Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

För nästan, på dagen, en månad sedan så presenterade kusken Valentin Prevost upp sig inför Fornabodapubliken. Förutom sin första tränarseger i karriären, så tog även den fransuppväxta kusken sin första dubbelseger vilket vid tillfället skapade glädje hos Gävlekusken.

Inför fredagens lunchtävlingar på Fornaboda så började kusken sin dag på publikplats där familjen, på sin sambos sida, var på plats med mat och tankar om trevliga tävlingar på tävlingsovalen.

Valentin Prevost hann med att besöka familjen innan tävlingarna. Foto: Timmy Lundegård.

När loppet väl närmade sig så höll sig Valentin lugn i sulkyn bakom sin egentränade Fläsk Ken, som inledde loppet som andra häst i andra spår. Med mindre än ett halvt varv till mål så styrde Gävlekusken ut i tredje spår, där duon tog kommandot redan med 160 meter innan mål där en stor glädje uppstod hos den gästande familjen.

– Det är kul att de är på plats, kommenterade Valentin efter segern och berättade om loppet:

– Vi valde innan loppet att ta bort skorna på hästen för första gången, men att jag skulle vinna mot det här motståndet trodde jag ändå skulle vara tufft. Barfotabalansen visade sig ge bra effekt idag samtidigt som vi fick ett perfekt lopp med en bra start och en bra rygg, samtidigt som han är lite av en traktor i styrkan de sista 200 meterna, berättade Valentin efter loppet.

Med startsnabba hästar i loppet så blev det som beräknat en snabb öppning, där Linda Sedström var snabbast till ledningen. Första halvvarvet gick på 1.12,0, där ledarklungan avslutade loppet i ett liknande tempo. Ett snabbt tempo för klassen.

– Tempot spelade inte så stor roll för oss, det var bara att köra, sade Valentin efter loppet.

Fläsk Ken var överlägsen på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

Utklassning av en kommande montéstjärna: ”En grym häst”
En av dagens största favoriter hittades i fredagens montélopp. Den åttaåriga valacken, G.R.J.’s Wolverine, gästade Fornaboda som en färsk montévinnare, efter en överlägsen triumf i mitten av juli. Segern var hästens första montéstart, där samma ryttare, Jonathan Carré, var på plats.

Hästen serverades ett fint rygglopp där man, trots 40 meters tillägg, utklassade sina konkurrenter. Efter att börjat loppet 40 meter bakom hästarna på start, så avslutade segerduon 40 meter framför konkurrenterna i mål. Segertiden blev dessutom mycket fina 1.14,4.

– Oj så fin han var idag, sade en imponerad Jonathan Carré.

Hela vinnargänget var imponerade över montésegern. Foto: Isabella Jansson Wiklund

– Han går bra i ryggar och idag jobbade han mest själv. Jag hade tussarna kvar och han var aldrig nära någon maxfart i loppet. Det är en grym häst och han känns jättefin för att göra sitt andra montélopp, säger Jonathan som tror att det kan vara en häst för de större loppen:

– Just nu är han kanske lite för ny inom montén, men ge honom mellan fem till sex liknande lopp så tror jag att han kommer kunna hävda sig i Frankrike.

För hemmatränarna så blev det glada miner, även om segrarna uteblev. Fornabodatränarna fick med sig två tredje platser, där den första tredje platsen kom genom Jimmi Ehlers-tränade, Ceboruco. Körd av Örebrokusken Sofia Adolfsson.

Nöjdast var däremot Eleonore Hultdahl som blev den andra tränaren, att få med sig en tredje plats till stallet. Tredje platsen togs mot slutet av dagen med Chasse Royale Rick, körd av värmlandskusken, Petter Karlsson.

– Det här känns som en seger. Vi vet att han kan springa men det har alltid krånglat en hel del med något. Förut har det varit galopper men också att han inte har fått trava ut sig innan man kör iväg med honom. Vi är jättenöjda att han överhuvudtaget travade igenom loppet idag och vi hade varit lika nöjda om han så hade blivit fyra i mål.

Chasse Royale Rick blev trea med Petter Karlsson. Foto: Timmy Lundegård

Lunchens vinnare:
Lopp 1:
Tiramisu Doc – Micael Lindblom (Johanna Pehrsson) – 15,42
Lopp 2: Fläsk Ken – Valentin Prevost – 9,46
Lopp 3: Ready Trophy – Iina Aho (Mikko Aho) – 13,54
Lopp 4: High on Pepper – Jorma Kontio (Katja Melkko) – 4,71
Lopp 5: Make it Schermer – Andreas Lövdal (Nicklas Westerholm) – 1,59
Lopp 6: G.R.J.’s Wolverine – Jonathan Carré (Jörgen S Eriksson) – 2,07
Lopp 7: Nemo M.L. – Petter Karlsson (Henrik Sevon) – 31,63
Lopp 8: Esposito – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,79
Lopp 9: Feeling Fat – Johan Brandel – 27,67

Publicerad 5 augusti 2022 klockan 19:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar
Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är ...
24 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg
Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan ...
23 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka
UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare ...
23 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Christoffer Wilhelmsson och Christer Pilblad från KulturFöreningen Hillstreet. Foto: Jennie Einarsson

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande musikfesten. Under helgen kommer en mängd lokala och regionala band att äntra scenen på Kulturhuset Hillstreet i Lindesberg.
– Vi spänner över hela registret i år tycker jag, det blir allt från 80-tals synth-pop till hårdare rock, punk och även goth. Något för alla helt enkelt, berättar Christer Pilblad från kulturföreningen Hillstreet.

22 november 2022 klockan 17:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat stora trafikstörningar, uppger polisen.

22 november 2022 klockan 08:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Annons

- Se möjligheterna i bonusfamiljen, säger Pia Graniittiaho. Fotograf: Charlotte Estman-Wennstrom.

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också för de vuxna.
– Det kan vara så att man frågar sig ”när kan vi flytta ihop?” och det kan vara svårt att slå av på takten, när man är kär, säger Pia Graniittiaho vid Barnavårdsföreningen i Finland, där hon arbetar med stärkt föräldraskap och fokuserar på skilsmässa och bonusfamiljer.

18 november 2022 klockan 09:40 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och ...

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

Ett nytt segerjubel gjordes under måndagen. Bilden är tagen från en tidigare seger. Foto: Hasse Persson

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka seger, vilket gjordes mot IFK Tumba HK som även dem är ett bekant lag inom tidigare säsong i Allsvenskan.

14 november 2022 klockan 23:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LindeNytt avslöjar: Instagramkonto uppmanar följare att misshandla ungdomar mot betalning
Under söndagskvällen uppmärksammades LindeNytt om ett Instagramkonto, där ungdomar, de flesta elever på en högstadieskola i Lindesbergs kommun, ...
14 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris
Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvällen i samband med att ...
12 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch
Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, ...
12 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-29 08:50