Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

Det var många av Lindehovs 650 sittplatser som blev värmda under onsdagskvällen då hela 465 personer gästade Lindesbergs ishall för säsongens sista hemmamatch inom AllEttan, förutom flertalet hemmasupportrar så var det högljutt på läktarens vänstersida då ett 40-tal supportrar från Borlänge, iklädda klubbtröjor och viftandes med flaggor, hade hittat till Lindesberg för att heja fram bortalaget som hade mycket att vinna vid en seger.

Mycket folk var på plats i Lindehov Foto: Timmy Lundegård

Med matchen igång så märktes det på lagen att playoff-spelen närmade sig, med ett tufft spel så höll hemmalaget mycket spel med pucken under de första 3 minuterna där en passningsmiss under boxplay gjorde att Borlänge fick en chans att göra mål, en chans som de tog med lite oflyt av hemmalagets målvakt.

– Vi tappar folk nere i ena hörnet, målgöraren bryter in och kommer på insidan av våran back och sedan lägger han pucken precis under plockhandsken på min sida, lite oflyt men sånt händer, berättar hemmamålvakten Isak Mantler som för övrigt bjöd på flera fina räddningar under matchen.

Efter flera fina lägen som inte går hela vägen in under den första perioden där perioden avslutades med flera skott från den blåa offside-linjen så kom laget in till en allt grinigare andra period.

Efter den andra periodens 7:e minut så började lagen bli irriterade på varandra där hemmalaget fick en hård utvisning på en av sina spelare, hemmaspelaren hade armbågen för högt uppe mot en motspelares huvud vilket blev droppen för domaren som dömde hemmaspelaren till fem minuters utvisning då den tacklade bortaspelaren skadades av tacklingen.

Mot den sista perioden blev lagen inte direkt gladare på varandra då domaren fick hålla isär spelare från båda lagen från ett slagsmål, smällarna fortsatte sedan under matchen och med 2-0 på poängtavlan gick slagsmålen så långt att Lindlöven tilldelades en straff med 10 minuter kvar av matchen.

Trots en missad straff där strafftagaren Wilson Johansson råkade skjuta precis ovanför målet så fortsatte Lindes jakt på två mål där laget nu hade 6 minuter på sig, efter ett spel i powerplay lyckades Erik Broman sätta lagets första mål i matchen med lite mindre än 5 minuter kvar, något som fick Borlänge att tända till i försvaret.

Trots att Borlänge hade ökat sina fartresurser fick de aldrig tag i pucken och med 34 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kunde Lukas Henze spela in ”Lövens” andra mål, något som fick hemmapubliken att jubla högt.
Trots 5 minuters övertid så var lagen jämnlika och trots flera lägen för båda lagen så lyckades ingen att spela in pucken i något mål, matchen skulle därför avgöras med straffläggning.

Borlänge inledde snabbt med 0-1 i straffar och det dröjde till det fjärde av fem straffskott innan Lindlöven fick in ett straffmål där Erik Broman spelade in ett mål som höll liv i matchen, Borlänges sista straff slutade med mål vilket gjorde att hemmalagets sista straff skulle sätta matchavgörande där Lindes nya spelare Filip Nordström fick chansen att hålla kvar segerchanserna.
Trots ett snyggt försök så missades straffen där Borlänge efter en mycket utdragen match stod som vinnare.

– För min del handlar det mest om att vänta ut skytten och låta honom göra det första draget, många säjer att det är ett rent lotteri att rädda straffar men jag tycker ändå att det är skicklighet, det handlar mycket om att vänta ut varandra, berättar Isak Mantler om matchens avslutande straffläggning.

Trots många hårda tag under matchen som även drog ut på tiden så var Lindlövens nyförvärv Filip Nordström nöjd, detta trots en förlust:

– Det var mycket pucktapp över hela banan men annars var det en rolig match att spela, väldigt tuff med mycket kamp men otroligt rolig och det märks i spelet att Playoff-spelet närmar sig, menar Filip Nordström som under onsdagskvällen gjorde sin första match för sitt nya lag.

– Det var några situationer i den andra perioden där det smäller och så tycker jag att det ska vara lite av i hockey, samtidigt blir det nog lite grinigt per automatik vilket det blir så när man spelar upp sig och närmar sig slutspel, då kommer det bli såna här typ av matcher, fortsätter Lindlövens nyförvärv som berättar om hans upplevelser med sitt nya lag:

– Jag kom in i laget under gårdagen vid 3-tiden och trots att det blev ett snabbt inhopp inom matchen så tycker jag att jag har blivit jätteväl omhändertagen, det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen både på isen och med alla runt omkring, samtidigt är det en omställning hockeymässigt, det är ett helt nytt spel och så men jag tror att när jag fått spela mer med truppen så kommer jag nog slappna av mer och komma mer in i gänget.

Imorgon avgörs det vilket lag som Lindlöven kommer att få möta under det första Playoff-spelet, den så kallade lottningen sker under torsdagen kl. 12.00 med livesändning på hockeyettan.se eller på atg.se.

Resultat Lindlöven-Borlänge HF
Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465 personer

Målgörare: 1-2 Erik Broman (Jonatan Asplund, André Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Daniel Nilsson, Wincent Blomdahl), 1-1 (straff) Erik Broman

Publicerad 20 februari 2020 klockan 00:23

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs

I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans ...

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad

Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar...

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nä...

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”
Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade hittat något som utifrån formen kunde tolkas som en död människa insvept...
27 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”
(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträffade i centrala Lindesberg på fredagskvällen. Enligt uppgift ...
24 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee
Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte...
23 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mattias Djuse-tränade Radetzky imponerade stort på Fornaboda under tisdagslunchen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag för säsongen, efter ett tekniskt fel med banljudet så inledde Mattias Djuse tävlingarna genom att visa upp Radetzky, en häst som hittills bara förlorat ett lopp på svensk mark och som laddas mot större drabbningar.

14 juli 2020 klockan 19:27 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Annons

Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är ...

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, ...

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling
PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. ...
7 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Brunnskaret porlar åter av liv
Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem...
6 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-01

2020-07-01

2020-06-30

2020-06-30

2020-08-05 17:53