ser man inte på kartan i dagsläget.

7 april 2021 klockan 11:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad
Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och...
1 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-16 21:36