På lördag och söndag avgörs den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup. FOTO: Hannes Feldin

Helgen innebär futsalfest i Arenan – dags för femte cupen

I helgen är det dags för en modern tradition att gå av stapeln. För det femte året i rad arrangerar Frövi IK i samarbete med Bergslagens Sparbank sin årliga futsalcup i Lindesberg Arena. 44 lag från både när och fjärran gör under två dagar upp om segern.

Sedan hösten 2010 har Frövi IK gjort sig ett namn i Mellansverige inom futsalbranschen. Klubben har sedan dess arrangerat en årlig futsalturnering, något som det nu återigen blivit dags för. Med start på lördag kickar man igång den femte upplagan av Bergslagens Sparbank Cup.

Cupen har växt fram till att bli något av en tradition och har i flera år lockat klubbar från många håll och kanter. Precis som förra året kommer man även denna gång att plocka bort fredagen och koncentrera matcherna till lördag och söndag. I övrigt är upplägget detsamma som föregående år, något som visat sig vara vägvinnande.

– Vi har under alla de här åren utvecklat cupen i samarbete med Arenan. Jag tycker att man ska arrangera sådana här saker när man har den fina arena som vi har i Lindesberg, säger Frövi IK:s cupansvarige Benny Gill.

Sex av elitlagen deltar i cupen

Till årets upplaga har man lyckats locka till sig 44 lag. 32 av dessa är anmälda till herrturneringen, medan damernas fått ta emot 12 anmälningar. Anledningen till att intresset är större hos herrarna tror Gill är att landslaget än så länge bara bedriver herrverksamhet. Men att futsalen totalt sett är på frammarsch råder det ingen tvekan om.

– Så upplever jag det verkligen! I år kunde vi lotta turneringen innan anmälningstiden ens gått ut på herrsidan. Det har vi inte kunnat göra tidigare och det syns att intresset blir allt större, berättar Gill.

Frövi IK har som arrangör även varit framgångsrika i sitt arbete för att utveckla cupen. Efter att man förra året gick över från tre till två cupdagar har man märkt av fler anmälda lag, i synnerhet bland de långväga gästerna. När man på lördag inviger den femte upplagan gör man det med lag som Falköpings United, Norrköping Futsal och QBIK från Karlstad som deltagare. Som arrangör bidrar även Frövi IK med såväl ett herr- som damlag.

För tillfället arbetar man från förbundets sida på att starta upp en elitserie med sexton deltagande lag. Sex av dessa kommer att finnas på plats i Bergslagens Sparbank Cup i helgen. Det är något som kommer att ge en extra stjärnglans till matcherna i Lindesberg Arena.

– Vi har sagt att vi vill få till ett brett utbud av lag. Nu kommer vi att ha lokala fotbollsklubbar som får möjligheten att möta futsallag som ska spela i högstaligan, berättar Gill stolt.

– Det är jävligt roligt att de hittar hit. Det kommer säkert att bli bra futsalmatcher i kombination med att de lokala lagen får chansen att möta så här bra motstånd.

”En bank som verkligen stöttar föreningslivet”

Med alla gästande lag på plats, både stora som små, är cupspelet redo att invigas. Först ut är herrarna som spelar på lördagen, samtidigt som damerna gör upp om vinsten på söndagen. Herrarnas cup pågår mellan 09.00-23.10 och damernas något kortare från klockan 09.00 till finalen 16.00. Inträde för respektive dag är 50 kronor för publik.

Att arrangera en så pass stor turnering kräver mycket arbete. Benny Gill berättar att man i arrangörsgruppen arbetat länge och väl på förberedelserna. Totalt kommer uppemot 50 funktionärer att gå åt under helgen, där 25 är aktiva åt gången.

Som cupens namn, Bergslagens Sparbank Cup, just antyder är banken en stor del av arrangemanget. Ända sedan uppförandet för fem år sedan har Bergslagen Sparbank stått som huvudsponsor. Benny Gill uppskattar samarbetet och vet att cupen ger väldigt mycket åt både Frövi IK och banken som partner.

