Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

Bland de elva lagen i Elitserien, innehar Falköping en speciell position i serien. Laguppställningen innehar enbart tolv elever från Riksidrotts Gymnasiet (RIG). Gymnasielaget kan dessutom inte åka ut ur Elitserien, men kan istället inte spela sig i de större sammanhangen som spel i SM-slutspel eller Grand Prix.

Trots att laget enbart består av elever, har Linde Volley haft en tuff bakgrund gällande spel mot RIG. Senaste segern kom under säsongen 2018/2019, en statistik som ändrades under lördagen.

Tränare Teemu Sarna och storspelande Martina Konecna var tillbaka, efter sjukdom. Med träning i kroppen hos Lindespelarna var duon till stor hjälp, när Falköpings Riksidrotts Gymnasium gästade Arenan.

– Det har varit väldigt tråkigt att sitta hemma och inte kunna spela volleyboll, säjer Martina Konecna direkt efter matchen.

Trots en jämn inledning så stal Linde Volley showen i det andra setet. Med ett högt självförtroende och fina räddningar från samtliga lagmedlemmar, blev det en ren Lindedominans som senare ledde till matchseger.

RIG stod för många inledande misstag i spelet, som gav Linde en bra hjälp med de inledande poängen. Bortalaget blev desto jämnare när det sista setet spelades.

Hemmalagets Lisa Andersson hjälpte laget genom det andra setet, med flera svårstoppade servar. Lagets libero Moa Renström stod för flertalet fina räddningar, medan Martina Konecna stod för säsongens starkaste sådan.

Med en arm bakom ryggen, liggandes på golvet, kunde den återkommande stjärnspelaren passa vidare bollen. Bollen ledde senare till en utökning i det andra setet med 14-7.

– Jag tycker att vi spelade bra. Vi fick till mycket av det som vi har jobbat med, säjer en nöjd Lisa Andersson efter matchen.

Hemmaliberon Moa Renström gjorde ett fint jobb under lördagens match. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi lät dem göra sina misstag”
Det blev en svag inledning i spelet för Linde Volley. Flertalet misstag gjordes av hemmalaget, som hade svårt med mottagningar och att spela vidare bollarna som kom över nätet.

Med siffrorna 3-7 fanns en viss oro till tidig förlust. Linde Volley kom däremot tillbaka med ett starkt spel, medan RIG började bjuda på ett slarvigt spel. Ett spel som bjöd in Lindelaget i matchen på nytt.

Att RIGs spel inte var på topp, var snabbt något som Linde utnyttjade. Med flera bollar spelade utanför planen och skott i nätet, kunde man snabbt kvittera matchen till 8-8.
Ledningen kom kort därefter. Martina Konecna fick en bra mottagning på bollen och lät därefter, Ida Larsson spela in 10-9. Lindes första ledning i matchen.

Ida Larsson fortsatte med poängen, där hon tvingade RIG till en time-out efter två raka servepoäng. Ställningen 13-10.

Ledningen började minska för hemmalaget, där bortalaget ännu spelade med flera misstag. RIG tilldelades även en, till synes, gratispoäng efter en svår situation för domaren. Liberon Moa Renström lyckades rädda en servad boll med handflatan, räddningen dömdes däremot bort av domaren som hade en annan syn i situationen.

Linde hade däremot ännu ledningen i spelet. Man tvingades till time-out efter två raka servepoäng för RIG, som sedan kvitterade setet till 18-18.
Med hjälp av Lexi Pollard kunde hemmalaget däremot gå mot seger i det inledande setet, efter en boll som ”lobbas” ovanför RIG-spelarna.

Det andra setet blev däremot en utklassning på hemmaplan. Spelet höll sig fortsatt snabbt, samtidigt lugnt i hemmalaget.

Lexi Pollard hjälpte till en ökad ledning, där hemmalaget inledde setet med 5-3.
Tillsammans med unga Lisa Andersson som servare, kunde Linde Volley sedan utöka ledningen, från 6-5 till 10-5.

Ledningen fortsatte att utökas där återkommande Martina Konecna, bjöd på vad som kan vara, säsongens häftigaste räddning.
Med en hård boll på väg mot Lindes planhalva, slängde sig Konecna mot golvet. Därifrån kunde hon, trots med ryggen mot bollen, ta emot bollen med ena handen. Bollen spelades vidare till RIGs halva, som i sin tur spelade ut den och gav poängen till Linde. 14-7.

Lisa Andersson kunde senare avsluta setet som servare, där Linde Volley krossade motståndet med setsiffrorna 25-14.

– Vi pressade dem en del under setet och försökte mest få dem att slita på. Vi lät dem göra sina misstag och lägger bollarna på dem gång på gång, till slut missar dem och då gräver de ner sig. Det gör det lättare för oss, säjer Lisa Andersson om Lindes dominans i det andra setet.

Det avslutande setet blev en jämnare historia. RIG blev jämnare i sitt spel och visade även dem fina kvaliteter. Ett set där inget lag höll någon längre ledning.
Med en sista time-out för Linde Volley, kunde man gå undan med ledningen. Trots 24-20 på poängtavlan, fick man svårt att spela in den sista poängen. Mariana Baddini avgjorde i slutändan matchen, trots en nagelbitande upphämtning av RIG.

