Timetobelucky blev årets sista vinnare på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid mellan två hemmahästar där Timetobelucky till slut travade hem en överlägsen efterlängtad seger.
– Han var värd den här segern, säjer tränare Mats Johansson.

Det var fri entré för alla travälskare när Fornaboda körde sin sista tävlingsdag för säsongen under torsdagslunchen. Passande nog så var hemmahästarna bäst när säsongen skulle sätta punkt, där två hemmahästar stred om säsongens sista seger.

Europes klassiska rocklåt ”The Final Countdown” spelades i högtalarna med minuten kvar till start. Med loppet iväg kunde hemmahästen Käbb’s Valente, trots tjugo meters tillägg, köras till ledningen med Marita Gustavsson. Väl där drog hemmahästen upp tempot och med Timetobelucky precis bakom sig, blev det en hemmaduo som stred om säsongens sista hemmaseger.

Käbb’s Valente höll ledningen inför upploppet. Foto: Timmy Lundegård

In på upploppet blev ledarhästen Käbb’s Valente för trött och slog på galopp, vilket gav Kenneth Gorski och Timetobelucky en överlägsen seger. Detta trots att hästen stannade till precis innan mål och minskade marginalerna till konkurrenterna.

– Att han stannade till på upploppet var inte så mycket för att han var trött utan snarare för att han blev ensam. Det är en stark och bra häst som har god kapacitet i grunden, berättar Kenneth Gorski efter segern som även berömmer ägarparet Mats och Katarina Johansson.

– Ägarna Mats och Katarina köpte hästen när den var ganska ung och har efter det gjort ett toppjobb med hästen. De ska ha en stor eloge för det fina tränarjobbet.

Även hos hästens tränare Mats Johansson blev det glada toner, efter att ”Tarzan” sprungit in sin andra seger åt Vedevågsstallet.

– Det här var en efterlängtad seger. Han har tränat på bra och har varit bra under en längre tid nu, så jag tycker absolut att han var värd den här segern. Att han som hemmahäst dessutom fick avsluta säsongen var passande, säger tränare Mats samtidigt som hästen får en välförtjänt dusch efter loppet.

Mats Johansson var nöjd efter segern. Foto: Timmy Lundegård

Mika Forss och Timo Nurmos är årets champions!
Trots en mulen himmel så blev det fina lunchtävlingar som kördes. Dagens största favorit på banans vinnarspel beräknades att inleda dagen, men istället lyckades den 31-åriga Dwight Pieters att köra in dagens största skräll. Detta till 37 gånger pengarna.

– Spår 12 bakom bil på kort distans är såklart inte det optimala på förhand, så jag förstår att oddset blev som det blev även om hästen är bra. Trots läget så fick vi en vettig resa i rygg på favoriten, så allt löste sig bra. Jag har aldrig kört hästen i lopp tidigare men jag har kört den några gånger hos tränaren, så jag kände ändå hästen lite inför start, berättade vinnarkusken.

Favoritseger blev det istället i loppet därefter där landets, i nuläget, bästa tränare Robert Bergh segrade med Grant Hall. En amerikansk häst som tog sin andra raka seger i sin tredje start i Sverige.

Grant Hall och Robert Bergh segrade Linde Energis lopp. Foto: Timmy Lundegård

– Han var lite för stor för tvååringsloppen i USA så vi köpte över honom hit till Sverige. Jag tycker att han har utvecklats bra på de inledande starterna och det känns som en häst med en lovande framtid. Han har gått mycket på milebanorna (1609 meter) i USA men han känns stark och har god muskulatur så det kan absolut bli längre distanser framöver, berättar Robert som gjorde sitt första besök på Fornaboda för året.

Under dagen prisades även Fornabodas nya champions. Med en segerrik säsong på Fornaboda under året, så lyckades Mika Forss att hålla undan med en god marginal till tvåan Claes Sjöström.

Mika tillhör en av världens bästa kuskar med nära 4000 inkörda segrar. Trots sex titlar som Finlands kuskchampion samt ett tidigare guld Kusk-EM, så är kuskchampionatet på Fornaboda Mikas första på svensk mark.

Tränarchampionatet gick samtidigt till Timo Nurmos som med säsongens championtitel, tar sitt tionde raka championat på Fornaboda.

