Sundbo Ila och Markus Linryd avslutade söndagen efter händelserika tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Händelserika söndagstävlingar på travet

Det blev en utdragen och minst sagt händelserikt när Fornaboda avslutade veckan med säsongens sjunde tävlingsdag. Trots flera omstarter och utdragna förseningar så fick man ändå avsluta på en trevlig ton efter att den värmländska 25-åringen, Alva Johansson, fick ta emot sin första tränarseger.

När dammet precis har lagt sig från onsdagens travfest så öppnar Fornaboda snabbt för nya tävlingar. Med travets huvudtävlingar i Norge under söndagen, så blev Fornaboda landets enda travbana att köra tävlingar. Tävlingsdagen blev däremot något utdragen, då flertalet omstarter och materialfel uppstod under dagens tio lopp.

När tävlingsdagen närmade sig sitt slut så uppstod även en olycka i dagens nionde lopp. Ingen kom till skada men loppet blev tvunget att köras om som sista aktivitet för dagen.

Med det flyttade loppet iväg så såg det ut som att dagen skulle avslutas med en favoritseger på upploppet där favoritspelade Svartina L.G. höll en stor ledning, men fångades in på mållinjen av Sundbo Ila. Förutom ett fint skrällodds gav segern även dagens överlägset gladaste ton, som kom från den 25-åriga segerdebutanten Alva Johansson.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är förvånad. Hon är duktig och idag räckte det med att säga det till henne, sade en mållös tränare i vinnarcirkeln.

Det var en mållös Alva Johansson i vinnarcirkeln. Foto: Isabella Jansson Wiklund

Istället fick segerkusken, Markus Linryd, sköta vinnarsnacket i mikrofonen. Segern var 30-åringens andra för dagen där duon, trots omstarter samt ett avbrutet och flyttat lopp, höll sig lugna.

– Hästen var genomsnäll och lugn så det var inga bekymmer för vår del, vi blev kanske till och med gynnade av att hon fick springa lite extra en stund innan. Hon kändes mest nöjd med sig själv idag och sen när hon fick tag i ledaren också så blev det bra, sade Markus som höll en låg profil innan loppet.

– Vi hade mest siktet inställt på att köra ett felfritt lopp och ta en placering efter det, så det här var en fin bonus. Mot upploppet kändes det för långt fram men hon sög i lite extra och verkade vilja vinna idag, så det var bra kämpat.

Sundbo Ila efter segern med kusk och tränare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Tre dubbelsegrare på tio lopp: ”Det är häftigt!”
Förutom dubbelsegraren Markus Linryd, så var det ytterligare två kuskar som fick gästa vinnarcirkeln dubbelt: Valentin Prevost och Maxime Marais. Dagens första kusk till två segrar var Valentin Prevost som är uppväxt i Frankrike men är licensierad på Gävletravet.

Den första segern för dagen togs med den överlägsna hästen Fläsk Ken som Valentin även tränar. Förutom sin fjärde kuskseger i karriären så blev segern extra speciell, då även Valentin fick njuta av sin första tränarseger i karriären.

– Det är min sambo som har tränat hästen tidigare men nu är det jag som tränar, så det var såklart roligt att den första segern kom nu. Det här är en häst som håller sig mellan breddloppen och de större loppen och behövde mest startpoäng, sade Valentin i vinnarcirkeln.

Fläsk Ken gav Valentin Prevost sin första tränarseger. Foto: Timmy Lundegård

Trots en färsk debutseger som tränare så var inte dagen över. Redan i loppet därefter var Valentin tillbaka i vinnarcirkeln, med ett bredare leende än tidigare. Trots en fin resa och en vass avslutning på upploppet, så fick målfotot avgöra vinnaren där Valentin utsågs till vinnare med hästen Global Wildcat.

– Det är häftigt! Jag har bara vunnit tre lopp innan jag kom hit idag så att ta en dubbel är helt nytt. Det här är en häst som jag får köra lite till och från, så det är jätteroligt att jag får vinna med just den. Jag älskar Fornaboda sedan tidigare och efter det här kommer jag absolut att komma tillbaka.

För hemmahästarna var man nära en seger vid tre tillfällen. Tre silverplaceringar fick man med sig från tre olika stall, där det lät positivt från alla håll.

Den första andra platsen gick till Diego Simoni, tränad och körd av Jimmi Ehlers, som efter en snabb spurt på upploppet var duon nära ledaren i mål.
Även Malin Hurtig var nära en seger som tränare, efter att Örebrokusken Micael Lindblom körde in en silverplacering på upploppet.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Han har lite problem i svängarna här på Fornaboda så kusken får som sakta in en aning så man slipper galopp, vilket såklart inte är så optimalt. Men som sagt så är vi nöjda med en andra plats, säger Malin Hurtig om sin häst Excellenzen.

Även Kerstin Hell, som hade sju hästar till start under söndagen, var nöjd med en andra plats.

– Vi är nöjda. Det strulade lite med resan till banan men väl på plats så fick hon ett bra lopp. Hon fick gå lite för tidigt men när hon väl gick på så var hon bra, så vi är nöjda, säger Kerstin Hell om Red Alert W.F..

