Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

De första tävlingarna efter Fornabodas travfest med V86 kördes tidigt under söndagen. Trots en bana med fina förutsättningar, bjöds det inte på några fartfyllda tempokörningar som under den tidigare onsdagen. Vinnarglädjen hos de aktiva blev däremot desto större.

Publik var på plats där fint väder med runt 25 grader väntade travälskarna, som tre lopp in av dagen fick ta del av en hemmaseger. Detta genom Skinny Dipping, tränad av Katarina Brattström, som bjöd på en överraskande seger.

Trots 40 meters tillägg och en stor startgalopp, så såg det tidigt ut som att Skinny Dipping hade förlorat sina vinstchanser. Ledarhästarna kördes inte i något hårdare tempo vilket gjorde att hemmahästen snabbt kom tillbaka i fältet och vid upploppet, hittades den sjuåriga hemmahästen längst ut i spåren. Det blev en jämn målgång men målfotot visade att segern gick till hemmaekipaget.

– Efter startgaloppen så var det tacksamt för våran del att de körde i ett långsammare tempo där framme i ledningen. Jag visste sedan tidigare att hästen kan gå bra på långsidorna, men att det skulle bli seger här var jag inte lika säker på. Vid upploppet körde jag mest för att hinna fram till en andra plats, sade vinnarkusken Kenneth Gorski.

Skinny Dipping i loppet. Foto: Timmy Lundegård

– Hon vann två segrar tidigt i karriären men har efter det gått snabbt upp i klass. Något som har gjort det svårt att upprepa segerraden, berättar segerkusken som trots varma plusgrader och passande namn på vinnarhästen, inte firar segern med någon egen ”skinny dipping”.

– Jag är inte riktigt någon nakenbadare, jag firar på något annat sätt, skrattar Kenneth i segerintervjun.

Fler glada kuskar gästade vinnarcirkeln under tävlingsdagen. Loppet direkt efter hemmasegern bjöd även detta på en glad vinnare, efter att Veronika Karlsson från Örebro kört sig till seger med Yard.

Det blev ledning från start till mål, eller ”spets och slut” om man vill prata i travtermer. När mållinjen väl skulle passeras så hade den glada segerkusken krafter kvar.

– Hästen har strulat en del som treåring och det är först nu som han har blivit lite av en riktig tävlingshäst. Han är lätt på benen när starten går och gick enkelt till ledningen. Väl där hade jag att köra med och det är nästan att hästen kunde springa ett varv till i samma tempo, även efter mål, säger Veronika Karlsson.

Yard tog direkt hand om ledningen och höll denna hela loppet. Foto: Timmy Lundegård

Tre gånger Lindblom i vinnarcirkeln.
Fler Örebroare gästade vinnarcirkeln, där familjen Lindblom anordnade som en egen släktträff på publikplatsen. Av de tio loppen som kördes så hittades tre olika ”Lindblomare” som segrare. Noterbart så var den, för dagen frånvarande Åke Lindblom, familjens enda kusk som inte hittades i vinnarcirkeln.

Samtliga tre familjemedlemmarna siktade in sig på ledningen, vilket även blev den vinnande positionen för Lindblom-kuskarna. Den enklaste segern bland de tre hittades i avslutningen, detta med Micael Lindblom och Raj’s Oh Lord.

– Det är en häst som besitter kapacitet som har mött bra hästar i sina tidigare starter. Med den här starten bakom sig kommer det nog att bli att han kommer att få möta mer sådant motstånd, säger vinnarkusken Micael som i princip letade efter konkurrenterna på upploppet.

Micael Lindblom avslutade dagen med Raj’s Oh Lord. Foto: Timmy Lundegård

I hemmalaget var det hemmavinnaren Kenneth Gorski som stal showen. Förutom en tidig seger så hade hemmakusken en trevlig dag på travet, där han även körde sig till en silverplacering med kallblodet Bragetulla. Han fick även med sig en tredje plats med Timetobelucky och en fjärde plats med Viscaria Alpina.

– Det är klart att man är nöjd efter en sådan här dag. Lite synd att jag fick trafikproblem med Timetobelucky, annars hade jag nog kunnat vinna med honom också, berättar Kenneth som under dagen tog sin femte årsseger, varav sin tredje under juli.

