Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl använda time-outer för Jönköpingslaget gjorde stor skada för det orangea hemmalaget, som vid ännu en ny förlust, lägger sig allt närmre en placering under det nedersta strecket.

De tidigare skadeproblemen gäckar ännu det orangeklädda laget, som ännu saknar sina starka skyttar.

Anderstorp gästade Arenan under söndagskvällen där ett bekant ansikte visade sig i form av den tidigare LIF-spelaren Filip Ottosson, som senare blev prisad som Matchens Lirare i bortalaget.

Båda lagen höll sig jämna där Anderstorp hade den stora skillnaden i att få upp ett nytt spel när time-out-korten lades på bordet. Anfallsspelet förändrades helt vid båda tillfällena som laget begärde att stanna klockan, vilket senare visade sig bli matchavgörande.

När matchen tog sin början såg det positivt ut för LIF Lindesberg, som redan under de första tjugo spelade minuterna såg ut att kunna få med sig två oerhört viktiga poäng till tabellen.

Anderstorp kände det samma och vände matchen rejält till sin fördel med en väl använd time-out. Denna förbrukades väl där bortalaget, med ett förbättrat anfallsspel vände det tidiga 11-9 till 11-15. En ledning som LIF tog ikapp under den avslutande halvleken, där Anderstorp med ännu en begärd time-out kunde utöka från 20-21 till 20-25.

– Det var en tung förlust. Främst för att det är ett lag som ligger på samma nivå som oss i tabellen och just därför känner vi att vi borde vinna över dem här hemma, berättar åttamålsskytten Max Broman efter matchen.

Trots förlusten blev Max Broman matchens bästa målskytt med 8 inspelade bollar, medan hemmalagets straffskytt Axel Magnusson fick med sig, nästintill ett straffmål i minuten under den andra perioden.

Segrarna börjar bli viktiga för LIF Lindesberg som enbart spelat in 10 poäng till tabellen, med 9 matcher kvar att spela innan säsongen tar sitt slut.

Matchreferat: ”Lyckades att spela in sex raka mål”
Hemmalaget LIF Lindesberg inledde starkt men trots att Daniel Björk spelade in matchens första mål, tog det i sin tur hela fyra minuter innan nästa mål gjordes genom Max Broman.

Med 2-0 till sin fördel fick Anderstorp med sig en straff bara två minuter därefter. Målvakten Robert Mjörnander räddade skottet men kvitteringen kom istället senare genom den tidigare LIF-spelaren Filip Ottosson.

Trots detta hade hemmalaget kontroll över matchen men efter dubbla mål från Anderstorp samt en utvisning på Joakim Bååk, såg det svårt ut för LIF Lindesberg.

Man kom däremot tillbaka starkt och även om bortalaget höll en liten ledning, vände hemmalaget ställningen till sin fördel där 6-7 blev 11-9 på åtta minuter.

Plötsligt såg det ljust ut på nytt där Anderstorp begärde en time-out efter att LIF börjat gå undan med målen. Bortalaget fick ny energi och med nytt anfall så lyckades man spela in hela sex raka mål, även om man fick med sig en utvisning.

För LIFs del tog det exakt sex minuter innan lagets tolfte mål kunde spelas in som ändrade ställningen till 12-15. Skadan var stor.
Även LIF tog en time-out med minuten kvar och lyckades att spela in ett avslutande mål, innan halvlekens slutsignal ljöd.

Robert Mjörnander Foto: Hasse Persson

När den andra halvleken tog sin början var Anderstorp starka och inledde direkt med två raka mål. Med mål från både Max Broman och Daniel Björk tog man tillbaka den utökade ledningen, som nu var tillbaka till en tremålsledning.

En ny utvisning på Joakim Bååk gör att Anderstorp får chans till straff, vilket bortalaget sätter. En tidig time-out kommer från LIF Lindesberg som direkt därefter får tre straffar inom loppet av fyra minuter.
Hemmalagets straffskytt Axel Magnusson sätter samtliga, även om Anderstorp även bytte målvakt inför den sista straffen.

De tre straffarna gjorde gott för LIF Lindesberg som nu gick från 16-20 till 19-21. Max Broman spelade även in sitt sjätte mål för matchen och jämnade ut matchen till 20-21 med närmare tio minuter kvar.

En ny time-out kom från Anderstorp som direkt ledde till fyra raka mål, varav tre gjordes av Filip Ottosson. Hemmalaget försökte att ta sig tillbaka och fick även med sig två raka mål av Fatlum Ahmeti, men hade trots detta för mycket att hämta in.

– Vi får vissa träffar bakåt i början samtidigt som vi spelar ett ganska lugnt anfallsspel, berättar Max Broman om matchens inledning.

Den andra halvleken inleddes dock tungt för LIF som i sin tur bjöd på en stark upphämtning där man gick från 13-18, för att en kvart därefter spelat sig till 20-21.

– Jag tycker faktiskt att vi ska leda vid det tillfället. Vi gjorde för få mål samtidigt som vi brände för mycket och även om det är en bra återhämtning, så tycker jag att vi ska hålla i ledningen där för att kunna gå vinnande ur det hela, avslutar Max Broman.

Resultat LIF Lindesberg-Anderstorps SK
Slutresultat: 25-30 (13-16)
Matchvärd: V.S.O.P

Målgörare: Max Broman (8), Axel Magnusson (3), Joakim Bååk (3), Fatlum Ahmeti (3), Joel Karlström (2), Daniel Björk (2), Algot Hane (2), Fabian Lindholm (1), Thomas Einarsson (1).

Matchens Lirare: Max Broman

Läget i tabellen: AIK bjöd på en storskräll under gårdagen när de utklassade Kärra på hemmaplan med 34-21 och fick därmed med sig sin första seger för säsongen. Med den segern fick inte Kärra med sig några poäng vilket gör att LIF Lindesberg turligt nog, behåller sin plats ovanför det lägsta strecket, men enbart på målskillnad.
LIF ligger just nu på omkvalsplacering och har fyra poäng upp för att ta sig till säkrare mark.

Nästa match: Lördagen den 30:e januari vs Vinslöv med matchstart kl. 16.00

Publicerad 24 januari 2021 klockan 19:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt ...

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. ...

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga
Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att ...
4 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt
Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som ...
4 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller återigen ända fram till den 30 september, det betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till, vaccinerat sig fullt ut eller tills smittorisken minskat.

3 maj 2021 klockan 09:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Annons

Fältassistent Claes Lamourin tillsammans med ungdomspolis Henrik Andersson. (Johan Andersson saknas dock på bilden.) Foto: Hans Andersson

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn och ungdomar. Trots att de offentliga evenemangen är inställda även i år till följd av coronaviruset uppmanar fältassistenterna och ungdomspolisen i Lindesbergs kommun föräldrar att hålla koll på sina ungdomar.
– Vi upplever att ungdomarna träffas mer över kommungränserna nu eftersom de är bilburna, så det är inte säkert att de befinner sig där man tror, säger ungdomspolis Henrik Andersson.

29 april 2021 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står ...

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den ...

Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19, visar hur Lådan fungerar. Foto: Jennie Larsson.

Enklare att testas för covid-19 med Lådan

Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan finns från och med idag, måndag, utplacerad på flera ställen i länet och i den kan man själv hämta sitt testkit utan att boka tid innan. För att göra testet krävs e-legitimation som man använder för att koppla provet till sig själv och sedan registrera det på 1177.se.

26 april 2021 klockan 09:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs ...
23 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete
När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att ...
22 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-04-14

2021-05-08 15:43