Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

Tiden börjar bli knapp för LIF Lindesberg som inför fredagens match har åtta matcher kvar, innan seriens slut. I nuläget placeras LIF precis ovanför det nedersta strecket, men marginalerna är små. Två poäng mot Kärra under fredagen var därför otroligt viktiga.

Goda nyheter kom för LIF Lindesberg inför matchen. I onsdags kom nyheten att Kärra tappar sin stjärnspelare på niometer, Simon Källström. Denna har med omedelbar verkan gått över till Amo, vilket öppnade upp en tidig segervittring till hemmalaget.

Efter en mycket snabbspelad match blev det dessvärre inte så. Kärra kom med ett starkt försvar samt med en målvakt som räddade allt som kom i dess väg. LIF låg tidigt efter när den andra halvleken skulle spelas, men enbart med ett mål.

Hemmalagets spel gick dessvärre aldrig in i någon högre växel. Bortalaget däremot fick till ett högre försvar som gjorde resterande match sur för LIF Lindesberg. LIF placerar sig nu ovanför det nedersta strecket, enbart på målskillnad och har sju viktiga matcher framför sig.

– Vi fick inte med oss någon högre mentalitet inför den andra halvleken, kommenterar Marcus Eklund direkt efter matchen.

Axel Magnusson agerade, tillsammans med Fatlum Ahmeti, bästa målskytt med sex inspelade mål. Medan lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri, gjorde en bra avslutande halvlek med nio räddningar på femton minuter.

Thomas Einarsson missade sin straff, men satte istället returskottet. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre”
Kärra fick den starkaste inledningen. Under matchens första minut, hann bortalaget ta ledningen med jobbiga 0-2.
Ledningen gav Kärra kontroll på matchen, trots flera kvitteringar av LIF Lindesberg under matchens inledande 11 minuter. Ett långt målbyte följde upp.

Halvleken höll sig snabbspelad som bjöd på svåra skott för målvakterna. Med 8-9 inför den trettonde minuten, kunde Axel Magnusson spela in ett tidigt straffmål.

Därefter gjorde Kärra ett försök att gå undan med ledningen, vilket tvingade LIF till en time-out med mindre än åtta minuter kvar av halvleken. Trots ställningen på 11-13 kom LIF ikapp, med 13-14 på poängtavlan kom även en ny straff för LIF.

Kärras målvakt räddade skottet från Lindes straffskytt Axel Magnusson, men firade sin räddning väl tidigt. Magnusson slängde sig mot bollen och kunde således, spela in ett returskott som kvitterade matchen på nytt.

Med ett fortsatt snabbt spel, hann Kärra att spela sig till en uddamålsledning inför halvtid.

– Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre. Även om det var ganska jämnt inledningsvis i matchen, så känner jag att vi inte hänger med som vi ska från start. Vi kommer inte till några bra lägen och det är ingen som riktigt vågar stoppa in huvudet och gå på avslut, säjer Marcus Eklund efter matchen.

Det snabba spelet fortsatte även i den andra halvleken, där Kärra ökat upp sitt försvar till den högsta växeln. Trots detta tog det över fyra minuter innan halvlekens första mål spelades in, detta av bortalaget.
Kärra följde sedan upp målet med ett straffmål.

Därefter försvann Kärra med ledningen. Trots time-outer från hemmalaget, kunde man inte fånga in Kärra som fortsatte med sitt tuffa försvarsarbete. Även lagets målvakt var ”på hugget” och tog majoriteten av skotten, något som blev avgörande för Kärras ledarutökning.
Thomas Einarsson fick chansen till ett straffskott med en kvart till slutsignalen. Trots en räddning från målvakten kunde den unga hemmaspelaren, spela in bollen på retur. Ställningen ändrades till 19-24.

Trots detta blev ledningen för mycket att hämta in, vilket slutade med en sexmålsförlust för LIF Lindesberg.

– Jag har inget bra svar på varför spelet inte blev bättre inför den andra halvleken. Vi låg kvar med samma mentalitet som från den tidigare halvleken, vilket också ger samma resultat som innan med dåliga lägen, berättar Marcus Eklund.

– Kollar man på skotten så gör vi en hygglig match. Men igen så ligger mycket mentalt. Vi hänger mycket med huvudet och tar lägen som vi inte borde ta, det leder till dåliga skott från vår sida. Samtidigt gör Kärras målvakt ett bra målvaktsjobb, det är såklart en anledning till förlust, avslutar Marcus.

