Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

Bland de elva lagen i Elitserien, innehar Falköping en speciell position i serien. Laguppställningen innehar enbart tolv elever från Riksidrotts Gymnasiet (RIG). Gymnasielaget kan dessutom inte åka ut ur Elitserien, men kan istället inte spela sig i de större sammanhangen som spel i SM-slutspel eller Grand Prix.

Trots att laget enbart består av elever, har Linde Volley haft en tuff bakgrund gällande spel mot RIG. Senaste segern kom under säsongen 2018/2019, en statistik som ändrades under lördagen.

Tränare Teemu Sarna och storspelande Martina Konecna var tillbaka, efter sjukdom. Med träning i kroppen hos Lindespelarna var duon till stor hjälp, när Falköpings Riksidrotts Gymnasium gästade Arenan.

– Det har varit väldigt tråkigt att sitta hemma och inte kunna spela volleyboll, säjer Martina Konecna direkt efter matchen.

Trots en jämn inledning så stal Linde Volley showen i det andra setet. Med ett högt självförtroende och fina räddningar från samtliga lagmedlemmar, blev det en ren Lindedominans som senare ledde till matchseger.

RIG stod för många inledande misstag i spelet, som gav Linde en bra hjälp med de inledande poängen. Bortalaget blev desto jämnare när det sista setet spelades.

Hemmalagets Lisa Andersson hjälpte laget genom det andra setet, med flera svårstoppade servar. Lagets libero Moa Renström stod för flertalet fina räddningar, medan Martina Konecna stod för säsongens starkaste sådan.

Med en arm bakom ryggen, liggandes på golvet, kunde den återkommande stjärnspelaren passa vidare bollen. Bollen ledde senare till en utökning i det andra setet med 14-7.

– Jag tycker att vi spelade bra. Vi fick till mycket av det som vi har jobbat med, säjer en nöjd Lisa Andersson efter matchen.

Hemmaliberon Moa Renström gjorde ett fint jobb under lördagens match. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi lät dem göra sina misstag”
Det blev en svag inledning i spelet för Linde Volley. Flertalet misstag gjordes av hemmalaget, som hade svårt med mottagningar och att spela vidare bollarna som kom över nätet.

Med siffrorna 3-7 fanns en viss oro till tidig förlust. Linde Volley kom däremot tillbaka med ett starkt spel, medan RIG började bjuda på ett slarvigt spel. Ett spel som bjöd in Lindelaget i matchen på nytt.

Att RIGs spel inte var på topp, var snabbt något som Linde utnyttjade. Med flera bollar spelade utanför planen och skott i nätet, kunde man snabbt kvittera matchen till 8-8.
Ledningen kom kort därefter. Martina Konecna fick en bra mottagning på bollen och lät därefter, Ida Larsson spela in 10-9. Lindes första ledning i matchen.

Ida Larsson fortsatte med poängen, där hon tvingade RIG till en time-out efter två raka servepoäng. Ställningen 13-10.

Ledningen började minska för hemmalaget, där bortalaget ännu spelade med flera misstag. RIG tilldelades även en, till synes, gratispoäng efter en svår situation för domaren. Liberon Moa Renström lyckades rädda en servad boll med handflatan, räddningen dömdes däremot bort av domaren som hade en annan syn i situationen.

Linde hade däremot ännu ledningen i spelet. Man tvingades till time-out efter två raka servepoäng för RIG, som sedan kvitterade setet till 18-18.
Med hjälp av Lexi Pollard kunde hemmalaget däremot gå mot seger i det inledande setet, efter en boll som ”lobbas” ovanför RIG-spelarna.

Det andra setet blev däremot en utklassning på hemmaplan. Spelet höll sig fortsatt snabbt, samtidigt lugnt i hemmalaget.

Lexi Pollard hjälpte till en ökad ledning, där hemmalaget inledde setet med 5-3.
Tillsammans med unga Lisa Andersson som servare, kunde Linde Volley sedan utöka ledningen, från 6-5 till 10-5.

