Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

Tiden börjar bli knapp för LIF Lindesberg som inför fredagens match har åtta matcher kvar, innan seriens slut. I nuläget placeras LIF precis ovanför det nedersta strecket, men marginalerna är små. Två poäng mot Kärra under fredagen var därför otroligt viktiga.

Goda nyheter kom för LIF Lindesberg inför matchen. I onsdags kom nyheten att Kärra tappar sin stjärnspelare på niometer, Simon Källström. Denna har med omedelbar verkan gått över till Amo, vilket öppnade upp en tidig segervittring till hemmalaget.

Efter en mycket snabbspelad match blev det dessvärre inte så. Kärra kom med ett starkt försvar samt med en målvakt som räddade allt som kom i dess väg. LIF låg tidigt efter när den andra halvleken skulle spelas, men enbart med ett mål.

Hemmalagets spel gick dessvärre aldrig in i någon högre växel. Bortalaget däremot fick till ett högre försvar som gjorde resterande match sur för LIF Lindesberg. LIF placerar sig nu ovanför det nedersta strecket, enbart på målskillnad och har sju viktiga matcher framför sig.

– Vi fick inte med oss någon högre mentalitet inför den andra halvleken, kommenterar Marcus Eklund direkt efter matchen.

Axel Magnusson agerade, tillsammans med Fatlum Ahmeti, bästa målskytt med sex inspelade mål. Medan lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri, gjorde en bra avslutande halvlek med nio räddningar på femton minuter.

Thomas Einarsson missade sin straff, men satte istället returskottet. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre”
Kärra fick den starkaste inledningen. Under matchens första minut, hann bortalaget ta ledningen med jobbiga 0-2.
Ledningen gav Kärra kontroll på matchen, trots flera kvitteringar av LIF Lindesberg under matchens inledande 11 minuter. Ett långt målbyte följde upp.

Halvleken höll sig snabbspelad som bjöd på svåra skott för målvakterna. Med 8-9 inför den trettonde minuten, kunde Axel Magnusson spela in ett tidigt straffmål.

Därefter gjorde Kärra ett försök att gå undan med ledningen, vilket tvingade LIF till en time-out med mindre än åtta minuter kvar av halvleken. Trots ställningen på 11-13 kom LIF ikapp, med 13-14 på poängtavlan kom även en ny straff för LIF.

Kärras målvakt räddade skottet från Lindes straffskytt Axel Magnusson, men firade sin räddning väl tidigt. Magnusson slängde sig mot bollen och kunde således, spela in ett returskott som kvitterade matchen på nytt.

Med ett fortsatt snabbt spel, hann Kärra att spela sig till en uddamålsledning inför halvtid.

– Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre. Även om det var ganska jämnt inledningsvis i matchen, så känner jag att vi inte hänger med som vi ska från start. Vi kommer inte till några bra lägen och det är ingen som riktigt vågar stoppa in huvudet och gå på avslut, säjer Marcus Eklund efter matchen.

Det snabba spelet fortsatte även i den andra halvleken, där Kärra ökat upp sitt försvar till den högsta växeln. Trots detta tog det över fyra minuter innan halvlekens första mål spelades in, detta av bortalaget.
Kärra följde sedan upp målet med ett straffmål.

Därefter försvann Kärra med ledningen. Trots time-outer från hemmalaget, kunde man inte fånga in Kärra som fortsatte med sitt tuffa försvarsarbete. Även lagets målvakt var ”på hugget” och tog majoriteten av skotten, något som blev avgörande för Kärras ledarutökning.
Thomas Einarsson fick chansen till ett straffskott med en kvart till slutsignalen. Trots en räddning från målvakten kunde den unga hemmaspelaren, spela in bollen på retur. Ställningen ändrades till 19-24.

Trots detta blev ledningen för mycket att hämta in, vilket slutade med en sexmålsförlust för LIF Lindesberg.

– Jag har inget bra svar på varför spelet inte blev bättre inför den andra halvleken. Vi låg kvar med samma mentalitet som från den tidigare halvleken, vilket också ger samma resultat som innan med dåliga lägen, berättar Marcus Eklund.

– Kollar man på skotten så gör vi en hygglig match. Men igen så ligger mycket mentalt. Vi hänger mycket med huvudet och tar lägen som vi inte borde ta, det leder till dåliga skott från vår sida. Samtidigt gör Kärras målvakt ett bra målvaktsjobb, det är såklart en anledning till förlust, avslutar Marcus.

Noterbart är att LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri fick fin speltid i målet, vilket resulterade i nio räddningar under matchens sista femton minuter. En av räddningarna var dessutom en straff.