Noterbart är att LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri fick fin speltid i målet, vilket resulterade i nio räddningar under matchens sista femton minuter. En av räddningarna var dessutom en straff.

Resultat LIF Lindesberg-Kärra HF
Slutresultat: 26-32 (15-16)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: –

Räddningar:
Simon Ongeri – 11 räddningar (26 skott) 42%
Robert Mjörnander – 6 räddningar (23 skott) 26%

Målgörare: Axel Magnusson (6), Fatlum Ahmeti (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (2), Joel Karlström (2), Thomas Einarsson (2), Marcus Eklund (2), Max Broman (1), Fabian Lindholm (1)

Matchens Lirare: Axel Magnusson

Läget i tabellen: LIF Lindesberg behåller, trots förlusten, sin placering ovanför det nedersta strecket. Målskillnaden på -41 mot Kärras -90 är skillnaden mellan lagen. Vägen upp till en position ovanför de negativa strecken är två poäng, medan steget nedåt är en poäng.
Tabelltvåan Kungälv är nästa motstånd. Kungälv är enbart tre poäng ifrån en plats i Handbollsligan och kommer kämpa hårt för två poäng.

Nästa match: Lördagen den 13:e februari vs Kungälvs HK i Mimershallen med matchstart kl. 17.15

Publicerad 5 februari 2021 klockan 21:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Diaknoiassistent Anna Lennartsson och Gåvobodens grundare Elin Olofsson är taggatde för ett nytt samarbete. Foto: Jennie Einarsson

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”

Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gåvoboden, och Diakniassistent Anna Lennartsson från Linde bergslags församling. Med gemensamma krafter ska de ge gamla plagg nytt liv och generera pengar till välgörenhet.
– Det blir en start för ett samarbete mellan Gåvoboden och diakonin här i Lindesberg, vilket ger oss en brygga mellan hjälpen och behovet, förklarar Elin Olofsson.

19 april 2024 klockan 14:16 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fö...

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

Johanna Kleber och Stefan Jansson repeterar inför helgens konsert. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med Stefan Jansson bjuder in till konserten ”En strut karRAMELler” för att hylla en av Sveriges mest folkkära underhållare – Povel Ramel.
– Jag tror man kommer att känna sig upplyft, lite lyckligare och lite gladare när man går härifrån efter konserten, säger Stefan Jansson som är med och arrangerar helgens konsert.

17 april 2024 klockan 10:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott har nu dömt vid Örebro ...
16 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg
Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtj...
15 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”
INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för Socialdemokraterna i Lindesbergs ...
15 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka (S). Arkivbild. Foto: Jennie Einarsson

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din senaste insändare i Lindenytt?

13 april 2024 klockan 14:17 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inriktningen tunga fordon fick det glädjande beskedet under torsdagen. Foto: Camilla Lagerman

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt hälsade på under fredagen för att höra reaktionerna.
– Det är ju fantastiskt att vi äntligen får vara kvar, och att de tog sitt förnuft till fånga. Det här är ju viktigt för våra elever, bygden och branschen, säger läraren Per-Anton Olsson.

12 april 2024 klockan 17:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”

Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om...

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”

Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småfö...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

Nödställd hund undsattes av räddningstjänsten

Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till ett vattendrag i Fellingsbro, då en hund ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Tonårspojke utsatt för utpressning

Under natten till måndag kontaktades polisen av en tonårspojke som blivit utsatt för utpressning. En flörtig chattkonversation på en social plattform på internet slutade med krav på pengar i utbyte mot att lättklädda bilder på pojken inte skulle publiceras.
– Alla brott ska naturligtvis anmälas till polisen, det är inget att skämmas för, även om man gör det som individ, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

8 april 2024 klockan 12:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Projektgrupp rör om i grytan – nu ska maträtterna moderniseras
Det handlar om att minska klimatavtrycket, dra ner på kostnaden och samtidigt servera en näringsrik och god mat till alla som tar del av kommunens ...
8 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen
Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev en dundersuccé. Dessutom bjöd man publiken på en ...
6 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln
Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan
Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets Fotbollsfemma. Truppen kommer med från goda ...
5 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-01

2024-03-28

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-26

2024-04-20 21:01