Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut. Alla poäng är viktiga för att säkra en plats i serien, under kommande säsong. LIF placeras tufft som elva och ligger ännu i farozonen för automatisk nedflyttning. Därför fanns såklart vissa orosmoln, när seriens storslagna tabelletta Hammarby gästade arenan under fredagskvällen.

Bara två lag ha lyckats ta full poäng mot tabellettan, under Stockholmslagets 21 spelade matcher. Seriens mittenlag Rimbo och Torslanda, som båda plockade poäng i respektive hemmaarena. Ett spel på bortaplan kan därmed vara ”Bajens” enda tänkbara akilleshäl. Något som såklart kan gynna LIF Lindesberg, när fredagens match spelades i hemmaborgen, Lindesberg Arena.

Namnet på den aktuella hallen, var däremot inget som påverkade matchens resultat. LIF Lindesberg bjöd på en mycket tuff inledning, där man även höll en fyramålsledning som krympte till en tvåmålsledning i halvtidsvilan.
Trots ett högt försvarsspel i hemmalaget, visade Hammarby en högre klass när matchens sista halva skulle spelas.

Förutom en snabbare halvlek för bortalaget, fick man även med sig fem straffskott, varav fyra spelades in i mål. Hemmalaget visade, trots förlusten, ett mycket positivt spel åt båda hållen. Försvarsspelet med målvakt Simon Ongeri i målet, blev en stor anledning till hemmalagets övertag i halvtid.

– Vi är lite sega inledningsvis men när vi väl kommer igång så är vi jättebra. Vi står jättefint i bakåtspelet, medan Simon är jättebra i mål. Det är klockrent, säjer Axel Magnusson om hemmalagets spel i den första halvleken.

Enligt ordinarie spelschema, skulle fredagens match vara säsongens slutsignal för LIF. På grund av pandemin som ännu råder, har däremot tre matcher flyttats fram. Ett möte mot Torslanda, Tyresö och Skånela finns kvar i matchschemat, där samtliga sex poängen blir otroligt viktiga.

Hammarbys försvar var tufft att ta sig igenom. Foto: Hasse Persson

Axel Magnusson: ”Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt”
Det var ovanligt långa anfallsspel som spelades i Lindesberg Arena, under fredagskvällen. Det snabbspelande LIF visade tidigt i matchen att man tar det säkra före det osäkra, mot den svårslagna tabellettan.

Den första halvleken höll sig jämn i både mål och i spel, där båda lagens försvarsspel var på topp, där minuter kunde passera mellan målen. LIF vann mycket på sitt lugna spel och hade med sig en fyramålsledning, med mindre än fem minuter kvar av halvleken.
Något som hann att minskas till en tvåmålsledning i halvtid.

Hammarby stärkte sig inför den andra halvleken. Bara sju minuter in i den andra halvleken hade ”Bajen” gått om hemmalaget, där bortalaget höll sig matchen igenom. Med tunga utvisningar från LIF och fyra straffmål för Hammarby, kunde man sakta utöka till en stor seger.

– Vi får lite av en likadan start som tidigare där vi är sega ut från start. Skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att hitta tillbaka, säjer Axel Magnusson.

– Jag tycker ändå att försvarsspelet håller sig bra matchen igenom, samtidigt är vi inte tillräckligt skarpa. Vi får chansen att ta ikapp mot slutet men bränner lite för mycket och kastar bort bollar. Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt.

Bortalaget har länge varit förhandsfavoriter inom säsongen, men trots lagets favoritskap så är besvikelsen efter en förlust, den samma.

– Att det är Hammarby spelar ingen roll, speciellt inte med tanke på att vi har chansen att göra så pass bra match. Just nu är det verkligen skit samma vilket lag som man förlorar mot, säjer Axel Magnusson.

– Det är tre matcher kvar nu, vi får helt enkelt ta match för match framöver. Nu får vi en ledig helg vilket är skönt, så kan man släppa handbollen ett tag och tänka på annat. Men vi ska avsluta på ett snyggt sätt och förhoppningsvis, säkra kontraktet redan nästa helg, avslutar LIFs stora straffskytt.

Resultat LIF Lindesberg-Hammarby IF HF
Slutresultat: 20-26 (12-10)
Matchvärd: Hemköp
Publik: 110 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 7 räddningar, 26 skott (26,92%)
Robert Mjörnander: 2 räddningar, 9 skott (22,22%)

Målgörare: Algot Hane (4), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Axel Magnusson (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Joakim Bååk (2), Asso Eliassi (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Lördagen 13:e mars vs HK Torslanda Elit i Torslanda Sporthall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 5 mars 2021 klockan 21:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bo Sjöström med en riktig marknadsdelikatess, nyspunnet socker. Foto: Jennie Larsson

bildspel Inställd Lindemarken födde idé till Ågårdens egna marknad

Lindemarken må ha blivit inställd, men trots det fick de boende på Ågården i Lindesberg uppleva en härlig marknadsdag då personalen på äldreboendet anordade en helt egen variant av den populära tillställningen. Ågårdens marknad fick högsta betyg av dess besökare, och man kan inte annat än ana en ny tradition.

