Sundbo Ila och Markus Linryd avslutade söndagen efter händelserika tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Händelserika söndagstävlingar på travet

Det blev en utdragen och minst sagt händelserikt när Fornaboda avslutade veckan med säsongens sjunde tävlingsdag. Trots flera omstarter och utdragna förseningar så fick man ändå avsluta på en trevlig ton efter att den värmländska 25-åringen, Alva Johansson, fick ta emot sin första tränarseger.

När dammet precis har lagt sig från onsdagens travfest så öppnar Fornaboda snabbt för nya tävlingar. Med travets huvudtävlingar i Norge under söndagen, så blev Fornaboda landets enda travbana att köra tävlingar. Tävlingsdagen blev däremot något utdragen, då flertalet omstarter och materialfel uppstod under dagens tio lopp.

När tävlingsdagen närmade sig sitt slut så uppstod även en olycka i dagens nionde lopp. Ingen kom till skada men loppet blev tvunget att köras om som sista aktivitet för dagen.

Med det flyttade loppet iväg så såg det ut som att dagen skulle avslutas med en favoritseger på upploppet där favoritspelade Svartina L.G. höll en stor ledning, men fångades in på mållinjen av Sundbo Ila. Förutom ett fint skrällodds gav segern även dagens överlägset gladaste ton, som kom från den 25-åriga segerdebutanten Alva Johansson.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är förvånad. Hon är duktig och idag räckte det med att säga det till henne, sade en mållös tränare i vinnarcirkeln.

Det var en mållös Alva Johansson i vinnarcirkeln. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Istället fick segerkusken, Markus Linryd, sköta vinnarsnacket i mikrofonen. Segern var 30-åringens andra för dagen där duon, trots omstarter samt ett avbrutet och flyttat lopp, höll sig lugna.

– Hästen var genomsnäll och lugn så det var inga bekymmer för vår del, vi blev kanske till och med gynnade av att hon fick springa lite extra en stund innan. Hon kändes mest nöjd med sig själv idag och sen när hon fick tag i ledaren också så blev det bra, sade Markus som höll en låg profil innan loppet.

– Vi hade mest siktet inställt på att köra ett felfritt lopp och ta en placering efter det, så det här var en fin bonus. Mot upploppet kändes det för långt fram men hon sög i lite extra och verkade vilja vinna idag, så det var bra kämpat.

Sundbo Ila efter segern med kusk och tränare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Tre dubbelsegrare på tio lopp: ”Det är häftigt!”
Förutom dubbelsegraren Markus Linryd, så var det ytterligare två kuskar som fick gästa vinnarcirkeln dubbelt: Valentin Prevost och Maxime Marais. Dagens första kusk till två segrar var Valentin Prevost som är uppväxt i Frankrike men är licensierad på Gävletravet.

Den första segern för dagen togs med den överlägsna hästen Fläsk Ken som Valentin även tränar. Förutom sin fjärde kuskseger i karriären så blev segern extra speciell, då även Valentin fick njuta av sin första tränarseger i karriären.

– Det är min sambo som har tränat hästen tidigare men nu är det jag som tränar, så det var såklart roligt att den första segern kom nu. Det här är en häst som håller sig mellan breddloppen och de större loppen och behövde mest startpoäng, sade Valentin i vinnarcirkeln.

Fläsk Ken gav Valentin Prevost sin första tränarseger. Foto: Timmy Lundegård

Trots en färsk debutseger som tränare så var inte dagen över. Redan i loppet därefter var Valentin tillbaka i vinnarcirkeln, med ett bredare leende än tidigare. Trots en fin resa och en vass avslutning på upploppet, så fick målfotot avgöra vinnaren där Valentin utsågs till vinnare med hästen Global Wildcat.

– Det är häftigt! Jag har bara vunnit tre lopp innan jag kom hit idag så att ta en dubbel är helt nytt. Det här är en häst som jag får köra lite till och från, så det är jätteroligt att jag får vinna med just den. Jag älskar Fornaboda sedan tidigare och efter det här kommer jag absolut att komma tillbaka.

För hemmahästarna var man nära en seger vid tre tillfällen. Tre silverplaceringar fick man med sig från tre olika stall, där det lät positivt från alla håll.

Den första andra platsen gick till Diego Simoni, tränad och körd av Jimmi Ehlers, som efter en snabb spurt på upploppet var duon nära ledaren i mål.
Även Malin Hurtig var nära en seger som tränare, efter att Örebrokusken Micael Lindblom körde in en silverplacering på upploppet.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Han har lite problem i svängarna här på Fornaboda så kusken får som sakta in en aning så man slipper galopp, vilket såklart inte är så optimalt. Men som sagt så är vi nöjda med en andra plats, säger Malin Hurtig om sin häst Excellenzen.

Även Kerstin Hell, som hade sju hästar till start under söndagen, var nöjd med en andra plats.

– Vi är nöjda. Det strulade lite med resan till banan men väl på plats så fick hon ett bra lopp. Hon fick gå lite för tidigt men när hon väl gick på så var hon bra, så vi är nöjda, säger Kerstin Hell om Red Alert W.F..

Red Alert W.F. (nr 7) bjöd upp till strid på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

Söndagens vinnare:
Lopp 1
: Paoloni Stux – Jennifer Persson
Lopp 2: Mogas Casandra – Emma Tångring (Eva-Lena Hellman)
Lopp 3: Fläsk Ken – Valentin Prevost – 7,76
Lopp 4: Global Wildcat – Valentin Prevost (Gabriella Zaxin) – 37,54
Lopp 5: Chokotail – Fredrik Söderberg – 2,32
Lopp 6: Teton Britannica – Micael Lindblom – 3,81
Lopp 7: Blues d’Ourville – Maxime Marais (Kevin Gondet) – 2,12
Lopp 8: Boira V.W. – Markus Linryd (Tobias J Gustafsson) – 8,68
Lopp 9: Sundbo Ila – Markus Linryd (Alva Johansson) – 23,80
Lopp 10: Victory Trix – Maxime Marais (Christer Otterström) – 2,77

Nästa tävlingsdag: Måndag 18:e juli med första start kl. 12.20. Lunchtrav med fri entré!

Publicerad 10 juli 2022 klockan 19:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet
Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar ...
5 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Annons


Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

När värmeböljan drog in valde många att spendera dagen vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i kommunen. LindeNytt tog tillfället i akt att göra ett besök vid Ölsjöbadet i Ramsberg som blivit framröstat för andra året i rad av P4 Örebros lyssnare till länets bästa badplats.

21 juli 2022 klockan 19:27 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull
Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart ...
20 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-10 04:07