Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

Tiden börjar bli knapp för LIF Lindesberg som inför fredagens match har åtta matcher kvar, innan seriens slut. I nuläget placeras LIF precis ovanför det nedersta strecket, men marginalerna är små. Två poäng mot Kärra under fredagen var därför otroligt viktiga.

Goda nyheter kom för LIF Lindesberg inför matchen. I onsdags kom nyheten att Kärra tappar sin stjärnspelare på niometer, Simon Källström. Denna har med omedelbar verkan gått över till Amo, vilket öppnade upp en tidig segervittring till hemmalaget.

Efter en mycket snabbspelad match blev det dessvärre inte så. Kärra kom med ett starkt försvar samt med en målvakt som räddade allt som kom i dess väg. LIF låg tidigt efter när den andra halvleken skulle spelas, men enbart med ett mål.

Hemmalagets spel gick dessvärre aldrig in i någon högre växel. Bortalaget däremot fick till ett högre försvar som gjorde resterande match sur för LIF Lindesberg. LIF placerar sig nu ovanför det nedersta strecket, enbart på målskillnad och har sju viktiga matcher framför sig.

– Vi fick inte med oss någon högre mentalitet inför den andra halvleken, kommenterar Marcus Eklund direkt efter matchen.

Axel Magnusson agerade, tillsammans med Fatlum Ahmeti, bästa målskytt med sex inspelade mål. Medan lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri, gjorde en bra avslutande halvlek med nio räddningar på femton minuter.

Thomas Einarsson missade sin straff, men satte istället returskottet. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre”
Kärra fick den starkaste inledningen. Under matchens första minut, hann bortalaget ta ledningen med jobbiga 0-2.
Ledningen gav Kärra kontroll på matchen, trots flera kvitteringar av LIF Lindesberg under matchens inledande 11 minuter. Ett långt målbyte följde upp.

Halvleken höll sig snabbspelad som bjöd på svåra skott för målvakterna. Med 8-9 inför den trettonde minuten, kunde Axel Magnusson spela in ett tidigt straffmål.

Därefter gjorde Kärra ett försök att gå undan med ledningen, vilket tvingade LIF till en time-out med mindre än åtta minuter kvar av halvleken. Trots ställningen på 11-13 kom LIF ikapp, med 13-14 på poängtavlan kom även en ny straff för LIF.

Kärras målvakt räddade skottet från Lindes straffskytt Axel Magnusson, men firade sin räddning väl tidigt. Magnusson slängde sig mot bollen och kunde således, spela in ett returskott som kvitterade matchen på nytt.

Med ett fortsatt snabbt spel, hann Kärra att spela sig till en uddamålsledning inför halvtid.

– Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre. Även om det var ganska jämnt inledningsvis i matchen, så känner jag att vi inte hänger med som vi ska från start. Vi kommer inte till några bra lägen och det är ingen som riktigt vågar stoppa in huvudet och gå på avslut, säjer Marcus Eklund efter matchen.

Det snabba spelet fortsatte även i den andra halvleken, där Kärra ökat upp sitt försvar till den högsta växeln. Trots detta tog det över fyra minuter innan halvlekens första mål spelades in, detta av bortalaget.
Kärra följde sedan upp målet med ett straffmål.

Därefter försvann Kärra med ledningen. Trots time-outer från hemmalaget, kunde man inte fånga in Kärra som fortsatte med sitt tuffa försvarsarbete. Även lagets målvakt var ”på hugget” och tog majoriteten av skotten, något som blev avgörande för Kärras ledarutökning.
Thomas Einarsson fick chansen till ett straffskott med en kvart till slutsignalen. Trots en räddning från målvakten kunde den unga hemmaspelaren, spela in bollen på retur. Ställningen ändrades till 19-24.

Trots detta blev ledningen för mycket att hämta in, vilket slutade med en sexmålsförlust för LIF Lindesberg.

– Jag har inget bra svar på varför spelet inte blev bättre inför den andra halvleken. Vi låg kvar med samma mentalitet som från den tidigare halvleken, vilket också ger samma resultat som innan med dåliga lägen, berättar Marcus Eklund.

– Kollar man på skotten så gör vi en hygglig match. Men igen så ligger mycket mentalt. Vi hänger mycket med huvudet och tar lägen som vi inte borde ta, det leder till dåliga skott från vår sida. Samtidigt gör Kärras målvakt ett bra målvaktsjobb, det är såklart en anledning till förlust, avslutar Marcus.

Noterbart är att LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri fick fin speltid i målet, vilket resulterade i nio räddningar under matchens sista femton minuter. En av räddningarna var dessutom en straff.

Resultat LIF Lindesberg-Kärra HF
Slutresultat: 26-32 (15-16)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: –

Räddningar:
Simon Ongeri – 11 räddningar (26 skott) 42%
Robert Mjörnander – 6 räddningar (23 skott) 26%

Målgörare: Axel Magnusson (6), Fatlum Ahmeti (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (2), Joel Karlström (2), Thomas Einarsson (2), Marcus Eklund (2), Max Broman (1), Fabian Lindholm (1)

Matchens Lirare: Axel Magnusson

Läget i tabellen: LIF Lindesberg behåller, trots förlusten, sin placering ovanför det nedersta strecket. Målskillnaden på -41 mot Kärras -90 är skillnaden mellan lagen. Vägen upp till en position ovanför de negativa strecken är två poäng, medan steget nedåt är en poäng.
Tabelltvåan Kungälv är nästa motstånd. Kungälv är enbart tre poäng ifrån en plats i Handbollsligan och kommer kämpa hårt för två poäng.

Nästa match: Lördagen den 13:e februari vs Kungälvs HK i Mimershallen med matchstart kl. 17.15

Publicerad 5 februari 2021 klockan 21:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 03:00