Timetobelucky blev årets sista vinnare på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det blev en upploppsstrid mellan två hemmahästar där Timetobelucky till slut travade hem en överlägsen efterlängtad seger.
– Han var värd den här segern, säjer tränare Mats Johansson.

Det var fri entré för alla travälskare när Fornaboda körde sin sista tävlingsdag för säsongen under torsdagslunchen. Passande nog så var hemmahästarna bäst när säsongen skulle sätta punkt, där två hemmahästar stred om säsongens sista seger.

Europes klassiska rocklåt ”The Final Countdown” spelades i högtalarna med minuten kvar till start. Med loppet iväg kunde hemmahästen Käbb’s Valente, trots tjugo meters tillägg, köras till ledningen med Marita Gustavsson. Väl där drog hemmahästen upp tempot och med Timetobelucky precis bakom sig, blev det en hemmaduo som stred om säsongens sista hemmaseger.

Käbb’s Valente höll ledningen inför upploppet. Foto: Timmy Lundegård

In på upploppet blev ledarhästen Käbb’s Valente för trött och slog på galopp, vilket gav Kenneth Gorski och Timetobelucky en överlägsen seger. Detta trots att hästen stannade till precis innan mål och minskade marginalerna till konkurrenterna.

– Att han stannade till på upploppet var inte så mycket för att han var trött utan snarare för att han blev ensam. Det är en stark och bra häst som har god kapacitet i grunden, berättar Kenneth Gorski efter segern som även berömmer ägarparet Mats och Katarina Johansson.

– Ägarna Mats och Katarina köpte hästen när den var ganska ung och har efter det gjort ett toppjobb med hästen. De ska ha en stor eloge för det fina tränarjobbet.

Även hos hästens tränare Mats Johansson blev det glada toner, efter att ”Tarzan” sprungit in sin andra seger åt Vedevågsstallet.

– Det här var en efterlängtad seger. Han har tränat på bra och har varit bra under en längre tid nu, så jag tycker absolut att han var värd den här segern. Att han som hemmahäst dessutom fick avsluta säsongen var passande, säger tränare Mats samtidigt som hästen får en välförtjänt dusch efter loppet.

Mats Johansson var nöjd efter segern. Foto: Timmy Lundegård

Mika Forss och Timo Nurmos är årets champions!
Trots en mulen himmel så blev det fina lunchtävlingar som kördes. Dagens största favorit på banans vinnarspel beräknades att inleda dagen, men istället lyckades den 31-åriga Dwight Pieters att köra in dagens största skräll. Detta till 37 gånger pengarna.

– Spår 12 bakom bil på kort distans är såklart inte det optimala på förhand, så jag förstår att oddset blev som det blev även om hästen är bra. Trots läget så fick vi en vettig resa i rygg på favoriten, så allt löste sig bra. Jag har aldrig kört hästen i lopp tidigare men jag har kört den några gånger hos tränaren, så jag kände ändå hästen lite inför start, berättade vinnarkusken.

Favoritseger blev det istället i loppet därefter där landets, i nuläget, bästa tränare Robert Bergh segrade med Grant Hall. En amerikansk häst som tog sin andra raka seger i sin tredje start i Sverige.

Grant Hall och Robert Bergh segrade Linde Energis lopp. Foto: Timmy Lundegård

– Han var lite för stor för tvååringsloppen i USA så vi köpte över honom hit till Sverige. Jag tycker att han har utvecklats bra på de inledande starterna och det känns som en häst med en lovande framtid. Han har gått mycket på milebanorna (1609 meter) i USA men han känns stark och har god muskulatur så det kan absolut bli längre distanser framöver, berättar Robert som gjorde sitt första besök på Fornaboda för året.

Under dagen prisades även Fornabodas nya champions. Med en segerrik säsong på Fornaboda under året, så lyckades Mika Forss att hålla undan med en god marginal till tvåan Claes Sjöström.

Mika tillhör en av världens bästa kuskar med nära 4000 inkörda segrar. Trots sex titlar som Finlands kuskchampion samt ett tidigare guld Kusk-EM, så är kuskchampionatet på Fornaboda Mikas första på svensk mark.

Tränarchampionatet gick samtidigt till Timo Nurmos som med säsongens championtitel, tar sitt tionde raka championat på Fornaboda.

Kuskchampion Mika Forss, här med Grott Maja. Foto: Timmy Lundegård

Säsongsfinalens vinnare:
Lopp 1: Global Boost – Dwight Pieters (Joakim Elfving) – 37,49
Lopp 2: Grant Hall – Robert Bergh – 1,70
Lopp 3: Hugo Journey – Ville Karhulahti – 5,17
Lopp 4: Anna Montana – Peter G Norman – 8,04
Lopp 5: Seeuneversister – Mika Forss (Timo Nurmos) – 2,55
Lopp 6: Bottnas Explosive – Petter Lundberg (Björn Röcklinger) – 3,88
Lopp 7: Campanet – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,76
Lopp 8: Georgia Am – Klas Olsson (David Persson) – 1,24
Lopp 9: Timetobelucky – Kenneth Gorski (Mats Johansson) – 9,72

