På lördag och söndag avgörs den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup. FOTO: Hannes Feldin

Helgen innebär futsalfest i Arenan – dags för femte cupen

I helgen är det dags för en modern tradition att gå av stapeln. För det femte året i rad arrangerar Frövi IK i samarbete med Bergslagens Sparbank sin årliga futsalcup i Lindesberg Arena. 44 lag från både när och fjärran gör under två dagar upp om segern.

Sedan hösten 2010 har Frövi IK gjort sig ett namn i Mellansverige inom futsalbranschen. Klubben har sedan dess arrangerat en årlig futsalturnering, något som det nu återigen blivit dags för. Med start på lördag kickar man igång den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup.

Cupen har växt fram till att bli något av en tradition och har i flera år lockat klubbar från många håll och kanter. Precis som förra året kommer man även denna gång att plocka bort fredagen och koncentrera matcherna till lördag och söndag. I övrigt är upplägget detsamma som föregående år, något som visat sig vara vägvinnande.

– Vi har under alla de här åren utvecklat cupen i samarbete med Arenan. Jag tycker att man ska arrangera sådana här saker när man har den fina arena som vi har i Lindesberg, säger Frövi IK:s cupansvarige Benny Gill.

Sex av elitlagen deltar i cupen

Till årets upplaga har man lyckats locka till sig 44 lag. 32 av dessa är anmälda till herrturneringen, medan damernas fått ta emot 12 anmälningar. Anledningen till att intresset är större hos herrarna tror Gill är att landslaget än så länge bara bedriver herrverksamhet. Men att futsalen totalt sett är på frammarsch råder det ingen tvekan om.

– Så upplever jag det verkligen! I år kunde vi lotta turneringen innan anmälningstiden ens gått ut på herrsidan. Det har vi inte kunnat göra tidigare och det syns att intresset blir allt större, berättar Gill.

Frövi IK har som arrangör även varit framgångsrika i sitt arbete för att utveckla cupen. Efter att man förra året gick över från tre till två cupdagar har man märkt av fler anmälda lag, i synnerhet bland de långväga gästerna. När man på lördag inviger den femte upplagan gör man det med lag som Falköpings United, Norrköping Futsal och QBIK från Karlstad som deltagare. Som arrangör bidrar även Frövi IK med såväl ett herr- som damlag.

För tillfället arbetar man från förbundets sida på att starta upp en elitserie med sexton deltagande lag. Sex av dessa kommer att finnas på plats i Bergslagens Sparbank Cup i helgen. Det är något som kommer att ge en extra stjärnglans till matcherna i Lindesberg Arena.

– Vi har sagt att vi vill få till ett brett utbud av lag. Nu kommer vi att ha lokala fotbollsklubbar som får möjligheten att möta futsallag som ska spela i högstaligan, berättar Gill stolt.

– Det är jävligt roligt att de hittar hit. Det kommer säkert att bli bra futsalmatcher i kombination med att de lokala lagen får chansen att möta så här bra motstånd.

”En bank som verkligen stöttar föreningslivet”

Med alla gästande lag på plats, både stora som små, är cupspelet redo att invigas. Först ut är herrarna som spelar på lördagen, samtidigt som damerna gör upp om vinsten på söndagen. Herrarnas cup pågår mellan 09.00-23.10 och damernas något kortare från klockan 09.00 till finalen 16.00. Inträde för respektive dag är 50 kronor för publik.

Att arrangera en så pass stor turnering kräver mycket arbete. Benny Gill berättar att man i arrangörsgruppen arbetat länge och väl på förberedelserna. Totalt kommer uppemot 50 funktionärer att gå åt under helgen, där 25 är aktiva åt gången.

Som cupens namn, Bergslagens Sparbank Cup, just antyder är banken en stor del av arrangemanget. Ända sedan uppförandet för fem år sedan har Bergslagen Sparbank stått som huvudsponsor. Benny Gill uppskattar samarbetet och vet att cupen ger väldigt mycket åt både Frövi IK och banken som partner.

– Det är jättekul att vi har en bank som verkligen stöttar föreningslivet i Bergslagen. De bidrar ekonomiskt till cuparrangemanget. Jag är jättetacksam att de ställer upp och att de ger någonting tillbaka till regionen.

Publicerad 31 oktober 2014 klockan 06:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 17:51