– Det är jättekul att vi har en bank som verkligen stöttar föreningslivet i Bergslagen. De bidrar ekonomiskt till cuparrangemanget. Jag är jättetacksam att de ställer upp och att de ger någonting tillbaka till regionen.

Publicerad 31 oktober 2014 klockan 06:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

En personlig hälsning från många fotbollsspelares stora idol, Zlatan Ibrahimović, finns att vinna. Donerad av världsstjärnan själv. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får en minst sagt extra stor stjärnglans. Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimović, donerar nämligen ett mycket speciellt pris till cupens lotteri, där samtliga intäkter går till Barncancerfonden.

28 september 2022 klockan 18:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Merta Sjögren som är en av spelarna som hittas i truppen även i Division 1. Foto: Hasse Persson

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. Lindelaget slog direkt på en seger i säsongens första match som spelades på bortaplan. Trots ett steg neråt i divisionstrappan så blev det ingen hämtningsseger då man fick bjuda på fem jämna set.

27 september 2022 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup

På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen ...

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Adrian Andersson är inte bara arrangör, utan tävlar också i Sveriges Starkaste Man. Foto: Privat

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet Adrian Andersson hoppas på vinst efter en tredjeplats 2020 och en andraplats året därpå.
– Nu vinner jag på hemmaplan! skrattar han.

15 september 2022 klockan 16:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda
För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för kallblod. Femton hästar var på ...
13 september 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust i första åttondelen
Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev motståndet i å...
4 september 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF till slutspel trots förlust
Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen ...
31 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM

På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-åringen, som bara för några veckor sedan kammade hem ett guld vid Ungdoms-OS, kan nu även stoltsera med en bronspeng efter dagens tävlingar.

27 augusti 2022 klockan 18:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund bjöd på segergest när hon tog sin första seger med varmblod. Foto: Christer Norin/ALN

Isabella tog första varmblodssegern

Vid årsskiftet tog fjolårets SM-vinnare inom ponnytrav, Isabella Jansson Wiklund, ut sin kusklicens för de större travhästarna. Fem lopp har körts under året och när Isabellas sjätte lopp skulle köras på Gävle under torsdagen, så kom karriärens första varmblodsseger.
– Jag är nog mer i chock tror jag, säger Isabella.

26 augusti 2022 klockan 14:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dalatränaren avslutade starkast

Dalatränaren Nicklas Westerholm har haft stora framgångar på Fornaboda under säsongen, med nästan minst en seger under ...

bildspel LIF tar en ny skrällseger i Svenska Cupen

Efter den stora skrällsegern mot SM-vinnande Ystad, så visade LIF Lindesberg att uddamålssegern inte var någon eng...

bildspel Regnet stoppar inte Bergslagens Snabbaste

Regnskuren som kom natten till lördagen var inte optimalt för SHRAs sista tävling för året, Bergslagens Snabbaste...

Annons

Chasse Royale Rick blev en av två hemmahästar som fick en silverplacering under söndagen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick chansen att visa upp sig. Bara ett lopp slutade med seger, där den segrande kusken var över 35 års åldern, samtidigt som 31-åringarna var framgångsrikast i vinnarcirkeln.

14 augusti 2022 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway...

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i ...

Axel Thybeck från Lindesberg sprang hem ett guld i O-ringen. Foto: Aron Broman

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna deltagare var anmälda, däribland Axel Thybeck från Lindesberg, som efter samtliga fem etapper stod som totalsegrare i klassen H15. Nu siktar 15-åringen mot ungdoms-SM som går av stapeln i Stockholm under september.
– Jag är jättenöjd, säger en glad Axel till LindeNytt.

1 augusti 2022 klockan 11:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS
Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica. Därmed skriver hon även ...
29 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!
Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den ...
27 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär
Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första upplagan av Gammelstock av stapeln i Gammelbo under lö...
23 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-22

2022-07-18

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-07

2022-07-04

2022-07-03

2022-06-25

2022-06-20

2022-06-16

2022-06-15

2022-09-29 13:13