Vid fjorton tillfällen kunde Lindlöven jubla för mål. Dessutom blev det en skön stämning i truppen efter att hemmalaget tagit med sig sex poäng till AllEttan. Foto: Timmy Lundegård

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lördagens match mot tabelljumbon Kiruna IF inte blev lagets bästa, så spelade man istället säsongens kanske bästa match mot Boden under söndagen. Båda segrarna blev överlägsna, vilket gav Lindlöven sex välförtjänta poäng.
– Det var en bra helg, kommenterar Marcus Von Der Geest.

AllEttans två nordligaste lag, Kiruna IF och Bodens HF, tog sig söderut för en hockeyhelg i Hudiksvall och Lindesberg. Seriens tabelljumbo Kiruna IF, som enbart vunnit en match genom förlängning inom AllEttan, blev första lag att gästa Lindehov medan Boden stannade till i Hudik.

Lördagens match mot tabelljumbon skrevs tidigt till 1-1 efter de första tjugo minuterna. Trots en utjämnade siffror så spelade inte Lindlöven på topp, men fick ändå med sig fyra raka mål inom matchens andra period. Kiruna får med sig 5-2 inför matchens tredje period där gästerna, som har rest över 125 mil enkel väg, gick in mot de kommande tjugo minuterna med utbytt målvakt.

Även om hemmaspelet inte var av högsta kvalitet så visar sig Lindlöven vara det bättre laget med tre nya mål. Ställningen skrevs 8-2 inför de sista tio minuterna av ordinarie matchtid. Under slutminuterna får även Kiruna chansen till mål, men förgäves efter att Emil Norberg avrundar lördagen med 9-5 i öppen kasse.

Trots många mål så var det inte den bästspelade matchen. Söndagens match mot Boden blev rivigare. Foto: Timmy Lundegård

– Matchen i sig var väl ingen höjdare, men vi fick med oss tre poäng. Det som sticker ut i matchen är väl att det blir mycket mål, men det ska väl tacka Kiruna för att de nog hade en dålig dag, säger Marcus Von Der Geest.

Stor seger mot tabelltrean Boden: ”Var nog säsongens bästa match”
Trots målkalaset under lördagen som slutade med nio gjorda mål, så väntade allvaret under söndagen. Mötet mot Hudiksvall under lördagen slutade med Bodens första match i säsongens AllEtta utan poäng, något som gjorde seriens nordligaste lag poängsugna.

Även om Lindlöven inte gjorde någon toppmatch mot Kiruna under lördagen, så hade man rustat upp sig bra när tabelltrean kom på besök i Lindehov. Även om Boden höll ett litet övertag i den första perioden, så skapades aldrig några målchanser inom matchens första tjugo minuter.

Spelet stärktes under den andra perioden, där Lindlöven spräcker nollan efter två minuter. Med ett uddamålsunderläge börjar Boden spela i ett snabbare tempo, som i slutändan ger fördel till hemmalaget. Lindlöven håller ett kyligt spel som ger resultat, vilket ger två nya mål inför den tredje perioden.

– Av de två lagen så är Boden lite tyngre. Av någon märklig anledning så spelar vi bättre mot de bättre och tyngre lagen. Det passar oss lite bättre, säger Marcus Von Der Geest. Foto: Timmy Lundegård

Johannes Jämsén låser däremot matchen efter 45 spelade minuter med 4-0 i powerplay. Boden överlever ett ”fem mot tre-spel” och gör även mål kort därefter, men kommer inte längre då Marcus Von Der Geest puttar in pucken till ett mål i öppen kasse. Lindlövens fjortonde mål för helgen.

– Det var en bra helg och det är bara att bygga vidare på den. Även om lördagens match inte var någon höjdare så gör vi nog säsongens bästa match idag istället, summerar Marcus Von Der Geest som avslutar helgen med mål.

– Vi gör oss förtjänta av målen. De bjuder inte på något utan vi skapar målchanserna på egen hand, så idag var riktigt bra. Vi får några psykologiska mål i början och det var bra jobb av oss att ta tre poäng idag och visa att vi vill vara med och slåss mot de bästa lagen.

Resultat Lindlöven-Kiruna IF (lördag)
Slutresultat
: 9-5 (1-1, 4-1, 4-3)
Skott: 35-31 (9-9, 8-14, 18-8)
Publik: 312 personer

Mål:
1-0 Lukas Johansson
2-1 Marcus Von Der Geest (Ass: William Lindgren, Hannes Wenell)
3-1 Joel Kiirikki (Ass: Lukas Johansson, Filip Halvordsson)
4-1 Joel Kiirikki (Ass: Hannes Wenell)
5-1 Isac Hammar (Ass: Marcus Von Der Geest, Hannes Wenell)
6-2 Joel Kiirikki (Ass: Filip Forsmark, Emil Norberg)
7-2 Johannes Jämsén (Ass: Tobias Sjökvist, Isak Jonsson)
8-2 Emil Norberg (Ass: Sebastian Falk, Lukas Ytter)
9-5 Emil Norberg (Ass: Tobias Sjökvist, Isak Jonsson)

 

 

Resultat Lindlöven-Bodens HF (söndag)
Slutresultat
: 5-1 (0-0, 3-0, 2-1)
Skott: 23-23 (5-5, 8-8, 10-10)
Publik: 243 personer

Mål:
1-0 Filip Forsmark (Ass: Lukas Johansson)
2-0 Joel Kiirikki (Ass: Filip Forsmark)
3-0 William Lindgren (Ass: Marcus Von Der Geest, Ludvig Hendén)
4-0 Johannes Jämsén (Ass: Marcus Von Der Geest, Filip Halvordsson)
5-1 Marcus Von Der Geest (Ass: William Lindgren)

Nästa match:
Onsdagen 24:e januari vs Brödernas/Väsby IK HK i Renew Arena med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 21 januari 2024 klockan 20:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 06:51