Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut. Alla poäng är viktiga för att säkra en plats i serien, under kommande säsong. LIF placeras tufft som elva och ligger ännu i farozonen för automatisk nedflyttning. Därför fanns såklart vissa orosmoln, när seriens storslagna tabelletta Hammarby gästade arenan under fredagskvällen.

Bara två lag ha lyckats ta full poäng mot tabellettan, under Stockholmslagets 21 spelade matcher. Seriens mittenlag Rimbo och Torslanda, som båda plockade poäng i respektive hemmaarena. Ett spel på bortaplan kan därmed vara ”Bajens” enda tänkbara akilleshäl. Något som såklart kan gynna LIF Lindesberg, när fredagens match spelades i hemmaborgen, Lindesberg Arena.

Namnet på den aktuella hallen, var däremot inget som påverkade matchens resultat. LIF Lindesberg bjöd på en mycket tuff inledning, där man även höll en fyramålsledning som krympte till en tvåmålsledning i halvtidsvilan.
Trots ett högt försvarsspel i hemmalaget, visade Hammarby en högre klass när matchens sista halva skulle spelas.

Förutom en snabbare halvlek för bortalaget, fick man även med sig fem straffskott, varav fyra spelades in i mål. Hemmalaget visade, trots förlusten, ett mycket positivt spel åt båda hållen. Försvarsspelet med målvakt Simon Ongeri i målet, blev en stor anledning till hemmalagets övertag i halvtid.

– Vi är lite sega inledningsvis men när vi väl kommer igång så är vi jättebra. Vi står jättefint i bakåtspelet, medan Simon är jättebra i mål. Det är klockrent, säjer Axel Magnusson om hemmalagets spel i den första halvleken.

Enligt ordinarie spelschema, skulle fredagens match vara säsongens slutsignal för LIF. På grund av pandemin som ännu råder, har däremot tre matcher flyttats fram. Ett möte mot Torslanda, Tyresö och Skånela finns kvar i matchschemat, där samtliga sex poängen blir otroligt viktiga.

Hammarbys försvar var tufft att ta sig igenom. Foto: Hasse Persson

Axel Magnusson: ”Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt”
Det var ovanligt långa anfallsspel som spelades i Lindesberg Arena, under fredagskvällen. Det snabbspelande LIF visade tidigt i matchen att man tar det säkra före det osäkra, mot den svårslagna tabellettan.

Den första halvleken höll sig jämn i både mål och i spel, där båda lagens försvarsspel var på topp, där minuter kunde passera mellan målen. LIF vann mycket på sitt lugna spel och hade med sig en fyramålsledning, med mindre än fem minuter kvar av halvleken.
Något som hann att minskas till en tvåmålsledning i halvtid.

Hammarby stärkte sig inför den andra halvleken. Bara sju minuter in i den andra halvleken hade ”Bajen” gått om hemmalaget, där bortalaget höll sig matchen igenom. Med tunga utvisningar från LIF och fyra straffmål för Hammarby, kunde man sakta utöka till en stor seger.

– Vi får lite av en likadan start som tidigare där vi är sega ut från start. Skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att hitta tillbaka, säjer Axel Magnusson.

– Jag tycker ändå att försvarsspelet håller sig bra matchen igenom, samtidigt är vi inte tillräckligt skarpa. Vi får chansen att ta ikapp mot slutet men bränner lite för mycket och kastar bort bollar. Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt.

Bortalaget har länge varit förhandsfavoriter inom säsongen, men trots lagets favoritskap så är besvikelsen efter en förlust, den samma.

– Att det är Hammarby spelar ingen roll, speciellt inte med tanke på att vi har chansen att göra så pass bra match. Just nu är det verkligen skit samma vilket lag som man förlorar mot, säjer Axel Magnusson.

– Det är tre matcher kvar nu, vi får helt enkelt ta match för match framöver. Nu får vi en ledig helg vilket är skönt, så kan man släppa handbollen ett tag och tänka på annat. Men vi ska avsluta på ett snyggt sätt och förhoppningsvis, säkra kontraktet redan nästa helg, avslutar LIFs stora straffskytt.

Resultat LIF Lindesberg-Hammarby IF HF
Slutresultat: 20-26 (12-10)
Matchvärd: Hemköp
Publik: 110 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 7 räddningar, 26 skott (26,92%)
Robert Mjörnander: 2 räddningar, 9 skott (22,22%)

Målgörare: Algot Hane (4), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Axel Magnusson (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Joakim Bååk (2), Asso Eliassi (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Lördagen 13:e mars vs HK Torslanda Elit i Torslanda Sporthall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 5 mars 2021 klockan 21:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Jan Edhammer från Lions överräckte den nya grillen till Källgården. Foto: Camilla Lagerman

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan Edhammer kom för att överräcka en efterlängtad grill till de boende.
– Det här blir helt perfekt! säger enhetschef Emma Thegel med ett stort leende.

14 juni 2021 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Annons

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Örebro kommuns säkerhetschef Mats Brantsberg och Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, ingår i en samarbetsorganisation som kallas Samhällsråd-T. Vi arbetar bland annat med länets brottsförebyggande strategi och för arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT).
Nu vill vi i Samhällsråd T ge ett öppet brev till elever och föräldrar inför skolavslutningen.

7 juni 2021 klockan 09:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan
Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största ...
4 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-06-16 16:45