Red Alert W.F. (nr 7) bjöd upp till strid på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

Söndagens vinnare:
Lopp 1
: Paoloni Stux – Jennifer Persson
Lopp 2: Mogas Casandra – Emma Tångring (Eva-Lena Hellman)
Lopp 3: Fläsk Ken – Valentin Prevost – 7,76
Lopp 4: Global Wildcat – Valentin Prevost (Gabriella Zaxin) – 37,54
Lopp 5: Chokotail – Fredrik Söderberg – 2,32
Lopp 6: Teton Britannica – Micael Lindblom – 3,81
Lopp 7: Blues d’Ourville – Maxime Marais (Kevin Gondet) – 2,12
Lopp 8: Boira V.W. – Markus Linryd (Tobias J Gustafsson) – 8,68
Lopp 9: Sundbo Ila – Markus Linryd (Alva Johansson) – 23,80
Lopp 10: Victory Trix – Maxime Marais (Christer Otterström) – 2,77

Nästa tävlingsdag: Måndag 18:e juli med första start kl. 12.20. Lunchtrav med fri entré!

Publicerad 10 juli 2022 klockan 19:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Larsson överraskades av Daniel Paris. Foto: Emil Lörelius/Postkodlotteriet

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när självaste Daniel Paris dök upp på hans arbetsplats. Med sig hade han ett gäng gyllene kuvert innehållande vinster från Postkodlotteriet, där Peter blivit en lycklig vinnare.
– Oj oj oj, tack så jättemycket! sade en överraskad och glad Peter.

25 november 2022 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Karin Gustafsson på Mäklarhuset informerar om läget på den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mäklarhuset

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i sina rapporter att ytterligare nedgångar kan komma att väntas – ända ned mot 20%. Det har i sin tur lett till att många oroliga kunder hört av sig till Mäklarhuset i Lindesberg för vägledning.
– Vi har blivit kontaktade av kunder som undrar om det går att sälja då de tror att priset har gått ner så pass mycket. Det blir lite tokigt, menar Karin Gustafsson och förklarar att den lokala marknaden inte ser ut på samma sätt.

25 november 2022 klockan 10:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom ...

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Nicklas Jansson, Nicklas Dahlgren och Markus Åsland i Stew, spelar i Lindesberg på lördag. Foto: Camilla Lagerman

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan under lördagen. Med sig har de det stockholmsbaserade bandet Wooden Fields, som släppte sitt debutalbum under 2021.
– Det är alltid kul att lira ihop med folk man tycker om, säger Nicklas Jansson.

23 november 2022 klockan 14:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Torphyttevägen avstängd till och med fredag. Foto: Camilla Lagerman

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare in i Brodalsområdet, till exempel för att komma till Lindeskolan, hänvisas till alternativa färdvägar. Infarten till Hemköp påverkas dock ej av det arbete som nu påbörjats. Avstängningen var planerad att hävas nu på fredag – men under onsdagen kommer man med nya bud som gör gällande att man öppnar vägen igen först i nästa vecka.
– Det är VA-avdelningen som har stängt vägen. Det är ett ledningsarbete som skall utföras där, berättar Mikael Dahlin, enhetschef Gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

23 november 2022 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen
Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande ...
22 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält
Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat...
22 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD
Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den kommande mandatperioden. Ny ordförande i kommunstyrelsen...
21 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky visar upp en specialbyggd modell till bordsspelet Warhammer. Foto: Jennie Einarsson

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för sina medlemmar att kunna ställa upp de skrymmande spelborden.
– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra medlemmar större utrymme nu när vi är så pass många som spelar, menar Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky.

21 november 2022 klockan 13:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Det blev nio mål i målskillnad mot Silwing Troja under fredagen. Foto: Hasse Persson

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på en rad intressant innehåll från hemmalagets ögon, där LIF fick den överlägset bästa halvtimmen.
– Vi har jobbat rätt mycket med tajming, berättar Asso Eliassi.

18 november 2022 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske g...

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Annons

Magnus Unosson och Johanna Röseberg är två av årets pristagare. Foto: Privat

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och utbildningsnämndens pedagogiska pris för 2022. I år var första gången som även barn, elever, föräldrar och andra medborgare i Lindesbergs kommun kunde nominera kandidater till priset, som i år alltså gick till Caroline Arvidsson (gymnasiet), Johanna Röseberg och Magnus Unosson (grundskolan) samt Elsa Nordenfelt och Maria Mårtensson (förskolan).

16 november 2022 klockan 15:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka...

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris

Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvä...

Jubileumsmatchens ledare gör sig redo för match. LIF Lindesbergs Jonatan Jeppson (t.v.) och IFK Noras Johan Johansson (t.h.). Foto: Timmy Lundegård

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch

Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, gjorde plats för en seriematch i division 3 mellan grannföreningarna IFK Nora och LIF Lindesberg.
– Det blir som vårat sätt att visa att vi gör något extra för att uppmärksamma vårt 115-årsjubileum, säger IFK Noras ordförande Johan Johansson.

12 november 2022 klockan 11:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

I helgen går startskottet – här är årets julmarknader
Med rask takt närmar vi oss tomtetider och på många platser runt om i Lindesbergs kommun stundar nu en mängd traditionsenliga julmarknader att bes...
11 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Hos Birgitta möts energier: ”Mystiken lockar”
Birgitta Fagerhill har varit aktiv som medium sedan 2015, då hon tog emot klienter i sin lilla stuga på gården hemma i Lövåsen. Sedan april ...
10 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nationella donationsveckan: ”Gör din vilja känd”
Under vecka 45 genomförs den nationella donationsveckan i Sverige, en kampanj som initierats av Socialstyrelsen med syftet att få fler att ta stä...
9 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-27 13:14