Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

HC Dalen, Mariestad BolS och Skövde IK är tre lag som inledningsvis sticker ut i tabellen gällande poäng där samtliga tre lag ligger i toppen och krigar om ledningen, under de tidigare fem matcherna som har spelats har Lindlöven mött två av topplagen som slutade med förlust mot både Dalen och Mariestad.

Under söndagen var det dags att möta det tredje topplaget Skövde på deras hemmaplan, även om säsongen nyligen har gått igång så fanns det mycket att vinna från båda parter.

Matchen inledde ljust för Lindlöven som redan efter tre minuter lyckades att spela in ett tidigt mål mot tabelltvåan genom Anton Karlsson, matchen fortsatte där Lindlöven åkte på tre raka utvisningar vilket hemmalaget genast tog fördel av där Skövde kunde kvittera under sitt tredje powerplay.

Utvisningarna fortsatte att komma där Linde-spelaren David Berg bestraffas med en två minutare för holding så kunde hemmalaget spela in ett nytt mål och ta med sig ledningen inför den andra perioden.

Det var en jämn period som följde och inget av de två lagen fick några större chanser på mål, även här fick båda lagen spela värdefull tid i powerplay utan någon större utdelning vilket var positiva nyheter för Skövde som med en mållös period fick behålla ledningen inför den sista perioden.

Den sista perioden inleddes nästintill direkt med ett spel i powerplay för Lindlöven, efter bara 36 sekunder av den tredje perioden fick Skövde en utvisning för tripping.
Lindlöven kunde inte dra tillräcklig stor fördel av detta och bara några minuter efter att Skövde blev fulltaligt utökade motståndarlaget ställningen till 3-1.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid började tiden bli knapp och med ett nytt spel i powerplay började Lindlöven att kämpa sig tillbaka och via Maxim Semjonov spelade man in 3-2, med bara någon minut kvar lyckades även Mathias Linnarud komma till med ett målskott som kvitterade till 3-3 och tvingade således in matchen till ett spel i övertid.

En jämn kamp väntade där inget av lagen lyckades att spela in ett avgörande mål på de fem extra spelade minuterna, detta ledde istället matchen till en avgörande straffläggning.

Straffavgörandet blev oväntat nog en utdragen kamp där inget skott tog sig in i nätet, efter sju straffar från vardera lagen hade ännu ingen straff tagit sig förbi målvakterna och även Alexander Kovalonok som tog Lindlövens åttonde straff kunde inte få in pucken i nätet.

Matchavgörandet kom dock i Skövdes åttonde straff där hemmalaget kunde avsluta matchen med ett avgörande straffmål vilket, trots en häftig upphämtning, resulterade i en enstaka poäng till Lindlöven.

Resultat Skövde IK-Lindlöven
Slutresultat: 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 50 personer

Målgörare:
0-1 Anton Karlsson (Anton Widmark, Alexander Sunnefors)
3-2 Maxim Semjonov (David Berg, Jesper Broeng)
3-3 Mathias Linnarud (Lukas Henze, Anton Widmark)

Läget i tabellen: Med en ny förlust i straffläggning bakom sig så håller Lindlöven kvar sin 7:e plats i tabellen, avståndet till topp 5:an utökas där Borlänge ligger på 5:e platsen med 12 poäng medan Lindlöven spelat in 8 poäng.
HC Dalen ligger kvar i ledningen med 17 poäng medan Skövde håller sin andra plats med 15 poäng, Surahammar ligger kvar i botten med en inspelad poäng.

Nästa bortamatch: Söndag 25:e oktober vs Köping HC med matchstart kl. 16.00
Biljetter till hemmamatchen onsdag 21:a oktober vs Surahammar finns att köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster.

Publicerad 18 oktober 2020 klockan 22:14

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 17:02