Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

Bland de elva lagen i Elitserien, innehar Falköping en speciell position i serien. Laguppställningen innehar enbart tolv elever från Riksidrotts Gymnasiet (RIG). Gymnasielaget kan dessutom inte åka ut ur Elitserien, men kan istället inte spela sig i de större sammanhangen som spel i SM-slutspel eller Grand Prix.

Trots att laget enbart består av elever, har Linde Volley haft en tuff bakgrund gällande spel mot RIG. Senaste segern kom under säsongen 2018/2019, en statistik som ändrades under lördagen.

Tränare Teemu Sarna och storspelande Martina Konecna var tillbaka, efter sjukdom. Med träning i kroppen hos Lindespelarna var duon till stor hjälp, när Falköpings Riksidrotts Gymnasium gästade Arenan.

– Det har varit väldigt tråkigt att sitta hemma och inte kunna spela volleyboll, säjer Martina Konecna direkt efter matchen.

Trots en jämn inledning så stal Linde Volley showen i det andra setet. Med ett högt självförtroende och fina räddningar från samtliga lagmedlemmar, blev det en ren Lindedominans som senare ledde till matchseger.

RIG stod för många inledande misstag i spelet, som gav Linde en bra hjälp med de inledande poängen. Bortalaget blev desto jämnare när det sista setet spelades.

Hemmalagets Lisa Andersson hjälpte laget genom det andra setet, med flera svårstoppade servar. Lagets libero Moa Renström stod för flertalet fina räddningar, medan Martina Konecna stod för säsongens starkaste sådan.

Med en arm bakom ryggen, liggandes på golvet, kunde den återkommande stjärnspelaren passa vidare bollen. Bollen ledde senare till en utökning i det andra setet med 14-7.

– Jag tycker att vi spelade bra. Vi fick till mycket av det som vi har jobbat med, säjer en nöjd Lisa Andersson efter matchen.

Hemmaliberon Moa Renström gjorde ett fint jobb under lördagens match. Foto: Hasse Persson

Matchreferat: ”Vi lät dem göra sina misstag”
Det blev en svag inledning i spelet för Linde Volley. Flertalet misstag gjordes av hemmalaget, som hade svårt med mottagningar och att spela vidare bollarna som kom över nätet.

Med siffrorna 3-7 fanns en viss oro till tidig förlust. Linde Volley kom däremot tillbaka med ett starkt spel, medan RIG började bjuda på ett slarvigt spel. Ett spel som bjöd in Lindelaget i matchen på nytt.

Att RIGs spel inte var på topp, var snabbt något som Linde utnyttjade. Med flera bollar spelade utanför planen och skott i nätet, kunde man snabbt kvittera matchen till 8-8.
Ledningen kom kort därefter. Martina Konecna fick en bra mottagning på bollen och lät därefter, Ida Larsson spela in 10-9. Lindes första ledning i matchen.

Ida Larsson fortsatte med poängen, där hon tvingade RIG till en time-out efter två raka servepoäng. Ställningen 13-10.

Ledningen började minska för hemmalaget, där bortalaget ännu spelade med flera misstag. RIG tilldelades även en, till synes, gratispoäng efter en svår situation för domaren. Liberon Moa Renström lyckades rädda en servad boll med handflatan, räddningen dömdes däremot bort av domaren som hade en annan syn i situationen.

Linde hade däremot ännu ledningen i spelet. Man tvingades till time-out efter två raka servepoäng för RIG, som sedan kvitterade setet till 18-18.
Med hjälp av Lexi Pollard kunde hemmalaget däremot gå mot seger i det inledande setet, efter en boll som ”lobbas” ovanför RIG-spelarna.

Det andra setet blev däremot en utklassning på hemmaplan. Spelet höll sig fortsatt snabbt, samtidigt lugnt i hemmalaget.

Lexi Pollard hjälpte till en ökad ledning, där hemmalaget inledde setet med 5-3.
Tillsammans med unga Lisa Andersson som servare, kunde Linde Volley sedan utöka ledningen, från 6-5 till 10-5.

Ledningen fortsatte att utökas där återkommande Martina Konecna, bjöd på vad som kan vara, säsongens häftigaste räddning.
Med en hård boll på väg mot Lindes planhalva, slängde sig Konecna mot golvet. Därifrån kunde hon, trots med ryggen mot bollen, ta emot bollen med ena handen. Bollen spelades vidare till RIGs halva, som i sin tur spelade ut den och gav poängen till Linde. 14-7.

