Framstående prestationer prisades under Lindeskolans BEL-gala

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under torsdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades 14 elever för sina fina prestationer som de stått för under året, ivrigt påhejade av sina stolta kompisar i publiken.
– Kära pristagare, ni är beviset på att hårt arbete, uthållighet och ett starkt engagemang kan ta er långt i livet. Fortsätt att drömma stort, fortsätt att kämpa för det ni tror på och fortsätt inspirera andra med era framgångar, inledde gymnasiechef Staffan Hörnberg.

BEL, eller Bra Elev Lindeskolan som det står för, har blivit en årlig och mycket uppskattad ceremoni som sponsras av Sparbanksstiftelsen. På varje nationellt program utser lärarna varje år en pristagare i årskurs 3. Varje BEL-pris är på 10 000 kronor, dock kan priset delas mellan flera elever om synnerliga skäl föreligger. På IM-programmen delar Sparbankstiftelsen istället ut stipendier till elever i sista årskursen, där stipendierna är på 2 000 kronor styck.

Representanter för Sparbanksstiftelsen i form av ordförande Hans Sigge, ledamot Kerstin Åkerstedt, tjänsteman Bengt Svensson samt VD för Bergslagens Sparbank Cecilia Jeffner fanns på plats för att dela ut dagens priser till årets framstående elever, där även estetiska programmet bjöd på musikunderhållning.

För varje namn som ropades upp fylldes arenan av applåder, jubel och busvisslingar från klasskompisar och vänner som ville visa sin glädje och uppskattning. BEL-galan var inte längre bara en prisutdelning för fina prestationer, det var också en uppvisning i vänskap och stöttning.

Följande elever fick BEL-priset 2023, med ett kort utdrag ut motiveringen:

Barn- och fritidsprogrammet: Suepsakun Watthaen (Fais)
I barngruppen ser hen vad som händer innan det skett och har sedan länge varit färdig för sin roll i yrkeslivet. Trivs som fisken i vattnet i rollen som pedagog och är en god representant för programmet. Det kommer att dröja länge innan vi får en sådan ödmjuk elev.

Bygg- och anläggningsprogrammet: Sebastian Bergsten
Eleven har påvisat ett gott kamratskap och omdöme. Redan från årskurs ett har han varit flitig med sina studier och sin idrott. Trots sina skador har han inte tappat gnistan utan kämpat på med ett glatt humör och gjort framsteg från år till år.

El- och energiprogrammet: Lukas Söderkvist
Lukas är en elev som utmärker sig genom att inte utmärka sig, utan ägnar sig åt att fördjupa sina kunskaper och färdigheter. Hans omdöme från praktik är Ambitiös, Läraktig, Kunnig och Social.

Ekonomiprogrammet: Ebba Lennhammar
Till en elev med höga ambitioner och goda studieresultat. Eleven är ansvarstagande, flitig, driven och lyhörd för sina medmänniskor. Med hjälp av sin förmåga att se helheten och planera väl har eleven lyckats nå fina studieresultat.

Estetiska programmet, estetik och media (delat pris): Hanna Lindgren
Den nominerade eleven för inriktningen estetik och media är en positiv och seriös förebild i klassrummet. Eleven vill alltid utvecklas inom ramen för esteternas verksamhet och tar dessutom ständiga steg framåt i sin dansutbildning på idrottscollege.

Estetiska programmet, musik (delat pris): Elina Brogren

Den nominerade eleven för musikinriktningen är en elev som brinner för alla former av estetiska uttryck. Eleven har förmågan att kombinera sina studier med karaktärsämnena på ett seriöst sätt, och ligger på en hög nivå i alla ämnen.

Fordonsprogrammet: Saga Sandberg
Eleven är till sin personlighet positiv, lyhörd för sin omgivning och en god kamrat. Det gör att du är omtyckt av lärare i skolan, handledare ute på företagen och eleverna på skolan.

Naturvetenskapsprogrammet: Elin Eriksson
Flitigt arbete, akademisk precision och briljans i kombination med ett ödmjukt förhållningssätt till både studier, lärare och klasskamrater gör Elin Eriksson till en strålande representant för Naturvetenskapsprogrammet.

Samhällsvetenskapsprogrammet, (delat pris): Lowa Möller
Genom sin nyfikenhet och vilja till fördjupad förståelse för människans roll i samhället har eleven tillgodogjort sig utbildningen på ett utmärkt sätt vilket lett till att hon är väl förberedd för vidare studier.

Samhällsvetenskapsprogrammet, (delat pris): Nikelle Cederlund
Till en elev som under åren på programmet haft en vilja till ständig utveckling. Med positiv inställning och systematiskt hårt arbete har hon visat goda studieresultat, där hon framför allt utmärkt sig som ansvarstagande, frågvis och nyfiken.

IM-programmet: Aweys Mahamed Osman
I IMA finns en elev som är särskilt bra. En elev med hög ambition och en förträfflig progression. En person som inte bara är en fin kamrat utan också en som kan uppnå fina resultat.

IM-programmet: Lex Merlin Kronberg
Lex går yrkesintroduktionen med inriktning Restaurang och livsmedel. Lex är bra på att ta ansvar i sitt arbete och lärande och med god dialog och närvaro är man alltid trygg i att Lex gör ett bra jobb. I köket tar Lex ofta egna initiativ till nästa steg och har förmågan att med noggrannhet föra processen framåt.

Teknikprogrammet: Liam Jonsson
Den här eleven är en fantastisk kandidat för ett stipendium på grund av elevens imponerande prestationer på Teknikprogrammet. Elevens höga studieresultat, driv och flit visar på en stark arbetsmoral och en genuin passion för inlärning och utveckling.

