Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

De första tävlingarna efter Fornabodas travfest med V86 kördes tidigt under söndagen. Trots en bana med fina förutsättningar, bjöds det inte på några fartfyllda tempokörningar som under den tidigare onsdagen. Vinnarglädjen hos de aktiva blev däremot desto större.

Publik var på plats där fint väder med runt 25 grader väntade travälskarna, som tre lopp in av dagen fick ta del av en hemmaseger. Detta genom Skinny Dipping, tränad av Katarina Brattström, som bjöd på en överraskande seger.

Trots 40 meters tillägg och en stor startgalopp, så såg det tidigt ut som att Skinny Dipping hade förlorat sina vinstchanser. Ledarhästarna kördes inte i något hårdare tempo vilket gjorde att hemmahästen snabbt kom tillbaka i fältet och vid upploppet, hittades den sjuåriga hemmahästen längst ut i spåren. Det blev en jämn målgång men målfotot visade att segern gick till hemmaekipaget.

– Efter startgaloppen så var det tacksamt för våran del att de körde i ett långsammare tempo där framme i ledningen. Jag visste sedan tidigare att hästen kan gå bra på långsidorna, men att det skulle bli seger här var jag inte lika säker på. Vid upploppet körde jag mest för att hinna fram till en andra plats, sade vinnarkusken Kenneth Gorski.

Skinny Dipping i loppet. Foto: Timmy Lundegård

– Hon vann två segrar tidigt i karriären men har efter det gått snabbt upp i klass. Något som har gjort det svårt att upprepa segerraden, berättar segerkusken som trots varma plusgrader och passande namn på vinnarhästen, inte firar segern med någon egen ”skinny dipping”.

– Jag är inte riktigt någon nakenbadare, jag firar på något annat sätt, skrattar Kenneth i segerintervjun.

Fler glada kuskar gästade vinnarcirkeln under tävlingsdagen. Loppet direkt efter hemmasegern bjöd även detta på en glad vinnare, efter att Veronika Karlsson från Örebro kört sig till seger med Yard.

Det blev ledning från start till mål, eller ”spets och slut” om man vill prata i travtermer. När mållinjen väl skulle passeras så hade den glada segerkusken krafter kvar.

– Hästen har strulat en del som treåring och det är först nu som han har blivit lite av en riktig tävlingshäst. Han är lätt på benen när starten går och gick enkelt till ledningen. Väl där hade jag att köra med och det är nästan att hästen kunde springa ett varv till i samma tempo, även efter mål, säger Veronika Karlsson.

Yard tog direkt hand om ledningen och höll denna hela loppet. Foto: Timmy Lundegård

Tre gånger Lindblom i vinnarcirkeln.
Fler Örebroare gästade vinnarcirkeln, där familjen Lindblom anordnade som en egen släktträff på publikplatsen. Av de tio loppen som kördes så hittades tre olika ”Lindblomare” som segrare. Noterbart så var den, för dagen frånvarande Åke Lindblom, familjens enda kusk som inte hittades i vinnarcirkeln.

Samtliga tre familjemedlemmarna siktade in sig på ledningen, vilket även blev den vinnande positionen för Lindblom-kuskarna. Den enklaste segern bland de tre hittades i avslutningen, detta med Micael Lindblom och Raj’s Oh Lord.

– Det är en häst som besitter kapacitet som har mött bra hästar i sina tidigare starter. Med den här starten bakom sig kommer det nog att bli att han kommer att få möta mer sådant motstånd, säger vinnarkusken Micael som i princip letade efter konkurrenterna på upploppet.

Micael Lindblom avslutade dagen med Raj’s Oh Lord. Foto: Timmy Lundegård

I hemmalaget var det hemmavinnaren Kenneth Gorski som stal showen. Förutom en tidig seger så hade hemmakusken en trevlig dag på travet, där han även körde sig till en silverplacering med kallblodet Bragetulla. Han fick även med sig en tredje plats med Timetobelucky och en fjärde plats med Viscaria Alpina.

– Det är klart att man är nöjd efter en sådan här dag. Lite synd att jag fick trafikproblem med Timetobelucky, annars hade jag nog kunnat vinna med honom också, berättar Kenneth som under dagen tog sin femte årsseger, varav sin tredje under juli.

Fler framgångar hittades hos hemmagänget. Hemmakusken Niclas Westberg placerade sig som tvåa med egenägda B.B.S.Chanelle medan 26-åriga Linn Hansson selade ut Symphonie Teemer till samma lopp. Efter en tidig galopp fick hemmahästen med sig en tredje plats. Även Jan Hägg fick med sig en tredje plats genom Dancing Vilma, en duo som var taggade redan innan start.

– Idag är vi taggade, både jag och Vilma är laddade inför start, sade Jan Hägg innan tävlingsdagen tog fart.

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Makin’ Magic – Emma Ivarsson (Hans Karlsson)
Lopp 2: Fossens Wally – Carl-Erik Lindblom (Magnus Jakobsson) – 1,31
Lopp 3: Skinny Dipping – Kenneth Gorski (Katarina Brattström) – 13,71
Lopp 4: Yard – Veronika Karlsson (Peter Törnqvist) – 3,25
Lopp 5: Happy Roger – Jesper Rydberg (Anna Forssell) – 13,21
Lopp 6: Hudzon – Carl Philip Lindblom (Malin Lindström) – 11,98
Lopp 7: Quickrelese – Natacha Dahl Hammer – 9,77
Lopp 8: B.G.Ramona M. – Jonathan Gustavsson – 18,21
Lopp 9: Cute and Charming – Fredrik B Larsson – 4,42
Lopp 10: Raj’s Oh Lord – Micael Lindblom (Tony Pehrsson) – 2,45

Publik: 332 personer
Nästa tävlingsdag körs tisdagen den 27:e juli med första start kl. 12.20. Biljetter köps via Tickster (följ länk).