Lisa Andersson kunde senare avsluta setet som servare, där Linde Volley krossade motståndet med setsiffrorna 25-14.

– Vi pressade dem en del under setet och försökte mest få dem att slita på. Vi lät dem göra sina misstag och lägger bollarna på dem gång på gång, till slut missar dem och då gräver de ner sig. Det gör det lättare för oss, säjer Lisa Andersson om Lindes dominans i det andra setet.

Det avslutande setet blev en jämnare historia. RIG blev jämnare i sitt spel och visade även dem fina kvaliteter. Ett set där inget lag höll någon längre ledning.
Med en sista time-out för Linde Volley, kunde man gå undan med ledningen. Trots 24-20 på poängtavlan, fick man svårt att spela in den sista poängen. Mariana Baddini avgjorde i slutändan matchen, trots en nagelbitande upphämtning av RIG.

– Vi hade bra kämparglöd inför det sista setet. Vi ville vinna och kände att vi verkligen skulle ha den här matchen, säjer Lisa Andersson.

Något som gav Linde Volley sin tredje seger för säsongen, efter en vecka av träningsåterhämtning.

– Vi har haft bättre förberedelser inför denna match än som inför den förra. Vi har tränat lite under veckan, dels med men också utan tränare. Det kändes i matchen att det gjorde skillnad, vi var mer inne i spelet på ett helt annat vis, berättar Lisa Andersson.

– Det är tre matcher kvar och jag tycker att det känns bra framöver. Vi vet att vi kan spela bra, avslutar Lisa.

Resultat Linde Volley-RIG Falköping
Slutresultat: 3-0 (25-23, 25-14, 25-23)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Blommor: Lyckoklöver

Poänggörare: Lexi Pollard (12), Ida Larsson (11), Martina Konecna (10), Zeinab Kamara (5), Lisa Andersson (4), Mariana Baddini (3)

Matchens Lirare: Mariana Baddini

Läget i tabellen: För första gången under säsongen så flyttar Linde Volley sig uppåt. Med tre nya poäng går Linde Volley förbi IKSU i tabellen, vilket placerar Lindelaget som nästjumbo.
Vägen upp till nästa placering är enbart en poäng, där Värnamo befinner sig. Samtidigt skiljer det endast en poäng mellan Linde och IKSU.
Hylte Halmstad är ännu obesegrade i både set och match, efter 16 spelade matcher.

Nästa match: Söndagen den 14:e februari vs Värnamo i Värnamo sporthall med matchstart kl. 15.00

Publicerad 6 februari 2021 klockan 16:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

Oavgjord seriepremiär i Örebro

Ett handbollsderby mot Örebro SK i Idrottshuset skulle inleda den nya Division 1-serien för LIF Lindesberg. Trots en målsnål match, jämfört med vanliga LIF-matcher, så såg det länge ut att bli två tidiga poäng till det orangea LIF Lindesberg. ÖSK ville annat och gav matchen ett oavgjort resultat, med två sekunder kvar.

1 oktober 2022 klockan 18:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Rebecka Persson (t.v.) och Matilda Persson (t.h.) var laddade när Cirkulära Butiken öppnade portarna under lördagsförmiddagen. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Cirkulära Butiken fick en lyckad invigning

Det rasade in med folk när Rebecka Persson och Matilda Persson öppnade portarna för den nya secondhandbutiken, Cirkulära Butiken, i Nya Snickerifabriken under förmiddagen. De två initiativtagarna bjuder på ett nytänkande koncept som ska underlätta försäljningen åt privatpersoner.
– Det är lite som en fysisk köp- och säljgrupp, berättar Matilda Persson.

1 oktober 2022 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lajvare, gamers och liveband under Världens Barn-helg

Årets insamling för Världens Barn är inne på slutspurten. Erikshjälpen i Lindesberg växlar upp nu p...

Björn fångade pandemin i sin nya fotobok

När Storåbon Björn Dahlfors bestämde sig för att utmana sig själv som konstnär tog projektet en oanad vändning...

Zlatan Ibrahimović donerar pris till helgens minnescup

Lördagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, f...

Lindesberg faller igen i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Fredrik Stenfelt

Lindesberg faller igen när Svenskt Näringsliv lägger företagsklimatet under lupp

Förra året klättrade Lindesbergs kommun i den årliga rankingen av landets kommuner och dess företagsklimat. Visserligen lite blygsamt från plats 285 av landets 290 kommuner till plats 273 – men det var ändå en indikation på att strävan går åt rätt håll. I årets ranking har Lindesberg dock fallit tillbaka nästan lika mycket som fjolårets stigning. Lindesbergs kommun hittas nu på plats 284.

