Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

Förra säsongen var Engelholm det vassa laget som stod som obesegrat, när grundserien satte punkt. Med en stjärnspelande amerikanska mindre i laget under den publikfria säsongen, har förlusterna kommit. Engelholm har gått från en position som obesegrad tabelletta, till en stark tabelltrea med ett Grand Prix-silver.

Den femfaldiga SM-guldtagaren står sig däremot ännu starka. Enbart en poäng bakom Örebro i tabellen efter två förluster, är resultatet under säsongen.
Respekten var därmed stor, när det skånska laget gästade Lindesberg Arena under lördagen.

Matchen mot Engelholm var Linde Volleys sista på hemmaplan, inom grundspelet för säsongen 2020/2021. Efter tre spelade set slutade matchen med förlust för hemmalaget. Man gjorde däremot tappra försök, att ge gästande Engelholm en kamp om tabellpoängen.

Matchen tog sig inte längre än tre set där Linde Volley trots förlust, visade upp ett starkt spel på sina ställen.

– Vi hade mycket problem med servemottaget och jag tror att det var det stora matchavgörandet idag. Samtidigt spelade de mycket snabbare än oss, vi kunde inte riktigt hänga med i tempot, säjer Ida Larsson efter matchen.

Lexi Pollard agerade stark poänggörare, medan Mariana Baddini fick med sig fina servar. Samma Baddini blev även en räddare för hemmalaget i bollmottagandet, efter flera ”slängande räddningar”.

Mariana Baddini räddade mycket Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Rött kort till hemmalaget gav poäng till Engelholm”
Linde Volley inledde matchen med det första jublet. Med en mycket stark serve från Martina Konecna, höll hemmalaget en tidig ledning med 1-0.
Problemen kom snabbt där gästande Engelholm, fick igång sitt snabba spel.

Ledningen ändrade snabbt ägare, där Engelholm var snabba i sitt spel. Samtidigt hade Linde Volley problem att hålla ihop sitt eget spel, vilket gav gästerna en tidig chans att utöka sin ledning.
Detta utnyttjades och Engelholm ökade till 2-7, inom de första spelade bollarna.

Längre bollar spelades därefter, vilket hjälpte hemmalaget att komma tillbaka i matchen. Engelholm hade däremot kontroll på setet och trots två time-outer från Linde, gick gästande Engelholm mot en säker setseger.

– Vi fastnar i rotationer som vi senare inte kommer ur, genom att vi inte tar några bra servemottag. Vi kan helt enkelt inte döda bollen. När vi väl kommer dit och ska försöka döda bollen, spelar vi inte tillräckligt snabbt. Samtidigt är de plats och blockar, att de är stora i blocken gör det inte direkt lättare för oss, säjer Ida Larsson.

Inför det andra setet, kom Linde Volley tillbaka starkt. Med två raka servar från lagets energispruta Mariana Baddini, tog man direkt en tidig ledning. De starka blocken från Engelholm fortsatte, vilket tog dem tillbaka till ledningen med 2-3.

En jämn kamp spelades därefter. Lagkapten Martina Konecna fick, bokstavligt talat, använda huvudet för att spela in kvitterande 4-4. Konecna lyckades överraska båda lagen genom att spela vidare en blockerad boll, som studsade sig över nätet via lagkaptenens huvud.

Ett jämnt set fortsatte. Efter en senare time-out från Linde, tilldelade matchens huvuddomare ett rött kort till hemmalaget, som gav poäng till Engelholm.

Efter det röda kortet gick bortalaget undan, med en ny setseger. Lexi Pollard och Ida Larsson, avslutade båda med varsin setpoäng.

– Vi pressar servarna till en början och spelar bättre än tidigare. Problemen kommer när vi fastnar i rotationerna igen, det är där vi tappar det, säjer Ida Larsson om det andra setet.

Huvuddomare Damla Göktan, ger Linde Volley det röda kortet Foto: Hasse Persson

Linde Volley får med sig en stark inledning av det sista setet. Mariana Baddini inleder med en stark serve, där Lexi Pollard och Lisa Andersson utökar ledningen till 3-1.
Bortalaget kommer snabbt ikapp, men ledningen ligger länge kvar hos Linde.

Med hjälp av misstag från Engelholm, kan Linde Volley spela sig till 11-8. Problem uppstår direkt, där bortalagets servar håller sig svårfångade vilket ger tillbaka ledningen till Engelholm. En ledning som utökades till en seger.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (11-25, 19-25, 16-25)
Matchsponsor: Svenska Kyrkan
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (10), Martina Konecna (7), Ida Larsson (4), Mariana Baddini (4), Lisa Andersson (1), Zeinab Kamara (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley är sedan tidigare klara för åttondelsfinal, genom en nionde plats i tabellen. Laget innehar 11 poäng, medan IKSU och Värnamo innehar 7 respektive 9 poäng. Även dem klara för åttondelen.
Lund och Linköping har båda spelat in 18 poäng och kämpar om en plats i kvartsfinalen, den resterande får spela åttondelsfinal med de ovanstående.

Nästa match: Lördagen 27:e februari vs Linköping i Linköping med matchstart kl. 16.00

Publicerad 20 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekä...

Annons


Tidsserier Lindesberg. Bild: Folkhälsomyndigheten

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i Lindesbergs kommun. Detta enligt senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

19 februari 2021 klockan 09:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man ...

Nötväcka. Foto: Fredrik Norman. Grävarbete. Foto: Linde energi

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. Denna gång ersätts fyra kilometer luftledning med jordkabel mellan Österhammar och Sköldberga. Ett projekt som gynnas av tjälen, då arbetet bland annat utförs i Natura 2000-området Österhammarssjön med sitt rika fågelliv.

17 februari 2021 klockan 10:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vården är inte Nära i Lindesberg
INSÄNDARE/DEBATT: Regeringen och Sveriges Kommuner och regioner har kommit överens om att utveckla vad man kallar Nära Vård. Region Örebro län ...
16 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-25 23:51