Arvid Pagstedt, vinnare av Skolpriset.
Eleven har tagit hem priser på elitnivå i sin idrott och har tävlat utomlands med stor framgång. Elevens förmåga att balansera passionen för idrotten med akademiska studier och andra engagemang är enastående. Vi är övertygade om att eleven kommer fortsätta att visa enastående prestationer i framtiden och vill gratulera Arvid Pagstedt i TE20 till detta prestigefyllda stipendium!

Publicerad 4 maj 2023 klockan 15:50

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fotograf: Patrik Svedberg

Man i 60-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

En man i 60-årsåldern, bosatt i Lindesbergs kommun, häktades i mars misstänkt för flera fall av grov våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan till Örebro tingsrätt misstänks mannen ha begått brotten vid upprepade tillfällen, mellan det att barnet var 6-7 år gammalt. Mannen själv förnekar brott.

7 juni 2023 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

60-årig man häktad för flera fall av våldtäkt mot barn

En 60-årig man, bosatt i den norra länsdelen, häktades i april misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn. Enligt häktningsframställan ska brotten begåtts under cirka 18 månaders tid, mellan november 2021 till februari 2023, på ett flertal orter i Sverige, bland annat i Lindesbergs kommun.

7 juni 2023 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till brand – med båt

Just nu befinner sig räddningstjänsten vid Fåsjön, på gränsen mellan Nora och Lindesbergs kommuner, med ...

Bodman svarar Andersson om flexibel barnomsorg

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs förskolor är den normala öppettiden vardagar kl.06.00 – 18.00. Sedan ett ...

Varma vinnare på nationaldagstravet

Bara sex dagar efter Fornabodas stora travfest så öppnade de portarna på nytt. Det årliga nationaldagstravet bjöd på ...

Foto: Fredrik Norman

Vindpark med tre turbiner skall byggas i Munkhyttan

Det nordiska energibolaget Cloudberry har för avsikt att bygga en vindpark i Munkhyttan strax utanför Lindesberg. I ett pressmeddelande uppger företaget, att arbetet påbörjas under hösten 2023.

5 juni 2023 klockan 15:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg har konstruerat det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindesbergs nya hotell för pollinerare invigt: ”Ett mästerverk”

I höstas kontaktade Linde energi arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg, för att lägga en beställning på ett nytt insektshotell med en specifik utformning, något som inspirerats av den tävling som kommunen tidigare haft. Under måndagen, på Världsmiljödagen, avtäcktes det nya hotellet, föreställande Linde energis enorma silo, som fått sin plats hos just det kommunala energibolaget.
– Det är ett mästerverk som ni har byggt! säger tillträdande vd Joakim Johansson.

5 juni 2023 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Beslut idag: Nu införs eldningsförbud i hela Örebro län
Länsstyrelsen meddelar idag, måndag, att man fattat beslut om att införa eldningsförbud i hela Örebro län. Detta med anledning av att risken fö...
5 juni 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Svenska nationaldagen firas med franska bakverk från Ramsberg
Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när Kerstin Birath anordnar nationaldagsfirande i Gusselby...
5 juni 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2023
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
3 juni 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ingen räkodling i Frövi – satsar mer på grönsaker istället

Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanläggning för jätteräkor i Frövi, har beslutat att inte fullfölja den ursprungliga planen. Företaget har informerat att räkodlingen kommer etableras på annan plats istället – detta med hänsyn till närliggande vattendrag.

2 juni 2023 klockan 16:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stipendiet delades ut av klubbens president Dan Johansson i samband med LindeDagen 24 maj. Foto: Rotary

Rickard Larsson tilldelas Rotarys kulturstipendium

I hela 10 år har den talangfulle Rickard Larsson varit ledare för den så högt älskade Manskören Harmoni. För hans mycket uppskattade arbete med kören och den årliga Capricen, fick han i samband med LindeDagen ta emot Lindesbergs Rotaryklubbs kulturstipendium på 10.000 kronor.

2 juni 2023 klockan 13:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mållöst mot Askersund

Efter en överlägsen seger mot IFK Askersund inom en distriktsmatch under försäsongen, så var det ett optimistiskt hemmalag på ...

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet...

Så firas svenska flaggan

Den 6:e juni firas nationaldagen med pompa och ståt på flera platser i Lindesbergs kommun. Bland annat stundar ett fullspäckat ...

Annons

Det blev ingen Elitloppsbiljett till Click Bait, istället blev det en säker seger i Bergslagsloppet under onsdagskvällen. Foto: Timmy Lundegård.

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket fick tränare Stefan Melander att anmäla startkatapulten, Click Bait, till Fornaboda när STL Sommar inledde sin långa turné. Trots en lugn start så blev det en klar seger med gott om krafter kvar hos den tidigare Elitloppsfinalisten.

1 juni 2023 klockan 06:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några ...

Lastbil av vägen: ”Hamnat på en åker”

En singelolycka med lastbil har inträffat på riksväg 50 i höjd med Fornaboda.

Inför IFK-IFK Askersund: ”Sista skärpan som saknas”

Efter IFK Lindesbergs andra förlust i serien så laddar laget vidare mot en ny hemmamatch. Under förs...

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank

Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar...

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål

Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till ...

bildspel Intensiv rekordhelg till ända för Frövi judo

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade ...

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes
Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga ...
27 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare
Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en person i Lindesbergs kommun ...
27 maj 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider
Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett sammanlagt värde om 5000 kronor till Linde ...
26 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-26

2023-05-25

2023-05-24

2023-05-23

2023-05-23

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-19

2023-05-19

2023-05-18

2023-05-18

2023-05-17

2023-05-17

2023-06-07 17:30