Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

Förra säsongen var Engelholm det vassa laget som stod som obesegrat, när grundserien satte punkt. Med en stjärnspelande amerikanska mindre i laget under den publikfria säsongen, har förlusterna kommit. Engelholm har gått från en position som obesegrad tabelletta, till en stark tabelltrea med ett Grand Prix-silver.

Den femfaldiga SM-guldtagaren står sig däremot ännu starka. Enbart en poäng bakom Örebro i tabellen efter två förluster, är resultatet under säsongen.
Respekten var därmed stor, när det skånska laget gästade Lindesberg Arena under lördagen.

Matchen mot Engelholm var Linde Volleys sista på hemmaplan, inom grundspelet för säsongen 2020/2021. Efter tre spelade set slutade matchen med förlust för hemmalaget. Man gjorde däremot tappra försök, att ge gästande Engelholm en kamp om tabellpoängen.

Matchen tog sig inte längre än tre set där Linde Volley trots förlust, visade upp ett starkt spel på sina ställen.

– Vi hade mycket problem med servemottaget och jag tror att det var det stora matchavgörandet idag. Samtidigt spelade de mycket snabbare än oss, vi kunde inte riktigt hänga med i tempot, säjer Ida Larsson efter matchen.

Lexi Pollard agerade stark poänggörare, medan Mariana Baddini fick med sig fina servar. Samma Baddini blev även en räddare för hemmalaget i bollmottagandet, efter flera ”slängande räddningar”.

Mariana Baddini räddade mycket Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Rött kort till hemmalaget gav poäng till Engelholm”
Linde Volley inledde matchen med det första jublet. Med en mycket stark serve från Martina Konecna, höll hemmalaget en tidig ledning med 1-0.
Problemen kom snabbt där gästande Engelholm, fick igång sitt snabba spel.

Ledningen ändrade snabbt ägare, där Engelholm var snabba i sitt spel. Samtidigt hade Linde Volley problem att hålla ihop sitt eget spel, vilket gav gästerna en tidig chans att utöka sin ledning.
Detta utnyttjades och Engelholm ökade till 2-7, inom de första spelade bollarna.

Längre bollar spelades därefter, vilket hjälpte hemmalaget att komma tillbaka i matchen. Engelholm hade däremot kontroll på setet och trots två time-outer från Linde, gick gästande Engelholm mot en säker setseger.

– Vi fastnar i rotationer som vi senare inte kommer ur, genom att vi inte tar några bra servemottag. Vi kan helt enkelt inte döda bollen. När vi väl kommer dit och ska försöka döda bollen, spelar vi inte tillräckligt snabbt. Samtidigt är de plats och blockar, att de är stora i blocken gör det inte direkt lättare för oss, säjer Ida Larsson.

Inför det andra setet, kom Linde Volley tillbaka starkt. Med två raka servar från lagets energispruta Mariana Baddini, tog man direkt en tidig ledning. De starka blocken från Engelholm fortsatte, vilket tog dem tillbaka till ledningen med 2-3.

En jämn kamp spelades därefter. Lagkapten Martina Konecna fick, bokstavligt talat, använda huvudet för att spela in kvitterande 4-4. Konecna lyckades överraska båda lagen genom att spela vidare en blockerad boll, som studsade sig över nätet via lagkaptenens huvud.

Ett jämnt set fortsatte. Efter en senare time-out från Linde, tilldelade matchens huvuddomare ett rött kort till hemmalaget, som gav poäng till Engelholm.

Efter det röda kortet gick bortalaget undan, med en ny setseger. Lexi Pollard och Ida Larsson, avslutade båda med varsin setpoäng.

– Vi pressar servarna till en början och spelar bättre än tidigare. Problemen kommer när vi fastnar i rotationerna igen, det är där vi tappar det, säjer Ida Larsson om det andra setet.

Huvuddomare Damla Göktan, ger Linde Volley det röda kortet Foto: Hasse Persson

Linde Volley får med sig en stark inledning av det sista setet. Mariana Baddini inleder med en stark serve, där Lexi Pollard och Lisa Andersson utökar ledningen till 3-1.
Bortalaget kommer snabbt ikapp, men ledningen ligger länge kvar hos Linde.

Med hjälp av misstag från Engelholm, kan Linde Volley spela sig till 11-8. Problem uppstår direkt, där bortalagets servar håller sig svårfångade vilket ger tillbaka ledningen till Engelholm. En ledning som utökades till en seger.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (11-25, 19-25, 16-25)
Matchsponsor: Svenska Kyrkan
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (10), Martina Konecna (7), Ida Larsson (4), Mariana Baddini (4), Lisa Andersson (1), Zeinab Kamara (1)

Matchens Lirare: Lexi Pollard

Läget i tabellen: Linde Volley är sedan tidigare klara för åttondelsfinal, genom en nionde plats i tabellen. Laget innehar 11 poäng, medan IKSU och Värnamo innehar 7 respektive 9 poäng. Även dem klara för åttondelen.
Lund och Linköping har båda spelat in 18 poäng och kämpar om en plats i kvartsfinalen, den resterande får spela åttondelsfinal med de ovanstående.

Nästa match: Lördagen 27:e februari vs Linköping i Linköping med matchstart kl. 16.00

Publicerad 20 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Sju gymnasieelever döms för ofredande efter hotfull och kränkande ”nollning”

På måndagen meddelade Örebro tingsrätt sin dom i målet mot de sammanlagt sju elever vid Lindeskolan som stått åtalade misstänkta för ofredande i samband med en nollningsrit i början av höstterminen förra året. Samtliga åtalade döms till ungdomstjänst och ska dessutom betala skadestånd till de nio målsäganden. LindeNytt har tagit del av domen, där den aktuella nattens händelser finns tydligt beskrivna.

12 maj 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning
Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.
7 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad ...

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året har lärarbehörigheten minskat med 2,8 procent i kommunen, och av 229 lärare var det endast 133 som hade lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne.
– Det är alarmerande. En låg andel behöriga lärare innebär lägre kvalitet på undervisningen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

28 april 2021 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka
Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern...
28 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-14 00:48