Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

Förra säsongen var Engelholm det vassa laget som stod som obesegrat, när grundserien satte punkt. Med en stjärnspelande amerikanska mindre i laget under den publikfria säsongen, har förlusterna kommit. Engelholm har gått från en position som obesegrad tabelletta, till en stark tabelltrea med ett Grand Prix-silver.

Den femfaldiga SM-guldtagaren står sig däremot ännu starka. Enbart en poäng bakom Örebro i tabellen efter två förluster, är resultatet under säsongen.
Respekten var därmed stor, när det skånska laget gästade Lindesberg Arena under lördagen.

Matchen mot Engelholm var Linde Volleys sista på hemmaplan, inom grundspelet för säsongen 2020/2021. Efter tre spelade set slutade matchen med förlust för hemmalaget. Man gjorde däremot tappra försök, att ge gästande Engelholm en kamp om tabellpoängen.

Matchen tog sig inte längre än tre set där Linde Volley trots förlust, visade upp ett starkt spel på sina ställen.

– Vi hade mycket problem med servemottaget och jag tror att det var det stora matchavgörandet idag. Samtidigt spelade de mycket snabbare än oss, vi kunde inte riktigt hänga med i tempot, säjer Ida Larsson efter matchen.

Lexi Pollard agerade stark poänggörare, medan Mariana Baddini fick med sig fina servar. Samma Baddini blev även en räddare för hemmalaget i bollmottagandet, efter flera ”slängande räddningar”.

Mariana Baddini räddade mycket Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Rött kort till hemmalaget gav poäng till Engelholm”
Linde Volley inledde matchen med det första jublet. Med en mycket stark serve från Martina Konecna, höll hemmalaget en tidig ledning med 1-0.
Problemen kom snabbt där gästande Engelholm, fick igång sitt snabba spel.

Ledningen ändrade snabbt ägare, där Engelholm var snabba i sitt spel. Samtidigt hade Linde Volley problem att hålla ihop sitt eget spel, vilket gav gästerna en tidig chans att utöka sin ledning.
Detta utnyttjades och Engelholm ökade till 2-7, inom de första spelade bollarna.

Längre bollar spelades därefter, vilket hjälpte hemmalaget att komma tillbaka i matchen. Engelholm hade däremot kontroll på setet och trots två time-outer från Linde, gick gästande Engelholm mot en säker setseger.

– Vi fastnar i rotationer som vi senare inte kommer ur, genom att vi inte tar några bra servemottag. Vi kan helt enkelt inte döda bollen. När vi väl kommer dit och ska försöka döda bollen, spelar vi inte tillräckligt snabbt. Samtidigt är de plats och blockar, att de är stora i blocken gör det inte direkt lättare för oss, säjer Ida Larsson.

Inför det andra setet, kom Linde Volley tillbaka starkt. Med två raka servar från lagets energispruta Mariana Baddini, tog man direkt en tidig ledning. De starka blocken från Engelholm fortsatte, vilket tog dem tillbaka till ledningen med 2-3.

En jämn kamp spelades därefter. Lagkapten Martina Konecna fick, bokstavligt talat, använda huvudet för att spela in kvitterande 4-4. Konecna lyckades överraska båda lagen genom att spela vidare en blockerad boll, som studsade sig över nätet via lagkaptenens huvud.

Ett jämnt set fortsatte. Efter en senare time-out från Linde, tilldelade matchens huvuddomare ett rött kort till hemmalaget, som gav poäng till Engelholm.

Efter det röda kortet gick bortalaget undan, med en ny setseger. Lexi Pollard och Ida Larsson, avslutade båda med varsin setpoäng.

– Vi pressar servarna till en början och spelar bättre än tidigare. Problemen kommer när vi fastnar i rotationerna igen, det är där vi tappar det, säjer Ida Larsson om det andra setet.

Huvuddomare Damla Göktan, ger Linde Volley det röda kortet Foto: Hasse Persson

Linde Volley får med sig en stark inledning av det sista setet. Mariana Baddini inleder med en stark serve, där Lexi Pollard och Lisa Andersson utökar ledningen till 3-1.
Bortalaget kommer snabbt ikapp, men ledningen ligger länge kvar hos Linde.