Ledningen fortsatte att utökas där återkommande Martina Konecna, bjöd på vad som kan vara, säsongens häftigaste räddning.
Med en hård boll på väg mot Lindes planhalva, slängde sig Konecna mot golvet. Därifrån kunde hon, trots med ryggen mot bollen, ta emot bollen med ena handen. Bollen spelades vidare till RIGs halva, som i sin tur spelade ut den och gav poängen till Linde. 14-7.

Lisa Andersson kunde senare avsluta setet som servare, där Linde Volley krossade motståndet med setsiffrorna 25-14.

– Vi pressade dem en del under setet och försökte mest få dem att slita på. Vi lät dem göra sina misstag och lägger bollarna på dem gång på gång, till slut missar dem och då gräver de ner sig. Det gör det lättare för oss, säjer Lisa Andersson om Lindes dominans i det andra setet.

Det avslutande setet blev en jämnare historia. RIG blev jämnare i sitt spel och visade även dem fina kvaliteter. Ett set där inget lag höll någon längre ledning.
Med en sista time-out för Linde Volley, kunde man gå undan med ledningen. Trots 24-20 på poängtavlan, fick man svårt att spela in den sista poängen. Mariana Baddini avgjorde i slutändan matchen, trots en nagelbitande upphämtning av RIG.

– Vi hade bra kämparglöd inför det sista setet. Vi ville vinna och kände att vi verkligen skulle ha den här matchen, säjer Lisa Andersson.

Något som gav Linde Volley sin tredje seger för säsongen, efter en vecka av träningsåterhämtning.

– Vi har haft bättre förberedelser inför denna match än som inför den förra. Vi har tränat lite under veckan, dels med men också utan tränare. Det kändes i matchen att det gjorde skillnad, vi var mer inne i spelet på ett helt annat vis, berättar Lisa Andersson.

– Det är tre matcher kvar och jag tycker att det känns bra framöver. Vi vet att vi kan spela bra, avslutar Lisa.

Resultat Linde Volley-RIG Falköping
Slutresultat: 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (12), Ida Larsson (11), Martina Konecna (10), Zeinab Kamara (5), Lisa Andersson (4), Mariana Baddini (3)

Matchens Lirare: Mariana Baddini

Läget i tabellen: För första gången under säsongen så flyttar Linde Volley sig uppåt. Med tre nya poäng går Linde Volley förbi IKSU i tabellen, vilket placerar Lindelaget som nästjumbo.
Vägen upp till nästa placering är enbart en poäng, där Värnamo befinner sig. Samtidigt skiljer det endast en poäng mellan Linde och IKSU.
Hylte Halmstad är ännu obesegrade i både set och match, efter 16 spelade matcher.

Nästa match: Söndagen den 14:e februari vs Värnamo i Värnamo sporthall med matchstart kl. 15.00

Publicerad 6 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Tåg i Bergslagen

Reducerad tågtrafik i Bergslagen i två månader

Tåg i Bergslagen har meddelat att man på grund av personalbrist kommer att ha reducerad tågtrafik under augusti och september. Detta påverkar resenärer och pendlare i området Bergslagen fram till den 29 september. Full trafik beräknas återupptas från och med vecka 40.

23 juli 2024 klockan 12:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Höga bakteriehalter har uppmätts vid Loppholmsbadet. Foto: Fredrik Norman

Avråder från bad – höga bakteriehalter i vattnet

Kommunen avråder nu från bad på Loppholmarna sedan höga bakteriehalter har uppmätts i vattnet.

22 juli 2024 klockan 09:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg ...

FotoFredag: Från ägg till dunboll

Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite...

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas ...

