Foto: Camilla Lagerman

Fotbollssäsongen är över för IFK Lindesberg: ”Resultatet är surt”

Det blev inget kval för IFK Lindesberg. Trots att ett oavgjort resultat sätter punkt för truppens säsong i Fotbollsfemman, så var det på förhand omöjligt att nå kvalet. Både IFK Örebro och SMÅ IF tog varsin seger, vilket gjorde att Lindes sista resultat på bortaplan var ointressant för vidarespel.
– Lite besviken är jag, för vi har varit bra nog för att vara med i toppen.

I helgen spelade IFK Lindesberg sin sista seriematch för säsongen. Trots en sista chans på den eftertraktade kvalplatsen till Division 4, så förstod laget snabbt att läget var hopplöst. Örebro höll 3-0 mot Lillån i den första halvleken och fortsatte vidare till 7-1, medan SMÅ gjorde 3-0 på hemmaplan mot Östansjö.

– Vi märkte tidigt att det var kört när Örebro ledde med tre mål mot Lillån. Då lät vi istället alla i laget spela i säsongsavslutningen och försöka att ha en rolig eftermiddag, berättar Niklas Christensson som är tränare för IFK Lindesberg.

Säsongens sista seriematch mot bottenlaget Sköllersta slutade med truppens åttonde oavgjorda match. Båda målen kom i den andra halvleken, där Ayoub Bahzad Mahmoud blev IFK Lindesbergs enda målgörare. Bara sekunden innan domaren blåste av matchen så fick även Sköllersta in bollen i mål och kryssade till 1-1.

Saw Kuly Lo blev en av truppens främsta målgörare under säsongen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Med bara en sista poäng till tabellen, så halkar IFK Lindesberg ner till en sjätte plats när säsongens Fotbollsfemma nu är i mål.

– Det spelar egentligen ingen roll om vi slutar femma eller sexa, resultatet är surt. Det är bara att kolla igenom höstens resultat, de är inte tillräckligt bra. Vi har förlorat lika många matcher som seriens topplag, samtidigt som i hade en kvalplats i våra egna händer medan vi saknar målgörare för att kunna ta oss hela vägen. Vi gör det första målet i fjorton av säsongens matcher, ändå vinner vi bara nio. Lite besviken är jag, för vi har varit bra nog för att vara med i toppen även om vi har varit för ineffektiva i matcherna, säger Niklas Christensson.

Besviken över resultatet men stolt över föreningen
Även om säsongen är slut, där det slutade med en sjätte plats i en riktigt jämn tabell, så har IFK Lindesberg tagit ett rejält steg upp. Ifjol slutade truppen på en nionde plats och höll sig fyra poäng ovanför det negativa kvalet. Under denna säsong snackades det istället om att nå kvalet till Fyran.

– Sållar man ut det hela så blir det väl till slut en godkänd säsong. Man måste ändå vara stolt och glad över att föreningen har tagit ett jättekliv. Att vi har kunnat genomfört den här säsong med helt egna spelare, där vi även har kunnat lyfta upp och skolat flera unga spelare inför framtiden. Den här säsongen så har vi satsat mycket på träningsmängden, inte på värvade spelare. Vi har bara satsat på spelare i vår egna region.

Det blev 9 vinster för IFK Lindesberg under säsongens 22 matcher. Första segern kom redan i första matchen på Frövis konstgräs. Arkivbild: Timmy Lundegård

IFK Lindesberg hamnar i mitten av Fotbollsfemmans tabell, vilket säkrar en ny säsong i serien till nästa år. Hur truppen ser ut till dess är det ingen som vet, även om det finns en klar vilja om att kämpa sig tillbaka till tabelltoppen.

– Spelmässigt så tycker jag att vi har varit det bästa laget i serien och det finns fortsatt framåtanda. Vi ville gå upp till Fyran i år men vi har en treårsplan inför kommande säsong. Nu inför offseason så känner man en revanschlusta inför nästa säsong. Det är däremot långt till nästa säsong och truppen måste få plåstra om sig innan vi drar igång på nytt. Vi har absolut inte gett upp.

