Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

Tiden börjar bli knapp för LIF Lindesberg som inför fredagens match har åtta matcher kvar, innan seriens slut. I nuläget placeras LIF precis ovanför det nedersta strecket, men marginalerna är små. Två poäng mot Kärra under fredagen var därför otroligt viktiga.

Goda nyheter kom för LIF Lindesberg inför matchen. I onsdags kom nyheten att Kärra tappar sin stjärnspelare på niometer, Simon Källström. Denna har med omedelbar verkan gått över till Amo, vilket öppnade upp en tidig segervittring till hemmalaget.

Efter en mycket snabbspelad match blev det dessvärre inte så. Kärra kom med ett starkt försvar samt med en målvakt som räddade allt som kom i dess väg. LIF låg tidigt efter när den andra halvleken skulle spelas, men enbart med ett mål.

Hemmalagets spel gick dessvärre aldrig in i någon högre växel. Bortalaget däremot fick till ett högre försvar som gjorde resterande match sur för LIF Lindesberg. LIF placerar sig nu ovanför det nedersta strecket, enbart på målskillnad och har sju viktiga matcher framför sig.

– Vi fick inte med oss någon högre mentalitet inför den andra halvleken, kommenterar Marcus Eklund direkt efter matchen.

Axel Magnusson agerade, tillsammans med Fatlum Ahmeti, bästa målskytt med sex inspelade mål. Medan lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri, gjorde en bra avslutande halvlek med nio räddningar på femton minuter.

Thomas Einarsson missade sin straff, men satte istället returskottet. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre”
Kärra fick den starkaste inledningen. Under matchens första minut, hann bortalaget ta ledningen med jobbiga 0-2.
Ledningen gav Kärra kontroll på matchen, trots flera kvitteringar av LIF Lindesberg under matchens inledande 11 minuter. Ett långt målbyte följde upp.

Halvleken höll sig snabbspelad som bjöd på svåra skott för målvakterna. Med 8-9 inför den trettonde minuten, kunde Axel Magnusson spela in ett tidigt straffmål.

Därefter gjorde Kärra ett försök att gå undan med ledningen, vilket tvingade LIF till en time-out med mindre än åtta minuter kvar av halvleken. Trots ställningen på 11-13 kom LIF ikapp, med 13-14 på poängtavlan kom även en ny straff för LIF.

Kärras målvakt räddade skottet från Lindes straffskytt Axel Magnusson, men firade sin räddning väl tidigt. Magnusson slängde sig mot bollen och kunde således, spela in ett returskott som kvitterade matchen på nytt.

Med ett fortsatt snabbt spel, hann Kärra att spela sig till en uddamålsledning inför halvtid.

– Vi är mentalt inte med i huvet för fem öre. Även om det var ganska jämnt inledningsvis i matchen, så känner jag att vi inte hänger med som vi ska från start. Vi kommer inte till några bra lägen och det är ingen som riktigt vågar stoppa in huvudet och gå på avslut, säjer Marcus Eklund efter matchen.

Det snabba spelet fortsatte även i den andra halvleken, där Kärra ökat upp sitt försvar till den högsta växeln. Trots detta tog det över fyra minuter innan halvlekens första mål spelades in, detta av bortalaget.
Kärra följde sedan upp målet med ett straffmål.

Därefter försvann Kärra med ledningen. Trots time-outer från hemmalaget, kunde man inte fånga in Kärra som fortsatte med sitt tuffa försvarsarbete. Även lagets målvakt var ”på hugget” och tog majoriteten av skotten, något som blev avgörande för Kärras ledarutökning.
Thomas Einarsson fick chansen till ett straffskott med en kvart till slutsignalen. Trots en räddning från målvakten kunde den unga hemmaspelaren, spela in bollen på retur. Ställningen ändrades till 19-24.

Trots detta blev ledningen för mycket att hämta in, vilket slutade med en sexmålsförlust för LIF Lindesberg.

– Jag har inget bra svar på varför spelet inte blev bättre inför den andra halvleken. Vi låg kvar med samma mentalitet som från den tidigare halvleken, vilket också ger samma resultat som innan med dåliga lägen, berättar Marcus Eklund.