28 september 2022 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivbild på Merta Sjögren som är en av spelarna som hittas i truppen även i Division 1. Foto: Hasse Persson

Premiärseger för Linde Volley

Under helgen gjorde Linde Volley säsongspremiär i Division 1, efter att förlorat sin plats i Elitserien till Göteborg. Lindelaget slog direkt på en seger i säsongens första match som spelades på bortaplan. Trots ett steg neråt i divisionstrappan så blev det ingen hämtningsseger då man fick bjuda på fem jämna set.

27 september 2022 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Pojklaget hyllar sin bortgångne vän med minnescup
På lördag, den 1 oktober, arrangerar IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, cupen Benjamins minne i Fritidsbyn. Totalt 10 ...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lunchgäst drabbad av livsfarlig allergisk chock – anmäler restaurangen
En person med kraftig jordnötsallergi drabbades av anafylaxi efter ett restaurangbesök i Lindesberg, då maten denne serverats innehöll jordnötter...
27 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindessjön Runt delvis avstängd när döda träd skall avverkas
I skogsområdet kring Carlssons Udde och Parkudden - på västra sidan av Lindessjön - har man kunnat konstatera träd som har dött efter angrepp av...
27 september 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bild: DSV

Nytt jätteprojekt till lokal byggfirma

Så sent som i oktober 2020 skrev det lokala byggföretaget Tommy Allström Byggproduktion AB ett kontrakt med Coop som då var företagets största någonsin, med en kontraktssumma på 1.5 miljarder kronor. Nu har man lyckats ro i hamn ännu ett jättekontrakt då man fått uppdraget att bygga det globala logistikföretagets DSV:s nya lagerterminal i Landskrona.

26 september 2022 klockan 13:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Medaljregn över Frövi Judo under helgens hemmatävling

Med hela 9 guld, 12 silver och 10 brons, blev Frövi Judo bästa klubb vid helgens Linde Judo Open. Med över 300 starter från 47 klubbar, både svenska, norska och en från Åland, kan man konstatera att judon är tillbaka i toppform efter det långa pandemistoppet.

26 september 2022 klockan 11:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Villa i lågor utanför Vedevåg: ”Fullt utvecklad brand”

UPPDATERAD. En villa i området Högstaboda, strax utanför Vedevåg, har totalförstörts ...

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, ...

bildspel Idag stod gräddkastning på schemat vid Brotorpsskolan

Det bjöds på feststämning och ett toppenväder på Brotorpsskolan i Lindesberg när den 21:a upplagan ...

Annons


Ett gäng glada resenärer fyllde bussen på fredagsmorgonen. Foto: Jennie Einarsson

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp till Charlottenlunds Handelsområde där Lindemarken arrangeras på fredagen. Stämningen var på topp i bussen och många tacksamma röster hördes från resenärerna. Marianne Olsson var en av de första att ta plats när bussen anlände till stationen.
– Jag måste säga att Vasselhyttans Taxi är värda en stor stjärna, de är suveräna, utbrister hon.

23 september 2022 klockan 12:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya band, unga stjärnor och liten Harmonikör för Världens Barn

Nu på söndag arrangeras en konsert i Lindeskolans aula till förmån för Världens Barn-...

Härlig stämning när äldreboendets marknad arrangerades – igen

Efter förra årets succé, arrangerades på torsdagen äldreboendet Ågårdens egna ...

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både ...

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ

Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i ...

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek

Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i ...

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken

När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde...

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ännu en katt har flyttat in på Granngården – ägare eftersöks
I slutet av januari 2021 rapporterade LindeNytt om den lilla katten Lee, som bosatt sig på Granngårdens lager i Lindesberg. Nu har ännu en katt ...
16 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bjuder in samtliga partier till förhandlingsbordet – med undantag för SD
Efter att samtliga 17 distrikt i Lindesbergs kommun har blivit räknade, står det nu klart att valet resulterat i en omfördelning av mandaten i ...
16 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg
På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste Man avgörs. Hemmahoppet ...
15 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-09-14

2022-09-14

2022-09-13

2022-09-13

2022-09-12

2022-09-09

2022-09-09

2022-09-08

2022-09-08

2022-09-07

2022-09-06

2022-09-05

2022-09-05

2022-09-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-10-02 02:14