Resultat LIF Lindesberg-Kärra HF
Slutresultat: 26-32 (15-16)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: –

Räddningar:
Simon Ongeri – 11 räddningar (26 skott) 42%
Robert Mjörnander – 6 räddningar (23 skott) 26%

Målgörare: Axel Magnusson (6), Fatlum Ahmeti (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (2), Joel Karlström (2), Thomas Einarsson (2), Marcus Eklund (2), Max Broman (1), Fabian Lindholm (1)

Matchens Lirare: Axel Magnusson

Läget i tabellen: LIF Lindesberg behåller, trots förlusten, sin placering ovanför det nedersta strecket. Målskillnaden på -41 mot Kärras -90 är skillnaden mellan lagen. Vägen upp till en position ovanför de negativa strecken är två poäng, medan steget nedåt är en poäng.
Tabelltvåan Kungälv är nästa motstånd. Kungälv är enbart tre poäng ifrån en plats i Handbollsligan och kommer kämpa hårt för två poäng.

Nästa match: Lördagen den 13:e februari vs Kungälvs HK i Mimershallen med matchstart kl. 17.15

Publicerad 5 februari 2021 klockan 21:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det glada Solbergagänget visar upp sina nya förskolebuss. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kika in i Solbergas mobila förskola

Tidigare i veckan begav sig Solbergas vd Maria-Pia Karlsson till Vetlanda för att köra hem verksamhetens nytillskott, en cirka 12 meter lång buss som från och med hösten kommer fungera som en mobil förskoleavdelning. Under lördagen finns bussen uppställd på parkeringen utanför Mejk, så att både stora och små kan beskåda den.
– Jag vill nästan flytta in, den är så häftig! berättar vd Maria-Pia Karlsson.

15 maj 2021 klockan 11:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Misstanke om grovt rattfylleri i fyrhjulingsolycka

En man i 50-årsåldern skadades lindrigt när han på torsdagen körde omkull med en fyrhjuling. Polisen misstänker att föraren var påverkad av alkohol vid olyckstillfället.
– Mannen misstänks för grovt rattfylleri, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

14 maj 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Sju gymnasieelever döms för ofredande efter hotfull och kränkande ”nollning”

På måndagen meddelade Örebro tingsrätt sin dom i målet mot de ...

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

Foto: Camilla Lagerman

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu är det personer över 18 år, som är i de utpekade riskgrupperna som ska boka tid för vaccination. Dessutom planerar man nu för nästa steg i prioriteringsordningen, då personer i fas fyra ska erbjudas vaccin.

10 maj 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!
På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig ...
7 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta
En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav ...
7 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning
Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.
7 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Stefan Nordqvist med Dalkarlshytteån i bakgrunden. Privat foto.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag och Lindessjöns fiskevårdsområdesförening. Minst 500 kilo regnbåge kommer årligen att planteras ut i vattendraget. Och det är fritt fiske för alla som gäller. Med fritt fiske menas kostnadsfritt – inte att man får dra upp obegränsat med fisk eller använda fångstmetoder.
– Det här är en idé som jag har haft i några år och som nu äntligen har blivit verklighet, bland annat tack vare att vi har lokala företag som ställer upp och sponsrar med fisk, säger Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske, som är initiativtagare till fiskeprojektet.

6 maj 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Barndietisten Sara Ask håller digital föreläsning om barns "matkrångel". Foto: Jan Åke Eriksson

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med maten. Dietisten Sara Ask vet hur det fungerar – nu kommer hon med tips och råd.

6 maj 2021 klockan 08:06 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framfö...

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt ...

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad ...

Annons

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som verkligen har något att berätta. Den här veckan funderar poeten Arne Johnsson över att ” få fatt i ett ögonblick”.

4 maj 2021 klockan 09:13 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Fältassistent Claes Lamourin tillsammans med ungdomspolis Henrik Andersson. (Johan Andersson saknas dock på bilden.) Foto: Hans Andersson

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn och ungdomar. Trots att de offentliga evenemangen är inställda även i år till följd av coronaviruset uppmanar fältassistenterna och ungdomspolisen i Lindesbergs kommun föräldrar att hålla koll på sina ungdomar.
– Vi upplever att ungdomarna träffas mer över kommungränserna nu eftersom de är bilburna, så det är inte säkert att de befinner sig där man tror, säger ungdomspolis Henrik Andersson.

29 april 2021 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet
PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefråga i negativ mening. Eftersom man inte var...
29 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga
Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året har lärarbehörigheten minskat med 2,8...
28 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka
Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern...
28 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-27

2021-04-27

2021-04-26

2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-15 15:23