På lördag och söndag avgörs den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup. FOTO: Hannes Feldin

Helgen innebär futsalfest i Arenan – dags för femte cupen

I helgen är det dags för en modern tradition att gå av stapeln. För det femte året i rad arrangerar Frövi IK i samarbete med Bergslagens Sparbank sin årliga futsalcup i Lindesberg Arena. 44 lag från både när och fjärran gör under två dagar upp om segern.

Sedan hösten 2010 har Frövi IK gjort sig ett namn i Mellansverige inom futsalbranschen. Klubben har sedan dess arrangerat en årlig futsalturnering, något som det nu återigen blivit dags för. Med start på lördag kickar man igång den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup.

Cupen har växt fram till att bli något av en tradition och har i flera år lockat klubbar från många håll och kanter. Precis som förra året kommer man även denna gång att plocka bort fredagen och koncentrera matcherna till lördag och söndag. I övrigt är upplägget detsamma som föregående år, något som visat sig vara vägvinnande.

– Vi har under alla de här åren utvecklat cupen i samarbete med Arenan. Jag tycker att man ska arrangera sådana här saker när man har den fina arena som vi har i Lindesberg, säger Frövi IK:s cupansvarige Benny Gill.

Sex av elitlagen deltar i cupen

Till årets upplaga har man lyckats locka till sig 44 lag. 32 av dessa är anmälda till herrturneringen, medan damernas fått ta emot 12 anmälningar. Anledningen till att intresset är större hos herrarna tror Gill är att landslaget än så länge bara bedriver herrverksamhet. Men att futsalen totalt sett är på frammarsch råder det ingen tvekan om.

– Så upplever jag det verkligen! I år kunde vi lotta turneringen innan anmälningstiden ens gått ut på herrsidan. Det har vi inte kunnat göra tidigare och det syns att intresset blir allt större, berättar Gill.

Frövi IK har som arrangör även varit framgångsrika i sitt arbete för att utveckla cupen. Efter att man förra året gick över från tre till två cupdagar har man märkt av fler anmälda lag, i synnerhet bland de långväga gästerna. När man på lördag inviger den femte upplagan gör man det med lag som Falköpings United, Norrköping Futsal och QBIK från Karlstad som deltagare. Som arrangör bidrar även Frövi IK med såväl ett herr- som damlag.

För tillfället arbetar man från förbundets sida på att starta upp en elitserie med sexton deltagande lag. Sex av dessa kommer att finnas på plats i Bergslagens Sparbank Cup i helgen. Det är något som kommer att ge en extra stjärnglans till matcherna i Lindesberg Arena.

– Vi har sagt att vi vill få till ett brett utbud av lag. Nu kommer vi att ha lokala fotbollsklubbar som får möjligheten att möta futsallag som ska spela i högstaligan, berättar Gill stolt.

– Det är jävligt roligt att de hittar hit. Det kommer säkert att bli bra futsalmatcher i kombination med att de lokala lagen får chansen att möta så här bra motstånd.

”En bank som verkligen stöttar föreningslivet”

Med alla gästande lag på plats, både stora som små, är cupspelet redo att invigas. Först ut är herrarna som spelar på lördagen, samtidigt som damerna gör upp om vinsten på söndagen. Herrarnas cup pågår mellan 09.00-23.10 och damernas något kortare från klockan 09.00 till finalen 16.00. Inträde för respektive dag är 50 kronor för publik.

Att arrangera en så pass stor turnering kräver mycket arbete. Benny Gill berättar att man i arrangörsgruppen arbetat länge och väl på förberedelserna. Totalt kommer uppemot 50 funktionärer att gå åt under helgen, där 25 är aktiva åt gången.

Som cupens namn, Bergslagens Sparbank Cup, just antyder är banken en stor del av arrangemanget. Ända sedan uppförandet för fem år sedan har Bergslagen Sparbank stått som huvudsponsor. Benny Gill uppskattar samarbetet och vet att cupen ger väldigt mycket åt både Frövi IK och banken som partner.

– Det är jättekul att vi har en bank som verkligen stöttar föreningslivet i Bergslagen. De bidrar ekonomiskt till cuparrangemanget. Jag är jättetacksam att de ställer upp och att de ger någonting tillbaka till regionen.

Publicerad 31 oktober 2014 klockan 06:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-27 04:19