Med hjälp av misstag från Engelholm, kan Linde Volley spela sig till 11-8. Problem uppstår direkt, där bortalagets servar håller sig svårfångade vilket ger tillbaka ledningen till Engelholm. En ledning som utökades till en seger.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (11-25, 19-25, 16-25)
Matchsponsor: Svenska Kyrkan
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (10), Martina Konecna (7), Ida Larsson (4), Mariana Baddini (4), Lisa Andersson (1), Zeinab Kamara (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley är sedan tidigare klara för åttondelsfinal, genom en nionde plats i tabellen. Laget innehar 11 poäng, medan IKSU och Värnamo innehar 7 respektive 9 poäng. Även dem klara för åttondelen.
Lund och Linköping har båda spelat in 18 poäng och kämpar om en plats i kvartsfinalen, den resterande får spela åttondelsfinal med de ovanstående.

Nästa match: Lördagen 27:e februari vs Linköping i Linköping med matchstart kl. 16.00

Publicerad 20 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes

Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga förarna fram av publiken längs banan innan de slutligen gick i mål. Snackisen från 80-talet är här för att stanna, åtminstone om man ska tro förarna i startfältet.

27 maj 2023 klockan 17:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare

Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en ...

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider

Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett ...

ICA-handlaren Kent satsar på landsbygden

Under våren har butiksägare Kent Söderström satsat stort på att renovera ICA Supermarket Trivselköp i ...

Hos Bergslagens Sparbank kunde man utmana varandra i duell. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Rekordstora LindeDagen blev dundersuccé

Om det var de varma, men blåsiga, sommarvindarna eller de rekordmånga utställarna som fick Lindesbergarna att gå man ur huse går det endast att spekulera i, men det man med säkerhet kan fastslå är att LindeDagen 2023 blev en riktig dundersuccé! LindeNytt kan här bjuda på en bildspecial från den soliga folkfesten.

25 maj 2023 klockan 09:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pressbild

Ombyggnationen av Kristinavägen pausas

PRESSMEDDELANDE: Majoritetsstyret i Lindesbergs kommun har efter samråd med näringsidkare samt kommunens tjänstepersoner, beslutat att flytta fram starten av ombyggnationen av Kristinavägen.

24 maj 2023 klockan 09:47 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Färgsprakande besök hos Bilskadecenter
Det fullkomligt bubblade av kreativitet hos Bilskadecenter i Lindesberg under tisdagsmorgonen, när 12 elever från Pilkrogs förskola kom på besök ...
23 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inför LindeDagen: ”Tur med vädret”
Med en solig prognos från SMHI råder det så gott som perfekta förhållanden inför morgondagen när årets upplaga av LindeDagen - anordnas för ...
23 maj 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Proffsen hade uppvisning på Fornaboda
Det blev en tävlingsdag med kvalitet före kvantitet. Proffstränarna gjorde sin första visit till Fornaboda Travbana under måndagslunchen, där de...
22 maj 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Strålande glada medaljörer. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glädje och gemenskap under helgens judoevenemang

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, med deltagare från Sverige, Finland, Åland och Kroatien. Förutom en högt efterlängtad tävling hölls även ett tillhörande träningsläger blandat med olika festligheter för de aktiva.

22 maj 2023 klockan 12:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Malin Ragnegård, förbundsordförande Kommunal. Linda Bååth, avdelningsordförande Kommunal Västra Svealand. Pressbild.

Personalen säger upp sig här och nu

INSÄNDARE/DEBATT: Personalen flyr äldreomsorgen i Örebro län. En ny rapport från Kommunal visar att färre än hälften vill arbeta kvar i äldreomsorgen och att bemanningssituationen redan idag är så pressad att det uppstår risker för de äldre. Sjukskrivningstalen är högst i Sverige, år efter år. En stor del av våra medlemmar accepterar inte situationen längre.

