Rio Fri, tränad av Jan Hägg från Frövi, stod för lunchens hemmaseger. Kerstin Hell körde till seger efter ett rygglopp i andra spår. Foto: Timmy Lundegård

Glad hemmaseger i regnet

Bara några minuter innan det värsta regnet tog vid på Fornaboda så kunde Kerstin Hell köra till sig en hemmaseger. Trots ett tråkigt läge bakom startbilen så kunde Kerstin styra ut segervapnet, Rio Fri, i spåren på upploppet. Vid målgång så var de först efter en bra spurt.
– Jag fick lita på Rio idag, säger Kerstin Hell.

Det blev en blöt lunch på Fornaboda. Även om nederbörden inte blev lika stor som man från början trodde, så blev det ett mildare regn längs hela tävlingsdagen med någon enstaka mild skur. Trots vätan så höll sig travovalen i ett fint skick, där kuskarna på stallbacken var nöjda med underlaget när loppen skulle köras.

Precis när delar av det värsta regnet tog sig till travbanan så bjöds det på hemmaseger. Kerstin Hell och Rio Fri fick med sig en positiv andra plats under den förra tävlingsdagen, där duon blev att stå bland favoriterna inför tisdagens lunch.

Det blev blött under tisdagens tävlingar på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Även om duon från början försökte att köra till ledningen så fick hemmaekipaget göra sitt lopp i andra spår. På upploppet fick man chansen i spåren där Rio Fri satte nosen först över mållinjen, även om ekipage utmanade ännu längre ut.

– Han gjorde det bra redan i förra starten. Luckan kom sent då och den vinnaren kunde vi nog inte göra något åt ändå. Även den här starten var han fin, det blev lite rörigt i fältet ett tag bara. Hästen framför oss bröt ut och då blev det ingen framför så då fick vi ge oss och lägga oss i andra spår. Han fungerade bra i ryggar ändå så det blev bra, säger segerkusken Kerstin Hell.

Segern blev hästens första i sin fjortonde start, där formen verkar vara på väg uppåt. Att man fick en lucka på upploppet var såklart välkomnande för duon som, sakta men säkert, tog sig förbi de invändiga konkurrenterna.

– Janne Hägg som tränar säger att hästen segar på. Han fortsätter tills man ber honom att göra något annat så jag fick lita på Rio idag.

Det var en glad duo som segrade i regnet. Foto: Timmy Lundegård

Lunchens gladaste vinnare satte punkt för tävlingsdagen
Av de åtta loppen så blev det skapligt favoritbetonat för de spelande. Dagens största skräll gav tio gånger insatsen i det sjätte loppet, där Petter Karlsson körde in sin egentränade treåring, Leopard Rock, till seger efter ett bra smyglopp.

Den gladaste vinnaren blev däremot kretsen kring lunchens sista vinnare, John Dee, som tog sin första seger sedan 2021. Hästen som kördes av Kenneth Haugstad och fick ett passande läge i ledarens rygg i den första svängen, men fick plötsligt överta befälet helt efter att ledaren slog på galopp efter det första halvvarvet.

Att få ledningen var däremot inget problem för den sjuåriga valacken som tränas av Thomas Petersson från Skarabanan i Axevalla. Istället höll man ledningen ända in i mål. Efter en solklar seger så blev det glada miner från hela kretsen som sprang från stallbacken till vinnarcirkeln.

Hela kretsen kring John Dee var på plats. Foto: Timmy Lundegård

– Senast som jag körde åt Thomas, så var det i ett lärlingslopp 2007 som jag dessutom vann. Jag har inte fått köra åt honom sedan dess men nu fick jag chansen på nytt och det gick ju bra. Det verkar som att man måste vänta femton år innan man får vinna åt honom igen. Kanske att man blir uppsatt lite oftare nu, skrattar segerkusken i vinnarcirkeln.

– Vi var med i V75 i vintras med honom där han hävdade sig bra, sedan har det inte riktigt lossnat för honom. Jag kände däremot i torsdagsjobbet att han var på gång, nu har jag en riktig kusk också. Den här gången väntar jag inga femton år, nu sätter jag upp honom direkt inför nästa lopp, säger den glada tränaren efter segern.

Lunchens vinnare:
Lopp 1:
Danilo H.B. – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson) – 3,34
Lopp 2: Rio Fri – Kerstin Hell (Jan Hägg) – 3,59
Lopp 3: Green and Black – Björn Goop – 4,35
Lopp 4: Urbina Southwind – Magnus A Djuse (Viktor Flink Ideborn) – 1,71
Lopp 5: Nouri di Quattro – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,58
Lopp 6: Leopard Rock – Petter Karlsson – 10,50
Lopp 7: Hagens Ingo – Ole Johan Östre (Stian Eilefsen) – 1,72
Lopp 8: John Dee – Kenneth Haugstad (Thomas Petersson) – 4,54

Nästa tävlingsdag: Söndagen 20:e augusti med första start kl. 12.20
FRI ENTRÉ!!!

