Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

Förra säsongen var Engelholm det vassa laget som stod som obesegrat, när grundserien satte punkt. Med en stjärnspelande amerikanska mindre i laget under den publikfria säsongen, har förlusterna kommit. Engelholm har gått från en position som obesegrad tabelletta, till en stark tabelltrea med ett Grand Prix-silver.

Den femfaldiga SM-guldtagaren står sig däremot ännu starka. Enbart en poäng bakom Örebro i tabellen efter två förluster, är resultatet under säsongen.
Respekten var därmed stor, när det skånska laget gästade Lindesberg Arena under lördagen.

Matchen mot Engelholm var Linde Volleys sista på hemmaplan, inom grundspelet för säsongen 2020/2021. Efter tre spelade set slutade matchen med förlust för hemmalaget. Man gjorde däremot tappra försök, att ge gästande Engelholm en kamp om tabellpoängen.

Matchen tog sig inte längre än tre set där Linde Volley trots förlust, visade upp ett starkt spel på sina ställen.

– Vi hade mycket problem med servemottaget och jag tror att det var det stora matchavgörandet idag. Samtidigt spelade de mycket snabbare än oss, vi kunde inte riktigt hänga med i tempot, säjer Ida Larsson efter matchen.

Lexi Pollard agerade stark poänggörare, medan Mariana Baddini fick med sig fina servar. Samma Baddini blev även en räddare för hemmalaget i bollmottagandet, efter flera ”slängande räddningar”.

Mariana Baddini räddade mycket Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Rött kort till hemmalaget gav poäng till Engelholm”
Linde Volley inledde matchen med det första jublet. Med en mycket stark serve från Martina Konecna, höll hemmalaget en tidig ledning med 1-0.
Problemen kom snabbt där gästande Engelholm, fick igång sitt snabba spel.

Ledningen ändrade snabbt ägare, där Engelholm var snabba i sitt spel. Samtidigt hade Linde Volley problem att hålla ihop sitt eget spel, vilket gav gästerna en tidig chans att utöka sin ledning.
Detta utnyttjades och Engelholm ökade till 2-7, inom de första spelade bollarna.

Längre bollar spelades därefter, vilket hjälpte hemmalaget att komma tillbaka i matchen. Engelholm hade däremot kontroll på setet och trots två time-outer från Linde, gick gästande Engelholm mot en säker setseger.

– Vi fastnar i rotationer som vi senare inte kommer ur, genom att vi inte tar några bra servemottag. Vi kan helt enkelt inte döda bollen. När vi väl kommer dit och ska försöka döda bollen, spelar vi inte tillräckligt snabbt. Samtidigt är de plats och blockar, att de är stora i blocken gör det inte direkt lättare för oss, säjer Ida Larsson.

Inför det andra setet, kom Linde Volley tillbaka starkt. Med två raka servar från lagets energispruta Mariana Baddini, tog man direkt en tidig ledning. De starka blocken från Engelholm fortsatte, vilket tog dem tillbaka till ledningen med 2-3.

En jämn kamp spelades därefter. Lagkapten Martina Konecna fick, bokstavligt talat, använda huvudet för att spela in kvitterande 4-4. Konecna lyckades överraska båda lagen genom att spela vidare en blockerad boll, som studsade sig över nätet via lagkaptenens huvud.

Ett jämnt set fortsatte. Efter en senare time-out från Linde, tilldelade matchens huvuddomare ett rött kort till hemmalaget, som gav poäng till Engelholm.

Efter det röda kortet gick bortalaget undan, med en ny setseger. Lexi Pollard och Ida Larsson, avslutade båda med varsin setpoäng.

– Vi pressar servarna till en början och spelar bättre än tidigare. Problemen kommer när vi fastnar i rotationerna igen, det är där vi tappar det, säjer Ida Larsson om det andra setet.

Huvuddomare Damla Göktan, ger Linde Volley det röda kortet Foto: Hasse Persson

Linde Volley får med sig en stark inledning av det sista setet. Mariana Baddini inleder med en stark serve, där Lexi Pollard och Lisa Andersson utökar ledningen till 3-1.
Bortalaget kommer snabbt ikapp, men ledningen ligger länge kvar hos Linde.

Med hjälp av misstag från Engelholm, kan Linde Volley spela sig till 11-8. Problem uppstår direkt, där bortalagets servar håller sig svårfångade vilket ger tillbaka ledningen till Engelholm. En ledning som utökades till en seger.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (11-25, 19-25, 16-25)
Matchsponsor: Svenska Kyrkan
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (10), Martina Konecna (7), Ida Larsson (4), Mariana Baddini (4), Lisa Andersson (1), Zeinab Kamara (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley är sedan tidigare klara för åttondelsfinal, genom en nionde plats i tabellen. Laget innehar 11 poäng, medan IKSU och Värnamo innehar 7 respektive 9 poäng. Även dem klara för åttondelen.
Lund och Linköping har båda spelat in 18 poäng och kämpar om en plats i kvartsfinalen, den resterande får spela åttondelsfinal med de ovanstående.

Nästa match: Lördagen 27:e februari vs Linköping i Linköping med matchstart kl. 16.00

Publicerad 20 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man redo att fatta ett beslut om kommande års budget, som föll på den styrande minoritetens alternativ. Detta efter avgörande röster från LPO, som tidigare i år valde av hoppa av majoritetssamarbetet.

18 juni 2024 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när å...

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, n...

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen / LindeNytt

FF: FotoFredag: ”Drömräven”

Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och omsorg och det kan vara väldigt tungt och påfrestande. Naturen har blivit en plats där jag finner lugn och ro. Där jag kan jag njuta till fullo. Naturen är lite av mitt andra hem och min alldeles egna medicin.

14 juni 2024 klockan 11:45 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”
IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i ...
12 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nyblivna silvermedaljörer. Foto: Johan Orrbo

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass. För Frövi judos Amanda Orrbo och Elin Kämpe blev det ett mycket lyckat mästerskap, som slutade med att tjejerna plockade hem ett silver till Sverige.
– Det var över förväntan, vi hade hoppats på en pallplats, men ett silver var mer än vi hade trott. säger Johan Orrbo.

11 juni 2024 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville ...

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina nybakade studenter, och strax efter klockan 12.00 sprang de ut i solskenet. Klass efter klass, alla lika euforiskt lyckliga över att studenten äntligen var här! Upplev den enorma lyckan i bildspelet ovan.

7 juni 2024 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga ...

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten

Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkarnevalen 2024
Inte ens ett riktigt busväder kunde hindra Lindeskolans traditionsenliga studentkarneval, som under onsdagen dundrade genom Lindesbergs gator och ...
5 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Webb-TV: Karnevalen 2024
Gick du miste om när Lindeskolans avgångselever trotsade regnovädret och satte fart på staden med stoj och spex? Nu har du chansen att uppleva ...
5 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-05-30

2024-05-29

2024-06-19 12:11