– Vi hade bra kämparglöd inför det sista setet. Vi ville vinna och kände att vi verkligen skulle ha den här matchen, säjer Lisa Andersson.

Något som gav Linde Volley sin tredje seger för säsongen, efter en vecka av träningsåterhämtning.

– Vi har haft bättre förberedelser inför denna match än som inför den förra. Vi har tränat lite under veckan, dels med men också utan tränare. Det kändes i matchen att det gjorde skillnad, vi var mer inne i spelet på ett helt annat vis, berättar Lisa Andersson.

– Det är tre matcher kvar och jag tycker att det känns bra framöver. Vi vet att vi kan spela bra, avslutar Lisa.

Resultat Linde Volley-RIG Falköping
Slutresultat: 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (12), Ida Larsson (11), Martina Konecna (10), Zeinab Kamara (5), Lisa Andersson (4), Mariana Baddini (3)

Matchens Lirare: Mariana Baddini

Läget i tabellen: För första gången under säsongen så flyttar Linde Volley sig uppåt. Med tre nya poäng går Linde Volley förbi IKSU i tabellen, vilket placerar Lindelaget som nästjumbo.
Vägen upp till nästa placering är enbart en poäng, där Värnamo befinner sig. Samtidigt skiljer det endast en poäng mellan Linde och IKSU.
Hylte Halmstad är ännu obesegrade i både set och match, efter 16 spelade matcher.

Nästa match: Söndagen den 14:e februari vs Värnamo i Värnamo sporthall med matchstart kl. 15.00

Publicerad 6 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karin Sundin / Tyst minut genomförs vid Lindesbergs lasarett. Foto: Region Örebro län / Camilla Lagerman, LindeNytt

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour nattetid på halva Akuten, Lindesberg, beslutades 2019 av RÖLs Hälso- och Sjukvårdsnämnd med hopp om ekonomisk besparing.

9 juni 2021 klockan 08:15 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år
Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten med Martin Almgren ute på sjön Råsvalen. Även i år är ...
8 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”
En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gärningsman i anslutning till bankomaten vid Bergslagens Sparbank i centrala ...
8 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna
"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 månader inom Lindesbergs kommuns förskolor." Så står ...
7 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under fredagskvällen. Polisen larmades till adressen vid 18-tiden – men då hade den misstänkte redan försvunnit från platsen.
– Kvinnan fördes till sjukhus med skador i ansiktet, hon var vaken och talbar. Ett tillhygge har använts och misshandeln rubriceras som grov, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

7 juni 2021 klockan 12:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jörgen Nydén vann Byggnadspriset 2021. Foto: Lindesbergs kommun

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av pandemin blev det dock inte den festliga prisutdelning som tidigare år, då man har delat ut dessa i samband med nationaldagsfirandet i Oscarsparken. Festligt blev det däremot ändå, och samtliga tre pristagare överraskades när representanter från kommunen dök upp med blommor och värdecheckar. För den som vill se hur det hela såg ut finns filmat material på kommunens hemsida.

7 juni 2021 klockan 10:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområ...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat ä...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största kedja, Glaskedjan. Logotypen kommer att ändras, annars kommer allt att vara sig likt för det klassiska företaget som har funnits med sedan 1940-talet.
– Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Urban Lindqvist.

4 juni 2021 klockan 12:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort polispådrag i centrala Lindesberg efter larm om beväpnad man

UPPDATERAD KL. 19.42. Under torsdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från ...

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen

Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i ...

KD vill se fler båtplatser och gästbryggor i ”sjöstaden”

Lindesberg skulle bättre leva upp till epitetet sjöstaden om möjligheterna att ha båt...

Man död i frontalkrock utanför Lindesberg

En mycket allvarlig frontalkollision mellan lastbil och personbil inträffade på onsdagskvällen i höjd med ...

Mycket allvarlig frontalkrock på R50 mellan lastbil och personbil

UPPDATERAD KL. 19.34. Strax före klockan sju på onsdagskvällen larmade SOS Alarm att en ...

Kommunen letar nya villatomter i Lindesberg: ”Finns en stor efterfrågan”

Mellan 10-15 villatomter totalt skall tas fram i områdena Hermanstorp, ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Blottare slog till vid motionsspår: ”Inväntade kvinna och visade sitt kön”
Polisen söker en medelålders man som under måndagen skall ha blottat sig för en kvinna, när hon motionerade runt sjön. Enligt polisuppgift skall...
1 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lättnader i restriktionerna – detta gäller från 1 juni
Idag, den 1 juni, genomförs de första lättnaderna i restriktionerna för att förhindra spridningen av covid-19. Från och med idag blir det å...
1 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Större vaccinleveranser att vänta under juni
Under vecka 22 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 000 doser vaccin. Just nu pågår vaccination i fas fyra, där personer som är födda ...
31 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-27

2021-05-27

2021-05-26

2021-05-26

2021-05-26

2021-05-24

2021-05-24

2021-05-23

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-13 22:45