Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut. Alla poäng är viktiga för att säkra en plats i serien, under kommande säsong. LIF placeras tufft som elva och ligger ännu i farozonen för automatisk nedflyttning. Därför fanns såklart vissa orosmoln, när seriens storslagna tabelletta Hammarby gästade arenan under fredagskvällen.

Bara två lag ha lyckats ta full poäng mot tabellettan, under Stockholmslagets 21 spelade matcher. Seriens mittenlag Rimbo och Torslanda, som båda plockade poäng i respektive hemmaarena. Ett spel på bortaplan kan därmed vara ”Bajens” enda tänkbara akilleshäl. Något som såklart kan gynna LIF Lindesberg, när fredagens match spelades i hemmaborgen, Lindesberg Arena.

Namnet på den aktuella hallen, var däremot inget som påverkade matchens resultat. LIF Lindesberg bjöd på en mycket tuff inledning, där man även höll en fyramålsledning som krympte till en tvåmålsledning i halvtidsvilan.
Trots ett högt försvarsspel i hemmalaget, visade Hammarby en högre klass när matchens sista halva skulle spelas.

Förutom en snabbare halvlek för bortalaget, fick man även med sig fem straffskott, varav fyra spelades in i mål. Hemmalaget visade, trots förlusten, ett mycket positivt spel åt båda hållen. Försvarsspelet med målvakt Simon Ongeri i målet, blev en stor anledning till hemmalagets övertag i halvtid.

– Vi är lite sega inledningsvis men när vi väl kommer igång så är vi jättebra. Vi står jättefint i bakåtspelet, medan Simon är jättebra i mål. Det är klockrent, säjer Axel Magnusson om hemmalagets spel i den första halvleken.

Enligt ordinarie spelschema, skulle fredagens match vara säsongens slutsignal för LIF. På grund av pandemin som ännu råder, har däremot tre matcher flyttats fram. Ett möte mot Torslanda, Tyresö och Skånela finns kvar i matchschemat, där samtliga sex poängen blir otroligt viktiga.

Hammarbys försvar var tufft att ta sig igenom. Foto: Hasse Persson

Axel Magnusson: ”Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt”
Det var ovanligt långa anfallsspel som spelades i Lindesberg Arena, under fredagskvällen. Det snabbspelande LIF visade tidigt i matchen att man tar det säkra före det osäkra, mot den svårslagna tabellettan.

Den första halvleken höll sig jämn i både mål och i spel, där båda lagens försvarsspel var på topp, där minuter kunde passera mellan målen. LIF vann mycket på sitt lugna spel och hade med sig en fyramålsledning, med mindre än fem minuter kvar av halvleken.
Något som hann att minskas till en tvåmålsledning i halvtid.

Hammarby stärkte sig inför den andra halvleken. Bara sju minuter in i den andra halvleken hade ”Bajen” gått om hemmalaget, där bortalaget höll sig matchen igenom. Med tunga utvisningar från LIF och fyra straffmål för Hammarby, kunde man sakta utöka till en stor seger.

– Vi får lite av en likadan start som tidigare där vi är sega ut från start. Skillnaden är att det tar lite längre tid för oss att hitta tillbaka, säjer Axel Magnusson.

– Jag tycker ändå att försvarsspelet håller sig bra matchen igenom, samtidigt är vi inte tillräckligt skarpa. Vi får chansen att ta ikapp mot slutet men bränner lite för mycket och kastar bort bollar. Vi har chansen, men vi tar den inte riktigt.

Bortalaget har länge varit förhandsfavoriter inom säsongen, men trots lagets favoritskap så är besvikelsen efter en förlust, den samma.

– Att det är Hammarby spelar ingen roll, speciellt inte med tanke på att vi har chansen att göra så pass bra match. Just nu är det verkligen skit samma vilket lag som man förlorar mot, säjer Axel Magnusson.

– Det är tre matcher kvar nu, vi får helt enkelt ta match för match framöver. Nu får vi en ledig helg vilket är skönt, så kan man släppa handbollen ett tag och tänka på annat. Men vi ska avsluta på ett snyggt sätt och förhoppningsvis, säkra kontraktet redan nästa helg, avslutar LIFs stora straffskytt.

Resultat LIF Lindesberg-Hammarby IF HF
Slutresultat: 20-26 (12-10)
Matchvärd: Hemköp
Publik: 110 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 7 räddningar, 26 skott (26,92%)
Robert Mjörnander: 2 räddningar, 9 skott (22,22%)

Målgörare: Algot Hane (4), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Axel Magnusson (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Joakim Bååk (2), Asso Eliassi (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Nästa match: Lördagen 13:e mars vs HK Torslanda Elit i Torslanda Sporthall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 5 mars 2021 klockan 21:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Oavgjord seriepremiär i Örebro

Ett handbollsderby mot Örebro SK i Idrottshuset skulle inleda den nya Division 1-serien för LIF Lindesberg. Trots en målsnål match, jämfört med vanliga LIF-matcher, så såg det länge ut att bli två tidiga poäng till det orangea LIF Lindesberg. ÖSK ville annat och gav matchen ett oavgjort resultat, med två sekunder kvar.

