Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

De första tävlingarna efter Fornabodas travfest med V86 kördes tidigt under söndagen. Trots en bana med fina förutsättningar, bjöds det inte på några fartfyllda tempokörningar som under den tidigare onsdagen. Vinnarglädjen hos de aktiva blev däremot desto större.

Publik var på plats där fint väder med runt 25 grader väntade travälskarna, som tre lopp in av dagen fick ta del av en hemmaseger. Detta genom Skinny Dipping, tränad av Katarina Brattström, som bjöd på en överraskande seger.

Trots 40 meters tillägg och en stor startgalopp, så såg det tidigt ut som att Skinny Dipping hade förlorat sina vinstchanser. Ledarhästarna kördes inte i något hårdare tempo vilket gjorde att hemmahästen snabbt kom tillbaka i fältet och vid upploppet, hittades den sjuåriga hemmahästen längst ut i spåren. Det blev en jämn målgång men målfotot visade att segern gick till hemmaekipaget.

– Efter startgaloppen så var det tacksamt för våran del att de körde i ett långsammare tempo där framme i ledningen. Jag visste sedan tidigare att hästen kan gå bra på långsidorna, men att det skulle bli seger här var jag inte lika säker på. Vid upploppet körde jag mest för att hinna fram till en andra plats, sade vinnarkusken Kenneth Gorski.

Skinny Dipping i loppet. Foto: Timmy Lundegård

– Hon vann två segrar tidigt i karriären men har efter det gått snabbt upp i klass. Något som har gjort det svårt att upprepa segerraden, berättar segerkusken som trots varma plusgrader och passande namn på vinnarhästen, inte firar segern med någon egen ”skinny dipping”.

– Jag är inte riktigt någon nakenbadare, jag firar på något annat sätt, skrattar Kenneth i segerintervjun.

Fler glada kuskar gästade vinnarcirkeln under tävlingsdagen. Loppet direkt efter hemmasegern bjöd även detta på en glad vinnare, efter att Veronika Karlsson från Örebro kört sig till seger med Yard.

Det blev ledning från start till mål, eller ”spets och slut” om man vill prata i travtermer. När mållinjen väl skulle passeras så hade den glada segerkusken krafter kvar.

– Hästen har strulat en del som treåring och det är först nu som han har blivit lite av en riktig tävlingshäst. Han är lätt på benen när starten går och gick enkelt till ledningen. Väl där hade jag att köra med och det är nästan att hästen kunde springa ett varv till i samma tempo, även efter mål, säger Veronika Karlsson.

Yard tog direkt hand om ledningen och höll denna hela loppet. Foto: Timmy Lundegård

Tre gånger Lindblom i vinnarcirkeln.
Fler Örebroare gästade vinnarcirkeln, där familjen Lindblom anordnade som en egen släktträff på publikplatsen. Av de tio loppen som kördes så hittades tre olika ”Lindblomare” som segrare. Noterbart så var den, för dagen frånvarande Åke Lindblom, familjens enda kusk som inte hittades i vinnarcirkeln.

Samtliga tre familjemedlemmarna siktade in sig på ledningen, vilket även blev den vinnande positionen för Lindblom-kuskarna. Den enklaste segern bland de tre hittades i avslutningen, detta med Micael Lindblom och Raj’s Oh Lord.

– Det är en häst som besitter kapacitet som har mött bra hästar i sina tidigare starter. Med den här starten bakom sig kommer det nog att bli att han kommer att få möta mer sådant motstånd, säger vinnarkusken Micael som i princip letade efter konkurrenterna på upploppet.

Micael Lindblom avslutade dagen med Raj’s Oh Lord. Foto: Timmy Lundegård

I hemmalaget var det hemmavinnaren Kenneth Gorski som stal showen. Förutom en tidig seger så hade hemmakusken en trevlig dag på travet, där han även körde sig till en silverplacering med kallblodet Bragetulla. Han fick även med sig en tredje plats med Timetobelucky och en fjärde plats med Viscaria Alpina.

– Det är klart att man är nöjd efter en sådan här dag. Lite synd att jag fick trafikproblem med Timetobelucky, annars hade jag nog kunnat vinna med honom också, berättar Kenneth som under dagen tog sin femte årsseger, varav sin tredje under juli.