Kuskchampion Mika Forss, här med Grott Maja. Foto: Timmy Lundegård

Säsongsfinalens vinnare:
Lopp 1: Global Boost – Dwight Pieters (Joakim Elfving) – 37,49
Lopp 2: Grant Hall – Robert Bergh – 1,70
Lopp 3: Hugo Journey – Ville Karhulahti – 5,17
Lopp 4: Anna Montana – Peter G Norman – 8,04
Lopp 5: Seeuneversister – Mika Forss (Timo Nurmos) – 2,55
Lopp 6: Bottnas Explosive – Petter Lundberg (Björn Röcklinger) – 3,88
Lopp 7: Campanet – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,76
Lopp 8: Georgia Am – Klas Olsson (David Persson) – 1,24
Lopp 9: Timetobelucky – Kenneth Gorski (Mats Johansson) – 9,72

Körsvensligans slutställning:
1. Mika Forss (11 segrar, 8 andra, 5 tredje)
2. Claes Sjöström (6 segrar, 4 andra, 2 tredje)
3. Carl Johan Jepson (5 segrar, 6 andra, 7 tredje)
4. Jorma Kontio (5 segrar, 4 andra, 1 tredje)
5. Andreas Lövdal (4 segrar, 2 andra, 4 tredje)

Årets hemmasegrar:
8:e maj: Danois Simoni – Jimmi Ehlers
16:e maj: Danois Simoni – Jeanette Holmskov (Jimmi Ehlers)
18:e juli: Skinny Dipping – Kenneth Gorski (Katarina Brattström)
19:e augusti: Timetobelucky – Kenneth Gorski (Mats Johansson)

Publicerad 19 augusti 2021 klockan 18:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Pressbild

Tävling: Vinn biljetter till ”The Christmas Feeling”

Som tidigare kunnat läsas på LindeNytt, kommer den stjärnspäckade julkonserten ”The Christmas Feeling” till Lindeskolans aula på lördag. Under kvällen kommer världens äldsta, aktiva storband Whispering Band tillsammans med Peter Asplund och gästsolister att framföra amerikanska och svenska julklassiker i svängiga jazztoner. I samarbete med Whispering Band finns nu chansen för två lyckliga vinnare att ta med sig en varsin vän på konserten.

30 november 2022 klockan 13:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott

UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på onsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Enligt polisen skall en person ha klagat på nacksmärtor och förts till sjukhus med ambulans. Föraren av personbilen misstänks för brott i samband med händelsen.

30 november 2022 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken

Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig ...

Julkonsert – med världens äldsta storband

Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar ...

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man ocks...

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Jesper Nilsson gjorde 11 mål borta mot Bolton under söndagen. Arkivbild: Hasse Persson.

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens första mål, fick en tuff timme framför sig. Redan vid halvtidsvilan var det åtta bollar som skiljde lagen åt till LIFs fördel, en siffra som senare steg upp till femton efter sextio spelade minuter.

27 november 2022 klockan 22:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök
Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när självaste Daniel Paris dök upp på hans arbetsplats. Med sig hade han...
25 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd
I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i ...
25 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kultursatsning: Film, opera, bok
Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan ...
25 november 2022 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Alexander Scharnke och Johan Fransson jobbar hårt inför lördagens öppna hus. Foto: Camilla Lagerman

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är verksamheten mer av ett träningscenter, där man erbjuder en rad olika aktiviteter, något man planerar att visa prov på under sitt öppna hus på lördag.
– Det är så mycket mer än ett gym, nu är vi mer ett center för träning, säger Alexander Scharnke.

24 november 2022 klockan 15:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när ...

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen...

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags f...

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat stora trafikstörningar, uppger polisen.

22 november 2022 klockan 08:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske g...

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Magnus Unosson och Johanna Röseberg är två av årets pristagare. Foto: Privat

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och utbildningsnämndens pedagogiska pris för 2022. I år var första gången som även barn, elever, föräldrar och andra medborgare i Lindesbergs kommun kunde nominera kandidater till priset, som i år alltså gick till Caroline Arvidsson (gymnasiet), Johanna Röseberg och Magnus Unosson (grundskolan) samt Elsa Nordenfelt och Maria Mårtensson (förskolan).

16 november 2022 klockan 15:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar
Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av teknik från företaget Chargenode lanserat en ny typ av ...
16 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare
Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre stipendiater fick emotta varsin ...
15 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri
I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ny typ av elräkningsbedrägeri. ...
15 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-14

2022-11-14

2022-11-12

2022-11-12

2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-01 05:27