Med en sjätteplats i Allsvenskan bakom sig analyserar Herman Arenvang LIF:s säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Herman summerar LIF-året

LIF Lindesbergs äventyr i Allsvenskan är sedan i söndags slut för den här gången. Innan laget går på sommarvila får Herman Arenvang chansen att summera säsongen. Tränaren blickar då tillbaka på ett år med vinster, förluster, varierande spel och en tung skada.

Hur skulle du kortfattat summera den säsong som precis avslutats?
– Kortfattat skulle jag säga att för att hamna i kvalserien så tar vi för lite poäng mot topplagen. Det är den enskilt största anledningen till varför vi inte hamnar i kvalserien tycker jag. Sen hur man vill bedöma säsongen som bra eller dålig beror på vad man hade för ingångsvärde och för värderingar på förhand.

Ni var som du var inne på länge med och slogs om kvalspel, men det slutade med en sjätteplats och 25 poäng. Hur ser du på det rent resultatmässiga?
– Det är ju det här att vi inte tagit tillräckligt mycket poäng mot topplagen. Förlust borta mot Ystad och Aranäs med ett respektive två mål och förlust mot Ystad hemma med två mål. Vi är med och vi är nära. De andra lagen gör det bättre, men vi har en nivå som matchar dem och vi ska bygga vidare på det här. För vi har någonting bra till framtiden tycker jag.

Om vi ser till det spelmässiga, vad tycker du om det spel som ni visat upp?
– Det tycker jag har varit lite fallande. Vi hittade ingen riktig rytm i spelet och lyckades aldrig få ut det bästa av laget. Vi kände inte riktigt tryggheten i försvarsspelet, även om det på våren blev ett stabilare försvar med Jesper Jakobsson och Gustaf Ekström som treor. Men det har väl lite att göra med Fatlums skada, som har varit ett nav i försvaret.

Hur stor påverkan tror du att just Fatlums tidiga skada fick på säsongen?
– Jag vet inte hur det gått om han hade varit med. Men det jag kan säga är att det som vi inte tänkte så mycket på innan var hans sätt att tävla och idrotta och vara att föredöme. Han jobbar alltid hårt på planen och det finns ett stort lugn hos honom. Det blir lätt att det hamnar i att vi tappade hans målskytte, men det var också andra bitar som försvann.

Kan du så här i efterhand gräma dig över hans svåra skada?
– Nej, det kan jag inte göra. Det är jättesynd om honom men det ingår samtidigt i idrotten. Från den dagen då vi visste att det var en så här svår skada kunde vi inte gå och gräma oss och älta det. Man måste alltid titta framåt.

Vad är du mest nöjd med på sett till säsongen?
– Jag tycker att vi har fått in några yngre som har fått spela mycket och utvecklats. Jesper Nilsson har tagit stora kliv. Sen tycker jag också att vi visserligen har varit upp och ner i matcher, men å andra sidan så har vi tagit poängen mot lagen under oss.

Om vi vänder på frågan; vad är du mest missnöjd över?
– Att vi inte knyter ihop säcken i de tighta matcherna mot lagen i toppen. Vi tappar mot Ystad och Aranäs både borta och hemma, hade vi gjort det bättre där hade vi kunnat utmana om kval. Men det säger å andra sidan en del om vart vi slutar i tabellen också.

Sett till truppen; vilken eller vilka spelare har imponerat mest på dig?
– Jesper Nilsson har som sagt tagit stora steg spelmässigt, han kom från att förväntningarna på honom var relativt låga. Jag tycker också att Jacob Nelsons höst och vinter var väldigt bra och Ricky Nordahl hade en jättebra höst där han var med och avgjorde viktiga matcher. De två har dragit ett stort lass.

Nu är den här säsongen slut och arbetet inför nästa tar sin början. Vad är din känsla, blir det en fortsättning som tränare för LIF?
– Ja, det blir det. Det är skönt att ha det klart.

Ni har en del spelare med längre kontrakt och har precis förlängt med Niklas Jansson. Hur mycket av truppen tror du kommer att förändras under sommarens gång?
– Det sker ju ett arbete nu när vi ser över truppen. Det finns några som har längre kontrakt och några som är klara. Vi får se hur vi får ihop helheten. Det är inte bara att samla en grupp, man måste hitta en balans så att vi kan få ut mest av varje enskild spelare.

Vad kan du redan nu känna att du har för mål och ambitioner för nästa säsong?
– Att fortsätta utveckla laget och göra det ännu bättre. Jag ser gärna att de här bitarna där vi inte spelar så bra handboll utvecklas, bland annat de perioder där vi tappar och matcherna glider oss ur händerna. Där skulle jag vilja att vi spelar bättre handboll och det är vad allt går ut på. Att få ihop helheten och tillsammans göra varandra bättre.

Publicerad 3 april 2015 klockan 08:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-22 00:26