”Jocke” igång med LIF: ”Kommer att kännas i hjärtat”

LIF Lindesberg rivstartar den här helgen sin försäsong. Laget är för tillfället i Arboga för ett läger, innan man på söndag träningsspelar hemma mot Guif. Inför sin comebacksäsong i LIF berättar Joakim Bååk om uppladdningen och sina tankar.

På söndag inleder LIF Lindesberg sitt träningsspelande för den här sommaren. Men redan nu har laget på allvar startat upp sin försäsong. Truppen samlades åter efter uppehållet förra måndagen och idag styrde man mot Arboga för ett tre dagar långt läger. På schemat står träningar, genomgångar och stugboende vid Herrfallets camping invid Hjälmaren.

– Vi har vetat om att vi skulle iväg en längre tid, sen blev det att vi åkte hit. Men det är en bra hall och en fin camping. Så det är absolut inget att klaga på, säger Joakim Bååk om att vara i Arboga.

Lindesbergs-sonen är som bekant åter tillbaka i brandgult, efter att ha spenderat många år i Elitserien. 27-åringen trivs uppenbart med att vara hemma igen och att hitta sin plats i laget har inte varit några problem. Flera av spelarna känner han sedan tidigare, samtidigt som han sett de yngre ”springa runt i blöjor i halvtid i Stadsskogsskolan”. Men att vara hemma innebär även att lära sig ett nytt spel och på fredagskvällen höll LIF det första av tre träningspass i Arboga.

– Framförallt var det försvarsspelet som vi var inne mycket på ikväll med 3-2-1-systemet. Det är bra att kunna spela in det tidigt, så att alla får sätta ramarna och lära hitta varandra i försvaret. Sen vad det blir för system på match får vi se, men det kan vara bra att kunna variera lite, menar ”Jocke”.

Du fick träna väldigt mycket försvar här idag. Är det tänkt att du kommer att användas där när säsongen drar igång?
– Ja, jag hoppas på att göra tillräckligt bra ifrån mig för att få spela försvar. Jag spelade mycket försvar det senaste halvåret i Hammarby. Så det har jag förhoppningar om att få göra här i LIF också.

”Känns spännande inför säsongen”

Med till Arboga har LIF i det närmaste fullt manskap. Kvar hemma i Lindesberg lämnades en sjuk Jacob Nelson, men i övrigt är samtliga spelare på plats för träningslägret. Utöver de ordinarie namnen finns dessutom en kvartett ur juniorlaget med för att få testa på miljön i A-laget. Även om LIF-truppen är väl sammansvetsad sedan tidigare är det uppskattat att få åka iväg ett par dagar på annan ort.

– Jag tror framförallt att det är nyttigt att få komma iväg som grupp och stänga ute allt annat. Tränar gör vi ju hemma också, så det är inget revolutionerande. Utan det är just det här att få vara ihop på kvällarna och kunna ha tid att diskutera igenom hur vi vill uppträda mot varandra. Det är alltid viktigt, poängterar ”Jocke” som är positiv kring sitt nya lag.

– Jag tycker vi har en härlig grupp och ett bra ”go”. Alla är med och bidrar, så det känns spännande inför säsongen.

Vägen mot den Allsvenska säsongen börjar även på allvar den här helgen för LIF. Lägret i Arboga bjuder för lagets del på ett träningspass fredag, två på lördagen och teori under söndagen. Vid sidan av det läggs mycket tid på gemensamma aktiviteter och ”Jocke” berättar att man försöker skapa en god gruppkänsla. På söndag väntar sedan färd tillbaka till Lindesberg för hemmamöte med Guif, en match som vänsternian ser fram emot.

– Ja, det ska bli roligt. Sen får jag se hur mycket jag för egen del kan medverka. Jag har lite problem med en axel just nu och vi vill inte ta några risker.

Bara spelat bortamatcher i Arenan

Söndagens hemmamatch med Guif är med andra ord i farozonen för hemvändaren. Men inte alltför långt fram i tiden väntar både större och viktigare utmaningar. ”Jocke” berättar att den 19:e september blir ett speciellt datum. Anledningen till det stavas LIF-Rimbo Roslagen i den Allsvenska premiären. En match som blir vänsternians första riktiga i Arenan, där han tidigare bara spelat bortamatcher.

– Det blir den första tävlingsmatchen och då går man på ordentligt i alla dueller. Även om träningsmatcherna är viktiga så blir det en annan sak när serien startar. Så det är väl framförallt den första seriematchen som jag ser fram emot väldigt mycket, det är något som kommer att kännas i hjärtat, säger ”Jocke” och fortsätter.

– Just nu vill jag bara bli frisk i min axel, så att jag kan börja träna ordentligt igen. Men jag längtar väldigt mycket till premiären. Det ska bli roligt att se vad vi kan åstadkomma.

Tillsammans med den övriga spelartruppen har ”Jocke” snart hållit igång med träningen i två veckor. Seriepremiären är mer än en månad bort i tiden och det är inte nu som laget ska vara som bäst. Men trots det måste frågan ändå ställas till hemvändaren; hur är det egentligen med dagsformen?

– Formen är väl ungefär det man kan förvänta sig att den ska vara vid den här tidpunkten. Man är väl lite tung i kroppen och det ska man vara nu, för snart lägger vi på mer speed. Det är meningen att känna sig lite trött och man har varit med så många år så man oroar sig inte.

Publicerad 7 augusti 2015 klockan 23:57


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 17:47