Publicerad 8 augusti 2023 klockan 17:38

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindeskolans gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

Gymnasiechefens och fackförbundets svar efter kritiserad granskning

Efter att LindeNytt publicerat uppgifter ur ett pressmeddelande från fackförbundet Sveriges Lärare i förra veckan, fick redaktionen ta emot massiv kritik från Lindeskolans medarbetare då man menade att LindeNytt gått ut med falska siffror. Det man från skolans håll menade var de korrekta siffrorna var en undersökning gjord av Skolverket, medan det vi publicerat var en bearbetning gjord av Sveriges Lärare där man räknat in andra parametrar och således kommit fram till andra resultat. Det handlar alltså om två olika undersökningar, med olika resultat.

11 december 2023 klockan 16:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Både Lindlöven och Skövde gjorde sig klara för Allettan innan söndagens möte i Lindehov. Skövde plockade fyra poäng mot Lindetruppen under HockeyEttan men lagen möts vid dubbla tillfällen i Allettan. Revansch då? Foto: Hasse Persson

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan

Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran är däremot viktig nog för en trupp idrottsmän, men trots en förlust mot serievinnaren Skövde så kan Lindlöven ladda om. Söndagens hemmamatch blev ingen succé men den 28:e december börjar allvaret på riktigt.

10 december 2023 klockan 21:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad

Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i...

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon p...

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu ...

Fotograf: Patrik Svedberg

Man i 60-årsåldern döms till fängelse för grov våldtäkt mot barn

Den man i 60-årsåldern från Lindesbergs kommun, som i juni frikändes från åtal gällande grov våldtäkt mot barn, har nu dömts till fängelse i 6 år och 6 månader vid Göta Hovrätt. Mannen ska dessutom betala 640 000 kronor i skadestånd till offret.

7 december 2023 klockan 09:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven plockade full poäng mot Falu IF under säsongens HockeyEtta. Onsdagens seger välkomnade Lindetruppen till Allettan fram mot våren. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Allettan

Under onsdagskvällen säkrade Lindlöven de sista poängen som krävdes för att säkra sin plats i Allettan. Truppen tog resan till tabelljumbon Falu IF, där man efter en stark tredje period avgjorde poängjakten. Trots att det första delmålet är avklarat så kom tråkiga nyheter från Lindlöven under torsdagen, där två toppspelare spelare är aktuella.

7 december 2023 klockan 12:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider
På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den stundande julen, när Lions Club Lindesberg lämnade...
6 december 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

RÖL:s avvecklingsplan: 80 varv runt jorden
INSÄNDARE/DEBATT: Ta ansvar Andreas Svahn, Bechet Barsom och Jenny Steen!
6 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Julandan i fokus när Rejmes och Lindlöven slår sig ihop: ”Antalet utsatta blir bara fler”
Lördagen den 16 december bjuder Rejmes och Lindlövens IF in till ett gemensamt event för att sprida julstämning inför högtiden. Under dagen ...
5 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

”Vaffö gör di på detta vis?”

INSÄNDARE/DEBATT: Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) hade nämndmöte 16 november 2023 och då beslutade majoriteten (S, KD, C) att ge uppdraget till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HS) att utifrån utvecklingsplanen återkomma till nämnden med ”En plan för att avsluta akuta kirurgiska ingrepp vid Lindesbergs lasarett.” För specialistmottagningar vid Lindesbergs och Karlskoga lasarett planeras koncentration av hela eller delar av mottagningarna till USÖ. Redan nu har halvering av IVA-platser samt begränsning av verksamhet vid laboratoriet och röntgen genomförts vid Lindesbergs lasarett. Lasarettets kök föreslås övergå från att laga maten till att få paketerad mat två gånger i veckan från USÖ. Politikerna i HSN har alltså beslutat att Hälso-och sjukvårdsförvaltningen ska ta fram planer som framför allt påverkar länsinvånarna i norra länsdelen med begränsningar i bassjukvården.

5 december 2023 klockan 10:22 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når gymnasieexamen efter tre år. Efter att ha granska siffrorna menar fackförbundet Sveriges Lärare att detta är förhållandevis många elever som slås ut jämfört med resten av landet.
– Den svenska skolan ger inte eleverna en likvärdig möjlighet och förlorade år är svåra att ta igen, säger Åsa Fahlén, ordförande för Sveriges Lärare i ett pressmeddelande.

4 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Förlust under Lindlöven och Libos familjedag

Trots en trevlig stämning i Lindehov, så blev det desto bittrare på isen. Med tre insläppta mål i boxplay fö...

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. ...

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter ...

Stråkvana elever och lärare från Kulturskolan Garnalia. Foto: Privat

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella föreningen Spelrum in till Världsmusikkonsert. Programmet är laddat med allt från finsk polka till arabisk och latinamerikansk musik.
– Det blir verkligen blandad musik – och riktigt bra musik dessutom. Det är bara hitlåtar, så det kommer att bli väldigt kul, säger orkesterledare Anna Johansson.

1 december 2023 klockan 13:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, ...

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlö...

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg...

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Anders Persson (LPO), Tom Persson (SD), Tomas Klockars (M), Sanna Jansson (L) och Markus Lundin (KD). Foto: Camilla Lagerman

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en handlingsplan för att kunna få en budget i balans. Detta efter att årets kommunbudget går mot ett underskott om 8,4 miljoner kronor, mot prognostiserade 11 miljoner i plusresultat.
– Vi kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut framöver, säger Tom Persson (SD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

28 november 2023 klockan 15:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott
Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige ...
28 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-26

2023-11-26

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-24

2023-11-24

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-21

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-11 17:32