Hattparad i församlingshemmet. Foto: Ida Lindkvist
Hattparad och kakbuffé
I en mysig tillställning med fler än sju sorters kakor fick hattarna återigen liv. En hattparad ordnade den Internationella gruppen i församlingshemmet, till förmån för Svenska Kyrkan utomlands.
– Jag älskar hattar och jag har det på mig nästan varje dag, säger Ulla-Britt Strandberg som dagen till ära har med sig hela femton hattar.
Mångtalet hattar ligger utplacerade på borden så att man ska få en riktigt bra översikt. Det med breda brätten, några är
Foto: Ida Lindkvist
riktigt färgstarka, medan andra är mer matta i sin ton. Det finns klassiska hattar, sådana som man kan se kungligheter klädda i, men också hattar som ger en känsla av skogsvandring en solig hösteftermiddag, med en liten fjäder stucken i bandet som pricken över i:et. Ulla-Britt Strandberg har bidragit med hel drös av hattar till hattparaden, och hon har med sig 15 stycken i olika former och modeller.
– Jag älskar hattar och jag har det på mig nästan varje dag, säger Ulla-Britt och plockar upp en hatt med brett, rosa band.
– Den här hatten är 100 år gammal och jag köpte den i somras. Sedan har jag också engelska och italienska hattar. Jag har alltid tyckt om hattar!
Ulla-Britt Strandberg och Marianne Ohlsson poserar i sina hattar. Foto: Ida Lindkvist
Det är den Internationella gruppen som har ordnat den här tillställningen, och idén uppkom redan under tidig vår men det var inte förrän nu som man till slut kom till skott.
– Vi är ungefär 10 stycken i den Internationella gruppen, de i Guldsmedshyttan är med oss också, berättar Ing-Marie Larsson.
– Vi har ju även annat på gång, som den kommande insamlingen som heter ”Låt fler fylla fem”. Det är många barn i andra länder som aldrig hinner fylla fem. Och så brukar vi hjälpa till vid insamlingarna till Världens Barn, säger Ing-Marie.
Foto: Ida Lindkvist
På mittenbordet står inte bara sju sorters kartor uppdukade, utan det är närmare ett tiotal olika sorter. Gästerna förser sig och Ing-Marie berättar:
– Det är vi i gruppen som har bakat, vi var några som hjälpts åt. Och det är bakat med riktigt smör så det ska smaka riktigt gott. Vi skulle ha haft musik också, men nu blev det inte så. Men jag tänkte jag ska sätta på lite musik sedan, lite jazz så blir det rätt stämning.
Ing-Marie själv är klädd i en hatt som hon på egen hand har lyckats konstruera och skapa under en kurs. Den är vackert vit och har burits på dotterns bröllop.
– Förr använde jag naturligtvis hatt, förr i tiden hade jag alltid hatt när jag skulle gå till kyrkan på söndagarna, då hade man ju det på sig. Nu har jag oftast dalahätta på mig, säger Ing-Marie och tillägger att det beror på att hon ju faktiskt har sina rötter uppåt Dalarna, även om det inte går att avslöja på dialekten.
Ing-Marie Larsson i sin egengjorda hatt. Foto: Ida Lindkvist
De kakätande besökarna har sina hattar på sig när de njuter av kaffet och kakorna, och det ser så väldigt tjusigt ut.
– Det här med hattar väcker så många minnen, vi har ju lagt oss av med hattarna, men idag får vi ha hatt och det är jätteroligt, säger Ing-Marie när hon hälsar sällskapet välkomna.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Den 17 april 2019 blev Industritekniska programmet på Lindeskolan certifierat som ett Teknikcollege, och framtiden såg ljus ut för utbildningen som efter fem års dvala kunde startas upp igen, tack vare ett samarbete mellan Lindeskolan, kommunledningen och industriföretagen i Lindesberg. Men redan två år senare lades programmet ner på nytt. Nu ser det dock ut som att det blåser positiva vindar för ytterligare en nystart – redan hösten 2026.
– Att behovet av utbildningen finns och att alla är positiva till den råder det inga tvivel om. Det känns hoppfullt, säger rektor Andreas Blom.
Ett gäng glada förskoleklassare samt fritidspedagog Shafeek Khalil poserar med flera av deras finurliga holkar. Finalholken befinner sig just nu hos juryn på annan ort. Foto: Löa Skola
Löa friskola har blivit något av specialister när det gäller att bygga spektakulära fågelholkar. För tredje året i rad har skolan nämligen tagit plats som en av 15 finalister i SM i fågelholk. Av totalt 750 inskickade bidrag finns deras finurliga alster ”Fredsduvan” med bland de utvalda. Årets tema för fågelholken har koppling till världsläget.
– Vi har pratat en del i skolan om krig, FN, fred och frihet, och då var det någon i gruppen som kom på idén att vi skulle göra en fredsduva, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen och projektledare för fågelholksbygget på Löa friskola.
Måndagen den 1 april 2024 fick de beskedet som alla föräldrar fruktar – deras son hade omkommit i en fruktansvärt tragisk olycka. På dagen ett år senare vill föräldrarna rikta ett stort tack till alla som funnits där i sorgens mörkaste dagar, i saknaden av Andreas.
Ökad brandrisk när kvicksilvret stiger
Nu väntar tre dagar i följd med dagstemperaturer omkring 16 grader. Det må vara första april just idag, men uppgiften kommer från SMHI och ...
Biljettförsäljningen till 2025 års Caprice med Manskören Harmoni har rusat ända sedan plåtarna släpptes vid månadsskiftet november/december. För att ingen skall behöva vända i dörren på grund av lapp på luckan, öppnar man nu ännu en sidoläktare för att försäkra sig om att alla som vill ska få chansen att se showen – som i år kommer med en extra krydda.
De är de allra första vårfåglarna. De börjar att ropa under natten redan under den tidiga vårvintern. Jag talar om ugglorna. Nu är det nämligen deras högtid, en tid man kan höra dem ropa i våra skogar.
INSÄNDARE/DEBATT: Ytterligare försämring för människor, ekonomi och miljö i Bergslagen är aktuellt I Lindesberg har Staten centralt ett servicecenter. Där erbjuds vägledning och service för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Förra året skapade förändringarna i avfallsförordningen stor förvirring, särskilt när det handlade om majbrasor och eldning av trädgårdsavfall. Nu har regeringen reviderat lagstiftningen, vilket innebär att fastighetsinnehavare återigen får elda trädgårdsavfall under vissa förutsättningar. Dessutom har kravet på dispens för majbrasor tagits bort, vilket innebär att dessa nu kan hållas utan särskilt tillstånd.
FotoFredag: Den lilla färgglada
Förra veckan var jag ute på en promenad vid ett vattendrag där jag tidigare har sett en kungsfiskare - men bara på avstånd.
Valet mellan ”tegel eller undervisning”
REPLIK: Man kan ju undra vad som menas? Som politiker i Lindesbergs kommun och med särskilt ansvar för barn och ungdomars utbildning så är det ...