Handbollsfest med julstämning

Det var en fullspäckad söndag för alla handbollsälskare när LIF Lindesberg hade sin årsavslutning i Lindesberg Arena, förutom tre seniormatcher där Hemköp delade ut goda matkassar till ”Matchens Lirare” i samtliga matcher så bjöds det även på livesång, julpyssel, lekhörna och ett besök av självaste jultomten.

Det blev en tidig söndag för LIF Lindesbergs funktionärer som redan vid 10-tiden på förmiddagen befann sig i arenan för att sätta ihop och planera allt inför föreningens årsavslutningsfest som öppnade upp dörrarna vid lunchtid.

Ett lyckat evenemang blev det där många gästande i publiken fick ta del av allt från ett besök från självaste tomten som delade ut chokladtomtar från Mejk till alla barnen, en trevlig pysselhörna och även livesång av de skönsjungande Albin Fagrell & Andreas Palm som redan vid entrén höjde mysfaktorn.

– Det blir inte så många jullåtar, vi har laddat med två jullåtar som nog inte så många känner till men vi kommer främst sjunga lite finare stämningslåtar som passar bättre för välkomnande, sade duon inför dagen.

Förutom en arena fylld av aktiviteter så var det tre seniormatcher som skulle spelas där LIF Blå och LIF Damerna hade varsitt division 2-derby som väntade medan A-laget LIF Lindesberg skulle göra årets sista hemmamatch inom Allsvenskan mot Skånela.

LIF Blå var först ut på planen och visade upp ett överlägset lag där de unga spelarna genast tog en ledning i matchen som Örebrolaget ÖSK aldrig kunde komma ifatt, lagets målvakter Ludvig Mattsson och Isac Listh Forsström var omutliga i målet medan målskyttarna Erik Westlöf och Rasmus Martinsson efter fina passningar från sina lagkamrater gjorde det svårt för ÖSKs försvar.
LIF Blå segrade med 28-22 efter 14-12 i halvlek där Hemköp efter matchen delade ut en god matkasse till ”Matchens Lirare”: Rasmus Martinsson.

Linde-damerna stod på tur för att möta ÖSK där en seger skulle betyda mycket för lagets placering i division 2-tabellen.
När matchen blåstes igång så var det en ren uppvisning av Linde-damerna, redan efter en kvart inne i matchen så hade hemmalaget spelat sig till makalösa 10-1 och damerna hade inga planer på att dra ner på sitt snabbspelande tempo då de fortsatte dra undan med ledningen och vann således enkelt med 35-19 på poängtavlan efter 17-10 i halvtid.

Även i dam-matchen delade Hemköp ut en smaskig matkasse till ”Matchens Lirare” som blev Towe Olsson som tillsammans med lagkamraten Natalie Forslund blev lagets bästa målskyttar efter att spelat in 10 mål vardera under matchen.

Sist ut var LIF Lindesberg som hade ett otroligt revanschsugen mot det aktuella motståndarlaget Skånela efter en snöplig förlust under förra helgen.
Revanschsuget gjorde sig synligt i spelet då LIF redan efter 5 minuter hade en stabil ledning med 3-1 på poängtavlan, Linde fortsatte med sitt snabba anfallsspel där lagarbetet var i topp och målvakten Marcus Mattsson agerade vägg som satte stopp för nästan allt som Skånelas anfall kunde göra, inom halvlekens sista 8 minuter så lyckades LIF dessutom att gå från en ledning med 14-10 till otroliga 19-12.

– Vi jobbar ständigt med att förbättra vårat försvarsspel och det tycker jag att vi visar under halvleken, att vinna halvleken med 7 bollar är ju absolut godkänt, menar Filip Ottosson om lagets försvar i den första halvleken.

Andra halvleken väntade där Linde under en längre tid lyckades hålla samma trygga ledning som vid halvtidsvilan, trots några snöpliga mål från Skånelas sida så var de aldrig tillräckligt nära för att ses som ett hot, sedan gick matchen in på sin 45:e minut.

Med en utvisning på hemmalagets Fatlum Ahmeti så började Skånela att komma ikapp i högsta hastighet, där de gjorde två snabba mål efter hemmalagets utvisning och trots en time-out från Lindes håll så kunde inte LIF sätta stopp för den snabba upphämtningen som Skånela levererade.

Med 4 minuter kvar av matchen hade Skånela spelat sig tillbaka i matchen där ställningen låg på 30-30 och med nya utvisningar i Linde-laget så gick bortalaget undan ytterligare och avgjorde med minuten kvar.

