Truppen som tog Lindlöven till Division 1 kommer med största sannolikhet bestå helt oförändrad. Detta glädjebesked ger klubben idag. I söndags blev det nämligen klart att ytterligare ett antal starka namn som Daniel Wallin, Dan Fredriksson, Daniel Svensson och Patrik Nyman stannar i laget.
Lindlöven har nu 16 kontrakterade spelare varav flera av dem har skrivit på tvåårskontrakt. Tränare Göran Sjöö låter både taggad att komma igång med hockeyn och glad över det faktum att kedjorna inte kommer att sakna någon viktig länk/spelare.
-Jag är jättenöjd med det här och jag ser verkligen fram emot att säsong en ska dra igång. Nu har vi ju samma starka lag utan några luckor, säger Göran Sjöö.
-Utöver att lösa de återstående spelarna så ligger fokus nu på att fortsätta föra diskussioner med de nyförvärv föreningen är intresserade av. Vi tittar just nu på 1-2 backar och 1-2 forwards. Vi kommer inte att ta hit några nya spelare för att fylla ut truppen utan de vi tar hit skall vara klass spelare.
Vi är mycket nöjda med hur lagbygget ser ut så här långt. Parallellt så fortsätter barmarksträningen där spelarna sköter sig strålande och vi ligger även här betydligt bättre till mot samma period föregående säsong. Läget ser positivt ut!
Ispremiär kommer ske i Lindehov fredag den 17 augusti. Sista helgen i augusti (31/8-2/9) så kommer det spelas en turnering i Örebro med Örebro, Arboga, Kumla och Lindlöven, meddelas från klubben genom John Falck.
Kvar i Div 1C
Klart är också att Lindlöven stannar i C-gruppen, det innebär att man får möta samma lag som i förra säsongen med ett enda undantag: Örebro har bytts ut mot Arboga.
Detta ser Sjöö mest som ”synd för publiken”.
Seriespelet inleds med 18 eller 27 omgångar som spelas fram till jul. Därefter bildas tre Allettor där lag 1–4 från varje Division 1-serie kommer att ingå. Allettorna spelas i 14 omgångar. Lag 5–10 i Division 1C kommer likt förra säsongen att spela en fortsättningsserie om tio omgångar, där vinnaren — till skillnad från förra säsongen — tar sig vidare till play-off.
Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.
Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv, strumpor, väskor och allt däremellan. Som sig bör denna dag rådde en trevlig marknadskänsla ackompanjerad av doften från munkar och brända mandlar. LindeNytt gjorde ett besök vid lunchtid för att ta pulsen på årets Lindemarken och bjuder här på några ögonblicksbilder.
De 16 intensivvårdsplatser som idag finns i länet, fördelat på tre sjukhus, kommer att reduceras till 14 stycken med start 4 december. Den reducering som görs berör endast Lindesbergs lasarett, där dagens fyra IVA-platser halveras till två.
– Vi har, som alltid, prövat olika alternativ för att behålla kapaciteten, säger Peter Asplund. Bland annat har vi tittat på möjligheten till ytterligare rotation från länet och anpassningar av viss administrativ tid. Vår egen personal täcker som alltid upp en väsentlig del av extrapass. Ändå ser vi inte att detta är tillräckligt, kommenterar Asplund i ett pressmeddelande på torsdagen.
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till gynekologmottagningen. Här ser man stora farhågor för kvinnosjukvården och kvinnorna som riskerar att försvinna i vårdköer.
– Vi har många kvinnor som går på kontroller för diverse åkommor, vart ska de kvinnorna ta vägen? säger Uroterapeut Rebecca Blomberg.
Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.
Musikaliskt fulladdat för Världens Barn-konserten på söndag. Några är favoriter i repris. Kulturskolans barnkör är med liksom Björn Eremo och förstås Jesper Hugosson som hållit i taktpinnen för Världens Barn i många år.
Efter måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg väcktes starka reaktioner över att regionrådet Andreas Svahn (S) aldrig mötte demonstranterna och deras frågeställningar. Istället för regionrådet kom Bengt Storbacka (S) ut och mötte folksamlingen, dock bara för att förklara att Svahn redan var inne i byggnaden och att han var mycket stressad till nästa möte. Nu ger Andreas Svahn sin syn på det som inträffade.
– Jag hade ingen praktisk möjlighet att göra något utöver den timmen som vi hade avsatt, jag hade ett nytt möte direkt efter och då hade jag behövt göra andra människor besvikna.
Sent på onsdagskvällen syntes en liten hund springa lös i Grönbo, till synes mycket rädd och förvirrad. Under torsdagen placerades en fälla ut i området för att försöka fånga in den ensamma lilla hunden, något som på fredagsmorgonen lyckades.
– Det har ju varit kallt på nätterna nu, så det känns skönt att den gick i fällan och fick komma in, säger upphittaren som inte vill uppge sitt namn.