21 september 2021 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

AnnonsFrövi Judos talanger tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Foto: Privat

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor. I listan över de talangfulla idrottarna finns bland annat Alexander Dahlin och Ida Eriksson från Frövi Judo.

21 september 2021 klockan 08:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Odling på schemat för elever på Björkhagaskolan

Sedan i våras genomför Björkhagaskolan i Lindesberg projektet Blomstrande skolgård, som syftar till att ...

Du bestämmer var skåpet ska stå när Erikshjälpen auktionerar

Lotta Sunvisson vill att lindesbergarna hjälper henne att slå rekord, när Erikshjälpen nu ...

Kommunhuset utsatt för ny hödumpning

Under natten mot söndag dumpades ett tiotal balar med ruttet hö på flera platser i Lindesberg, bland annat utanför ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under torsdagen. Vaccineringen av barn och unga från 12 år kommer att starta efter höstlovet, i början av november.
– Det här gör vi för barnens skull, det minskar risken för långvarig sjukdom och att missa mycket i skolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

17 september 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola
Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner kronor under 2022. - Det här har vi ont ...
17 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”
En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. Bland annat vid Kristinaskolan i Lindesberg. Den som läser...
16 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag inom kort. Magnus Storm tar tillfälligt över ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hösten. Redan den 1 oktober tillträder hon som ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro, och lämnar därför över ordförandeklubban tillfälligt till Magnus Storm (C) tills dess att en ersättare är utsedd.

16 september 2021 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild: LindeNytt

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanför Lindesberg. Vederbörande hade då ertappat en tjuv som höll på och stjäla saker vid en fastighet.
– När tjuven insåg att han var upptäckt, så lämnade han platsen i en bil, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

16 september 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare ...

Regionen tar kontakt med ovaccinerade

I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer...

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19

Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och ...

AnnonsBrandmännen vid Guldsmedshyttans Brandkår tillsammans med Anders hund Troja, som är stationens maskot. Foto: Privat

20 år sedan terrorattackerna i USA: Brandmännens hyllning till räddningsarbetarna som offrade sina liv

På lördagen var det 20 år sedan de ofattbara terrorattackerna som drabbade USA och som lamslog en hel värld. På station 3200 i Guldsmedshyttan ville man hylla de bortgångna räddningsarbetarna som gjorde sina sista utryckningar den 11 september 2001, genom ett känslosamt inlägg Facebook. ”Station 3200 Guldsmedshyttan hedrar dom brandmän samt övrig utryckningspersonal som åkte på sitt sista larm 11/9 2001. Var rädda om er därute!”

14 september 2021 klockan 10:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klart med artister till Världens Barn-konserten

Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är ...

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff

Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt f...

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren

För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang f...

Lokala företag kör in pengar till Barncancerfonden

Den 1 september nollställdes trippmätarna hos Wassbergs Åkeri och Fastighetsbyrån i Lindesberg och Nora...

Folkdans och hålligång vid Kägelbanan när kulturarvet uppmärksammas

På lördag arrangeras Kulturarvsdagen, vilket är en del av Europarådets och ...

Snart kan konserter genomföras inför fullsatta läktare igen. Arkivfoto: Bob Linger

Smittspridningen fortsätter att öka – då lyfts restriktionerna

Under tisdagen kom ett för många efterlängtat besked, de flesta kvarvarande coronarestriktioner lyfts helt från och med den 29 september, däribland det omdebatterade publiktaket. Samtidigt fortsätter smittspridningen att öka, under vecka 35 testades cirka 255 personer positivt för covid-19 i Örebro län och i Lindesbergs kommun har antalet fall tredubblats den senaste veckan.

8 september 2021 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Byggstart för ny busshållplats, torg och parkeringsplatser
För ett år sedan meddelade Samhällsbyggnad Bergslagen att en ny busshållplats, ett nytt torg och parkeringsplatser skall byggas i Guldsmedshyttan ...
8 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Sista månaden för viktig hästregistrering
Har du ett stall med hästar? Då ska de vara registrerade hos Jordbruksverket senast den första oktober. Detta enligt den nya EU-förordningen, ...
7 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Färre men större kräftor fiskades upp
Det blev färre men större kräftor i burarna, när allmänhetens kräftfiske genomfördes i fredags. - Det kanske beror på att det fortfarande var...
7 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-06

2021-09-06

2021-09-03

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-01

2021-09-01

2021-08-31

2021-08-31

2021-08-30

2021-08-30

2021-08-27

2021-08-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-22 01:56