Foto: Fredrik Norman

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”

Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg upplevt stora problem med PostNords postutdelning. Flera brev som levererats till Istvans brevlåda har nämligen varit avsedda för andra personer i Brodalsområdet. Snarlika adresser verkar helt sonika ha blandats ihop med varandra. Nu vill Istvan uppmärksamma andra om problemet – som han menar är allvarligt.
– Jag blir orolig över att det är viktig post som kommer bort, förklarar Istvan för LindeNytt.

17 juli 2024 klockan 15:04 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe. Foto: Jennie Einarsson

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i Amelies mysiga bakgård på Kungsgatan 16 i Lindesberg. I den stämningsfyllda trädgården serveras hembakat fika med det lilla extra som lockar gäster från hela Örebro län.
– Vi har haft gäster från Kolsva och Köping som kom hit enbart för att besöka vårt café, man blir lite extra peppad då, berättar Amelie glatt.

15 juli 2024 klockan 13:31 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Polisen tvingades avbryta biljakt i centrala Lindesberg: ”Fara för allmänheten”
På fredagskvällen pågick en vild biljakt på flera platser i Lindesberg - bland annat i centrum. En misstänkt stulen bil var patrullens mål. ...
12 juli 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

FotoFredag: Att fånga oväder på bild
Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av FotoFredag, på just dåligt...
12 juli 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt
Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya...
12 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Oscar har tillsammans med sin särbo Louise, fyllt säck efter säck med sopor som lämnats kvar. Foto: Louise Norman

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster

När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade väntat sig. Den vackra naturupplevelsen hon hade tänk dela med sin son förvandlades till något helt annat när de möttes av en badplats fylld med illaluktande sopor. Blöjor, spritflaskor, luftmadrasser och mängder av plastförpackningar till bland annat köttfärs låg utspritt vid badplatsen och på vägen dit.
– Jag höll på att spy, det luktade så illa. Min son som har lärt sig att man inte kastar skräp i naturen blev helt chockad. Det är inget ställe man vill bada på, berättar Louise som nu tar saken i egna händer. Tillsammans med särbon Oscar Karlsson har de börjat städa upp på platsen.

11 juli 2024 klockan 14:20 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Konstnären Paulius Mielinis har en passion för den japanska pappersvikningskonsten – Origami. Foto: Jennie Einarsson

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum

Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för en fascinerande utställning kallad ”Magisk vikning & poetiska klipp”. Fem internationella konstnärer visar upp sina minst sagt magnifika kreationer, skapade med ett så enkelt material som ett pappersark. Med olika tekniker har de gett papper ett helt nytt uttryck – som säkert får många att häpna.

10 juli 2024 klockan 14:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på ...

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

Jens Frank tillsammans med labradorvalpen Luna som är under utbildning. Foto: Camilla Lagerman

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen över, där några av kunderna är den amerikanska polisen och det tyska försvaret. Tillsammans med Lotta Nilsdotter från Skinnskatteberg söker han också efter droger på skolor och arbetsplatser för att göra samhället säkrare. Samtidigt strävar han efter att höja nivån på tjänstehundsekipage, för att kunna behålla det viktiga förtroendet.
– Om vi kan bidra till att höja den allmänna nivån ett eller två hack är jag jättenöjd, kan vi dessutom göra det svårare att sälja och använda droger är det ännu bättre, säger Jens.

4 juli 2024 klockan 11:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”

I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett berä...

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar

Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, men för egen del blev det att spendera midsommarhelgen i de värmländska skogarna – i jakten på vilda djur och fåglar. Speciellt de omtalade vita älgarna.

28 juni 2024 klockan 11:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025
Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken beräknas slå upp portarna under hösten 2025, och ...
27 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning
I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Drygt tre år senare har bolaget begärts i konkurs, ...
26 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för lokalt extremt stor risk för skogsbrand
I stora delar av Mellansverige råder just nu stor eller mycket stor risk för skogsbränder. Lokalt kan risken vara extremt stor.
26 juni 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-25

2024-06-24

2024-06-21

2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-12

2024-06-12

2024-07-24 08:03