Fler framgångar hittades hos hemmagänget. Hemmakusken Niclas Westberg placerade sig som tvåa med egenägda B.B.S.Chanelle medan 26-åriga Linn Hansson selade ut Symphonie Teemer till samma lopp. Efter en tidig galopp fick hemmahästen med sig en tredje plats. Även Jan Hägg fick med sig en tredje plats genom Dancing Vilma, en duo som var taggade redan innan start.

– Idag är vi taggade, både jag och Vilma är laddade inför start, sade Jan Hägg innan tävlingsdagen tog fart.

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Makin’ Magic – Emma Ivarsson (Hans Karlsson)
Lopp 2: Fossens Wally – Carl-Erik Lindblom (Magnus Jakobsson) – 1,31
Lopp 3: Skinny Dipping – Kenneth Gorski (Katarina Brattström) – 13,71
Lopp 4: Yard – Veronika Karlsson (Peter Törnqvist) – 3,25
Lopp 5: Happy Roger – Jesper Rydberg (Anna Forssell) – 13,21
Lopp 6: Hudzon – Carl Philip Lindblom (Malin Lindström) – 11,98
Lopp 7: Quickrelese – Natacha Dahl Hammer – 9,77
Lopp 8: B.G.Ramona M. – Jonathan Gustavsson – 18,21
Lopp 9: Cute and Charming – Fredrik B Larsson – 4,42
Lopp 10: Raj’s Oh Lord – Micael Lindblom (Tony Pehrsson) – 2,45

Publik: 332 personer
Nästa tävlingsdag körs tisdagen den 27:e juli med första start kl. 12.20. Biljetter köps via Tickster (följ länk).

Publicerad 18 juli 2021 klockan 17:33

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under torsdagen. Vaccineringen av barn och unga från 12 år kommer att starta efter höstlovet, i början av november.
– Det här gör vi för barnens skull, det minskar risken för långvarig sjukdom och att missa mycket i skolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

17 september 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola

Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner kronor under 2022.
– Det här har vi ont magen över varje gång, vi vill ju behålla allt, men tyvärr behöver vi hantera detta eftersom det här är uppdraget vi har fått, berättar nämndens ordförande Linda Svahn.

17 september 2021 klockan 07:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”

En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. ...

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd ...

Genrebild: LindeNytt

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanför Lindesberg. Vederbörande hade då ertappat en tjuv som höll på och stjäla saker vid en fastighet.
– När tjuven insåg att han var upptäckt, så lämnade han platsen i en bil, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

16 september 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vännerna Jesper Hugosson och Martin Almgren planerar julfest. Foto: Camilla Lagerman

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare sedan premiären 2016. Det som skulle blivit showens femårsjubileum blev istället ett långt uppehåll då pandemin drog in med tillhörande restriktioner. I vinter är det dock dags att ta fram finkavajen ur garderoben igen, då julfesten kommer tillbaka till Lindeskolans aula.
– Det ska bli så roligt att få göra någonting på riktigt igen, och extra roligt att det är på hemmaplan, säger Martin.

15 september 2021 klockan 15:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionen tar kontakt med ovaccinerade
I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer Region Örebro län nu att...
15 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19
Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och vaccineringen har fortlöpt enligt plan. Under de ...
14 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 år sedan terrorattackerna i USA: Brandmännens hyllning till räddningsarbetarna som offrade sina liv
På lördagen var det 20 år sedan de ofattbara terrorattackerna som drabbade USA och som lamslog en hel värld. På station 3200 i Guldsmedshyttan ...
14 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

I höst axlar Andreas Palm flera tunga roller i musikalen om bandet Noice. Foto: Privat

Från Lindeskolans scen till Lilla Cirkus i Stockholm – Andreas fick drömroll i rockmusikal

22-åriga Andreas Palm från Lindesberg är van vid att stå på scenen. Under sina år på estetiska programmet vid Lindeskolan var han en flitig deltagare i diverse uppsättningar och konserter. Drömmen var att någon gång få stå på en riktigt stor scen, en dröm som nu blivit verklighet, när rockmusikalen om bandet Noice har premiär under hösten.
– Jag är jättetacksam för mina år på estetiska med Ingeborg, Jesper och alla duktiga lärare, säger Andreas.

