Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut. Alla poäng är viktiga för att säkra en plats i serien, under kommande säsong. LIF placeras tufft som elva och ligger ännu i farozonen för automatisk nedflyttning. Därför fanns såklart vissa orosmoln, när seriens storslagna tabelletta Hammarby gästade arenan under fredagskvällen.

Bara två lag ha lyckats ta full poäng mot tabellettan, under Stockholmslagets 21 spelade matcher. Seriens mittenlag Rimbo och Torslanda, som båda plockade poäng i respektive hemmaarena. Ett spel på bortaplan kan därmed vara ”Bajens” enda tänkbara akilleshäl. Något som såklart kan gynna LIF Lindesberg, när fredagens match spelades i hemmaborgen, Lindesberg Arena.

Namnet på den aktuella hallen, var däremot inget som påverkade matchens resultat. LIF Lindesberg bjöd på en mycket tuff inledning, där man även höll en fyramålsledning som krympte till en tvåmålsledning i halvtidsvilan.
Trots ett högt försvarsspel i hemmalaget, visade Hammarby en högre klass när matchens sista halva skulle spelas.

Förutom en snabbare halvlek för bortalaget, fick man även med sig fem straffskott, varav fyra spelades in i mål. Hemmalaget visade, trots förlusten, ett mycket positivt spel åt båda hållen. Försvarsspelet med målvakt Simon Ongeri i målet, blev en stor anledning till hemmalagets övertag i halvtid.

– Vi är lite sega inledningsvis men när vi väl kommer igång så är vi jättebra. Vi står jättefint i bakåtspelet, medan Simon är jättebra i mål. Det är klockrent, säjer Axel Magnusson om hemmalagets spel i den första halvleken.

Enligt ordinarie spelschema, skulle fredagens match vara säsongens slutsignal för LIF. På grund av pandemin som ännu råder, har däremot tre matcher flyttats fram. Ett möte mot Torslanda, Tyresö och Skånela finns kvar i matchschemat, där samtliga sex poängen blir otroligt viktiga.

Hammarbys försvar var tufft att ta sig igenom. Foto: Hasse Persson

Axel Magnusson: ”Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt”
Det var ovanligt långa anfallsspel som spelades i Lindesberg Arena, under fredagskvällen. Det snabbspelande LIF visade tidigt i matchen att man tar det säkra före det osäkra, mot den svårslagna tabellettan.

Den första halvleken höll sig jämn i både mål och i spel, där båda lagens försvarsspel var på topp, där minuter kunde passera mellan målen. LIF vann mycket på sitt lugna spel och hade med sig en fyramålsledning, med mindre än fem minuter kvar av halvleken.
Något som hann att minskas till en tvåmålsledning i halvtid.

Hammarby stärkte sig inför den andra halvleken. Bara sju minuter in i den andra halvleken hade ”Bajen” gått om hemmalaget, där bortalaget höll sig matchen igenom. Med tunga utvisningar från LIF och fyra straffmål för Hammarby, kunde man sakta utöka till en stor seger.

– Vi får lite av en likadan start som tidigare där vi är sega ut från start. Skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att hitta tillbaka, säjer Axel Magnusson.

– Jag tycker ändå att försvarsspelet håller sig bra matchen igenom, samtidigt är vi inte tillräckligt skarpa. Vi får chansen att ta ikapp mot slutet men bränner lite för mycket och kastar bort bollar. Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt.

Bortalaget har länge varit förhandsfavoriter inom säsongen, men trots lagets favoritskap så är besvikelsen efter en förlust, den samma.

– Att det är Hammarby spelar ingen roll, speciellt inte med tanke på att vi har chansen att göra så pass bra match. Just nu är det verkligen skit samma vilket lag som man förlorar mot, säjer Axel Magnusson.

– Det är tre matcher kvar nu, vi får helt enkelt ta match för match framöver. Nu får vi en ledig helg vilket är skönt, så kan man släppa handbollen ett tag och tänka på annat. Men vi ska avsluta på ett snyggt sätt och förhoppningsvis, säkra kontraktet redan nästa helg, avslutar LIFs stora straffskytt.

Resultat LIF Lindesberg-Hammarby IF HF
Slutresultat: 20-26 (12-10)
Matchvärd: Hemköp
Publik: 110 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 7 räddningar, 26 skott (26,92%)
Robert Mjörnander: 2 räddningar, 9 skott (22,22%)

Målgörare: Algot Hane (4), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Axel Magnusson (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Joakim Bååk (2), Asso Eliassi (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Lördagen 13:e mars vs HK Torslanda Elit i Torslanda Sporthall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 5 mars 2021 klockan 21:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 12:40