– Det känns otroligt surt, sade Filip Ottosson direkt efter matchen och utvecklar:

– De första 52 minuterna håller vi ihop allt jättebra, vi får ut spel på kanterna samtidigt som vi får kontringar och räddningar men mot slutet går vi nog ifrån det spelet och spelar mer en mot en istället medan de går upp i ett 5-1 spel som kan störa vårt spel, menar Filip efter matchen och fortsätter:

– Det är i slutändan små detaljer som gör att de glider undan i slutet, vi blev kanske lite stressade mot slutet där vi spelade lite för oss själva och inte höll upp samma spel som i första halvlek där det flöt på.

Noterbart är att under matchens halvtidsvila så visade division 4-killarna upp sig där de bjöd på en linedance, bakgrunden till detta är att de under november haft en insamling till Prostatacancerförbuntet under november där killarna lyckades samla in hela 60 600:-.
Trots de otroliga siffrorna öppnade laget upp för en högre insamling till nästa år:

– Vi vill inte sluta när vi är på topp, vi vill nå högre, menar LIFs division 4-lag som bemöttes av stående ovationer från publiken under sin uppvisning.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela
Slutresultat: 30-33 (19-12)
Publik: 642 personer

Målgörare: Filip Ottosson (7), Fatlum Ahmeti (7), Jesper Nilsson (6), Albin Järlstam (5), Herman Bosson (4), Karl Zetterlund (1)

Matchens Lirare: Marcus Mattsson

Nästa hemmamatch: Fredagen 3/1 vs Kungälv med matchstart kl. 19.00
OBS!!! Nytt datum då matchen ursprungligen var schemalagd under söndagen 5/1

Publicerad 15 december 2019 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Så här skall restaurangen Bytesgatan 17 hålla gästerna väderskyddade. Bild: Bytesgatan 17

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”

Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 – det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osäkra läget, på grund av coronarestriktionerna, genomförs planen med vissa orosmoln på himlen. Det får bära eller brista, menar restaurangägaren.
– Det är tufft nu och det här är en ren chansning – men jag tror på det här och hoppas att det skall bli uppskattat, säger Hasan Agrali.

23 april 2021 klockan 11:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Bild från Region Örebro län

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet

Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs kommun ligger antalet fall fortfarande på en hög nivå, med 99 bekräftade fall de senaste 7 dagarna.

23 april 2021 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete

När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när ...

Slog sönder dörr med yxa – pepparsprayad och handfängslad av polisen

Sent på tisdagskvällen skickades flera patruller till en adress i Guldsmedshyttan...

Yrkeschaufför misstänkt för farlig omkörning efter däckexplosion

En polispatrull fick göra en kraftig inbromsning för att undvika en kollision med ett ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Från torpet i Spannarboda – till döden i pesten i Etiopien

Du behöver inte bo i Spannarboda eller Finnåker. Du behöver inte heller ta dig till församlingshemmet i Lindesberg. Det är bara att logga in via internet för att få höra berättelsen om torparsonen Carl Jansson liv och hemska öde.

21 april 2021 klockan 08:34 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Det som göms i snö... Foto: Fredrik Norman

Våren läggs tillfälligt på is – SMHI flaggar för snö och friska nordanvindar

Nordanvind med vindbyar på uppemot 16 meter per sekund – och snöfall. En mycket skarp kontrast till hur veckan inleddes – men just så ser prognosen ut för torsdagsdygnet i Lindesbergstrakten.

21 april 2021 klockan 08:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Grönsiskans små konstnärer invigde förskolans ateljé
Förskolan Grönsiskan i Lindesberg invigde sin helt nya ateljé under tisdagseftermiddagen. Under pompa och ståt klippte tre av förskolans små ...
20 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Måste kirurgakuten stänga nattetid även i Karlskoga?
INSÄNDARE/DEBATT: För att få ekonomin i balans beslöt Hälso- och sjukvårdsnämnden i september 2019 att reducera antalet arbetade timmar under ...
20 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Brandkåren larmades ut när kontrollerad eldning spred sig
UPPDATERAD. Vid 14-tiden på måndagen larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand i Grönbo, en mil öster om Lindesberg.
19 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Över 15 000 doser vaccin fördelas i länet under veckan

Under vecka 16 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 700 doser vaccin. Nu kan personer som är födda år 1956 och tidigare boka tid för vaccination, då åldersgränsen nu gäller födelseår, och inte födelsedag som tidigare.

19 april 2021 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Piasavakvastens högtid är kommen i våra bostadsområden. Foto: Fredrik Norman

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

16 april 2021 klockan 11:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har ...

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Annons


Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.

15 april 2021 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ...

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor

Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har ...

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad
Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift ...
9 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge
Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 ...
8 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-06

2021-04-06

2021-04-04

2021-04-03

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-01

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-23 18:44