22 maj 2023 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Här hjälper getter stressade personer att finna lugnet

I dagens stressiga samhälle finns det sällan tid för avkoppling, men detta är något som Rosmarie ...

Mozart och Mattei – Live på Linde Bio

Mozarts tragikomiska Don Giovanni. Som klippt och skuren för denne svenske världsbaryton Peter Mattei. Den 20 maj ...

Seger inför säsongens största publiksiffra

Lagkapten Martin Eriksson lovade seger och det löftet svek inte. Efter två vilseledande förluster så blev det ...

Annons

Felix Eriksson körde från Hällefors med sin ombyggda Volvo för att närvara vid premiären av Fast X. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Youtube-kändis i blickfånget under bioevent

För att sätta stämningen ordentligt inför den stora biopremiären av Fast X anordnade Lindesbergs biograf och SHRA en gemensam bilträff utanför bion under onsdagskvällen. Ett 15-tal utvalda fordon radade upp sig i solskenet, men en bil drog onekligen allra mest blickar till sig, nämligen Youtube-kändisen Felix Erikssons ombyggda Volvo 745.
– Jag följer honom på Instagram, den här bilen är helt sjuk! säger Albin Kemperyd som tillsammans med vännen Liam Corcoran passar på att fotografera bilen.

18 maj 2023 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför IFK-HOIF: ”Fin fotboll och tre poäng”

Förra veckan kom säsongens första förlust för IFK Lindesberg. Bara dagar därefter kom en ny fö...

bildspel Proffsdagen lockade till nyfikenhet och skratt

Trots kyliga vindar och ett duggande regn var det många besökare som tog tillfället i akt att utforska ...

Två vinnare av biotävlingen utsedda

Klockan 12.00 på onsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till premiären av filmen Fast X stod på spel. ...

Scouterna ryckte ut med kvastar för renare miljö

Efter att det under en längre tid varit väldigt stökigt vid återvinningsstationen i centrala Frövi tyckte...

Har tröttnat på skadegörelser och farliga handlingar: ”De leker med döden”

Skadegörelse har varit ett stort problem under flera års tid för ...

Hur värnar vi välfärden i Lindesbergs kommun med Tidöpartierna vid rodret?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi jobbar nu intensivt i opposition för att ha en ”...

Håkan Svanström på Svanströms El och VVS AB gästar Hyrmaskiners årliga event Proffsdag. Foto: Privat

Samarbetet ledde Håkan Svanström till Lindesberg

Onsdag den 17 maj får Lindesberg besök av en av Sveriges mest kända hantverkare och eldsjäl Håkan Svanström då han gästar Hyrmaskiners återkommande event ”Proffsdag”. Håkan, som i dagsläget kanske är mest känd för sin medverkan i TV4:s storsatsning Marko & Irma, har under många år hjälpt personer som drabbats av oseriösa hantverkare, och på så vis har vägarna fört honom till Lindesberg.
– Jag lärde känna Byggbetjänten och Gäre Bygg när vi hjälpte en familj i Varnhem, som råkat ut för en riktig byggskojare. De var en viktig del i projektet, och sedan dess har vi hållit kontakten, berättar Håkan.

15 maj 2023 klockan 09:52 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemmaseger under soliga travpremiären
Under söndagsförmiddagen inleddes årets travsäsong på Fornaboda Travbana. Hela tolv lopp kördes på tävlingsovalen som både bjöd på ...
14 maj 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Vårmönstring 2023
På lördagen var det äntligen dags årets efterlägtade Vårmönstring att äga rum. Dagen som bjöd på ett perfekt utställningsväder lockade mä...
14 maj 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Äntligen travpremiär på Fornaboda
På söndag öppnar Fornaboda portarna för den efterlängtade säsongspremiären. Tolv lopp kommer att inleda en travsäsong med flera nyheter både ...
12 maj 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-12

2023-05-11

2023-05-11

2023-05-11

2023-05-10

2023-05-10

2023-05-10

2023-05-10

2023-05-10

2023-05-09

2023-05-09

2023-05-08

2023-05-08

2023-05-07

2023-05-29 07:12