Förstakedjan levererade när Löven tog tredje raka

Lindlöven plockade hem tre blytunga poäng hemma mot Skövde. 4-1 slutade toppmötet och Löven är nu bara fyra poäng bakom Allettan-strecket. Bakom segern låg lagets förstakedja, som stod för tre av målen.

– Vi är tillbaka på vinnarspåret och det känns i gruppen, slår Johan Persson fast efter Lindlövens tredje raka seger.

De tre poängen vägde mycket tungt, inte minst då de kom hemma mot Skövde. Gästerna placerade sig före söndagens möte på sjätteplats, med Lindlöven som sjua på samma poäng. Matchen inleddes i ett något vaggande tempo och inget av lagen kom till några riktigt heta chanser.

Men när Lindlöven med tio minuter spelat fick chansen i fem mot fyra small det till. Jonas Karlsson både lade upp och avslutade ett anfall, när han på en fin framspelning direktsköt 1-0 intill stolpen. Kort därefter hade nyförvärvet Oskari Lehtinen ett gyllene läge från nära håll, men skottet gick tätt utanför. Defensivt sett stod Lindlöven upp väl och man tvingade Skövde att ta skott utifrån.

”Folk villiga att ta pucken i ansiktet”

I mittperioden fortsatte sedan matchutvecklingen att gå Lövens väg, som efter 11.18 utökade till 2-0 genom Johan ”Böna” Persson. Glädjen blev dock kortvarig och bara halvminuten därpå satt reduceringen bakom Mattias Pettersson. Det var även Skövde som chansmässigt ägde mittenakten, med stundtals hårt tryck mot Lövenzonen.

Skottstatistiken i perioden skrevs till 10-19, något som även speglade matchbilden. Men tack vare en fortsatt stabil Pettersson höll Lindlöven fast vid ledningen och man härdade ut till slutperioden. Där slog ”Böna” till på nytt. Efter att ha trampat sig förbi sin bevakning skickade forwarden iväg ett skott från slottet som sökte sig in till 3-1.

Målet gav Lindlöven en fin start på en period som annars blev en riktig prövning. Inte mindre än två gånger tvingades man spela tre mot fem, en spelform där Skövde gick framåt med allt man hade. Ett heroiskt Lövenförsvar höll dock undan genom de båda numerära underlägena.

– Framförallt ser man att Rasmus Rundgren skär av passningarna. Han är säkert inne i en och en halv minut, men skär av allt ruggigt bra! Sen gick folk in och var villiga att ta pucken i ansiktet för att hindra den från att gå i mål, förklarar ”Böna” som även lyfter fram målvakten Pettersson.

Bortaderby i Arboga på onsdag

Med en tvåmålsledning att gå på kunde Löven sedan kontrollera slutskedet på matchen. Rasmus Rosén-Lindahl slog in det definitiva avgörandet i tom målbur och segersiffrorna skrevs till 4-1. Vinsten var lagets tredje i rad och man tog nu klivet förbi Skövde i tabellen, upp till en femteplats bara fyra poäng från Allettan-strecket.

– Det är kul att kunna haka på. Hade vi förlorat idag hade det sett betydligt tyngre ut, om man ska vara helt ärlig. Men vad fasen, det känns som att vi kan knipa den där platsen, säger ”Böna” hoppfullt.

Själv var hans kedja med Max Lalander och Jonas Karlsson högst involverad i vinsten över Skövde. Trion stod för tre av målen, ett scenario som knappast är ovanligt. Man har varit Jussi Salos förstaval under hela hösten och förstalinan har verkligen visat att man klaffar ihop.

– Vi fungerar jäkligt bra ihop både på och utanför isen, så har det varit hela tiden. Jag tycker väl själv att jag har missat lite för mycket. Men samtidigt har Max suttit dit dem som han inte ska kunna sätta dit, skrockar ”Böna” och blickar fram emot onsdagens viktiga bortaderbyt mot IFK Arboga.

– Den ska bli ruskigt kul att spela. Det känns som att Arboga har fått flytet med sig och jag hoppas att vi kan gå in och domdera matchen. För jag tror att vi är ett bättre lag än vad de är.

Matchfakta Lindlöven-Skövde:
Resultat: 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Publik: 254
Skott: 26-40
Mål Lindlöven: 1-0 Jonas Karlsson (Stråle, Berg), 2-0 Johan Persson (Lalander), 3-1 Johan Persson (Karlsson), 4-1 Rasmus Rosén-Lindahl

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Kumla-Köping 1-2
Borlänge-Grästorp 3-4 str
Forshaga-Enköping 7-2
Tranås-Mariestad 4-1

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 8 november 2015 klockan 18:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 09:11