– Kollar man på skotten så gör vi en hygglig match. Men igen så ligger mycket mentalt. Vi hänger mycket med huvudet och tar lägen som vi inte borde ta, det leder till dåliga skott från vår sida. Samtidigt gör Kärras målvakt ett bra målvaktsjobb, det är såklart en anledning till förlust, avslutar Marcus.

Noterbart är att LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri fick fin speltid i målet, vilket resulterade i nio räddningar under matchens sista femton minuter. En av räddningarna var dessutom en straff.

Resultat LIF Lindesberg-Kärra HF
Slutresultat: 26-32 (15-16)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: –

Räddningar:
Simon Ongeri – 11 räddningar (26 skott) 42%
Robert Mjörnander – 6 räddningar (23 skott) 26%

Målgörare: Axel Magnusson (6), Fatlum Ahmeti (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (2), Joel Karlström (2), Thomas Einarsson (2), Marcus Eklund (2), Max Broman (1), Fabian Lindholm (1)

Matchens Lirare: Axel Magnusson

Läget i tabellen: LIF Lindesberg behåller, trots förlusten, sin placering ovanför det nedersta strecket. Målskillnaden på -41 mot Kärras -90 är skillnaden mellan lagen. Vägen upp till en position ovanför de negativa strecken är två poäng, medan steget nedåt är en poäng.
Tabelltvåan Kungälv är nästa motstånd. Kungälv är enbart tre poäng ifrån en plats i Handbollsligan och kommer kämpa hårt för två poäng.

Nästa match: Lördagen den 13:e februari vs Kungälvs HK i Mimershallen med matchstart kl. 17.15

Publicerad 5 februari 2021 klockan 21:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin, Elias, Mona och Teodor Ek kommer till Erikshjälpen på lördag. Erikshjälpens maskot - för barnen. Foto Lotta Sunvisson

Lajvare, gamers och liveband under Världens Barn-helg

Årets insamling för Världens Barn är inne på slutspurten. Erikshjälpen i Lindesberg växlar upp nu på lördag – med en riktig Maskotdag. På Hillstreet blir det gaming och ett nytt ungdomsband som gäller.

30 september 2022 klockan 11:43 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Annons


Björn Dahlfors från Storå släpper sin andra fotobok med namnet 202053. Foto: Kim Corein

Björn fångade pandemin i sin nya fotobok

När Storåbon Björn Dahlfors bestämde sig för att utmana sig själv som konstnär tog projektet en oanad vändning och det hela resulterade i något helt annat än han själv hade räknat med. Från att vara en kreativ prövning så resulterade arbetet i en dagboksliknande loggbok som följer pandemins utveckling året 2020.
– När jag läser texterna i efterhand märks det hur allvaret griper tag i mig och hur språket blir lite mindre skämtsamt ju större konsekvenserna av pandemin blir, säger Björn Dahlfors i ett pressmeddelande.

29 september 2022 klockan 14:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, f...

Lindesberg faller igen när Svenskt Näringsliv lägger företagsklimatet under lupp

Förra året klättrade Lindesbergs kommun i den årliga rankingen av ...

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. ...

IFK Lindesbergs pojklag arrangerar minnescup i bortgångne vännens namn. Arkivfoto: Saga Lagerman

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup

På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen Benjamins minne i Fritidsbyn. Totalt 10 lag från 7 olika klubbar, både från Örebro och Stockholm, kommer att spela cupen, som är en hyllning till pojkarnas vän och lagkamrat Benjamin som för 2,5 år sedan gick bort i cancer.
– Ända sedan Benjamin gick bort har tanken funnits att hålla en cup i hans minne, och nu efter pandemin kan vi äntligen göra det, berättar killarnas tränare Aleksander Lazarevic.

27 september 2022 klockan 14:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild: Fredrik Norman

Lunchgäst drabbad av livsfarlig allergisk chock – anmäler restaurangen

En person med kraftig jordnötsallergi drabbades av anafylaxi efter ett restaurangbesök i Lindesberg, då maten denne serverats innehöll jordnötter. Personen fick föras akut till sjukhus med andningssvårigheter, och fick sedan stanna kvar för observation. En anmälan till miljökontoret upprättades och en utredning är påbörjad.

