Straffläggning avgjorde onsdagens match mot Borlänge Foto: Timmy Lundegård

En våldsam rysare avslutade AllEttan

Med 0-2 på poängtavlan med 5 minuter kvar av hemmamatchen mot Borlänge såg det mörkt ut för Lindlöven som med två snabba mål tog matchen in i övertid och sedan straffavgörande, med fem straffskott per lag så var det en jämn kamp som väntade där det sista skottet skulle bli matchavgörande.

Det var många av Lindehovs 650 sittplatser som blev värmda under onsdagskvällen då hela 465 personer gästade Lindesbergs ishall för säsongens sista hemmamatch inom AllEttan, förutom flertalet hemmasupportrar så var det högljutt på läktarens vänstersida då ett 40-tal supportrar från Borlänge, iklädda klubbtröjor och viftandes med flaggor, hade hittat till Lindesberg för att heja fram bortalaget som hade mycket att vinna vid en seger.

Mycket folk var på plats i Lindehov Foto: Timmy Lundegård

Med matchen igång så märktes det på lagen att playoff-spelen närmade sig, med ett tufft spel så höll hemmalaget mycket spel med pucken under de första 3 minuterna där en passningsmiss under boxplay gjorde att Borlänge fick en chans att göra mål, en chans som de tog med lite oflyt av hemmalagets målvakt.

– Vi tappar folk nere i ena hörnet, målgöraren bryter in och kommer på insidan av våran back och sedan lägger han pucken precis under plockhandsken på min sida, lite oflyt men sånt händer, berättar hemmamålvakten Isak Mantler som för övrigt bjöd på flera fina räddningar under matchen.

Efter flera fina lägen som inte går hela vägen in under den första perioden där perioden avslutades med flera skott från den blåa offside-linjen så kom laget in till en allt grinigare andra period.

Efter den andra periodens 7:e minut så började lagen bli irriterade på varandra där hemmalaget fick en hård utvisning på en av sina spelare, hemmaspelaren hade armbågen för högt uppe mot en motspelares huvud vilket blev droppen för domaren som dömde hemmaspelaren till fem minuters utvisning då den tacklade bortaspelaren skadades av tacklingen.

Mot den sista perioden blev lagen inte direkt gladare på varandra då domaren fick hålla isär spelare från båda lagen från ett slagsmål, smällarna fortsatte sedan under matchen och med 2-0 på poängtavlan gick slagsmålen så långt att Lindlöven tilldelades en straff med 10 minuter kvar av matchen.

Trots en missad straff där strafftagaren Wilson Johansson råkade skjuta precis ovanför målet så fortsatte Lindes jakt på två mål där laget nu hade 6 minuter på sig, efter ett spel i powerplay lyckades Erik Broman sätta lagets första mål i matchen med lite mindre än 5 minuter kvar, något som fick Borlänge att tända till i försvaret.

Trots att Borlänge hade ökat sina fartresurser fick de aldrig tag i pucken och med 34 sekunder kvar av ordinarie matchtid så kunde Lukas Henze spela in ”Lövens” andra mål, något som fick hemmapubliken att jubla högt.
Trots 5 minuters övertid så var lagen jämnlika och trots flera lägen för båda lagen så lyckades ingen att spela in pucken i något mål, matchen skulle därför avgöras med straffläggning.

Borlänge inledde snabbt med 0-1 i straffar och det dröjde till det fjärde av fem straffskott innan Lindlöven fick in ett straffmål där Erik Broman spelade in ett mål som höll liv i matchen, Borlänges sista straff slutade med mål vilket gjorde att hemmalagets sista straff skulle sätta matchavgörande där Lindes nya spelare Filip Nordström fick chansen att hålla kvar segerchanserna.
Trots ett snyggt försök så missades straffen där Borlänge efter en mycket utdragen match stod som vinnare.

– För min del handlar det mest om att vänta ut skytten och låta honom göra det första draget, många säjer att det är ett rent lotteri att rädda straffar men jag tycker ändå att det är skicklighet, det handlar mycket om att vänta ut varandra, berättar Isak Mantler om matchens avslutande straffläggning.

Trots många hårda tag under matchen som även drog ut på tiden så var Lindlövens nyförvärv Filip Nordström nöjd, detta trots en förlust:

– Det var mycket pucktapp över hela banan men annars var det en rolig match att spela, väldigt tuff med mycket kamp men otroligt rolig och det märks i spelet att Playoff-spelet närmar sig, menar Filip Nordström som under onsdagskvällen gjorde sin första match för sitt nya lag.

– Det var några situationer i den andra perioden där det smäller och så tycker jag att det ska vara lite av i hockey, samtidigt blir det nog lite grinigt per automatik vilket det blir så när man spelar upp sig och närmar sig slutspel, då kommer det bli såna här typ av matcher, fortsätter Lindlövens nyförvärv som berättar om hans upplevelser med sitt nya lag:

– Jag kom in i laget under gårdagen vid 3-tiden och trots att det blev ett snabbt inhopp inom matchen så tycker jag att jag har blivit jätteväl omhändertagen, det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen både på isen och med alla runt omkring, samtidigt är det en omställning hockeymässigt, det är ett helt nytt spel och så men jag tror att när jag fått spela mer med truppen så kommer jag nog slappna av mer och komma mer in i gänget.

Imorgon avgörs det vilket lag som Lindlöven kommer att få möta under det första Playoff-spelet, den så kallade lottningen sker under torsdagen kl. 12.00 med livesändning på hockeyettan.se eller på atg.se.

Resultat Lindlöven-Borlänge HF
Slutresultat: 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465 personer

Målgörare: 1-2 Erik Broman (Jonatan Asplund, André Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Daniel Nilsson, Wincent Blomdahl), 1-1 (straff) Erik Broman

Publicerad 20 februari 2020 klockan 00:23

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Jennie Larsson

Kilometerlång kö när lastbilar fastnade i Hällabacken

Snöfallet har under fredagsförmiddagen skapat stora problem på riksväg 50, när tunga fordon blev strandade i Hällabacken norr om Lindesberg.

22 januari 2021 klockan 13:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


En lastbil med släp har vält vid norra infarten, R50/R68. Foto: Jennie Larsson

Lastbil välte vid norra infarten: ”Stort dieselläckage”

UPPDATERAD. På fredagsförmiddagen larmades räddningstjänst och polis till norra infarten till Lindesberg med anledning av en singelolycka. Det var en lastbil med släp som hade vält. Enligt polisen har inga personskador rapporterats, men olyckan skall ha orsakat stora störningar i trafiken samt orsakat ett större utsläpp av diesel på platsen.
– Det verkar ha ställt till det rejält och det är just nu oklart hur länge det kommer att påverka trafiken, säger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen.

22 januari 2021 klockan 10:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Lastbil med släp har vält på R50: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD. Strax före klockan åtta på torsdagskvällen larmades räddningstjä...

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder
En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han...
20 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning
UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även högstadieelever skall kunna studera hemifrån under rå...
20 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”
Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptä...
20 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energis huvudkontor med den upplysta ackumulatortanken. Foto: Linde energi

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.

19 januari 2021 klockan 08:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna

När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick anvä...

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lö...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de avgörande målen, efter en snabbspelad match där Lindlöven såg ut att ha allt under kontroll. Skotten blev många för Lindelaget som till slut fick se sig slagna med 1-3.

13 januari 2021 klockan 21:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”
UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis och ambulans till riksväg 68 där en trafikolycka inträ...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nu är de populära skidspåren dragna igen
För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock b...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning
DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i allra första paragrafen som en grundsten för...
13 januari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-13

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-22 19:07