Med en sjätteplats i Allsvenskan bakom sig analyserar Herman Arenvang LIF:s säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman summerar LIF-året

LIF Lindesbergs äventyr i Allsvenskan är sedan i söndags slut för den här gången. Innan laget går på sommarvila får Herman Arenvang chansen att summera säsongen. Tränaren blickar då tillbaka på ett år med vinster, förluster, varierande spel och en tung skada.

Hur skulle du kortfattat summera den säsong som precis avslutats?
– Kortfattat skulle jag säga att för att hamna i kvalserien så tar vi för lite poäng mot topplagen. Det är den enskilt största anledningen till varför vi inte hamnar i kvalserien tycker jag. Sen hur man vill bedöma säsongen som bra eller dålig beror på vad man hade för ingångsvärde och för värderingar på förhand.

Ni var som du var inne på länge med och slogs om kvalspel, men det slutade med en sjätteplats och 25 poäng. Hur ser du på det rent resultatmässiga?
– Det är ju det här att vi inte tagit tillräckligt mycket poäng mot topplagen. Förlust borta mot Ystad och Aranäs med ett respektive två mål och förlust mot Ystad hemma med två mål. Vi är med och vi är nära. De andra lagen gör det bättre, men vi har en nivå som matchar dem och vi ska bygga vidare på det här. För vi har någonting bra till framtiden tycker jag.

Om vi ser till det spelmässiga, vad tycker du om det spel som ni visat upp?
– Det tycker jag har varit lite fallande. Vi hittade ingen riktig rytm i spelet och lyckades aldrig få ut det bästa av laget. Vi kände inte riktigt tryggheten i försvarsspelet, även om det på våren blev ett stabilare försvar med Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som treor. Men det har väl lite att göra med Fatlums skada, som har varit ett nav i försvaret.

Hur stor påverkan tror du att just Fatlums tidiga skada fick på säsongen?
– Jag vet inte hur det gått om han hade varit med. Men det jag kan säga är att det som vi inte tänkte så mycket på innan var hans sätt att tävla och idrotta och vara att föredöme. Han jobbar alltid hårt på planen och det finns ett stort lugn hos honom. Det blir lätt att det hamnar i att vi tappade hans målskytte, men det var också andra bitar som försvann.

Kan du så här i efterhand gräma dig över hans svåra skada?
– Nej, det kan jag inte göra. Det är jättesynd om honom men det ingår samtidigt i idrotten. Från den dagen då vi visste att det var en så här svår skada kunde vi inte gå och gräma oss och älta det. Man måste alltid titta framåt.

Vad är du mest nöjd med på sett till säsongen?
– Jag tycker att vi har fått in några yngre som har fått spela mycket och utvecklats. Jesper Nilsson har tagit stora kliv. Sen tycker jag också att vi visserligen har varit upp och ner i matcher, men å andra sidan så har vi tagit poängen mot lagen under oss.

Om vi vänder på frågan; vad är du mest missnöjd över?
– Att vi inte knyter ihop säcken i de tighta matcherna mot lagen i toppen. Vi tappar mot Ystad och Aranäs både borta och hemma, hade vi gjort det bättre där hade vi kunnat utmana om kval. Men det säger å andra sidan en del om vart vi slutar i tabellen också.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig?
– Jesper Nilsson har som sagt tagit stora steg spelmässigt, han kom från att förväntningarna på honom var relativt låga. Jag tycker också att Jacob Nelsons höst och vinter var väldigt bra och Ricky Nordahl hade en jättebra höst där han var med och avgjorde viktiga matcher. De två har dragit ett stort lass.

Nu är den här säsongen slut och arbetet inför nästa tar sin början. Vad är din känsla, blir det en fortsättning som tränare för LIF?
– Ja, det blir det. Det är skönt att ha det klart.

Ni har en del spelare med längre kontrakt och har precis förlängt med Niklas Jansson. Hur mycket av truppen tror du kommer att förändras under sommarens gång?
– Det sker ju ett arbete nu när vi ser över truppen. Det finns några som har längre kontrakt och några som är klara. Vi får se hur vi får ihop helheten. Det är inte bara att samla en grupp, man måste hitta en balans så att vi kan få ut mest av varje enskild spelare.

Vad kan du redan nu känna att du har för mål och ambitioner för nästa säsong?
– Att fortsätta utveckla laget och göra det ännu bättre. Jag ser gärna att de här bitarna där vi inte spelar så bra handboll utvecklas, bland annat de perioder där vi tappar och matcherna glider oss ur händerna. Där skulle jag vilja att vi spelar bättre handboll och det är vad allt går ut på. Att få ihop helheten och tillsammans göra varandra bättre.

Publicerad 3 april 2015 klockan 08:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:15