1 oktober 2022 klockan 18:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Rebecka Persson (t.v.) och Matilda Persson (t.h.) var laddade när Cirkulära Butiken öppnade portarna under lördagsförmiddagen. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Cirkulära Butiken fick en lyckad invigning

Det rasade in med folk när Rebecka Persson och Matilda Persson öppnade portarna för den nya secondhandbutiken, Cirkulära Butiken, i Nya Snickerifabriken under förmiddagen. De två initiativtagarna bjuder på ett nytänkande koncept som ska underlätta försäljningen åt privatpersoner.
– Det är lite som en fysisk köp- och säljgrupp, berättar Matilda Persson.

1 oktober 2022 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lajvare, gamers och liveband under Världens Barn-helg

Årets insamling för Världens Barn är inne på slutspurten. Erikshjälpen i Lindesberg växlar upp nu p...

Björn fångade pandemin i sin nya fotobok

När Storåbon Björn Dahlfors bestämde sig för att utmana sig själv som konstnär tog projektet en oanad vändning...

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, f...

Lindesberg faller igen i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Fredrik Stenfelt

Lindesberg faller igen när Svenskt Näringsliv lägger företagsklimatet under lupp

Förra året klättrade Lindesbergs kommun i den årliga rankingen av landets kommuner och dess företagsklimat. Visserligen lite blygsamt från plats 285 av landets 290 kommuner till plats 273 – men det var ändå en indikation på att strävan går åt rätt håll. I årets ranking har Lindesberg dock fallit tillbaka nästan lika mycket som fjolårets stigning. Lindesbergs kommun hittas nu på plats 284.

28 september 2022 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild på Merta Sjögren som är en av spelarna som hittas i truppen även i Division 1. Foto: Hasse Persson

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. Lindelaget slog direkt på en seger i säsongens första match som spelades på bortaplan. Trots ett steg neråt i divisionstrappan så blev det ingen hämtningsseger då man fick bjuda på fem jämna set.

27 september 2022 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup
På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen Benjamins minne i Fritidsbyn. Totalt 10 ...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lunchgäst drabbad av livsfarlig allergisk chock – anmäler restaurangen
En person med kraftig jordnötsallergi drabbades av anafylaxi efter ett restaurangbesök i Lindesberg, då maten denne serverats innehöll jordnötter...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindessjön Runt delvis avstängd när döda träd skall avverkas
I skogsområdet kring Carlssons Udde och Parkudden - på västra sidan av Lindessjön - har man kunnat konstatera träd som har dött efter angrepp av...
27 september 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bild: DSV

Nytt jätteprojekt till lokal byggfirma

Så sent som i oktober 2020 skrev det lokala byggföretaget Tommy Allström Byggproduktion AB ett kontrakt med Coop som då var företagets största någonsin, med en kontraktssumma på 1.5 miljarder kronor. Nu har man lyckats ro i hamn ännu ett jättekontrakt då man fått uppdraget att bygga det globala logistikföretagets DSV:s nya lagerterminal i Landskrona.

26 september 2022 klockan 13:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med över 300 starter från 47 klubbar, både svenska, norska och en från Åland, kan man konstatera att judon är tillbaka i toppform efter det långa pandemistoppet.

26 september 2022 klockan 11:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Villa i lågor utanför Vedevåg: ”Fullt utvecklad brand”

UPPDATERAD. En villa i området Högstaboda, strax utanför Vedevåg, har totalförstörts ...

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, ...

bildspel Idag stod gräddkastning på schemat vid Brotorpsskolan

Det bjöds på feststämning och ett toppenväder på Brotorpsskolan i Lindesberg när den 21:a upplagan ...

Annons


Ett gäng glada resenärer fyllde bussen på fredagsmorgonen. Foto: Jennie Einarsson

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp till Charlottenlunds Handelsområde där Lindemarken arrangeras på fredagen. Stämningen var på topp i bussen och många tacksamma röster hördes från resenärerna. Marianne Olsson var en av de första att ta plats när bussen anlände till stationen.
– Jag måste säga att Vasselhyttans Taxi är värda en stor stjärna, de är suveräna, utbrister hon.

23 september 2022 klockan 12:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya band, unga stjärnor och liten Harmonikör för Världens Barn

Nu på söndag arrangeras en konsert i Lindeskolans aula till förmån för Världens Barn-...

Härlig stämning när äldreboendets marknad arrangerades – igen

Efter förra årets succé, arrangerades på torsdagen äldreboendet Ågårdens egna ...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ

Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i ...

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek

Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i ...

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken

När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde...

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ännu en katt har flyttat in på Granngården – ägare eftersöks
I slutet av januari 2021 rapporterade LindeNytt om den lilla katten Lee, som bosatt sig på Granngårdens lager i Lindesberg. Nu har ännu en katt ...
16 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bjuder in samtliga partier till förhandlingsbordet – med undantag för SD
Efter att samtliga 17 distrikt i Lindesbergs kommun har blivit räknade, står det nu klart att valet resulterat i en omfördelning av mandaten i ...
16 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg
På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet ...
15 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-09-14

2022-09-14

2022-09-13

2022-09-13

2022-09-12

2022-09-09

2022-09-09

2022-09-08

2022-09-08

2022-09-07

2022-09-06

2022-09-05

2022-09-05

2022-09-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-10-01 20:28