Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer för Jönköpingslaget gjorde stor skada för det orangea hemmalaget, som vid ännu en ny förlust, lägger sig allt närmre en placering under det nedersta strecket.

De tidigare skadeproblemen gäckar ännu det orangeklädda laget, som ännu saknar sina starka skyttar.

Anderstorp gästade Arenan under söndagskvällen där ett bekant ansikte visade sig i form av den tidigare LIF-spelaren Filip Ottosson, som senare blev prisad som Matchens Lirare i bortalaget.

Båda lagen höll sig jämna där Anderstorp hade den stora skillnaden i att få upp ett nytt spel när time-out-korten lades på bordet. Anfallsspelet förändrades helt vid båda tillfällena som laget begärde att stanna klockan, vilket senare visade sig bli matchavgörande.

När matchen tog sin början såg det positivt ut för LIF Lindesberg, som redan under de första tjugo spelade minuterna såg ut att kunna få med sig två oerhört viktiga poäng till tabellen.

Anderstorp kände det samma och vände matchen rejält till sin fördel med en väl använd time-out. Denna förbrukades väl där bortalaget, med ett förbättrat anfallsspel vände det tidiga 11-9 till 11-15. En ledning som LIF tog ikapp under den avslutande halvleken, där Anderstorp med ännu en begärd time-out kunde utöka från 20-21 till 20-25.

– Det var en tung förlust. Främst för att det är ett lag som ligger på samma nivå som oss i tabellen och just därför känner vi att vi borde vinna över dem här hemma, berättar åttamålsskytten Max Broman efter matchen.

Trots förlusten blev Max Broman matchens bästa målskytt med 8 inspelade bollar, medan hemmalagets straffskytt Axel Magnusson fick med sig, nästintill ett straffmål i minuten under den andra perioden.

Segrarna börjar bli viktiga för LIF Lindesberg som enbart spelat in 10 poäng till tabellen, med 9 matcher kvar att spela innan säsongen tar sitt slut.

Matchreferat: ”Lyckades att spela in sex raka mål”
Hemmalaget LIF Lindesberg inledde starkt men trots att Daniel Björk spelade in matchens första mål, tog det i sin tur hela fyra minuter innan nästa mål gjordes genom Max Broman.

Med 2-0 till sin fördel fick Anderstorp med sig en straff bara två minuter därefter. Målvakten Robert Mjörnander räddade skottet men kvitteringen kom istället senare genom den tidigare LIF-spelaren Filip Ottosson.

Trots detta hade hemmalaget kontroll över matchen men efter dubbla mål från Anderstorp samt en utvisning på Joakim Bååk, såg det svårt ut för LIF Lindesberg.

Man kom däremot tillbaka starkt och även om bortalaget höll en liten ledning, vände hemmalaget ställningen till sin fördel där 6-7 blev 11-9 på åtta minuter.

Plötsligt såg det ljust ut på nytt där Anderstorp begärde en time-out efter att LIF börjat gå undan med målen. Bortalaget fick ny energi och med nytt anfall så lyckades man spela in hela sex raka mål, även om man fick med sig en utvisning.

För LIFs del tog det exakt sex minuter innan lagets tolfte mål kunde spelas in som ändrade ställningen till 12-15. Skadan var stor.
Även LIF tog en time-out med minuten kvar och lyckades att spela in ett avslutande mål, innan halvlekens slutsignal ljöd.

Robert Mjörnander Foto: Hasse Persson

När den andra halvleken tog sin början var Anderstorp starka och inledde direkt med två raka mål. Med mål från både Max Broman och Daniel Björk tog man tillbaka den utökade ledningen, som nu var tillbaka till en tremålsledning.

En ny utvisning på Joakim Bååk gör att Anderstorp får chans till straff, vilket bortalaget sätter. En tidig time-out kommer från LIF Lindesberg som direkt därefter får tre straffar inom loppet av fyra minuter.
Hemmalagets straffskytt Axel Magnusson sätter samtliga, även om Anderstorp även bytte målvakt inför den sista straffen.

De tre straffarna gjorde gott för LIF Lindesberg som nu gick från 16-20 till 19-21. Max Broman spelade även in sitt sjätte mål för matchen och jämnade ut matchen till 20-21 med närmare tio minuter kvar.

En ny time-out kom från Anderstorp som direkt ledde till fyra raka mål, varav tre gjordes av Filip Ottosson. Hemmalaget försökte att ta sig tillbaka och fick även med sig två raka mål av Fatlum Ahmeti, men hade trots detta för mycket att hämta in.

– Vi får vissa träffar bakåt i början samtidigt som vi spelar ett ganska lugnt anfallsspel, berättar Max Broman om matchens inledning.

Den andra halvleken inleddes dock tungt för LIF som i sin tur bjöd på en stark upphämtning där man gick från 13-18, för att en kvart därefter spelat sig till 20-21.

– Jag tycker faktiskt att vi ska leda vid det tillfället. Vi gjorde för få mål samtidigt som vi brände för mycket och även om det är en bra återhämtning, så tycker jag att vi ska hålla i ledningen där för att kunna gå vinnande ur det hela, avslutar Max Broman.

Resultat LIF Lindesberg-Anderstorps SK
Slutresultat: 25-30 (13-16)
Matchvärd: V.S.O.P

Målgörare: Max Broman (8), Axel Magnusson (3), Joakim Bååk (3), Fatlum Ahmeti (3), Joel Karlström (2), Daniel Björk (2), Algot Hane (2), Fabian Lindholm (1), Thomas Einarsson (1).

Matchens Lirare: Max Broman

Läget i tabellen: AIK bjöd på en storskräll under gårdagen när de utklassade Kärra på hemmaplan med 34-21 och fick därmed med sig sin första seger för säsongen. Med den segern fick inte Kärra med sig några poäng vilket gör att LIF Lindesberg turligt nog, behåller sin plats ovanför det lägsta strecket, men enbart på målskillnad.
LIF ligger just nu på omkvalsplacering och har fyra poäng upp för att ta sig till säkrare mark.

Nästa match: Lördagen den 30:e januari vs Vinslöv med matchstart kl. 16.00

Publicerad 24 januari 2021 klockan 19:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Annons


Foto: Fredrik Norman

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.

19 februari 2021 klockan 10:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-26 01:20