Publicerad 18 juli 2021 klockan 17:33

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsEfter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa å...

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen ...

Eva Karlsson, Carin Green, Birgitta Wiberg, Berit Nygren, Marja-Lena Lindkvist och Ingalill Senneryd dekorerar blomsterarrangemang till några av kommunens äldre. Foto: Camilla Lagerman

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor från Lions Kristina samlades för att arrangera vackra julblommor som sedan ska delas ut bland de äldre som behöver en extra guldkant på tillvaron inför jul.
– Vi har plockat mossa och granris för att göra blommorna extra fina, säger Carin Green medan hon omsorgsfullt dekorerar en blomma.

25 november 2021 klockan 13:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt två timmar efter larmet.
– Här har man fattat ett mycket klokt beslut, att omedelbart på plats utse en förundersökningsledare och samtidigt kalla in alla tillgängliga resurser. Det ger resultat, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

25 november 2021 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi
UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Dessbättre skall inga personskador ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”
Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst överfallslarmet. - Just nu finns ingen ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera
Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobesöken för personer med till exempel syn...
24 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter nyår förväntas markförberedelserna dra igång för det nya industriprojektet i Frövi, endast ett stenkast från BillerudKorsnäs.

Storbacka om växthusprojektet i Frövi: ”Oerhört positivt för Lindesbergs kommun”

Nu är bygglovet inlämnat för den nya industrietableringen som förväntas bli startskottet för en ny grön era i Frövi. Jättesatsningen som man kallar ”Sveriges grönaste industriprojekt” kommer resultera i den största räkodlingen i Europa och en av de största tomatodlingarna i Sverige. Man räknar med att det ger hela 220 nya arbetstillfällen i Frövi.
– Det här är oerhört positivt för Lindesbergs kommun och inte minst Frövi, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka.

23 november 2021 klockan 10:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Socialnämndens ordförande Mathz Eriksson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Socialnämndens förslag: Höj priset på hemtjänstens matlådor med 66 procent

Brukare som får sina matlådor levererade av hemtjänsten kan snart tvingas att betala närmare 70 procent mer för sin mat än vad de gör idag. Socialnämnden i Lindesberg har lämnat ett förslag som innebär att priset per matlåda höjs med hela 39 kronor, dessutom vill man att enbart personer med medicinska skäl ska kunna få ta del av tjänsten.
– Att leverera mat är inte ett grunduppdrag för kommunen, säger socialnämndens ordförande Mathz Eriksson.

22 november 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stark pjäs om finska krigsbarn

80 000 barn skickades från Finland till Sverige under krigsåren i Finland. Ett av dem var Timo , en fyraårig pojke. Hans ...

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!

Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben...

Fjärde raka segern togs på bortaplan

Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gå...

AnnonsMax Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

20 november 2021 klockan 18:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Första LIF-matchen med ny tränarstab

Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan ...

Skateboardföreningen mister sin anläggning till sommaren

Hösten 2011 slog Lindesbergs Skateboardförening upp portarna till den nya skatehallen i ...

Busschaufför hotad: ”Kommit tillbaka för att hämnas”

Vid 16-tiden på torsdagen larmades polisen om en hotfull situation vid resecentrum i ...

Gamla rekommendationer om testning införs på nytt

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu en återgång till den storskaliga testningen för covid-19, vilket ...

SOS Alarm: ”Väldigt, väldigt halt”

UPPDATERAD KL. 10.04 Under natten och morgonen har halkan slagit till på flera håll i regionen och medfört ...

Trygg Vuxen vill att ungdomar ska känna sig trygga ute

När fyrabarnsmamman Sara Aspling från Lindesberg såg hur den psykiska ohälsan bland unga växte ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Lindesberg rankas som bästa skolkommun i länet

Sveriges bästa skolkommun finner man i Norrbottens län – i Övertorneå. Men även Lindesberg har placerats högt i listan när Lärarförbundet idag presenterar sin årliga ranking ”Bästa skolkommun”. Lindesberg innehar åttondeplatsen bland landets 290 kommuner. Det är även den högst rankade kommunen i länet.

17 november 2021 klockan 11:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Lindeskolans unga företagare visade upp sina verksamheter
Under tisdagen hölls en inspirationsdag för Lindeskolans elever som har, eller ska, starta upp sina UF-företag som en del i sin utbildning. ...
16 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergfödda Anna galanominerad i Damallsvenskan!
Under måndagen skulle de bästa prestationerna uppmärksammas inom fotbollens Damallsvenska. Ett av namnen som hade chans att ta del av prisbordet, ...
15 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg bryter med tränare Karlsson
Efter en tuff säsongsinledning i Handbollsallsvenskan med en oavgjord match mot Skånela som bästa resultat, så meddelar nu LIF Lindesberg att man ...
15 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-13

2021-11-12

2021-11-12

2021-11-11

2021-11-11

2021-11-10

2021-11-10

2021-11-09

2021-11-09

2021-11-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-11-27 04:33