27 september 2022 klockan 11:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindessjön Runt delvis avstängd när döda träd skall avverkas
I skogsområdet kring Carlssons Udde och Parkudden - på västra sidan av Lindessjön - har man kunnat konstatera träd som har dött efter angrepp av...
27 september 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nytt jätteprojekt till lokal byggfirma
Så sent som i oktober 2020 skrev det lokala byggföretaget Tommy Allström Byggproduktion AB ett kontrakt med Coop som då var företagets största n...
26 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling
Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med över 300 starter från 47 klubbar, både ...
26 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En villa utanför Vedevåg totalförstördes i en brand på lördagen. Foto: Camilla Lagerman

Villa i lågor utanför Vedevåg: ”Fullt utvecklad brand”

UPPDATERAD. En villa i området Högstaboda, strax utanför Vedevåg, har totalförstörts i en brand. Larmet inkom vid 16-tiden på lördagen.
– Det handlar om en fullt utvecklad brand och man kommer låta villan brinna ner under kontrollerade former, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

24 september 2022 klockan 17:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ester Klockars spanade in en häftig mössa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, den här gången på en helt ny plats, nämligen på Charlottenlunds Handelsområde. Årets upplaga blev en komprimerad version med ett 50-tal knallar, som sålde allt man kan tänkas behöva, och inte behöva, precis som det ska vara på en marknad.

23 september 2022 klockan 18:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Idag stod gräddkastning på schemat vid Brotorpsskolan

Det bjöds på feststämning och ett toppenväder på Brotorpsskolan i Lindesberg när den 21:a upplagan ...

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp...

Nya band, unga stjärnor och liten Harmonikör för Världens Barn

Nu på söndag arrangeras en konsert i Lindeskolans aula till förmån för Världens Barn-...

Annons


Det bjöds på solsken och mängder av godsaker när äldreboendet arrangerade sin egen marknad. Foto: Jennie Einarsson

Härlig stämning när äldreboendets marknad arrangerades – igen

Efter förra årets succé, arrangerades på torsdagen äldreboendet Ågårdens egna marknad för andra gången. Denna gång bjöds det förutom allehanda godsaker även på ett alldeles strålande marknadsväder som lockade ut merparten av de boende.
– Vi har sett fram emot den här dagen hela året, det är jätteroligt, berättar Anna Gustafsson som är en av initiativtagarna till arrangemanget.

23 september 2022 klockan 08:13 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ

Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i ...

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek

Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i ...

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken

När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde...

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt m...

Ännu en katt har flyttat in på Granngården – ägare eftersöks

I slutet av januari 2021 rapporterade LindeNytt om den lilla katten Lee, som bosatt sig p...

Bengt Storbacka (S). Arkivbild. Foto: Jennie Einarsson

Bjuder in samtliga partier till förhandlingsbordet – med undantag för SD

Efter att samtliga 17 distrikt i Lindesbergs kommun har blivit räknade, står det nu klart att valet resulterat i en omfördelning av mandaten i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna står visserligen kvar som det största partiet i Lindesbergs kommun – men tappar ett mandat. Samtidigt står det klart att S samarbetsparti C tappar två mandat. Inte ens genom fortsatt stöd från V når man majoritet. Det innebär att man nu sätter sig vid förhandlingsbordet med övriga partier – men markerar att SD inte finns med på radarbilden.
– Där drar vi en gräns, vi delar inte deras människosyn helt enkelt, säger Bengt Storbacka (S).

16 september 2022 klockan 09:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg
På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet ...
15 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Här byggs Nordens största solcellspark
På en åker i Vässlingby utanför Fellingsbro vid länsväg 249 är arbetet just nu i full gång med att uppföra Solvallen vilken blir den största...
14 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Metalbandet Sabaton till Lindesberg i februari
Lördagen den 4 februari gästas Lindesberg Arena av det svenska metalbandet Sabaton. Falubandet, som bildades 1999, har genom åren turnerat flitigt ...
14 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-09-13

2022-09-13

2022-09-12

2022-09-09

2022-09-09

2022-09-08

2022-09-08

2022-09-07

2022-09-06

2022-09-05

2022-09-05

2022-09-04

2022-09-03

2022-09-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-10-01 12:35