Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

Bland de elva lagen i Elitserien, innehar Falköping en speciell position i serien. Laguppställningen innehar enbart tolv elever från Riksidrotts Gymnasiet (RIG). Gymnasielaget kan dessutom inte åka ut ur Elitserien, men kan istället inte spela sig i de större sammanhangen som spel i SM-slutspel eller Grand Prix.

Trots att laget enbart består av elever, har Linde Volley haft en tuff bakgrund gällande spel mot RIG. Senaste segern kom under säsongen 2018/2019, en statistik som ändrades under lördagen.

Tränare Teemu Sarna och storspelande Martina Konecna var tillbaka, efter sjukdom. Med träning i kroppen hos Lindespelarna var duon till stor hjälp, när Falköpings Riksidrotts Gymnasium gästade Arenan.

– Det har varit väldigt tråkigt att sitta hemma och inte kunna spela volleyboll, säjer Martina Konecna direkt efter matchen.

Trots en jämn inledning så stal Linde Volley showen i det andra setet. Med ett högt självförtroende och fina räddningar från samtliga lagmedlemmar, blev det en ren Lindedominans som senare ledde till matchseger.

RIG stod för många inledande misstag i spelet, som gav Linde en bra hjälp med de inledande poängen. Bortalaget blev desto jämnare när det sista setet spelades.

Hemmalagets Lisa Andersson hjälpte laget genom det andra setet, med flera svårstoppade servar. Lagets libero Moa Renström stod för flertalet fina räddningar, medan Martina Konecna stod för säsongens starkaste sådan.

Med en arm bakom ryggen, liggandes på golvet, kunde den återkommande stjärnspelaren passa vidare bollen. Bollen ledde senare till en utökning i det andra setet med 14-7.

– Jag tycker att vi spelade bra. Vi fick till mycket av det som vi har jobbat med, säjer en nöjd Lisa Andersson efter matchen.

Hemmaliberon Moa Renström gjorde ett fint jobb under lördagens match. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi lät dem göra sina misstag”
Det blev en svag inledning i spelet för Linde Volley. Flertalet misstag gjordes av hemmalaget, som hade svårt med mottagningar och att spela vidare bollarna som kom över nätet.

Med siffrorna 3-7 fanns en viss oro till tidig förlust. Linde Volley kom däremot tillbaka med ett starkt spel, medan RIG började bjuda på ett slarvigt spel. Ett spel som bjöd in Lindelaget i matchen på nytt.

Att RIGs spel inte var på topp, var snabbt något som Linde utnyttjade. Med flera bollar spelade utanför planen och skott i nätet, kunde man snabbt kvittera matchen till 8-8.
Ledningen kom kort därefter. Martina Konecna fick en bra mottagning på bollen och lät därefter, Ida Larsson spela in 10-9. Lindes första ledning i matchen.

Ida Larsson fortsatte med poängen, där hon tvingade RIG till en time-out efter två raka servepoäng. Ställningen 13-10.

Ledningen började minska för hemmalaget, där bortalaget ännu spelade med flera misstag. RIG tilldelades även en, till synes, gratispoäng efter en svår situation för domaren. Liberon Moa Renström lyckades rädda en servad boll med handflatan, räddningen dömdes däremot bort av domaren som hade en annan syn i situationen.

Linde hade däremot ännu ledningen i spelet. Man tvingades till time-out efter två raka servepoäng för RIG, som sedan kvitterade setet till 18-18.
Med hjälp av Lexi Pollard kunde hemmalaget däremot gå mot seger i det inledande setet, efter en boll som ”lobbas” ovanför RIG-spelarna.

Det andra setet blev däremot en utklassning på hemmaplan. Spelet höll sig fortsatt snabbt, samtidigt lugnt i hemmalaget.

Lexi Pollard hjälpte till en ökad ledning, där hemmalaget inledde setet med 5-3.
Tillsammans med unga Lisa Andersson som servare, kunde Linde Volley sedan utöka ledningen, från 6-5 till 10-5.

Ledningen fortsatte att utökas där återkommande Martina Konecna, bjöd på vad som kan vara, säsongens häftigaste räddning.
Med en hård boll på väg mot Lindes planhalva, slängde sig Konecna mot golvet. Därifrån kunde hon, trots med ryggen mot bollen, ta emot bollen med ena handen. Bollen spelades vidare till RIGs halva, som i sin tur spelade ut den och gav poängen till Linde. 14-7.

Lisa Andersson kunde senare avsluta setet som servare, där Linde Volley krossade motståndet med setsiffrorna 25-14.

– Vi pressade dem en del under setet och försökte mest få dem att slita på. Vi lät dem göra sina misstag och lägger bollarna på dem gång på gång, till slut missar dem och då gräver de ner sig. Det gör det lättare för oss, säjer Lisa Andersson om Lindes dominans i det andra setet.

Det avslutande setet blev en jämnare historia. RIG blev jämnare i sitt spel och visade även dem fina kvaliteter. Ett set där inget lag höll någon längre ledning.
Med en sista time-out för Linde Volley, kunde man gå undan med ledningen. Trots 24-20 på poängtavlan, fick man svårt att spela in den sista poängen. Mariana Baddini avgjorde i slutändan matchen, trots en nagelbitande upphämtning av RIG.

– Vi hade bra kämparglöd inför det sista setet. Vi ville vinna och kände att vi verkligen skulle ha den här matchen, säjer Lisa Andersson.

Något som gav Linde Volley sin tredje seger för säsongen, efter en vecka av träningsåterhämtning.

– Vi har haft bättre förberedelser inför denna match än som inför den förra. Vi har tränat lite under veckan, dels med men också utan tränare. Det kändes i matchen att det gjorde skillnad, vi var mer inne i spelet på ett helt annat vis, berättar Lisa Andersson.

– Det är tre matcher kvar och jag tycker att det känns bra framöver. Vi vet att vi kan spela bra, avslutar Lisa.

Resultat Linde Volley-RIG Falköping
Slutresultat: 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (12), Ida Larsson (11), Martina Konecna (10), Zeinab Kamara (5), Lisa Andersson (4), Mariana Baddini (3)

Matchens Lirare: Mariana Baddini

Läget i tabellen: För första gången under säsongen så flyttar Linde Volley sig uppåt. Med tre nya poäng går Linde Volley förbi IKSU i tabellen, vilket placerar Lindelaget som nästjumbo.
Vägen upp till nästa placering är enbart en poäng, där Värnamo befinner sig. Samtidigt skiljer det endast en poäng mellan Linde och IKSU.
Hylte Halmstad är ännu obesegrade i både set och match, efter 16 spelade matcher.

Nästa match: Söndagen den 14:e februari vs Värnamo i Värnamo sporthall med matchstart kl. 15.00

Publicerad 6 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 04:03