Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

För nästan, på dagen, en månad sedan så presenterade kusken Valentin Prevost upp sig inför Fornabodapubliken. Förutom sin första tränarseger i karriären, så tog även den fransuppväxta kusken sin första dubbelseger vilket vid tillfället skapade glädje hos Gävlekusken.

Inför fredagens lunchtävlingar på Fornaboda så började kusken sin dag på publikplats där familjen, på sin sambos sida, var på plats med mat och tankar om trevliga tävlingar på tävlingsovalen.

Valentin Prevost hann med att besöka familjen innan tävlingarna. Foto: Timmy Lundegård.

När loppet väl närmade sig så höll sig Valentin lugn i sulkyn bakom sin egentränade Fläsk Ken, som inledde loppet som andra häst i andra spår. Med mindre än ett halvt varv till mål så styrde Gävlekusken ut i tredje spår, där duon tog kommandot redan med 160 meter innan mål där en stor glädje uppstod hos den gästande familjen.

– Det är kul att de är på plats, kommenterade Valentin efter segern och berättade om loppet:

– Vi valde innan loppet att ta bort skorna på hästen för första gången, men att jag skulle vinna mot det här motståndet trodde jag ändå skulle vara tufft. Barfotabalansen visade sig ge bra effekt idag samtidigt som vi fick ett perfekt lopp med en bra start och en bra rygg, samtidigt som han är lite av en traktor i styrkan de sista 200 meterna, berättade Valentin efter loppet.

Med startsnabba hästar i loppet så blev det som beräknat en snabb öppning, där Linda Sedström var snabbast till ledningen. Första halvvarvet gick på 1.12,0, där ledarklungan avslutade loppet i ett liknande tempo. Ett snabbt tempo för klassen.

– Tempot spelade inte så stor roll för oss, det var bara att köra, sade Valentin efter loppet.

Fläsk Ken var överlägsen på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

Utklassning av en kommande montéstjärna: ”En grym häst”
En av dagens största favoriter hittades i fredagens montélopp. Den åttaåriga valacken, G.R.J.’s Wolverine, gästade Fornaboda som en färsk montévinnare, efter en överlägsen triumf i mitten av juli. Segern var hästens första montéstart, där samma ryttare, Jonathan Carré, var på plats.

Hästen serverades ett fint rygglopp där man, trots 40 meters tillägg, utklassade sina konkurrenter. Efter att börjat loppet 40 meter bakom hästarna på start, så avslutade segerduon 40 meter framför konkurrenterna i mål. Segertiden blev dessutom mycket fina 1.14,4.

– Oj så fin han var idag, sade en imponerad Jonathan Carré.

Hela vinnargänget var imponerade över montésegern. Foto: Isabella Jansson Wiklund

– Han går bra i ryggar och idag jobbade han mest själv. Jag hade tussarna kvar och han var aldrig nära någon maxfart i loppet. Det är en grym häst och han känns jättefin för att göra sitt andra montélopp, säger Jonathan som tror att det kan vara en häst för de större loppen:

– Just nu är han kanske lite för ny inom montén, men ge honom mellan fem till sex liknande lopp så tror jag att han kommer kunna hävda sig i Frankrike.

För hemmatränarna så blev det glada miner, även om segrarna uteblev. Fornabodatränarna fick med sig två tredje platser, där den första tredje platsen kom genom Jimmi Ehlers-tränade, Ceboruco. Körd av Örebrokusken Sofia Adolfsson.

Nöjdast var däremot Eleonore Hultdahl som blev den andra tränaren, att få med sig en tredje plats till stallet. Tredje platsen togs mot slutet av dagen med Chasse Royale Rick, körd av värmlandskusken, Petter Karlsson.

– Det här känns som en seger. Vi vet att han kan springa men det har alltid krånglat en hel del med något. Förut har det varit galopper men också att han inte har fått trava ut sig innan man kör iväg med honom. Vi är jättenöjda att han överhuvudtaget travade igenom loppet idag och vi hade varit lika nöjda om han så hade blivit fyra i mål.

Chasse Royale Rick blev trea med Petter Karlsson. Foto: Timmy Lundegård

Lunchens vinnare:
Lopp 1:
Tiramisu Doc – Micael Lindblom (Johanna Pehrsson) – 15,42
Lopp 2: Fläsk Ken – Valentin Prevost – 9,46
Lopp 3: Ready Trophy – Iina Aho (Mikko Aho) – 13,54
Lopp 4: High on Pepper – Jorma Kontio (Katja Melkko) – 4,71
Lopp 5: Make it Schermer – Andreas Lövdal (Nicklas Westerholm) – 1,59
Lopp 6: G.R.J.’s Wolverine – Jonathan Carré (Jörgen S Eriksson) – 2,07
Lopp 7: Nemo M.L. – Petter Karlsson (Henrik Sevon) – 31,63
Lopp 8: Esposito – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,79
Lopp 9: Feeling Fat – Johan Brandel – 27,67

Publicerad 5 augusti 2022 klockan 19:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vännernas resa är slut, och de lyckades samla in hela 40 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. Foto: Privat/Instagram

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet

Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar senare, onsdagen den 27 juli, anlände de till Smygehuk med otroliga 40 000 kronor i sin insamling.
– Det känns jättebra, det gjorde att man verkligen ville pusha på mot slutet, berättar Ville Frank.

5 augusti 2022 klockan 10:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM
I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya ...
3 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel Thybeck från Lindesberg sprang hem ett guld i O-ringen. Foto: Aron Broman

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna deltagare var anmälda, däribland Axel Thybeck från Lindesberg, som efter samtliga fem etapper stod som totalsegrare i klassen H15. Nu siktar 15-åringen mot ungdoms-SM som går av stapeln i Stockholm under september.
– Jag är jättenöjd, säger en glad Axel till LindeNytt.

1 augusti 2022 klockan 11:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en ...

Annons


Jimmi Ehlers-tränade Campagne de Press tog sin andra raka seger när stallet gästade Fornaboda för nya tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, skulle hyllas. Fokuset hamnade däremot på Jimmi Ehlers, som ordnade med säsongens tredje hemmaseger.

27 juli 2022 klockan 21:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i...

Adam Sjölin och vännen Ville Frank startade sin resa vid Treriksröset den 11 juli. Foto: Privat/Instagram

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull

Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart med hjälp av sina cyklar. Under tiden samlar de även in pengar till Hjärtebarnsfonden, och redan nu har de kommit en bra bit mot målet att samla in 25 000 kronor.
– Tormek har faktiskt sponsrat oss också, vi fick en slipmaskin för att sälja på Tradera och sedan donerade vi den summan till insamlingen. Auktionen slutade på runt 3000 kronor, så det är vi jätteglada för, säger Ville.

20 juli 2022 klockan 10:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen varnar för falska parkeringsböter
De senaste dygnen har flera Lindesbergare reagerat på parkeringsböter man fått placerade på sina bilar. Vid en första anblick ser boten att vara ...
18 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-09 21:44