Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

Det var många av Lindehovs 650 sittplatser som blev värmda under onsdagskvällen då hela 465 personer gästade Lindesbergs ishall för säsongens sista hemmamatch inom AllEttan, förutom flertalet hemmasupportrar så var det högljutt på läktarens vänstersida då ett 40-tal supportrar från Borlänge, iklädda klubbtröjor och viftandes med flaggor, hade hittat till Lindesberg för att heja fram bortalaget som hade mycket att vinna vid en seger.

Mycket folk var på plats i Lindehov Foto: Timmy Lundegård

Med matchen igång så märktes det på lagen att playoff-spelen närmade sig, med ett tufft spel så höll hemmalaget mycket spel med pucken under de första 3 minuterna där en passningsmiss under boxplay gjorde att Borlänge fick en chans att göra mål, en chans som de tog med lite oflyt av hemmalagets målvakt.

– Vi tappar folk nere i ena hörnet, målgöraren bryter in och kommer på insidan av våran back och sedan lägger han pucken precis under plockhandsken på min sida, lite oflyt men sånt händer, berättar hemmamålvakten Isak Mantler som för övrigt bjöd på flera fina räddningar under matchen.

Efter flera fina lägen som inte går hela vägen in under den första perioden där perioden avslutades med flera skott från den blåa offside-linjen så kom laget in till en allt grinigare andra period.

Efter den andra periodens 7:e minut så började lagen bli irriterade på varandra där hemmalaget fick en hård utvisning på en av sina spelare, hemmaspelaren hade armbågen för högt uppe mot en motspelares huvud vilket blev droppen för domaren som dömde hemmaspelaren till fem minuters utvisning då den tacklade bortaspelaren skadades av tacklingen.

Mot den sista perioden blev lagen inte direkt gladare på varandra då domaren fick hålla isär spelare från båda lagen från ett slagsmål, smällarna fortsatte sedan under matchen och med 2-0 på poängtavlan gick slagsmålen så långt att Lindlöven tilldelades en straff med 10 minuter kvar av matchen.

Trots en missad straff där strafftagaren Wilson Johansson råkade skjuta precis ovanför målet så fortsatte Lindes jakt på två mål där laget nu hade 6 minuter på sig, efter ett spel i powerplay lyckades Erik Broman sätta lagets första mål i matchen med lite mindre än 5 minuter kvar, något som fick Borlänge att tända till i försvaret.

Trots att Borlänge hade ökat sina fartresurser fick de aldrig tag i pucken och med 34 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kunde Lukas Henze spela in ”Lövens” andra mål, något som fick hemmapubliken att jubla högt.
Trots 5 minuters övertid så var lagen jämnlika och trots flera lägen för båda lagen så lyckades ingen att spela in pucken i något mål, matchen skulle därför avgöras med straffläggning.

Borlänge inledde snabbt med 0-1 i straffar och det dröjde till det fjärde av fem straffskott innan Lindlöven fick in ett straffmål där Erik Broman spelade in ett mål som höll liv i matchen, Borlänges sista straff slutade med mål vilket gjorde att hemmalagets sista straff skulle sätta matchavgörande där Lindes nya spelare Filip Nordström fick chansen att hålla kvar segerchanserna.
Trots ett snyggt försök så missades straffen där Borlänge efter en mycket utdragen match stod som vinnare.

– För min del handlar det mest om att vänta ut skytten och låta honom göra det första draget, många säjer att det är ett rent lotteri att rädda straffar men jag tycker ändå att det är skicklighet, det handlar mycket om att vänta ut varandra, berättar Isak Mantler om matchens avslutande straffläggning.

Trots många hårda tag under matchen som även drog ut på tiden så var Lindlövens nyförvärv Filip Nordström nöjd, detta trots en förlust:

– Det var mycket pucktapp över hela banan men annars var det en rolig match att spela, väldigt tuff med mycket kamp men otroligt rolig och det märks i spelet att Playoff-spelet närmar sig, menar Filip Nordström som under onsdagskvällen gjorde sin första match för sitt nya lag.

– Det var några situationer i den andra perioden där det smäller och så tycker jag att det ska vara lite av i hockey, samtidigt blir det nog lite grinigt per automatik vilket det blir så när man spelar upp sig och närmar sig slutspel, då kommer det bli såna här typ av matcher, fortsätter Lindlövens nyförvärv som berättar om hans upplevelser med sitt nya lag:

– Jag kom in i laget under gårdagen vid 3-tiden och trots att det blev ett snabbt inhopp inom matchen så tycker jag att jag har blivit jätteväl omhändertagen, det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen både på isen och med alla runt omkring, samtidigt är det en omställning hockeymässigt, det är ett helt nytt spel och så men jag tror att när jag fått spela mer med truppen så kommer jag nog slappna av mer och komma mer in i gänget.

Imorgon avgörs det vilket lag som Lindlöven kommer att få möta under det första Playoff-spelet, den så kallade lottningen sker under torsdagen kl. 12.00 med livesändning på hockeyettan.se eller på atg.se.

Resultat Lindlöven-Borlänge HF
Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465 personer

Målgörare: 1-2 Erik Broman (Jonatan Asplund, André Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Daniel Nilsson, Wincent Blomdahl), 1-1 (straff) Erik Broman

Publicerad 20 februari 2020 klockan 00:23

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


David Nordlander och Anna Lindberg ordnar dressyrläger i Lindesberg i sommar. Foto: Privat

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa coronapandemin vändes blickarna inåt landet och till det som fanns inom Sveriges gränser. Något som bidrog till att Lindeföretaget Stall Equi Education fick sina weekendläger fullbokade på bara tio dagar.

10 juli 2020 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto. Foto: Emmy Vesterberg

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan det vara värt att påminna om att semestern lika gärna kan handla om att göra något annorlunda på hemmaplan. Gör någonting du inte brukar! Vi kristdemokrater i norra länsdelen vill därför passa på att påminna om allt som finns att upptäcka i vår del av Örebro län.

8 juli 2020 klockan 11:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling
PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. ...
7 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många elkunder blir vilseledda av telefonförsäljare. Foto: Linde energi.

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande ”El till inköpspris” och kommit fram till att det är vilseledande för dig som kund, eftersom avgifter och påslag tillkommer. Dessutom blir det vanligare att småföretagare utsätts för intensiva påtryckningar och luras att signera fullmakter och inleda mindre fördelaktiga avtal. Det är en bild vi på Linde energi känner igen, då många kunder hör av sig och känner sig lurade av ivriga telefonförsäljare.

6 juli 2020 klockan 10:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett svar till Centerpartiets Charlotte Edberger.

3 juli 2020 klockan 10:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger

INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september 2019 att akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ska stängas hela året halva dygnet för patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi.

1 juli 2020 klockan 11:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar
Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa självtest för covid-19 samt boka tid för antikroppstest. ...
30 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält
Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta på hela 900 kvm har man nära på ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-11 13:32