Körsvensligans slutställning:
1. Mika Forss (11 segrar, 8 andra, 5 tredje)
2. Claes Sjöström (6 segrar, 4 andra, 2 tredje)
3. Carl Johan Jepson (5 segrar, 6 andra, 7 tredje)
4. Jorma Kontio (5 segrar, 4 andra, 1 tredje)
5. Andreas Lövdal (4 segrar, 2 andra, 4 tredje)

Årets hemmasegrar:
8:e maj: Danois Simoni – Jimmi Ehlers
16:e maj: Danois Simoni – Jeanette Holmskov (Jimmi Ehlers)
18:e juli: Skinny Dipping – Kenneth Gorski (Katarina Brattström)
19:e augusti: Timetobelucky – Kenneth Gorski (Mats Johansson)

Publicerad 19 augusti 2021 klockan 18:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Roland Hellsing och Christian Kokvik. Foto: Manskören Harmoni

Efter 13 år – nu lämnar Roland över ansvaret till näste man

Under 13 års tid har Roland Hellsing verkat som ordförande för Manskören Harmoni. Nu har det dock blivit hög tid att lämna över ansvaret till näste man – Christian Kokvik, som har varit vice ordförande under Hellsings tid.

16 augusti 2022 klockan 15:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kameraövervakning för att få bukt med skadegörelse på Lindbackaskolan

Upprepade fall av skadegörelse och elever som larmat om att delar av skolan känns otrygg har nu gjort att Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg fattat beslut om att kameraövervaka delar av den nybyggda Lindbackaskolan. Dessutom kommer skolan att införa ett mobilt team som ska röra sig bland eleverna för att skapa trygghet och minska skadegörelse. Det meddelar nämnden i ett pressmeddelande under tisdagen.

16 augusti 2022 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

PRO bjuder in allmänheten till debatt med politiker

Med mindre än en månad kvar till valet bjuder PRO i Lindesberg in allmänheten till en hearing i Folkets ...

Man i 65-årsåldern hittad avliden i Norrsjön

Under lördagskvällen pågick ett eftersök i Norrsjön på gränsen mellan Lindesberg och Ljusnarsbergs ...

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick...

Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Ulf Lundell i Lindesberg Arena

Under rungande applåder klev Ulf Lundell upp på scenen under lördagskvällen i Lindesberg Arena för att göra sin sista spelning under sin allra sista sommarturné. Det resulterade i en magisk afton som lockade publik från hela Norden och även så långt bort som Tyskland för att få uppleva vad som kanske kan komma att bli Ulf Lundells sista livespelning. LindeNytt fanns på plats under kvällen för att kunna bjuda på ett bildspecial.

13 augusti 2022 klockan 21:58 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Stekhet debatt på Norrtullstorget

Under en timmeslång stekhet debatt i tryckande värme lyftes flera av de mest aktuella frågorna inom sjukvården i Regionen på lördagsförmiddagen. Bland annat debatterades möjlighet att kunna ha en fast läkarkontakt, akutmottagningen i Lindesberg och hur man ställer sig till privata vårdgivare.

13 augusti 2022 klockan 16:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Skogsbrand utanför Storå var snabbt under kontroll
UPPDATERAD. Vid 17-tiden på fredagen upptäcktes en skogsbrand strax utanför Storå. Enligt Niclas Nielsen, räddningsledare vid Nerikes Brandkår, ...
12 augusti 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras
Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway, där den andra och sista tävlingen i Bergslagens...
12 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stort polispådrag: ”Hotade skada sig själv och andra”
Sent på torsdagseftermiddagen beordrades flera polispatruller till en adress i norra kommundelen. Enligt larmuppgift skall en person uttryckt ...
12 augusti 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg tog en seger mot Svenska Mästaren Ystads IF. Foto: Hasse Persson.

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen. Ett roligt besök där många nog redan på förhand, trodde att Division 1-laget LIF Lindesberg skulle få svårt att hänga med. Så blev det däremot inte. Efter en otrolig andra halvlek så slutade matchen med uddamålsseger till hemmalaget!

11 augusti 2022 klockan 10:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hyrmaskiner

Grov stöld vid uthyrningsföretag

Natten till torsdag har företaget Hyrmaskiner i Lindesberg drabbats av en grov stöld. En minigrävare med tillhörande släp efterlyses nu av företaget.

11 augusti 2022 klockan 09:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Byggmästare Moberg möter Bergslagsmor i tredje upplagan av Flydda Tider

För tredje året i rad arrangerar Bergslagens Spektakelteater teatervandringen Flydda ...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera ...

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet

Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen

I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu förbereder sig killarna i Stew på ytterligare en spelning med samma arrangörer, då Kopparbergsfestivalen anordnas till helgen.
– Det ska bli skitkul, det är första festivalspelningen för oss i år, säger Nicklas Jansson.

4 augusti 2022 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM
I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya ...
3 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop
För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans ...
2 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-08-01

2022-07-29

2022-07-29

2022-07-28

2022-07-27

2022-07-27

2022-07-26

2022-07-25

2022-07-23

2022-07-22

2022-07-21

2022-07-20

2022-07-19

2022-07-18

2022-08-16 19:13