Fler framgångar hittades hos hemmagänget. Hemmakusken Niclas Westberg placerade sig som tvåa med egenägda B.B.S.Chanelle medan 26-åriga Linn Hansson selade ut Symphonie Teemer till samma lopp. Efter en tidig galopp fick hemmahästen med sig en tredje plats. Även Jan Hägg fick med sig en tredje plats genom Dancing Vilma, en duo som var taggade redan innan start.

– Idag är vi taggade, både jag och Vilma är laddade inför start, sade Jan Hägg innan tävlingsdagen tog fart.

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Makin’ Magic – Emma Ivarsson (Hans Karlsson)
Lopp 2: Fossens Wally – Carl-Erik Lindblom (Magnus Jakobsson) – 1,31
Lopp 3: Skinny Dipping – Kenneth Gorski (Katarina Brattström) – 13,71
Lopp 4: Yard – Veronika Karlsson (Peter Törnqvist) – 3,25
Lopp 5: Happy Roger – Jesper Rydberg (Anna Forssell) – 13,21
Lopp 6: Hudzon – Carl Philip Lindblom (Malin Lindström) – 11,98
Lopp 7: Quickrelese – Natacha Dahl Hammer – 9,77
Lopp 8: B.G.Ramona M. – Jonathan Gustavsson – 18,21
Lopp 9: Cute and Charming – Fredrik B Larsson – 4,42
Lopp 10: Raj’s Oh Lord – Micael Lindblom (Tony Pehrsson) – 2,45

Publik: 332 personer
Nästa tävlingsdag körs tisdagen den 27:e juli med första start kl. 12.20. Biljetter köps via Tickster (följ länk).

Publicerad 18 juli 2021 klockan 17:33

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Linda Svahn lämnar sina politiska uppdrag under hösten. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. Processen med att hitta en efterträdare kommer att påbörjas i augusti, då Linda Svahn lämnar sin position redan under hösten, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

20 juli 2021 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvä...

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på lä...

Platschef Pernilla Johansson tillsammans med en del av det gäng som tar emot kunderna under premiärhelgen. Foto: Camilla Lagerman

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme efter öppning var det fortfarande full fart i den helt nybyggda anläggningen.
– Vi har haft rusch ända sedan vi öppnade, berättar platschef Pernilla Johansson glatt.

16 juli 2021 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett vapen och tvingade honom att lämna ifrån sig sin plånbok.

16 juli 2021 klockan 10:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller
Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska ...
15 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest
Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje å...
14 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination
Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop-in. - Prova, kom direkt ...
14 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in vatten efter det häftiga skyfallet tidigare under eftermiddagen. Styrkor från Guldsmedshyttan och Lindesberg finns på plats för att försöka pumpa ut vattnet från fastigheterna.

13 juli 2021 klockan 20:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. Föraren av bilen hade dock inga planer på att stanna och bestämde sig istället för att köra ifrån polisen. Ett förföljande inleddes, som sedan skulle korsa tre länsgränser innan man till slut fick stopp på bilen.

13 juli 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

Annons

Närmare 32 kilo cannabis fann polisen när de slog till mot den ensliga gården i januari.

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig gård i den norra delen av Lindesbergs kommun. Tre män häktades för inblandning i odlingen, som åklagare Inger Sandström menar har utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning. Totalt rör det sig om närmare 32 kilo cannabis, och de tre männen åtalas nu vid Örebro Tingsrätt för grovt narkotikabrott.

9 juli 2021 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet ...

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret

48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlä...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny utryckning till eldhärjade villan i Hinderbacken
Villan som under måndagskvällen eldhärjades i Hinderbacken, strax norr om Lindesberg, gick inte att rädda då den redan var kraftigt övertänd n...
6 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

I Carolinas kohage får både kropp och själ komma till ro
I Resta, strax utanför Ramsberg, bjuder Carolina Berg Rustas in till kossornas eget vardagsrum, där besökarna kan avnjuta en stunds yoga, en ...
6 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-28

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-07-23 20:41