Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

Förra säsongen var Engelholm det vassa laget som stod som obesegrat, när grundserien satte punkt. Med en stjärnspelande amerikanska mindre i laget under den publikfria säsongen, har förlusterna kommit. Engelholm har gått från en position som obesegrad tabelletta, till en stark tabelltrea med ett Grand Prix-silver.

Den femfaldiga SM-guldtagaren står sig däremot ännu starka. Enbart en poäng bakom Örebro i tabellen efter två förluster, är resultatet under säsongen.
Respekten var därmed stor, när det skånska laget gästade Lindesberg Arena under lördagen.

Matchen mot Engelholm var Linde Volleys sista på hemmaplan, inom grundspelet för säsongen 2020/2021. Efter tre spelade set slutade matchen med förlust för hemmalaget. Man gjorde däremot tappra försök, att ge gästande Engelholm en kamp om tabellpoängen.

Matchen tog sig inte längre än tre set där Linde Volley trots förlust, visade upp ett starkt spel på sina ställen.

– Vi hade mycket problem med servemottaget och jag tror att det var det stora matchavgörandet idag. Samtidigt spelade de mycket snabbare än oss, vi kunde inte riktigt hänga med i tempot, säjer Ida Larsson efter matchen.

Lexi Pollard agerade stark poänggörare, medan Mariana Baddini fick med sig fina servar. Samma Baddini blev även en räddare för hemmalaget i bollmottagandet, efter flera ”slängande räddningar”.

Mariana Baddini räddade mycket Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Rött kort till hemmalaget gav poäng till Engelholm”
Linde Volley inledde matchen med det första jublet. Med en mycket stark serve från Martina Konecna, höll hemmalaget en tidig ledning med 1-0.
Problemen kom snabbt där gästande Engelholm, fick igång sitt snabba spel.

Ledningen ändrade snabbt ägare, där Engelholm var snabba i sitt spel. Samtidigt hade Linde Volley problem att hålla ihop sitt eget spel, vilket gav gästerna en tidig chans att utöka sin ledning.
Detta utnyttjades och Engelholm ökade till 2-7, inom de första spelade bollarna.

Längre bollar spelades därefter, vilket hjälpte hemmalaget att komma tillbaka i matchen. Engelholm hade däremot kontroll på setet och trots två time-outer från Linde, gick gästande Engelholm mot en säker setseger.

– Vi fastnar i rotationer som vi senare inte kommer ur, genom att vi inte tar några bra servemottag. Vi kan helt enkelt inte döda bollen. När vi väl kommer dit och ska försöka döda bollen, spelar vi inte tillräckligt snabbt. Samtidigt är de plats och blockar, att de är stora i blocken gör det inte direkt lättare för oss, säjer Ida Larsson.

Inför det andra setet, kom Linde Volley tillbaka starkt. Med två raka servar från lagets energispruta Mariana Baddini, tog man direkt en tidig ledning. De starka blocken från Engelholm fortsatte, vilket tog dem tillbaka till ledningen med 2-3.

En jämn kamp spelades därefter. Lagkapten Martina Konecna fick, bokstavligt talat, använda huvudet för att spela in kvitterande 4-4. Konecna lyckades överraska båda lagen genom att spela vidare en blockerad boll, som studsade sig över nätet via lagkaptenens huvud.

Ett jämnt set fortsatte. Efter en senare time-out från Linde, tilldelade matchens huvuddomare ett rött kort till hemmalaget, som gav poäng till Engelholm.

Efter det röda kortet gick bortalaget undan, med en ny setseger. Lexi Pollard och Ida Larsson, avslutade båda med varsin setpoäng.

– Vi pressar servarna till en början och spelar bättre än tidigare. Problemen kommer när vi fastnar i rotationerna igen, det är där vi tappar det, säjer Ida Larsson om det andra setet.

Huvuddomare Damla Göktan, ger Linde Volley det röda kortet Foto: Hasse Persson

Linde Volley får med sig en stark inledning av det sista setet. Mariana Baddini inleder med en stark serve, där Lexi Pollard och Lisa Andersson utökar ledningen till 3-1.
Bortalaget kommer snabbt ikapp, men ledningen ligger länge kvar hos Linde.

Med hjälp av misstag från Engelholm, kan Linde Volley spela sig till 11-8. Problem uppstår direkt, där bortalagets servar håller sig svårfångade vilket ger tillbaka ledningen till Engelholm. En ledning som utökades till en seger.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (11-25, 19-25, 16-25)
Matchsponsor: Svenska Kyrkan
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (10), Martina Konecna (7), Ida Larsson (4), Mariana Baddini (4), Lisa Andersson (1), Zeinab Kamara (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley är sedan tidigare klara för åttondelsfinal, genom en nionde plats i tabellen. Laget innehar 11 poäng, medan IKSU och Värnamo innehar 7 respektive 9 poäng. Även dem klara för åttondelen.
Lund och Linköping har båda spelat in 18 poäng och kämpar om en plats i kvartsfinalen, den resterande får spela åttondelsfinal med de ovanstående.

Nästa match: Lördagen 27:e februari vs Linköping i Linköping med matchstart kl. 16.00

Publicerad 20 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Fiskare fick ovanligt napp på kroken – Nationella bombskyddet kallades in

På måndagskvällen larmades polisen av en privatperson som hade varit ute och fiskat i Frövi och lyckats kroka vad denne bedömde var ett misstänkt farligt föremål. Närmare bestämt en handgranat.

3 augusti 2021 klockan 08:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Lindessjöns FVO

Prognosen inför kräftfisket: ”Det ser normalt ut”

Under senare delen av juli och början av augusti, har provfiske efter kräftor skett nere i Dalkarlshyttan av Lindessjöns FVO. Detta görs varje sommar inför allmänhetens kräftfiske, då kräftor fiskas upp och flyttas till barnlanden vid Loppholmarna och längs Strandpromenaden. Efter två omgångar konstaterar man nu att det ser ut att finnas gott om kräftor.
– Det ser normalt ut. Vi fick upp cirka 500 kräftor när vi provfiskade i förra veckan och idag har vi fått upp ytterligare ett par hundra, uppger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns FVO.

2 augusti 2021 klockan 11:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts ...

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten
Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. ...
20 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen
Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare ...
19 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt ...

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vå...

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Annons

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje året i rad. Över 100 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

14 juli 2021 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

Närmare 32 kilo cannabis fann polisen när de slog till mot den ensliga gården i januari.

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig gård i den norra delen av Lindesbergs kommun. Tre män häktades för inblandning i odlingen, som åklagare Inger Sandström menar har utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning. Totalt rör det sig om närmare 32 kilo cannabis, och de tre männen åtalas nu vid Örebro Tingsrätt för grovt narkotikabrott.

9 juli 2021 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt bekräftades cirka 60 positiva ...
9 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta
Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”
Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-08

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-08-03 09:35