13 september 2021 klockan 15:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dayana Dobryanska, Sara Evertsson, Anna Persson, Moa Öhrner, Elina Brogren och Albin Enström - estetelever som medverkar i konserten för Världens Barn. Foto: Lotta Persdotter.

Klart med artister till Världens Barn-konserten

Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är det klart vilka som medverkar i Lindeskolans aula, söndag den 19 september KL 16.00.

13 september 2021 klockan 08:55 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff

Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt f...

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren

För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang f...

Lokala företag kör in pengar till Barncancerfonden

Den 1 september nollställdes trippmätarna hos Wassbergs Åkeri och Fastighetsbyrån i Lindesberg och Nora...

AnnonsEn välbekant exteriör med en relativt obekant interiör. Nu öppnar man dock dörrarna till den gamla kägelbanan på Kyrkberget för allmän beskådan. Foto: Fredrik Norman

Folkdans och hålligång vid Kägelbanan när kulturarvet uppmärksammas

På lördag arrangeras Kulturarvsdagen, vilket är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program ”European Heritage Days”, som ett 50-tal länder deltar i varje år. I Lindesberg kommer evenemanget arrangeras på Kyrkberget. Bland annat kommer allmänheten få chansen att titta in i den gamla kägelbanan och se hur den pågående renoveringen av denna fortskrider.

9 september 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsätter att öka – då lyfts restriktionerna

Under tisdagen kom ett för många efterlängtat besked, de flesta kvarvarande ...

Byggstart för ny busshållplats, torg och parkeringsplatser

För ett år sedan meddelade Samhällsbyggnad Bergslagen att en ny busshållplats, ett nytt torg och...

Sista månaden för viktig hästregistrering

Har du ett stall med hästar? Då ska de vara registrerade hos Jordbruksverket senast den första oktober. Detta ...

Färre men större kräftor fiskades upp

Det blev färre men större kräftor i burarna, när allmänhetens kräftfiske genomfördes i fredags. - Det kanske ...

Thomas Fernqvist svensk mästare i poker

Sverige har fått en ny mästare i poker, han heter Thomas Fernqvist och kommer från Lindesberg. Efter tre dagars ...

Man i 60-årsåldern anhållen misstänkt för att ha misshandlat kvinna

En man i 60-årsåldern har frihetsberövats sedan denne delgivits misstanke om att ha ...

Axels show "Bränd" kommer till Lindesberg senare i år. Foto: Pressfoto

Axel Schylström till Lindesberg med sin show ”Bränd”

Han slog igenom i Idol 2015 med sin unika röst och en livshistoria som berörde svenska folkets hjärtan. Det var även under Idolresan som han lärde känna Martin Almgren, och en genuin vänskap växte fram dem emellan. Nu kommer Axel Schylström till Lindesberg med sin show Bränd, en insipirationsshow som handlar om motivation, självkänsla och att hitta mental styrka när livet är som allra svårast.
– För att kunna överleva måste man välja att göra det, och det gjorde jag, säger han.

3 september 2021 klockan 12:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fängelse och dagsböter blev domen i omtalade cannabismålet
Två bröder och deras gemensamma vän har stått åtalade vid Örebro Tingsrätt för narkotikabrott samt grovt narkotikabrott efter polisens ...
2 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fiskefest när både kräftor och ädelfisk står på menyn
De som på fredagen skall fiska kräftor i Dalkarlshyttan, kan nu fördriva tiden med att fiska regnbåge samtidigt. Inför helgen har nämligen 100 ...
2 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kraftigt ökat tryck på testning för covid-19 i länet
Antalet inlämnade tester för covid-19 har ökat kraftigt i Örebro län de senaste dagarna. Från att ha legat på en låg nivå har länet hastigt ...
2 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-01

2021-09-01

2021-08-31

2021-08-31

2021-08-30

2021-08-30

2021-08-27

2021-08-27

2021-08-27

2021-08-26

2021-08-25

2021-08-25

2021-08-24

2021-08-24

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-18 09:35