På fredag spelar Stone River Boys i Lindesberg. Bandet, som kommer från Texas, USA, genomför en rad spelningar i Sverige under sin Europaturné och hamnade ”av en händelse” i Lindesberg.-På grund av en avbokad spelning fick vi chansen att ta hit dem, förklarar Christer Pilblad, arrangörsföreningen KBR.
Ett annorlunda sound med influenser från genres som country, soul, blues,rock med flera. Ungefär så kan man kortfattat beskriva den musik Stone River Boys kommer att framföra till Lindesbergspubliken på fredag. Stone River Boys själva kallar stilen Country Funk.
Bandet bildades av Hacienda Brothers gitarrist och låtskrivare Dave Gonzalez sedan bandets sångare och frontman, Chris Gaffney, drabbats av levercancer. Syftet var att göra en välgörenhetsturné för att samla in pengar till Gaffney. Han avled dock 2008 endast 57 år gammal och pengarna som turnén drog in gick istället till hans hustru.
Stone River Boys upplöstes dock inte efter Gaffneys död – utan fortsatte sin turné för att hylla det arv Gaffney efterlämnat musikvärlden genom Hacienda Brothers och under turnén spelades även deras första skiva in under titeln: Love on the Dial.
Bandet gör nu en rad spelningar i Sverige innan man drar vidare till England och sedan tillbaka till USA igen.
-De har ett härligt sound och jag tror det här kommer att passa publiken, säger arrangören KBRs Christer Pilblad som var snabb att boka dem när tillfället dök upp.
Fotnot: Stone River Boys spelar på fredag kväll. Scen: Bistro Bellman.
Jag har, som medborgare i Lindesberg, lämnat in ett formellt medborgarförslag till kommunfullmäktige. Förslaget är enkelt: att en extern och oberoende part ska genomföra en fullständig granskning av hur kommunen hanterar jäv och intressekonflikter, samt att ta fram nya, skärpta regler som förbjuder vänskapskorruption.
Kommunens initiativ tillsammans med Lindessjöns FVO, där man erbjuder gratis fiske som sommarlovsaktivitet har visat sig vara en succé. Sedan premiären i torsdags har lovlediga ungdomar samlats vid Dalkarshyttan i hopp om att fånga några ädla fiskar. Just denna tisdag var dock inte firrarna på hugget.
– Jag tror det är för varmt idag, men de tycker bara det är roligt att få fiska, säger Viveca som tagit med sig sina systersöner på fisketur.
Vad gör en tradition – hur blir den till och hur överlever den? Ibland kan man tro att det bara behövs en något galen idé och lite människor som känner för att utveckla den för att något ska växa till en tradition. Det var ungefär det som hände i Ullersäter för dussinet år sedan.
– Jag får nog säga att jag är skyldig till det, säger Christofer Kärrdahl, som är sekreterare i Ullersäters bygdegårdsförening som står för arrangemangen kring det populära UllerMuller.
– Det var jag och två grannar som fick för oss att vi skulle ta traktorerna med oss och åka till Nostalgibyn och det var väl kul, fortsätter han.
Inom kort kan lindesbergarna få tillgång till snabb och smidig hjälp med sina mobiltelefoner, när företaget Mobil Outlet öppnar på Kristinavägen i centrala Lindesberg.
– Bara för att man inte bor jättecentralt ska man inte berövas möjligheten till smidig hjälp. Hela landsbygden måste kunna leva i Sverige, det kan inte bara vara de tre storstäderna där allt ska fungera effektivt och smidigt, säger butikschef Markus Vikander.
Knappt ett år efter att Rickard Bädicker tog över Kajsa & Pinnens Bowling efter Lars-Åke Johansson, begärs företaget i konkurs vid Örebro Tingsrätt. De ständigt stigande matpriserna och inflationen uppges vara orsaken till beslutet.
Gångtunneln vid Resecentrum i Lindesberg kommer inte att öppnas vid månadsskiftet som planerat. Detta meddelar Lindesbergs kommun på torsdagen.
INSÄNDARE/DEBATT: Moderaterna Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna valde idag (17 juni) att stödja Liberalernas ledamotsinitiativ i kommunstyrelsen rörande näringslivsrankingen och näringslivsklimatet.
I november 2004 startade krögaren Osman Agrali pizzerian och restaurangen Jalla Jalla på Kristinavägen i Lindesberg. Osmans satsning blev snabbt ett uppskattat inslag i centrum, och namnet satte sig i lindebornas hjärtan. Drygt tio år senare överlämnade han verksamheten till sina söner, som då valde att ge restaurangen ett helt nytt koncept och namn – Jalla Jalla gick därmed i graven. Nu har Osman åter tagit plats vid pizzaugnen och tillsammans med sin sambo Dalal Hamo rest Jalla Jalla-skylten på nytt – denna gång vid Flugparken i Lindesberg.
– Jalla Jalla is back in town, säger Osman Agrali med ett stort leende.