Publicerad 12 oktober 2023 klockan 19:24

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Veronica Holst Kallin visade upp silverbling och mycket mer. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vinterspår 2024

Med 140 medverkande utställare, på 31 olika platser, drog kommunens största kulturevenemang Vinterspår igång under lördagen. Mängder av besökare vallfärdade för att ta del av konst- och hantverk av alla dess slag och självklart var även LindeNytt på plats för att kunna bjuda på ett bildspel från evenemanget.

3 mars 2024 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Postpaket försvann – dök upp efter elva månader

När Elena Aurén i Lindesberg hämtade posten förra veckan blev hon minst sagt förvånad. I ett av ...

Är det sprickor i fasaden?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill börja med att tacka för frågorna och det är kul att ni är intresserade av att se våra lösningar. ...

Polisstationen i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Öppnandet av polisstationens reception drar ut på tiden

Polisen Lindesberg meddelar nu att den pågående renoveringen av receptionen dragit ut på tiden och därför tvingas man åter skjuta upp öppnandet till efter sommaren 2024.

1 mars 2024 klockan 13:07 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Öppet att söka sommarjobb hos kommunen

Nu finns möjlighet för ungdomar i kommunen att söka sommarens feriearbete. Är man född 2007 och 2008 och är folkbokförd i Lindesbergs kommun kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar.

1 mars 2024 klockan 13:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Per-Anton Olsson har i samband med flera uttalanden uttryckt; Tänk om – gör rätt!
INSÄNDARE/DEBATT: I sin dagliga gärning som lärare är hans uppgift att lotsa eleverna mot breddade kunskaper. När ett objekt kommer in på skolan...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lastbilsbrand stoppar trafiken på R68
Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst ut till en lastbilsbrand på riksväg 68, strax söder om Hägernäs. Enligt ...
1 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

HUR VILL OPPOSITIONEN, (S), (C), (MP), (V) KLARA BESPARINGARNA PÅ LINDESKOLAN?
INSÄNDARE/DEBATT: I juni 2023 fick Barn-och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun ett besparingskrav på sig från Kommunfullmäktige på 10 ...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

51-årig kvinna åtalas – misstänkt för djurplågeri

UPPDATERAD KL 13:30. En 51-årig kvinna från Lindesberg åtalas vid Örebro Tingsrätt för djurplågeri samt brott mot djurskyddslagen. Kvinnan misstänks bland annat ha förvarat ett stort antal hundar i en varm bil, utan möjlighet för dem att röra sig obehindrat eller reglera sin kroppstemperatur. Händelsen inträffade i juni 2023.

29 februari 2024 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Därför plockades konstverket ”Svävande Linden” ner

Under helgen upptäcktes skador på konstverket "Svävande Lind" som pryder rondellen mellan ...

Är ekonomin så bra som S och C påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Vet inte riktigt var jag skall börja då jag knappt kan hålla mig för skratt. Antar att detta ä...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Insändare angående paus av vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Lindeskolans besparingskrav har medfört att man pausar intaget på vård- och omsorgsprogrammet, det bli ingen ny årskurs 1. Bilden av ett dåligt program med för höga krav och för få godkända elever målas upp, vilket får en paus att låta som att bra idé. Som ämneslärare på vård- och omsorgsprogrammet delar jag inte den bilden. Man pausar (och därmed hotar dess existens) ett utmärkt program med högt söktryck, engagerad personal, god kvalitet och som utbildar bristyrket undersköterskor.

28 februari 2024 klockan 14:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindeskolans estetelever ger sin åsikt om eventuell nedläggning

INSÄNDARE/DEBATT: Frågan om att lägga ner t.ex. estetiska programmet på Lindeskolan har ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton ...

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård

Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, ...

Matlådor inte längre ett alternativ vid nya biståndsansökningar

I november 2021 lade Socialnämnden i Lindesberg fram ett förslag om att öka avgiften på ...

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen
Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik
Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala Lindesberg, då man misstänkte att föraren var narkotikapå...
23 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser
Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan fart att man nu kommer att släppa fler platser till kvällsf...
23 februari 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-23

2024-02-23

2024-02-22

2024-02-22

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-19

2024-02-16

2024-02-16

2024-02-15

2024-02-15

2024-02-14

2024-03-04 05:53